Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

ΗΠΑ: Δημοσκόπηση δείχνει ότι οι χριστιανοί που εκκλησιάζονται σε εβδομαδιαία βάση είναι η «τελευταία γραμμή αντίστασης» στον «γάμο» των ομοφυλόφιλων

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ, D.C. (LifeSiteNews) – Μια νέα δημοσκόπηση της Gallup δείχνει ότι οι Αμερικανοί που πηγαίνουν κάθε εβδομάδα στην εκκλησία είναι η «τελευταία γραμμή αντίστασης» (“final holdouts of opposition”) στον «γάμο» μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Μια ετήσια δημοσκόπηση από την αριστερή εταιρία δημοσκοπήσεων που διεξήχθη μεταξύ 2 Μαΐου και 22 Μαΐου ανέφερε ότι ενώ το 71 τοις εκατό των Αμερικανών υποστηρίζει συνολικά τον «νόμιμο γάμο ομοφύλων», ένα σημαντικά μικρότερο τμήμα εβδομαδιαίων εκκλησιαζόμενων υποστηρίζει τον ομοφυλοφιλικό «γάμο»: 40 τοις εκατό από αυτούς τον υποστηρίζουν (*) και το 58 τοις εκατό από αυτούς παραμένουν αντίθετοι.

Η πρώτη δημοσκόπηση της Gallup για το θέμα το 1996 βρήκε ότι μόνο το 27 τοις εκατό των Αμερικανών υποστήριζαν τον νόμιμο «γάμο» ομοφύλων εκείνη την εποχή. Αυτή η υποστήριξη έφτασε στο επίπεδο της πλειοψηφίας του πληθυσμού μέχρι το 2011 και ξεπέρασε το 60 τοις εκατό το 2015, μόλις ένα μήνα πριν η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ Obergefell εναντίον Hodges νομιμοποιήσει ουσιαστικά τον λεγόμενο ομοφυλοφιλικό «γάμο» σε εθνικό επίπεδο.

Τα τελευταία χρόνια, οι δημοσκοπήσεις της Gallup έδειξαν μια σταθερή αύξηση της υποστήριξης για τον «γάμο» μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, ακόμη και μεταξύ ομάδων που παραδοσιακά αντιτίθενται στο σύνολό τους. Για παράδειγμα, σύμφωνα με το Gallup, οι ενήλικες ηλικίας 65 ετών και άνω «έγιναν ως επί το πλείστον υποστηρικτικοί το 2016 – όπως έκαναν οι Προτεστάντες το 2017 και οι Ρεπουμπλικάνοι το 2021».

(*) Είδηση βέβαια, θα έπρεπε να αποτελεί το γεγονός ότι ένα 40 τοις εκατό εκκλησιαζόμενων τακτικά Αμερικάνων χριστιανών τον υποστηρίζει, αλλά τι να λέμε τώρα...

ΚΟ / πηγή

2 σχόλια:

Α.Κ. είπε...

"Εκκλησιάζονται" . Σε τί είδους "εκκλησίες" όμως; Εκτός Ορθοδοξίας, και ιδιαιτέρως εντός προτεσταντικού αχταρμα, η λέξη δεν έχει κανένα νόημα, πλην ίσως ομάδων ατόμων που συνευρίσκονται δηλώνοντας πίστη σε κάτι που ονομάζουν Χριστό. Διαφορετικό κάθε φορά.

Unknown είπε...

Τότε να εκκλησιαζόμαστε πιο συχνά απο 1 φορά την εβδομάδα! Πάντως η τελευταία γραμμή αντίστασης δεν θα είναι οι χριστιανοί αλλά ο ιδιος ο Θεός και τότε θα δουν οτι υπάρχει πραγματικά αντίσταση!