Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΙΤΑΛΙΑ: Αφαίρεσαν τον Σταυρό από το νεκροταφείο για να μην «προσβάλει» τους «άλλους»


Αυτό δεν "προσβάλλει"

Διαμάχη έχει προκαλέσει σε ολόκληρη την πόλη Κροτόνε (το όνομα προέρχεται από την αρχαία ελληνική αποικία του Κρότωνα) της Καλαβρίας, η απόφαση του δήμου να απομακρύνει τον Σταυρό από την κεντρική πύλη του νεκροταφείου.
Αυτό "πρόσβαλλε"
Την αφαίρεση του σταυρού από την πύλη του νεκροταφείου, καταγγέλλει ο επικεφαλής της μειοψηφίας Fabrizio Meo, λέγοντας ότι ο σταυρός αφαιρέθηκε γιατί θεωρήθηκε ότι "ενοχλεί" την ευαισθησία των μουσουλμάνων και των εκπροσώπων των μη χριστιανικών θρησκειών.

Η απόφαση του δήμου, λέει ο Meo, "ήταν ένα εσκεμμένο αποτέλεσμα μιας συγκεκριμένης επιλογής επίδειξης «κοσμικού κράτους» του δημάρχου Peppino Vallone (φωτο) που ανήκει στο κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (Partito Democratico, PD).

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα της Καλαβρίας “Il Quotidiano della Calabria”, ο Meo επικαλείται σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ότι «πρέπει να θεωρηθεί ότι το Σύνταγμα, ενώ εξασφαλίζοντας παράλληλα την ίση ελευθερία σε όλα τα θρησκευτικά δόγματα δεν επιβάλλει καμία απαγόρευση για την έκθεση σε δημόσια κτίρια και γραφεία ενός συμβόλου που, όπως είναι ο Σταυρός, είναι μέρος της ιστορικής κληρονομιάς της χώρας».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ κι εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που ΔΕΝ δημοσιεύονται: όσα δεν έχουν σχέση με το θέμα της ανάρτησης, όσα αποβλέπουν σε διαφήμιση, όσα είναι γραμμένα σε greeklish, όσα εκθέτουν προσωπικά δεδομένα, όσα είναι γεμάτα μίσος για λαούς ή κοινωνικές ομάδες, όσα είναι κακόβουλα, όσα είναι υβριστικά, όσα έχουν εριστική διάθεση και όσα είναι εντελώς βλακώδη (plus: σεντόνια, τρολιές & μπαρούφες). Με "ανώνυμους" δεν ανοίγουμε κουβέντα. Εάν αργεί η δημοσίευση ενός σχολίου, κάντε υπομονή. Αν περάσει πολύς καιρός, μάλλον θα το έχει φάει η μαρμάγκα.