Από Daily Mail / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Ένας παιδόφιλος παράνομος μετανάστης θα φύγει οριστικά από τη Βρετανία μετά από μια μακρά δικαστική μάχη κατά την οποία ισχυρίστηκε ότι με την απέλασή του παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματά του.
Μέχρι και 100.000 λίρες έχει κοστίσει στον Βρετανό φορολογούμενο ο δικαστικός αγώνας του 48χρονου Zulfar Hussain, να παραμείνει στο Blackburn του Lancashire.
Είχε φυλακιστεί για πέντε χρόνια και οκτώ μήνες, τον Αύγουστο του 2007, αφού είχε καταδικαστεί για απαγωγή παιδιών, σεξουαλική δραστηριότητα με ένα παιδί και ότι προμήθευε σε νεαρά άτομα ναρκωτικό έκσταση ενώ είχε παρασύρει δύο κορίτσια.
Είχε το δικαίωμα να παραμείνει στη Βρετανία μετά τη νίκη του σε μια δικαστική υπόθεση, το 2010, κάνοντας χρήση του «δικαιώματος στην οικογενειακή ζωή», σύμφωνα με το όγδοο άρθρο του Νόμου περί Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Act), επειδή έχει τη γυναίκα του και τα δύο του παιδιά στην Βρετανία.
Όμως, το Υπουργείο Εσωτερικών άσκησε έφεση κατά της απόφασης και κράτησε τον Hussain σε ένα κέντρο κράτησης μεταναστών μετά από την απόλυσή του από την φυλακή.
Σήμερα ανακοινώθηκε ότι Χουσεΐν είχε σταλεί πίσω στην πατρίδα του στο Πακιστάν το Σαββατοκύριακο, αφού έχασε την δίκη μετά από μια σειρά συνεδριάσεων του δικαστηρίου.
Η Αστυνομία που τον είχε εξετάσει χαιρέτησε την απόφαση ως «μια νίκη της κοινής λογικής».
Ο Υπουργός Μετανάστευσης Damian Green είπε: «Δεν θα δεχτούμε ξένους υπηκόους, σαν τον Zulfar Hussain να παραβιάζουν τους νόμους μας.
«Αυτοί που διέπραξαν σοβαρά αδικήματα θα πρέπει να απελαύνονται το συντομότερο δυνατόν.
«Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να προστατεύσει τους πολίτες από εκείνους που καταπατούν το δικαίωμά τους να είναι εδώ."
Ο Hussain υποστήριξε το δικαίωμά του στην οικογενειακή ζωή στηριζόμενος στην επί 21 έτη σύζυγό του που είναι Βρετανίδα πολίτης και στα παιδιά που ζουν στο Blackburn για 10 χρόνια και ένα δικαστήριο δέχτηκε το αίτημά του βάσει του Νόμοτ περί Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που προτάθηκε από τους δικηγόρους.
Οι δικηγόροι του είπαν επίσης ότι Χουσεΐν είχε δείξει μεταμέλεια και είχε συμπεριφερθεί καλά στη φυλακή και ότι δεν είχε προηγούμενες καταδίκες στο Πακιστάν ή η Βρετανία.
Αλλά η βρετανική Υπηρεσία Διαχείρισης των Συνόρων (UKBA) έκανε έφεση τον Ιανουάριο και ο Hussain τέθηκε υπό κράτηση.
Μετά από αρκετές αποτυχημένες προσφυγές του, κατά τις οποίες απέλυσε τη νομική ομάδα του, οι αξιωματικοί του UKBA με ταχείς ρυθμούς προχώρησαν την διαδικασία απέλασής του και ο Hussain απεστάλη πίσω στο Ισλαμαμπάντ το βράδυ του Σαββάτου.
Ένας εκπρόσωπος του UKBA είπε ότι δεν ήταν γνωστό εάν η οικογένειά του - οι οποίοι στάθηκαν κοντά του κατά τη διάρκεια της κράτησής του και τον επισκέπτονταν στη φυλακή - τον είχαν ακολουθήσει πίσω στην πατρίδα του.
«Η Βρετανική Υπηρεσία Συνόρων αυτόματα θα επιδιώξει να απελάσει κάθε αλλοδαπό εγκληματία που έχει φυλακιστεί για σοβαρό αδίκημα» είπε ο εκπρόσωπος.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
Φοβηθηκαν τα SS (Social Services) μην τους παρουν τη δουλειά. Οπως λενε στα υψηλα κλιμάκια "ο ανταγωνισμός ειναι αμαρτία".
ΑπάντησηΔιαγραφή