Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Για έξαρση ‘χριστιανοφοβίας’ προειδοποιεί Βρετανός βουλευτής



«Οι προσπάθειες να σπρώξουν τις χριστιανικές παραδόσεις στο "περιθώριο" της ζωής έχουν προχωρήσει αρκετά στη Βρετανία», δήλωσε Βρετανός βουλευτής.


Ο Mark Pritchard, βουλευτής των Συντηρητικών, δήλωσε ότι η ‘χριστιανοφοβία’ ("Christianophobia") της «ταξιαρχίας του ‘πολιτικά ορθού’» εκθέτει τον χριστιανισμό σε μεγάλο ρίσκο να βρεθεί υπό την ομηρία ‘εξτρεμιστικών κομμάτων’.


Είπε ότι δεν έχει σκοπό να επικρίνει ανθρώπους άλλων θρησκειών, αλλά θέλει να «προστατευθεί η χριστιανική παράδοση».


Όμως, κατά την οργάνωση των Βρετανών ‘σεκουλαριστών’ (οπαδών της αρχής του ‘κοσμικού κράτους’) με τον τίτλο ‘National Secular Society’ (‘Εθνική Κοσμική Κοινωνία’) οι χριστιανοί στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχουν "να διαμαρτυρηθούν για τίποτα".


Ο Pritchard, (φωτο) έχει καλέσει να γίνει μία δημόσια συζήτηση για την ‘χριστιανοφοβία’ στην Βρετανία.


Είπε στο BBC: "Η συζήτηση αυτή δεν έχει κάνει σχετικά με τον Θεό ή την ‘θεοκρατία’. Πρόκειται για την εξασφάλιση ότι η χριστιανική παράδοση του έθνους μας είναι αναγνωρισμένη.


"Αν καθιερωμένα πολιτικά κόμματα δεν αναγνωρίζουν και δεν προστατεύουν την χριστιανική παράδοση αυτού του έθνους στη συνέχεια θα βρεθούν άλλα πιο εξτρεμιστικά κομμάτων να το κάνουν.

"Εάν αυτό συμβεί, βρισκόμαστε στον κίνδυνο ο Χριστιανισμός να βρεθεί υπό την ομηρία τέτοιων φιλοδοξιών."


Ο κ. Pritchard δήλωσε ότι θεωρεί την συζήτηση ιδιαίτερα επίκαιρη, καθώς πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι τα τέσσερα πέμπτα των σχολείων στην Βρετανία δεν ανέβασαν θεατρικά έργα σχετικά με την Γέννηση του Χριστού αυτά τα Χριστούγεννα (Το άρθρο είναι από τον Δεκέμβριο του 2007).


Και πρόσθεσε: «Δεν λέω ότι δεν πρέπει τα σχολεία να έχουν δυνατότητα επιλογής για το αν θα κάνουν κάποια θεατρική παράσταση. Αλλά η περίοδος των Χριστουγέννων, είναι μια πολύ κατάλληλη στιγμή για να παιχτούν έργα σχετικά με την Γέννηση, που μεταφέρουν το μήνυμα της ελπίδας και της αγάπης και του φωτός.


"Αυτό το θεωρώ μια θετική συμβολή για τα παιδιά. Αυτό δεν είναι κριτική για ανθρώπους με διαφορετική πίστη ή ανθρώπους χωρίς πίστη.

"Η ελευθερία του λόγου και της θρησκείας είναι από τις θεμελιώδεις αρχές της κάθε φιλελεύθερης δημοκρατίας.

"Ελπίζω ότι αυτή η συζήτηση να μεταφέρει ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση και τους δημόσιους φορείς."

Ο Pritchard δήλωσε ότι πολλοί δημόσιοι λειτουργοί και δημόσιοι φορείς έχουν ξέχασε το φιλανθρωπικό έργο των χριστιανών.


Και πρόσθεσε: «Ορισμένοι άνθρωποι φαίνεται να θέλουν να ξεχάσουν τη χριστιανική παράδοση που ανάγεται στον πρώτο αιώνα και τη συμβολή της στην τέχνη, τον πολιτισμό και την επιστήμη.

"Η κατάσταση έχει προχωρήσει αρκετά. Αν υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να δουν την χριστιανική εκκλησία να περιθωριοποιείται μέσα σε αυτό το έθνος θα πρέπει να έχουν το θάρρος να το πουν, και όχι να χρησιμοποιούν τα ‘δικαιώματα’ των άλλων θρησκειών ως δικαιολογία."


Ο Keith Porteous Wood, από την πλευρά των ‘σεκουλαριστών’ λέει ότι «οι Χριστιανοί δεν έχουν κανέναν απολύτως λόγο να παραπονιούνται σε αυτή τη χώρα", τονίζοντας το γεγονός ότι 26 επίσκοποι βρίσκονται μέσα στη Βουλή των Λόρδων και ότι στην Αγγλία υπάρχει επίσημη θρησκεία (Αγγλικανοί).


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που ΔΕΝ δημοσιεύονται: όσα δεν έχουν σχέση με το θέμα της ανάρτησης, όσα αποβλέπουν σε διαφήμιση, όσα είναι γραμμένα σε greeklish, όσα εκθέτουν προσωπικά δεδομένα, όσα είναι γεμάτα μίσος για λαούς ή κοινωνικές ομάδες, όσα είναι κακόβουλα, όσα είναι υβριστικά, όσα έχουν εριστική διάθεση και όσα είναι εντελώς βλακώδη (plus: σεντόνια, τρολιές & μπαρούφες). Με "ανώνυμους" δεν ανοίγουμε κουβέντα. Εάν αργεί η δημοσίευση ενός σχολίου, κάντε υπομονή. Αν περάσει πολύς καιρός, μάλλον θα το έχει φάει η μαρμάγκα.