Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

Nigel Farage: «Οι Εβραίοι των ΗΠΑ έχουν δυσανάλογη επιρροή στην πολιτική»

Ο πρώην ηγέτης του UKIP δήλωσε ότι οι Αμερικανο-Εβραίοι έχουν δυσανάλογη επιρροή στην πολιτική.

Ο Nigel Farage, πρώην επικεφαλής του Κόμματος Ανεξαρτησίας και τώρα ομιλητής εκπομπής στο ραδιοφωνικό σταθμό LBC, έκανε τις παρατηρήσεις αυτές τη Δευτέρα συζητώντας αν η ρωσική επιρροή βοήθησε την εκλογή του Trump μετά την πρώτη κατηγορία εναντίον αξιωματούχων της κυβέρνησης Trump.

Ένας ακροατής ονόματι Ahmed είπε στον Farage ότι πιστεύει ότι το φιλο-ισραηλινό λόμπι στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι τόσο επικίνδυνο όσο η υποτιθέμενη ρωσική παρέμβαση, με αποτέλεσμα ο Farage να απαντήσει: «Λοιπόν, το ισραηλινό λόμπι, ξέρεις, αυτό είναι ένα λογικό σημείο, Ahmed, είναι περίπου 6 εκατομμύρια Εβραίοι άνθρωποι που ζουν στην Αμερική, έτσι ως ποσοστό είναι αρκετά μικρό, αλλά από την άποψη της επιρροής είναι αρκετά μεγάλο».

Και πρόσθεσε: «Λοιπόν, όσον αφορά τα χρήματα και την επιρροή, είναι ένα πολύ ισχυρό λόμπι» και «υπάρχουν και άλλα πολύ ισχυρά ξένα λόμπι στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και το εβραϊκό λόμπι με τους δεσμούς του με την ισραηλινή κυβέρνηση, είναι μία από αυτές τις ισχυρές φωνές».

Αρκετοί ακροατές επικοινώνησαν με την ομάδα Campaign Against Antisemitismμετά από τις παρατηρήσεις του Farage. Σε δήλωση στην ιστοσελίδα της, η ομάδα κάλεσε τον Farage να «αφαιρέσει άμεσα τα αξιοθρήνητα σχόλιά του» και να ζητήσει συγγνώμη γι’ αυτά αλλιώς η LBC θα πρέπει να τον απομακρύνει από την εκπομπή που κάνει. Η ομάδα δήλωσε ότι θα ζητήσει από τη ρυθμιστική υπηρεσία επικοινωνιών της Βρετανίας, γνωστή ως Ofcom, να ξεκινήσει έρευνα.

Ο Farage, ο οποίος ήταν βασικός υποστηρικτής του Brexit, της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, παραιτήθηκε από επικεφαλής του Κόμματος Ανεξαρτησίας τον Ιούλιο του 2016. Τον ίδιο μήνα επισκέφθηκε την Εθνική Συνέλευση των Ρεπουμπλικάνων στο Κλίβελαντ όπου συναντήθηκε με βοηθούς του Trump. Αναφέρεται ότι έχει στενούς δεσμούς με τον πρώην επικεφαλής στρατηγικής του Λευκού Οίκου Stephen Bannon.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή

4 σχόλια:

 1. Ο Farage να "τους" φοβηθεί;..
  Το 6 να το κάνει 60;..
  Και να τον διώξει η LBC...
  αέρα του "έκαναν" στ'@@.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Όλοι δουλεύουν για τους Εβραίους, ακόμα και ο Νικέλ Φαραζ!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. @10:04 π.μ.

  Αφήστε και κανέναν για εμάς βρε "παιδιά"!...
  Όλους τους καταγγέλετε (τους δίνετε στεγνά τάχαμου) για δικούς σας..
  Πολύ βολικό όμως κι αυτό έ;;; Υπερχρησιμότερο από προηγούμενα κόλπα θα έλεγα...Διά της απογοητεύσεως...χτυπάει κατευθείαν στην ηττοπάθεια και την παράδοση στον εχθρό. Από τους πρώτους διδάξαντες (μοσσαδοτρόλ τους λέμε κάποιοι) είναι και ένας "storm coming" ή "Ντάνος-μπανάνες chiquita manager" που κυκλοφοράει στα μπλόγκια.

  Ντανούλη!...εσύ είσαι βρε μπαγάσα;;..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΦΎΛΑΓΕ ΤΑ ΡΟΎΧΑ ΣΟΥ ΝΑ ΈΧΕΙ Σ ΤΑ ΜΙΣΆ. Ο ΛΥΚΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΓΕΡΡΑΣΕ ΚΙ'ΆΛΑΞΕ ΤΟ ΜΑΛΛΊ ΤΟΥ ΟΎΤΕ ΤΗ ΓΝΏΜΗ ΤΟΥ ΆΛΛΑΞΕ ΟΎΤΕ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΉ ΤΟΥ

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που ΔΕΝ δημοσιεύονται: όσα δεν έχουν σχέση με το θέμα της ανάρτησης, όσα αποβλέπουν σε διαφήμιση, όσα είναι γραμμένα σε greeklish, όσα εκθέτουν προσωπικά δεδομένα, όσα είναι γεμάτα μίσος για λαούς ή κοινωνικές ομάδες, όσα είναι κακόβουλα, όσα είναι υβριστικά, όσα έχουν εριστική διάθεση και όσα είναι εντελώς βλακώδη (plus: σεντόνια, τρολιές & μπαρούφες). Με "ανώνυμους" δεν ανοίγουμε κουβέντα. Εάν αργεί η δημοσίευση ενός σχολίου, κάντε υπομονή. Αν περάσει πολύς καιρός, μάλλον θα το έχει φάει η μαρμάγκα.