Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Ο David Wilkerson σκοτώθηκε σε τροχαίο


Ο David Wilkerson, φημισμένος Αμερικάνος διαμαρτυρόμενος πάστορας, σκοτώθηκε την Τετάρτη σε μια μετωπική σύγκρουση στο Τέξας. Ήταν 79 χρονών.

Ο Wilkerson ήταν ιδρυτής και πάστορας της εκκλησίας Times Square στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης και συγγραφέας περισσοτέρων από 30 βιβλίων, με πιο γνωστό το «Ο Σταυρός και το Στιλέτο» (‘The Cross and the Switchblade’) που έγινε κινηματογραφική ταινία με τον Pat Boone (έχει κυκλοφορήσει και στα ελληνικά).

Η σύζυγος του Wilkerson, Gwen, ήταν στο αυτοκίνητο, αλλά διασώθηκε.

Ο Wilkerson δημοσίευσε στο blog του ένα μήνυμα με ημερομηνία 27 Απριλίου - την ημέρα του θανάτου του. Είχε τίτλο «Όταν τα πάντα έχουν χαθεί» και ενθάρρυνε τα άτομα που αντιμετωπίζουν κάποια δυσκολία να κρατηθούν και να σταθούν δυνατοί στην πίστη.

«Σε εκείνους που διέρχονται από την κοιλάδα και τη σκιά του θανάτου, ακούστε αυτό το λόγο: Τα δάκρυα θα διαρκέσουν μέσα από κάποιες σκοτεινές, φοβερές νύχτες, και σε αυτό το σκοτάδι θα ακούσετε σύντομα τον ψίθυρο του Πατέρα, ‘Εγώ είμαι μαζί σου’», έγραψε ο Wilkerson. " Αγαπητοί, ο Θεός δεν έχει σταματήσει να ενεργεί, αλλά εν αγαθότητι και αγάπη. Όταν όλα χαθούν, η αγάπη Του επικρατεί. Κρατήστε την πίστη σας. Μείνετε σταθεροί στο Λόγο Του. Δεν υπάρχει καμία άλλη ελπίδα σε αυτό τον κόσμο. "


Ο David Wilkerson γεννήθηκε στις 19 Μαΐου, 1931 στο Hammond της Indiana.

Τα κηρύγματα του Wilkerson, ιδιαίτερα το "A Call to Anguish" («Μια Έκκληση για Οδύνη / Αγωνία»), που τόνιζαν την αγιότητα και την δικαιοσύνη του Θεού, έκαναν εντύπωση στο κοινό των Αμερικάνων διαμαρτυρομένων.

Ο Wilkerson υπηρέτησε ως ποιμένας σε μικρές εκκλησίες στην Pennsylvania, μέχρι που είδε μια φωτογραφία στο περιοδικό Life το 1958, με επτά νέους έφηβους της Νέας Υόρκη που κατηγορούντο για φόνο. Όπως έγραψε αργότερα, το Πνεύμα του Θεού του έβαλε συμπόνια για αυτούς τους νέους και βρέθηκε στη Νέα Υόρκη το Φεβρουάριο του 1958. Τότε άρχισε να περιφέρεται στους δρόμους των υποβαθμισμένων γειτονιών της Ν. Υόρκης και να μιλάει για τον Χριστό σε νεαρούς τοξικομανείς και μέλη συμμοριών. Αργότερα , ίδρυσε το ‘Teen Challenge’, ένα ευαγγελικό χριστιανικό πρόγραμμα αποκατάστασης τοξικομανών.

Ο Wilkerson έγινε γνωστός για το βιβλίο που έγραψε μαζί με τους John και Elizabeth Sherrill, «Ο Σταυρός και το Στιλέτο» το 1963 για το έργο τους στους δρόμους. Το βιβλίο έγινε best-seller, με πάνω από 50 εκατομμύρια αντίτυπα σε περισσότερες από τριάντα γλώσσες. Στο βιβλίο, Wilkerson μιλάει για τη μετατροπή ενός μέλους μιας συμμορίας με το όνομα Nicky Cruz, (φωτο), ο οποίος αργότερα έγινε ευαγγελιστής ο ίδιος και έγραψε το αυτοβιογραφικό «Run Baby Run». Το 1970, ο «Σταυρός και το Στιλέτο» έγινε ταινία του Χόλυγουντ με πρωταγωνιστή τον τραγουδιστή Pat Boone ως Wilkerson και τον Erik Estrada ως Cruz.

Τον Απρίλιο του 1973 έκανε ένα κήρυγμα βάσει, όπως είπε ο ίδιος, μίας όρασης που του έδωσε ο Θεός για το μέλλον της Αμερικής. Μεταξύ άλλων μίλησε ότι θα υπάρξει μια κίνηση προς ένα παγκόσμιο, ενιαίο νομισματικό σύστημα, ότι το αμερικάνικο δολάριο θα χτυπηθεί και θα χρειαστούν χρόνια για να ανακάμψει, ότι θα υπάρξουν μεγάλοι σεισμοί και μεγάλη πείνα, ενώ οι πλημμύρες, οι τυφώνες και οι ανεμοστρόβιλους θα αυξηθούν. Μίλησε για "ένα νέο είδος κοσμικής καταιγίδας που θα εμφανίζεται ως να μαίνεται πυρκαγιά στον ουρανό και θα αφήνει ένα είδος ουράς από ατμό." Ότι το σεξ και ο αποκρυφισμός θα ανακατευτούν και ότι η ομοφυλοφιλία θα γίνει αποδεκτή μέσα στην εκκλησία και μάλιστα θα λέγεται ότι είναι «δώρο Θεού», ότι θα υπάρχει μία κίνηση μίσους για τον Χριστό, ότι θα υπάρξει μια πνευματική αφύπνιση πίσω από το Σιδηρούν Παραπέτασμα (κομμουνιστικές χώρες) και το Παραπέτασμα του Μπαμπού (Κίνα) και διάφορα άλλα.

Πηγή

1 σχόλιο:

Σχόλια που ΔΕΝ δημοσιεύονται: όσα δεν έχουν σχέση με το θέμα της ανάρτησης, όσα αποβλέπουν σε διαφήμιση, όσα είναι γραμμένα σε greeklish, όσα εκθέτουν προσωπικά δεδομένα, όσα είναι γεμάτα μίσος για λαούς ή κοινωνικές ομάδες, όσα είναι κακόβουλα, όσα είναι υβριστικά, όσα έχουν εριστική διάθεση και όσα είναι εντελώς βλακώδη (plus: σεντόνια, τρολιές & μπαρούφες). Με "ανώνυμους" δεν ανοίγουμε κουβέντα. Εάν αργεί η δημοσίευση ενός σχολίου, κάντε υπομονή. Αν περάσει πολύς καιρός, μάλλον θα το έχει φάει η μαρμάγκα.