Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Τώρα ο καθένας για τον εαυτό του. Πως η πανδημία σώριασε την Ευρώπη των open borders


Του Patrick J. Buchanan (Taki’s Magazine) / ΚΟ

"Οι λάμπες σβήνουν σε όλη την Ευρώπη, δεν θα τις δούμε να φωτίζονται ξανά στη ζωή μας", είχε δηλώσει ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Sir Edward Grey σε φίλο την παραμονή της εισόδου της Βρετανίας στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Παρατηρώντας από μακριά, καθώς η πανδημία του κοροναϊού καταστρέφει την Γηραιά Ήπειρο, τα λόγια του Grey επιστρέφουν στο μυαλό. Και καθώς ο Μεγάλος Πόλεμος άλλαξε παντοτινά την Ευρώπη, η πανδημία του COVID-19 φαίνεται να αλλάζει τον τρόπο που οι ευρωπαϊκοί λαοί βλέπουν ο ένας τον άλλον.

"Ένας για όλους και όλοι για έναν!" Αυτά ήταν τα λόγια με τα οποία έζησαν οι Τρεις Σωματοφύλακες του Αλεξάνδρου Δουμά.

Αυτό ήταν το ιδανικό για την κατασκευή της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Μια επίθεση εναντίον ενός είναι μια επίθεση εναντίον όλων. Η συμφωνία του Σένγκεν, με την οποία οι πολίτες της Ευρώπης είναι ελεύθεροι να ταξιδεύουν μέσω των χωρών της ηπείρου τους καθώς οι Αμερικανοί ταξιδεύουν από το Μέριλαντ στη Βιρτζίνια, έχει τις ρίζες της σε αυτό το ιδεώδες.

Ωστόσο, ξαφνικά, όλα αυτά φαίνεται να ανήκουν στο χθες.

Ο τρόπος με τον οποίο αντιδρούν τα κράτη-έθνη της ΕΕ στην κρίση του κοροναϊού φέρνει στο μυαλό μια άλλη φράση, μια γαλλική φράση, "Sauve qui peut", μια πρόχειρη μετάφραση της οποίας είναι "Κάθε άνθρωπος για τον εαυτό του".

Οι New York Times έγραψαν πρόσφατα για τη νέα πραγματικότητα. Στο κύριο άρθρο της Κυριακής, "Η Ευρώπη Κλειδώνεται και αντιμετωπίζει την κρίση καθώς ο ιός μεταδίδεται", γράφουν:

"Ενώ ορισμένοι ευρωπαίοι ηγέτες, όπως ο πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν της Γαλλίας, έχουν ζητήσει την εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ των εθνών, άλλοι προσπαθούν να κλείσουν τις χώρες τους.

"Από τη Δανία έως τη Σλοβακία, οι κυβερνήσεις έχουν αναπτύξει ένα επιθετικό μοντέλο αντιμετώπισης του ιού με κλείσιμο των συνόρων".

Περιγράφοντας μια σειρά χωρών που ανταποκρίνονται στο αίτημα του φυλετισμού και εθνικισμού, οι Times θρηνούν τη Δευτέρα:

«Σήμερα, οι Ευρωπαίοι ... δημιουργούν σύνορα μεταξύ των χωρών, μέσα στις πόλεις και τις γειτονιές τους, γύρω από τα σπίτια τους - για να προστατευθούν από τους γείτονές τους, ακόμη και από τα δικά τους εγγόνια».

"Αντιμετωπίζοντας έναν ιό που δεν γνωρίζει σύνορα, αυτή η σύγχρονη χωρίς σύνορα Ευρώπη τα κατασκευάζει παντού".

Μέσα σε λίγες μέρες, η Ευρώπη των ανοιχτών συνόρων έγινε παρελθόν.

"Καθώς η πανδημία εξαπλώνεται από την Ιταλία στην Ισπανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία", αναφέρουν οι Times, "υπάρχει μια αυξανόμενη αίσθηση της ανάγκης για σκληρές, ακόμη και αυταρχικές μεθόδους, πολλές από τις οποίες είναι εμπνευσμένες από την Κίνα.

"Η Ευρώπη έχει τρομοκρατηθεί από την Ιταλία. Ξαφνικά, πολλές από τις χώρες της ηπείρου προσπαθούν να κλειδώσουν, να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τους πολίτες τους. Η ιδέα της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και μιας Ευρώπης χωρίς σύνορα, όπου οι πολίτες είναι ελεύθεροι να ταξιδεύουν και να εργάζονται, μοιάζει πολύ μακρινή».

Η Ιταλία, η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την Κίνα, βρίσκεται σε απομόνωση. Η Γερμανία κλείνει τα σύνορα με την Αυστρία, τη Δανία, τη Γαλλία, το Λουξεμβούργο και την Ελβετία. Η Τσεχική Δημοκρατία, η Κύπρος, η Δανία, η Λετονία, η Λιθουανία, η Πολωνία και η Σλοβακία ανακοίνωσαν ότι θα κλείσουν σύνορα σε όλους τους ξένους. Ο Πρόεδρος Donald Trump επέκτεινε την ταξιδιωτική απαγόρευση στην Ευρώπη για να συμπεριλάβει δύο από τους παλαιότερους φίλους της Αμερικής, τη Βρετανία και την Ιρλανδία.

Η Σλοβενία ​​έκλεισε τα σύνορά της με την Ιταλία. Η Νορβηγία είναι κλειδωμένη. Όσοι  ταξιδιώτες έρχονται από το εξωτερικό στη Νορβηγία διατρέχουν τον κίνδυνο της υποχρεωτικής καραντίνας 14 ημερών, ανεξάρτητα από την υγεία τους.

Ο πρωθυπουργός Justin Trudeau ανακοίνωσε ότι ο Καναδάς απαγορεύει την είσοδο σε όλους τους ταξιδιώτες που δεν είναι πολίτες ή μόνιμοι κάτοικοι. Οι μόνες εξαιρέσεις είναι τα πληρώματα αεροπλάνων, οι διπλωμάτες και, "αυτή τη στιγμή, οι πολίτες των ΗΠΑ.

«Αυτό που βλέπουμε είναι η σύγκρουση των ισχυρισμών της ανθρώπινης φύσης και της ιδεολογίας».

Μέσα από την ιστορία της ανθρωπότητας, οι περισσότεροι άνθρωποι ένιωθαν περισσότερο προσκολλημένοι σε έννοιες όπως η οικογένεια, η φυλή, η πίστη, η χώρα και το έθνος πάνω παρά σε όσα επιτάσσει η φιλελεύθερη ιδεολογία.

Αλλά ενώ όλοι οι πολίτες μπορεί να έχουν το ίδιο δικαίωμα που τους δόθηκε από το Θεό στη ζωή και το συνταγματικό δικαίωμα στην «ίση προστασία έναντι του νόμου», όλοι οι άνθρωποι δεν έχουν ίσα δικαιώματα σε ό,τι αγαπούν ή για ό,τι ανησυχούν.

Για τους περισσότερους άντρες, αυτό που λέει η καρδιά είναι ανώτερο από εκείνο που λέει ο νους. Σε μια κρίση, οι άνθρωποι βάζουν πρώτα τις οικογένειες, τους φίλους και τη χώρα τους.

Το κλείσιμο των συνόρων είναι ένα οδυνηρό χτύπημα κατά του φιλελευθερισμού που υποτίθεται ότι έχει τις ρίζες του στην αμαρτία της ξενοφοβίας. Αλλά αυτό που λένε οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη κλείνοντας τα σύνορά τους, αυτό που λένε οι Αμερικανοί απαγορεύοντας τα ταξίδια από την Ευρώπη είναι ότι ενώ όλοι οι άνθρωποι μπορεί να έχουν δημιουργηθεί ίσοι, θα βάζουμε πάντα τους δικούς μας ανθρώπους πρώτα, μπροστά από τους υπόλοιπους.

Όταν έρχεται μια κρίση, είτε πρόκειται για έναν πόλεμο στον οποίο διακυβεύεται η επιβίωση του έθνους είτε για μια επιδημία όπου διακυβεύεται η υγεία και η επιβίωση του λαού μας, φροντίζουμε πρώτα για τους δικούς μας.

Αυτή είναι η ανθρώπινη φύση. Αυτός είναι ο τρόπος που δουλεύει ο κόσμος.

ΚΟ / πηγή

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα συμβουλευα τον κ. Μπιουκαναν να αλλαξει την τελευταια του φραση στο παρον αρθρο.


ΟΧΙ, δεν ειναι αυτός είναι ο τρόπος που δουλεύει ο κόσμος.
ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΘΕΟΣ!!!!!!!



Πατρικιος Στετσωνης
Σαρωνιδα-Αττικης

Αλέκτωρ Ελάλησε είπε...

ΑΡΙΣΤΟ!!!

ikonsgr είπε...

Λυπάμαι αλλά δεν συμφωνώ καθόλου. Η τρομο-υστερία με την δήθεν πανδημία του κωρονοϊου (και το πόσο εύκολα υποταχθήκαμε σ'αυτήν...) έφερε στην επιφάνεια με ΤΡΑΓΙΚΟ τρόπο, προϋπάρχουσες ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ μίας ΒΑΡΙΑΣ ΝΟΣΟΥΣΑΣ ,νοητικά και πνευματικά, "προοδευτικής" κοινωνίας του "δυτικού κόσμου"...
Πολύ φοβάμαι λοιπόν, ότι ΣΤΗΝ πραγματικότητα αυτό που πάνε να επιβάλλουν, είναι κάτι το ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΩΣ ΠΟΙΟ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΟ:

Εμπεδώνονται νέος τρόπος ζωής, καινούργιες συμπεριφορές νέα κοινωνικά στερεότυπα κι αξίες, μια νέα υγειινίστικη ηθική...
Ο αντικοινωνισμός γίνεται το νέο ήθος, υπέρτατη αξία η Υγεία
το νέο κοσμοείδωλο...
Αποθέωση του ατομικισμού...ενσπείρεται στο κοινό, από συγκεκριμένα κέντρα εξουσίας, η αλληλουπονόμευση της κοινωνικής συνοχής , ο κάθε άλλος είναι πλέον ύποπτος ως εν δυνάμει εχθρός του κοινωνικού συνόλου και του ίδιου μας του εαυτού….Ο εσωτερικός εχθρός είναι ο ασυμπτωματικός φορέας και όχι μόνο. Τα έθνη το ένα μετά το άλλο δια των ηγετών τους κηρύσσουν πόλεμο κατά ενός αόρατου εχθρού όπως τον ορίζουν… ο εχθρός ορίζεται ως αόρατος…
Σώσε εαυτόν, ο νέος ανθρωπισμός, η απομόνωση, ο αυτοεγκλεισμός,η αυτοπεριχαράκωση, η μη αλληλλεγγύη….Η Νέα Εποχή θέλει να φέρει νέα ήθη κι αξίες νέες παγκόσμιες πανομοιότυπες συμπεριφορές όπου ο πολίτης αποκλεισμένος από την πόλη δεν είναι πλέον πολίτης αλλά κάτι σαν έγκλειστος διαμερισματίτης....


https://dimpenews.com/2020/03/17/%CF%84%CE%BF-%CF%86%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BB%CE%B1%CE%BC%CE%B2%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9/comment-page-1/

Τέλος, πάρτε και ένα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ σχόλιο ανώνυμου που διάβασα πρόσφατα, και που νομίζω εκφράζει ΑΠΟΛΥΤΑ την πρωτοφανή και συνάμα ΤΡΑΓΙΚΗ κατάσταση που βιώνουμε:

Τὸ μεγαλύτερο σύμπτωμα τοῦ κορονωϊοῦ εἶναι ἡ ἐγκεφαλοπάθεια στὰ κρανία τῶν μαζῶν. Ἡ κορονοϋστερία ἀπέδειξε πόσο λίγος λαός εἴμαστε, νάνοι, γραικύλοι, καραγκιοζάριοι. Γιὰ τὶς χιλιάδες αὐτοκτονίες τῶν μνημονίων δὲν πανικοβλήθηκε κανείς. Γιὰ τὴν λαθρομετανάστευση καὶ τὶς εὐθείες ἀπειλὲς τοῦ Τουρκαλᾶ δὲν ἀνησύχησε κανείς. Τὰ γερόντια τρέμουν ἂν πεθάνουν ἢ ἂν χάσουν τὴν σύνταξίν του. Τρέμουν γιὰ τὴν ζωούλα των, ὅταν ἡ χώρα ποὺ παραδίδουν στὰ παιδιά των, εἶναι ἕνα ἀτελείωτο κωλοχανεῖο μὲ ἡμερομηνία βιολογικῆς λήξεως, βλέπε ὑπογεννητικότητα, διαφθορά, σαπίλα, συβαριτισμό. Γιὰ τὴν ἐξάπλωσι τῶν ναρκωτικῶν, δὲν μιλᾶ κανείς, γιὰ τὶς ἑκατοντάδες χιλιάδες ἐκτρώσεις, δὲν μιλᾶ κανείς.Οὔτε κἂν γιὰ τὴν κανονικὴ γρίπη δὲν μιλᾶ κανείς ποὺ σκοτώνει 10πλάσιους.
Οἱ20άρηδες, 30άρηδες, 40άρηδες τοῦ Τσερνομπίλ ἐγέρασαν. Παρέμειναν ὅμως τὸ ἴδιο καραγκιόζηδες. Ρήμαξαν τότε τὰ σοῦπερ-μάρκετ γιὰ ἕνα μήνα, τὸ στρόντιο καὶ τὸ καίσιο ἔμεινα στὴν Ἑλλάδα γιὰ μιὰ ζωὴ… Ἂν αὔριο τοὺς ποῦνε τὰ πορνοκάναλα ὅτι, ἐντάξει παιδιά, ὅλα μέλι-γάλα, θὰ ἀρχίσουν τὰ πανηγύρια. Βγῆκαν κάποιοι γραφικοὶ στὴν Ἰταλία νὰ βαρέσουν παλαμάκια, βρεθήκαν καὶ οἱ δικοί μας καραγκιόζηδες νὰ ἀντιγράψουν καὶ νὰ βαρέσουν παλαμάκια στὶς 9 τὸ βράδυ. Στὴν εὐθεία βλασφημία ὅτι ἄνθρωποι θὰ μποροῦσαν νὰ πεθάνουν μὲ τὴν Θεία Μετάληψι, οἱ χριστιανούληδες τοῦ κώλου καὶ οἱ «Ἱεράρχες» ἔμειναν βουβοί. Ἡ ξευτίλα, ὁ παραλογισμὸς καὶ ἡ ψυχικὴ μιζέρια ὁλοκληρωμένη στὸ ἄπειρο.

Σὲ αὐτὸν τὸν λαὸ δὲν ἀξίζει ἡ ἐλευθερία καὶ ἡ ἀξιοπρέπεια. Δὲν τὴν θέλει ὁ ἴδιος.
Γι' αὐτὸ παιδιά, μνημόνια μέχρι νὰ σβήσῃ ὁ ἥλιος....

Ανώνυμος είπε...

Η κίνηση στα διόδια την Παρασκευή έπεσε κατά 1/3 σε σχέση με την προηγούμενη. Αλλά τα κανάλια λύσσαξαν για ουρές λες και είναι τριήμερο. Τα ξενοδοχεία έχουν κλείσει αλλά τα κανάλια λένε ότι ο Πειραιάς θυμίζει δεκαπενταύγουστο. Μήπως πάνε να μείνουν σε αντίσκηνα ; Και δείχνουν τις παραλίες και λένε ότι γίνεται το αδιάχωρητο ενώ ζευγάρια και οικογένειες είναι σε απόσταση μεταξύ τους. Όλα τα προγράμματα, ακόμη και το πιο κουτσομπολίστικο, το μόνον που κάνουν είναι να ασχολούνται με αυτό το ζήτημα. Οι εκφωνητές και οι μουσικοί παραγωγοί στα ραδιόφωνα δεν ασχολούνται με τίποτα άλλο. Κάτι δεν πάει καλά εδώ πέρα. Το κύμα υπάρχει και είναι τεράστιο (ο κορωνοϊός). Μου φαίνεται όμως ότι κάποιοι το καβάλησαν και προωθούν τα σχέδια τους.

Tolis είπε...

Όποιος πιστεύει ότι ο ιός αυτός καθεαυτός είναι τόσο επικίνδυνος, τον παροτρύνω να διαβάσει το θεώρημα του Bayes, για να καταλάβει τον τρόπο με τον οποίο οι εξουσιάζοντες εκμεταλλεύονται όλο τον πλανήτη επειδή δεν ξέρει απλή στατιστική.

Ανώνυμος είπε...

Να φοβάστε την 2η φάση του κορονοιου
Τι οικονομικό μοντέλο θα μας πλασάρουν
Οι έχοντες
Ο επιασεν επιασεν

ΑΓΕΛΑΣΤΟΣ ΧΩΡΑ είπε...

Καί νόμιζα πώς κάτι είχες πάθει,σοβαρά τώρα,δόξα τω θεώ είσαι καλά...!!!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Γιάννη, χαίρομαι ποὺ σὲ συναντῶ σὲ ἄλλο ἕνα πατριωτικὸ-χριστιανικὸ-ἀντινεοταξικὸ ἱστολόγιον ποὺ προσωπικῶς τὸ θεωρῶ τὸ ἐγκυρότερον εἰδησεογραφικὸ τοῦ χώρου. Ἂν ὁ ΚΟ καταφέρῃ ποτὲ νὰ ἔχῃ ἕνα κοινὸ τῆς τάξεως τῶν 50 000 ἐπισκεπτῶν καθημερινῶς, ἡ ἑλληνικὴ κοινωνία θὰ ἀνανήψει ἀπὸ τὸν λήθαργο καὶ τὴν μούργα.

Τὸ τὶ παραπληροφόρησις καὶ ψέμα πέφτει παιδιὰ ἀπὸ τὰ πορνομήντια δὲν λέγεται. Ἔρχεται ἡ συντέλεια τοῦ κόσμου… Τυμπανοκρουσίες, μοιρολόγια, τσιρίδες. Κλάματα, ὅπως ἔμαθα (διότι δὲν βλέπω τηλοψία) καὶ ἀπὸ κάποιον ξευτίλα κυβερνητικό, γιὰ νὰ πειστοῦμε ὅτι ἔφτασε ὁ ὄλεθρος. Στὸν ἀντίποδα, ὀργίλοι δημοσιοκάφροι ὅλο «ἀπειθάρχους» ἀνακαλύπτουν στὰ δελτία «εἰδήσεων», ἀλλὰ τελικῶς ὅλες οἱ σερβιέττες μὲ τὸ μικρόφωνο ἢ/καὶ τὴν κάμερα στὸ χέρι ἁλωνίζουνε ἀβέρτα καὶ ἀνενόχλητοι σὲ δρόμους, πλατεῖες, στούντια καὶ φλομώνουν τοὺς Γραικύλους στὸ ἀφιόνι. Τὰ τηλερετάλια γνωρίζουν μεγάλες πιένες σὲ μιὰ ἐποχὴ ποὺ τὸ φάσκελο ἀπὸ τὴν κοινὴ γνώμη ἔπεφτε βροχηδόν. Ὁ κορωνοϊὸς ἤτανε τὸ σωσίβιον, ἡ σανίδας σωτηρίας τους. Βρίσκομαι κάθε μέρα σὲ Ἀθήνα καὶ Πειραιᾶ, οἱ πόλεις ἔχουν ἤδη μειωμένη κυκλοφορία κατὰ 80%, ἑρημιὰ παντοῦ. Τὰ μετρὸ ἔχουν καταντήσει ταξί. Οἱ μάζες ἔχαψαν τὴν παραμύθα ἀμάσητη. Οἱ μόνοι ποὺ κυκλοφοροῦν ἀμέριμνοι εἶναι οἱ λάθρο καὶ κάποιοι λίγοι ἀπείραχτοι ἐγκεφαλικῶς Ἕλληνες, γιὰ διαφορετικοὺς λόγους ὁ καθένας. Ἀπὸ αὔριο ἀρχίζει τὸ γλέντι. Ἔχουν νὰ περάσουν στὴν πλάτη τοῦ ἀδαοῦς μὲ πράξεις νομοθετικοῦ περιεχομένου ὅσα διέλαθαν τῶν καιρῶν τῶν μνημονίων, τῶν Πρεσπῶν, τῶν μεγάλων στιγμῶν ποὺ ζοῦμε… Τὸ καρότο τώρα θὰ εἶναι ὁ βιολογικὸς θάνατος…

Ανώνυμος είπε...

Το είπε η συντρόφισσα του συνωστισμού, είναι φασιστο-ιός !
skeftomasteellhnika.blogspot.com/2020/03/coronavirus_17.html