Σχ. ΚΟ: Πάρτε μαθήματα εφαρμογής του νόμου περί ‘εχθροπάθειας’…(βλ. ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ)
ΖΑΓΚΡΕΜΠ, Κροατία, 18 Μαρτίου 2011 (LifeSiteNews.com) -Οι πρόσφατες επιθέσεις κατά του χριστιανισμού στην Κροατία, στο όνομα της «καταπολέμησης των διακρίσεων απέναντι στους ομοφυλόφιλους» έχουν κάνει τους χριστιανούς να βγουν στους δρόμους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την «χριστιανοφοβία».
Το έναυσμα για τις διαδηλώσεις δόθηκε από την περίπτωση μιας καθηγήτριας θρησκευτικών, της Jelena Mudrovčić (φωτο κάτω), η οποία κατηγορήθηκε για «ομοφοβία» στην τάξη της κατά την ώρα του μαθήματος θρησκευτικών και οδηγήθηκε στο δικαστήριο από μια ομοφυλοφιλική ακτιβιστική ομάδα.
Η Valentina Mandarić, διευθύντρια της Θρησκευτικής Εκπαίδευσης στην Αρχιεπισκοπή του Ζάγκρεμπ, η οποία επιβλέπει τα μαθήματα θρησκευτικών (RE), είπε στο LifeSiteNews.com, "Αυτό δεν είναι απλά μια δικαστική υπόθεση εναντίον της καθηγήτριας θρησκευτικών Jelena Mudrovčić, αλλά μάλλον μια υπόθεση εναντίον του μαθήματος θρησκευτικών στα δημόσια σχολεία, που πρέπει να πούμε, ότι ρυθμίζονται από τη σύμβαση μεταξύ της Κροατίας και του Βατικανού. "
Στην Κροατία, τα μαθήματα καθολικής θρησκευτικής εκπαίδευσης επιτρέπονται στην πρωτοβάθμια και στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, εξήγησε η Mandarić. Είναι ένα μάθημα επιλογής και οι γονείς πρέπει να δώσουν άδεια για να το παρακολουθήσει το παιδί τους.
Η Mudrovčić, η οποία διδάσκει θρησκευτικά σε ένα δημοτικό σχολείο στο Ζάγκρεμπ, κατηγορήθηκε για την αναφορά που έκανε κατά το μάθημα θρησκευτικών στην 8η τάξη, το 2009 ότι "η ομοφυλοφιλία είναι μια ασθένεια." Η Mudrovčić αρνήθηκε ότι μίλησε κατά αυτόν τον τρόπο, ισχυριζόμενη ότι δίδαξε μόνο ότι έλεγε το κείμενο, το οποίο «ορίζει τι διδάσκουν οι Κατηχήσεις της Καθολικής Εκκλησίας για την ομοφυλοφιλία».
Η μαθήτρια η οποία ανάφερε την κατηγορία, είπε η Mandarić, «δεν παρευρίσκεται στο μάθημα θρησκευτικών, αλλά έτυχε να είναι μέσα στην τάξη." Μετά από παράπονα που έκανε στην μητέρα της, η μαθήτρια και η μητέρα της ανέφεραν την κατηγορία σε μια λεσβιακή ομάδα που ονομάζεται ‘Κόντρα’.
Ένα άρθρο σχετικά με την υπόθεση από τον προϊστάμενο του Γραφείου της Αρχιεπισκοπής για την Οικογενειακή Ζωή, Vincent Batarelo, εξηγεί ότι η Λεσβιακή Ομάδα επικαλέστηκε ‘τον αμφιλεγόμενο’ Νόμο για την καταπολέμηση των διακρίσεων.
"Ο εν λόγω νόμος, όταν ψηφίστηκε πριν από δύο χρόνια είχε επικριθεί από την Καθολική Εκκλησία της Κροατίας ως ένα πρώτο βήμα για την καταστολή της θρησκευτικής ελευθερίας και το άνοιγμα της πόρτας για πιθανές μελλοντικές αλλαγές στο Οικογενειακό Δίκαιο», είπε ο Batarelo.
«Είναι ενδιαφέρον», πρόσθεσε η Mandarić. «Στις συνεδριάσεις του δικαστηρίου μέχρι τώρα μόνο η κόρη και η μητέρα της που ανέφεραν τους αρχικούς ισχυρισμούς στην Λεσβιακή ομάδα είναι οι μόνες που ισχυρίζονται ότι η Jelena έκανε την αναφορά αυτή σχετικά με τους ομοφυλόφιλους και την ασθένεια. Όλοι οι άλλοι γονείς στάθηκαν στο πλευρό της Jelena ».
Στις 7 Μαρτίου 2011, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του δικαστηρίου, μια ειρηνική οργανωμένη διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε από λαϊκούς καθολικούς μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο του Zagreb. Η διαμαρτυρία έλαβε ευρεία κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης στην Κροατία.
"Η λεσβιακή ομάδα", είπε η Mandarić στο LSN, "θα ήθελαν να διώξουν τελείως από τα σχολεία το μάθημα θρησκευτικών και, ει δυνατόν, να αλλάξουν της Καθολικές ηθικές διδασκαλίες και τις διδασκαλίες εντός του καθολικισμού σχετικά με την ομοφυλοφιλία».
Ο Batarelo το επιβεβαίωσε, λέγοντας ότι «η Vukusic και η ομάδα Κόντρα έχουν δηλώσει δημόσια ότι είναι κατά των θρησκευτικών στα δημόσια σχολεία και στις διδασκαλίες της Εκκλησίας για την ομοφυλοφιλία».
Πάνω από 200 χριστιανοί διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για μια ειρηνική διαμαρτυρία στις 7 Μαρτίου. Έδεσαν το στόμα τους με ένα αυτοκόλλητο που έγραφε "Stop Christianofobia" (‘Στοπ στην Χριστιανοφοβία’) Εν τω μεταξύ, παρόντες στην δίκη υπήρξαν και καθολικοί αντιπρόσωποι οι οποίοι και μίλησαν.
«Το κύριο μήνυμα που δόθηκε ήταν ότι οι Καθολικοί έχουν δικαίωμα στις θρησκευτικές οδηγίες και ηθικές διδασκαλίες, το δικαίωμα να τις ασπάζονται και να τις δημοσιοποιούν και ότι η ‘ανεκτικότητα’ δεν βρίσκεται στην αποκλειστική αρμοδιότητα των ‘λίγων εκλεκτών’ στην κοινωνία εις βάρος των άλλων», έγραψε ο Batarelo.
Μεταξύ των καθολικών αντιπροσώπων ήταν δύο αξιωματούχοι του Γραφείου των Θρησκευτικών της Αρχιεπισκοπής.
Ο Batarelo ανέφερε ότι νομικοί εμπειρογνώμονες δεν πιστεύουν ότι η υπόθεση ‘Κόντρα’ κατά της Mudrovčić θα πετύχει.
Οι χριστιανοί διαδηλωτές οργάνωσαν μια ομάδα στο Facebook που ονομάζεται "Suzbijanje Krscanofobije" που σημαίνει "Στοπ στην Χριστιανοφοβία". Ο Batarelo ενθάρρυνε και άλλους να συμμετάσχουν ώστε να σταματήσει η δίωξη των χριστιανών στην Κροατία ερχόμενοι σε επαφή με τις πρεσβείες της Κροατίας στην Βόρεια Αμερική με το σχετικό αίτημα.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
Η εκπομπή του Σκάϊ "It's me or the dog",που τώρα μεταδίδεται το βράδυ,έχει δείξει ήδη δύο λεσβιακά ζεύγη που έχουν προβλήματα με τα σκυλιά τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠερίτεχνη τοποθέτηση της λεσβιακής ζωής στην καθημερινότητα.