Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Βρετανία: Φανατικός ισλαμιστής έκαψε σύμβολα των βετεράνων του Α΄ Π.Π. και διέκοψε την δύο λεπτών σιγή και δικαστήριο του έβαλε πρόστιμο 50 λίρες


Σχ. ΚΟ: Δύο μέτρα και δύο σταθμά από ότι φαίνεται στην Μ. Βρετανία, για την… ‘εχθροπάθεια’…

Η Βρετανία είναι η χώρα που απαγόρευσε την είσοδο στο βρετανικό έδαφος του Αμερικάνου πάστορα που ΘΑ έκαιγε το Κοράνι. Φοβούμενη φυσικά, τις αντιδράσεις της πολυπληθούς μουσουλμανικής κοινότητας και αρκετών που έχουν προσχωρήσει στον ριζοσπαστικό ισλαμισμό.

Τι στάση άραγε θα κρατήσει η εκβιαστικώς διαμορφωμένη ‘πολυπολιτισμική’ Ελλάδα σε ανάλογα περιστατικά; Εάν καεί η σημαία; Εάν προσβληθούν εθνικά ή θρησκευτικά σύμβολα; Εάν αμαυρωθούν εορτές; Θα υπάρχει αντίδραση; Θα υπάρχει τιμωρία;

Φυσικά τυχόν προσβολή συμβόλων της «άλλης πλευράς» θα ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου με εξαγριωμένα στίφη ‘προσβεβλημένων’ αλλοδαπών και ομάδες ‘αλληλέγγυων’ ημεδαπών «έτοιμες για όλα».

Σχ. ΚΟ 2: Κάθε χρόνο στις 11 Νοεμβρίου οι Βρετανοί γιορτάζουν την Ημέρα Μνήμης (‘Remembrance Day’ ή ‘Poppy Day’ ή ‘Veterans Day’) εις μνήμην των πεσόντων Βρετανών στρατιωτών στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ως σύμβολο έχει καθιερωθεί η κόκκινη παπαρούνα (red poppy), (από το ποίημα ‘In Flanders Fields’), την οποία φοράνε όλοι στο πέτο.

Ως Βρετανός πολίτης, ο Emdadur Choudhury απολαμβάνει παροχές όπως δωρεάν κατοικία από τον Δήμο (κάτι σαν εργατικές κατοικίες) και σχεδόν £ 800 χρηματικό επίδομα το μήνα.

Χθες διασκέδασε με την βρετανική δικαιοσύνη, καθώς του επέβαλε το ασήμαντο πρόστιμο των £ 50 (περίπου 58 ευρώ) επειδή έκαψε τις κόκκινες παπαρούνες της Ημέρας Μνήμης και φώναζε «Βρετανοί στρατιώτες να καείτε στην κόλαση».

Αφού έγινε γνωστή ποινή του, η οποία εξόργισε βετεράνους πολέμου, ο 26χρονος ισλαμιστής δήλωσε: «Δεν έχω κανένα σεβασμό για τους Βρετανούς στρατιώτες, και εάν χάσουν ένα πόδι ή δύο στο Αφγανιστάν, τότε το αξίζουν. Εσείς περιμένετε από μένα να αισθάνομαι λύπη γι’ αυτούς; Βέβαια και δεν αισθάνομαι. "

Ο Choudhury, από το Bethnal Green του Ανατολικού Λονδίνου, κρίθηκε ένοχος για τη χρήση απειλητικών ή προσβλητικών λέξεων ή συμπεριφοράς από τον Δικαστή Howard Riddle, μετά από δίκη που έγινε τον περασμένο μήνα.

Το μέγιστο πρόστιμο είναι £ 1.000, πλέον των δικαστικών εξόδων, και ο δικαστής είπε ότι δεν είχε καμία αμφιβολία για την ενοχή του Choudhury, παρ’ όλα αυτά του επέβαλε πρόστιμο μόνο £ 50, συν μία επιπλέον χρέωση £ 15.

Παρά το γεγονός ότι ο Choudhury είπε σαρκαστικά ότι μεγαλύτερο από 50 λίρες πρόστιμο θα του επιβαλλόταν εάν δεν πλήρωνε για το πάρκινγκ, ο ίδιος αρνείται να το πληρώσει. Ωστόσο, τον λογαριασμό θα πληρώσει ο ‘καλός του φίλος’, Anjem Choudary, ο περιβόητος εμπρηστικός μουσουλμάνος ιεροκήρυκας.

Ο Choudhury, του οποίου οι γονείς ήρθαν στη Βρετανία ως μετανάστες από το Μπαγκλαντές για μια καλύτερη ζωή, ήταν ο επικεφαλής μιας διαδήλωσης των λεγομένων ‘Μουσουλμάνων κατά των Σταυροφόρων’ (Muslims Against Crusaders) στις 11 Νοεμβρίου του 2010.

Κατά τη διάρκεια της δύο λεπτών σιγής πιάστηκε από κάμερα να μαζεύει αρκετές μεγάλες πλαστικές παπαρούνες, να τις περιλούζει με βενζίνη και να τις καίει.

Η ομάδα των μουσουλμάνων διαδηλωτών, που είχε συγκεντρωθεί κοντά στο Royal Albert Hall κοντά στον τερματισμό της πορείας μίας φιλανθρωπικής οργάνωσης, επανειλημμένως φώναζε: «Να καείτε στην κόλαση Βρετανοί στρατιώτες!».

Ο Choudhury και ο συνεργάτης του ο 30χρονος Mohammed Haque, ο οποίος απαλλάχτηκε από την ίδια κατηγορία, λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων, δεν έκανε καν τον κόπο να παρευρεθεί στο Δικαστήριο.

Το δικαστήριο άκουσε ότι ο Choudhury εργάζεται με μερική απασχόληση ως μηχανικός δορυφόρου και κερδίζει £ 480 το μήνα. Λαμβάνει επίσης μηνιαία συνολικά 792 λίρες από κρατικές παροχές, εκ των οποίων τα 240 ως πίστωση φόρου, £ 432 ως πίστωση φόρου για τα παιδιά του και £ 120 ως μηνιαίο επίδομα τέκνου.

Ο Δικαστής Riddle δήλωσε: «Οι άνθρωποι που προσβάλλουν είναι συχνά ένα απαραίτητο μέρος μίας αποτελεσματικής διαμαρτυρίας. Εδώ, με προφανή συνέπεια αυτής της διαδικασίας, (ο κατηγορούμενος) έδειξε έλλειψη σεβασμού για τους νεκρούς στρατιώτες.

«Για δύο λεπτά φώναζαν, όταν οι άλλοι τηρούσαν δύο λεπτών σιγή, ενώ ακολούθησε το κάψιμο των συμβόλων της μνήμης, κάτι που ήταν υπολογισμένο και σκόπιμο για να προσβάλει τους νεκρούς και εκείνους που θρηνούν ή τους θυμούνται. Αν η μνήμη των νεκρών στρατιωτών προσβάλλεται δημοσίως σε χρόνο και τόπο όπου είναι πιθανό να συγκεντρωθούν άνθρωποι που προς τιμήν εκείνων των στρατιωτών, τότε η απειλή για τη δημόσια τάξη είναι προφανής.

«Εδώ είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι δεν υπήρχε η πρόθεση για την διατάραξη της τάξης».

Ο Choudary πιάστηκε από κάμερα να μαζεύει αρκετές μεγάλες πλαστικές παπαρούνες, να τις βάζει κάτω και να τις καίει στο τέλος της δύο λεπτών σιγής προς τιμήν των νεκρών του πολέμου

Αργότερα, σε ένα πάρκο κοντά στο σπίτι του, προκλητικά ο Choudhury, δήλωσε: «Η παπαρούνα με αηδιάζει - δεν έχει να κάνει με τους βετεράνους του Α ' Παγκοσμίου Πολέμου ή του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, είναι όλα σχετικά με το να μαζευτούν χρήματα για τους στρατιώτες που τραυματίστηκαν στους πολέμους που διεξάγονται τώρα.

«Δεν είμαι είναι ασεβής που τις καίω, είμαι ευσεβής. Είναι όλα σχετικά με το σοκ και το δέος, για να φύγουν αυτοί οι στρατιώτες από τις μουσουλμανικές χώρες. "

Ερωτηθείς αν θα το κάνει πάλι, εκείνος απάντησε γελώντας: «Θα πρέπει το να μάθεις την επόμενη φορά, έτσι; Ο μόνος λόγος που μου έδωσαν πρόστιμο είναι γιατί είναι πολιτικά υποκινούμενο. Θα μου έβαζαν μεγαλύτερο πρόστιμο για ένα εισιτήριο πάρκινγκ.

Ο Επαρχιακός Δικαστής Howard Riddle έβγαλε την απόφαση να επιβάλει το πρόστιμο στην Choudhury, κάτι που άφησε τον Shaun Rusling και τους συναδέλφους τους βετεράνους να νιώθουν "αηδία".

«Είναι η ελευθερία του λόγου μου και την εξασκώ. Διώκομαι για αυτό. Το πρόστιμο, θα το φορέσω ως μαρτυρία στον ώμο μου. Το έκανα για τον Αλλάχ. Το έκανα για να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση ότι αυτοί οι λεγόμενες στρατιώτες είναι εγκληματίες. Είναι αυτοί οι οποίοι θα πρέπει να δικαστούν για εγκλήματα πολέμου».

Υποσχέθηκε ότι έχει μαζέψει «2.000 νέους που θα με ακολουθήσουν και θα κάνουν ό, τι τους πω - δεν θέλετε άλλο Αφγανιστάν εδώ, έτσι; Θέλουμε το νόμο της Σαρία σε αυτή τη χώρα, και Inshallah [με το θέλημα του Θεού] θα το έχουμε».

Ο Shaun Rusling, του Εθνικού Συλλόγου Βετεράνων του Πολέμου του Κόλπου και των Οικογενειών τους, είπε: «Νομίζω ότι ο βρετανικός λαός θα πρέπει να είναι αηδιασμένος με την απόφαση.

Η Ημέρα Μνήμης είναι πολύ ιδιαίτερη για τις Ένοπλες Δυνάμεις, καθώς θυμόμαστε εκείνους που έχασαν τη ζωή τους για την ελευθερία και αγωνίστηκαν για τη χώρα τους.

Φωτο: Ο Mohammad Haque (αριστερά) και ο Emdadur Choudhury (δεξιά).

«Είναι μια προσωπική προσβολή για όλους αυτούς. Προσωπικά, είμαι προσβεβλημένος, κάθε βετεράνος θα προσέβαλλαν προσωπικά από αυτούς για το κάψιμο της παπαρούνας. Δεν νομίζω ότι είναι αποδεκτή αυτή η καταδίκη".

Εκπρόσωπος της Royal British Legion, δήλωσε: «Η παπαρούνα είναι σύμβολο θυσίας και ανδρεία. Προσφέρει σε όλους την ευκαιρία να προβληματιστούν σχετικά με το ανθρώπινο κόστος των πολεμικών συγκρούσεων του παρελθόντος και του παρόντος.

«Η δύο λεπτών σιγή είναι η κατάλληλη στιγμή για τέτοιου είδους προβληματισμό, όχι και για πολιτικές διαμαρτυρίες ή διασάλευση της δημόσιας τάξης. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό είναι κατανοητό και υποστηρίζεται από τους περισσότερους ανθρώπους. "

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που ΔΕΝ δημοσιεύονται: όσα δεν έχουν σχέση με το θέμα της ανάρτησης, όσα αποβλέπουν σε διαφήμιση, όσα είναι γραμμένα σε greeklish, όσα εκθέτουν προσωπικά δεδομένα, όσα είναι γεμάτα μίσος για λαούς ή κοινωνικές ομάδες, όσα είναι κακόβουλα, όσα είναι υβριστικά, όσα έχουν εριστική διάθεση και όσα είναι εντελώς βλακώδη (plus: σεντόνια, τρολιές & μπαρούφες). Με "ανώνυμους" δεν ανοίγουμε κουβέντα. Εάν αργεί η δημοσίευση ενός σχολίου, κάντε υπομονή. Αν περάσει πολύς καιρός, μάλλον θα το έχει φάει η μαρμάγκα.