Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

Νέα φεμινιστική φαεινή ιδέα: Καρέκλα κατά του“manspreading”...


Εάν είστε τόσο ανημέρωτος ώστε να μην ξέρετε τι είναι το “manspreading”, τότε να σας ενημερώσουμε ότι αποτελεί για τις φεμινίστριες ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς. Όμως τώρα, φαίνεται ότι μία φεμινίστρια βρήκε επιτέλους την λύση να τον νικήσει.

Ως manspreading λένε την "πρακτική κατά την οποία ένας άντρας υιοθετεί μια στάση καθίσματος με τα πόδια του σε μεγάλη απόσταση, με τέτοιο τρόπο ώστε να εισβάλει σε ένα γειτονικό κάθισμα".

Η Laila Laurel (φώτο), πτυχιούχος 3D Design & Craft του Πανεπιστημίου του Μπράιτον, έχει σχεδιάσει μια καρέκλα που έχει τριγωνική βάση που αναγκάζει τους άνδρες να κάθονται με τα πόδια τους κλειστά, δημιουργώντας μια πιθανή λύση στη «μάστιγα» του manspreading.

Η Laurel δημιούργησε επίσης μια δεύτερη καρέκλα που προορίζεται για γυναίκες, η οποία χρησιμοποιεί ένα μικρό κομμάτι ξύλου στο κέντρο του καθίσματος για να ενθαρρύνει τις γυναίκες που κάθονται να ξεκουραστούν με τα πόδια τους ανοικτά, επιτρέποντάς τους να καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο. [Φυσικά, οι φεμινίστριες δεν φορούν φούστες, ένα άλλο αμαρτωλό σύμβολο της πατριαρχίας και των σκοτεινών εποχών].

Μιλώντας στην Independent, η Laurel λέει: «Η πρακτική μου στο σχεδιασμό εντάσσεται στο πλαίσιο του φεμινισμού του τέταρτου κύματος και μια άλλη τεράστια πηγή έμπνευσης για αυτά τα κομμάτια ήταν το Project Everyday Sexism της Laura Bates, μια πλατφόρμα στην οποία οι γυναίκες μπορούν να μιλήσουν για τον σεξισμό που έχουν βιώσει.

Η δουλειά της Laurel έτυχε πολλών επαίνων και η ίδια βραβεύτηκε με το βραβείο Belmond ως «ταλέντο». Στο πλαίσιο του βραβείου της, ανατέθηκε στην Laurel να δημιουργήσει ένα προϊόν για την ξενοδοχειακή και ψυχαγωγική εταιρεία Belmond, που έχει έδρα το Λονδίνο, ενώ θα λάβει υποτροφία ύψους £ 1.000.

Το 2017, η Μαδρίτη έλαβε θέση εναντίον του “manspreading”, απαγορεύοντας στους άνδρες να ανοίγουν τα πόδια τους στα τρένα και τα λεωφορεία. Η Δημοτική Εταιρεία Μεταφορών της πόλης εγκατέστησε μια σειρά πινακίδων σε όλα τα βαγόνια και οχήματά της, που έδειχναν έναν άνδρα με απλωμένα τα πόδια του σε ένα κάθισμα του μετρό με ένα γιγάντιο κόκκινο "Χ".

Είχε προηγηθεί η Νέα Υόρκη με την εκστρατεία “Dude, please stop the spreading” στο δίκτυο μετρό της πόλης, ενώ οι αρχές προέβησαν και σε συλλήψεις παραβατών που δεν συμμορφώθηκαν.

ΚΟ / από εδώ

7 σχόλια:

  1. Αυτή την νεοταξική παράνοια θα αποδεχτούν σιγουρότατα οι καλούληδες κατατρεγμένοι επενδυτές! Ζούμε μεγάλες στιγμές σύντροφοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σε βρεμενη σανιδα εχουν δοκιμασει να κατσουν οι φεμινιστριες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εχει την λογικη της, η καρεκλα κατα του manspreading.
    Σκεφτειτε, τωρα το καλοκαιρι, στα στενα καυθισματα των ελληνικων λεωφορειων, να εχεις διπλα σου ενα καραταγαρά, που νομι9ζει οτι βρισκεται στην τρωγλη του, να καθεται με ανοιχτα ποδια, να σε ακουμπα με το μηρο του, να ειναι γεματος υδρωτα, να ζεχνει (απλυτος απο την βαφτηση του).

    Σημειωση: Ο γραφων ειναι αντρας τριτης ηλικιας. Φανταστειτε να καθεται διπλα στο ταγαρι, νεαρη γυναικα, οποτε επιτρεπεται να σκεφτει καποιος, οτι το manspreading, εχει και χρειαν "κολληματος".
    Π.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο φαλλοκράτης κοιτάζει την γυναίκα σαν ένα κομμάτι κρέας. Σαν μία συσκευή όπου υπάρχει για να τον υπηρετεί και να ικανοποιεί τις βασικές του ορέξεις. Δεν έχει τρόπο, λόγο και άποψη για τις βασικές ανάγκες του άλλου φύλου και οι ενέργειές του αποσκοπούν μόνο στην ικανοποίηση της δική του λαγνείας.

    Ναι κυρίες και κύριοι, οι φαλλοκράτες είναι γυναίκες…

    Οι γυναίκες του νέου φεμινισμού, όπου κάθονται στις στάχτες των στηθόδεσμων της προηγούμενης γενιάς και χύνουν ποτάμια ανεξαρτητοποίησης μέσα από την βιομηχανία του πορνό, του Maxim και τα Μέσα Μαζικής Εξημέρωσης

    Οι γυναίκες έγιναν οι καλύτεροι επιτιμητές κρέατος της νέας γενιάς. Είναι τα άτομα που κρίνουν πλέον την μεταξύ τους επιτυχία με το βαθμό σωστού παπαγαλισμού των επιβεβλημένων προτύπων

    Η έντονη σεξουαλική ζωή έχει εξισωθεί με την επιτυχημένη εικόνα της σύγχρονης γυναίκας. Όπου και να κοιτάξουμε, τα επιτυχημένα γυναικεία πρότυπα προβάλλουν την έντονη σεξουαλική τους εικόνα. Αυτό είναι μείζονος σημασίας, διότι απευθύνονται στα κορίτσια των 12 με 17 χρονών, όπου ακόμα δεν έχουν κατανοήσει τις συναισθηματικές επιπτώσεις μίας σεξουαλικής πράξης. Κατά συνέπεια λοιπόν, βρίσκουμε εν τη γενέση της μια ολόκληρη φουρνιά εκκολαπτόμενων γυναικών όπου εξισώσουν την σεξουαλική πράξη με την κοινωνική καταξίωση, και όχι με την δική τους ατομική ικανοποίηση.

    Σίγουρα οι παλιές αξίες της γυναίκας δούλας και σκεύους ηδονής δεν είναι καλύτερες, αλλά δεν μπορώ να θεωρήσω πρόοδο τα εκάστοτε δεκατετράχρονα με το piercing στον αφαλό , ούτε τις Barbie με τις μίνι φούστες και το θερμόμετρο στους -5 oC. Είναι σημάδια της σεξουαλικής μανίας που έχει καταλάβει τον σύγχρονο δυτικό κόσμο. Από την μια δηλώνουμε την ελευθερία μας δείχνοντας περισσότερο γαμήσιμος ο ένας από τον άλλο, από την άλλη η ακροδεξιά σημειώνει άνοδο . Μια ελευθερία που δεν ξεπερνάει την ξανθιά βαφή της τρίχας μας για να φτάσει μέσα στον εγκέφαλό μας. Δεν έγινα ξαφνικά πουριτανός, δεν είμαι απεσταλμένος του Χριστόδουλου, δεν έχω καν μπλε πουκάμισο. Όλα αυτά τα λέω και τα κατονομάζω για την δική μου ακουστική υγεία. Γιατί βαρέθηκα να ακούω κατάρες για την άδικη κοινωνία μας, όπου δεν έχει δώσει την γυναίκα τα ίσα δικαιώματα με τον άντρα…

    Συνεχίζεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο άντρας, από την φύση του έχει ροπή στον συναγωνισμό. Οι πενιχρές μας εμπειρίες με το άλλο φύλο μας ‘αναγκάζουν’ να στραφούμε σε αξίες όπως η φιλία, η προσωπικότητα, η ορθολογική σκέψη. Είναι αυτές που μας βοηθούν μετέπειτα να ξεπεράσουμε μια άσχημη σχέση που εκάστοτε μπορεί να είχαμε. Είναι όμως και αξίες που παίρνουν χρόνια για να ριζώσουν και να βρουν ανταπόκριση. Ο χρόνος όμως είναι κάτι που μας περισσεύει στα φοιτητικά και στρατιωτικά μας χρόνια. Από την άλλη μεριά, αν θες να λέγεσαι γυναίκα που βρίσκεται μέσα στα πράγματα, πρέπει να μπεις σε έναν ανηλεή ανταγωνισμό με το υπόλοιπο κοτέτσι. Τα κέρδη είναι άμεσα παραδοτέα. Ο καλύτερος γκόμενος, οι καλύτερες βόλτες, το καλύτερο γαμήσι. Κάπου όμως εκεί χάνεται η μπάλα, χάνεται το μέτρο και στο τέλος, χάνεται η ευκαιρία να κάνεις κάτι που θα σε ευχαριστήσει αλλά και ταυτόχρονα θα σε ωφελίσει στην μετέπειτα ζωή σου. Δεν μιλάω για γάμο, αλλά για κάτι που θα σε απαλλάξει από την μιζέρια σου. Από το να περισσέψει καφές στο μπρίκι όταν κάνεις την κηδεία σου. Αλήθεια, υπάρχει θλιβερότερο θέαμα από σαρανταπεντάρα που ψάχνει να παντρευτεί. Ξέρετε, εκείνες τις γυναίκες όπου θέλανε πάρουν από την ζωή όσο το δυνατόν περισσότερες εμπειρίες και τελικά συνειδητοποιούν ότι δεν έχουν κανένα για να τις διηγηθούν....

    Μέσα λοιπόν σε αυτό τον κόσμο από σιλικόνη, buttocks, μαζοποίησης και σεξουαλικού καταναγκασμού-καταξίωσης, το μικρό νεαρό κορίτσι έχει να επιλέξει ανάμεσα στις σπουδές, την καριέρα και εν τέλει στον εξανδρισμό του ή στην χαρούμενη κουκλίτσα Barbie-παράσιτο χωμένη βαθειά μέσα στο πορτοφόλι του εκάστοτε ξενιστή της. Απλά να ξέρετε ότι η γυναικεία σεξουαλική απελευθέρωση που βιώνουμε στην σύγχρονη εποχή, έχει γίνει αποκλειστικά και μόνο με αντρικά πρότυπα. Οπότε είναι φυσικό να υπάρχει κόμπλεξ κατωτερότητας και συνεχής απόδειξη για το αντίθετο. Είναι σαν τον σκλάβο που λέει στον αφέντη του « δεν είμαι σκλάβος επειδή λες ΕΣΥ ότι είμαι σκλάβος, είμαι σκλάβος επειδή το λέω ΕΓΩ ότι είμαι σκλάβος». Οπότε ο αφέντης αποκρίνεται : « ΟΚ ».

    Α ρε γ@μημένο marketing. Πουλάς ψευτοελευθερία στα ποιο καταναλωτικά πλάσματα.

    Τουλάχιστον πάρτε και ένα βιβλίο να ξεστραβωθείτε:
    Female Chauvinist Pigs: Women and the Rise of Raunch Culture
    by Ariel Levy

    - Τελικά εσείς οι φεμινίστριες είσαστε που δεν αναθεωρείτε τις απόψεις σας και έχετε ένα μπούσουλα, απλά και μόνο γιατί σας εξυπηρετεί. Μέχρι τώρα κάνετε μια χαρά την δουλειά σας, χάρη σε όλους τους υποτακτικούς που έχετε και σας πατρονάρουνε.

    - Έχετε δει δεκατετράχρονες να βρίζουν σαν νταλικιέριδες, μαλώνοντας στη μέση του δρόμου για ένα γκόμενο;

    - Πόσες φορές έχετε ακούσει από κοπέλες ότι δεν ανέχονται τις γυναικείες παρέες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τελικα οπως παμε, οι φεμμινιστριες θα ευφευρουν και το "τελειο" ανδρικο εσωρουχο και δια νομου, θα μας υποχρεωσουν να το φοραμε.

    "Σλιπακι με ενσωματωμενο πλαστικο πεος στον καβαλο"




    Κωστας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Απελευθέρωση της γυναίκας. Αφού ακόμα νιώθουν κατώτερες και θέλουν να μας μοιάσουν:
    1) όταν μου λέει ο εργοδότης "κουβάλα ρε" θα του δείχνω την άλλη με τη νυχάρα.
    2) το καλοκαίρι στην παραλία να κυκλοφορούν γυμνόστηθες όπως οι αντρες.
    3) να κατουράνε όρθιες όπως εμείς!
    4) θα έγραφα κι άλλα, αλλά το θέμα είναι εντελώς γελοίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που ΔΕΝ δημοσιεύονται: όσα δεν έχουν σχέση με το θέμα της ανάρτησης, όσα αποβλέπουν σε διαφήμιση, όσα είναι γραμμένα σε greeklish, όσα εκθέτουν προσωπικά δεδομένα, όσα είναι γεμάτα μίσος για λαούς ή κοινωνικές ομάδες, όσα είναι κακόβουλα, όσα είναι υβριστικά, όσα έχουν εριστική διάθεση και όσα είναι εντελώς βλακώδη (plus: σεντόνια, τρολιές & μπαρούφες). Με "ανώνυμους" δεν ανοίγουμε κουβέντα. Εάν αργεί η δημοσίευση ενός σχολίου, κάντε υπομονή. Αν περάσει πολύς καιρός, μάλλον θα το έχει φάει η μαρμάγκα.