Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017

ΗΠΑ: Ο Τραμπ εξέδωσε διαταγή να προτιμώνται οι διωκόμενοι χριστιανοί πρόσφυγες από τους μουσουλμάνους και βγήκαν Αμερικάνοι χριστιανοί ηγέτες να του επιτεθούν ότι αυτό δεν είναι "χριστιανικό"!



Η είδηση από την New York Times:

Μέσα στην περασμένη δεκαετία, στους χριστιανούς των ΗΠΑ αυξήθηκε η ανησυχία για τις διώξεις που υφίστανται άλλοι χριστιανοί στο εξωτερικό, ειδικά στη Μέση Ανατολή. Για κάθε ιερέα που έπεφτε θύμα απαγωγής στη Συρία, κάθε χριστιανική οικογένεια που δεχόταν δολοφονική επίθεση στο Ιράκ ή κάθε κοπτική εκκλησία που γινόταν στόχος βομβιστικής επίθεσης στην Αίγυπτο, η κραυγή για δράση από την αμερικανική κυβέρνηση αυξάνονταν.
 Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Donald Trump έλαβε υπόψη τους φόβους αυτούς, μιλώντας συχνά για τους χριστιανούς στους οποίους δεν επιτράπηκε η είσοδος στις Ηνωμένες Πολιτείες και αποκεφαλίζονταν από τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους: «Αν είσαι Χριστιανός, δεν έχεις καμία πιθανότητα», είπε στο Οχάιο το Νοέμβριο.

Τώρα, ο Πρόεδρος Τραμπ πραγματοποίησε την υπόσχεσή του για εκστρατεία διάσωσης των χριστιανών που υποφέρουν.

Η εκτελεστική εντολή που υπέγραψε την Παρασκευή δίνει προτίμηση στους πρόσφυγες που ανήκουν σε μια θρησκευτική μειονότητα στη χώρα τους και έχουν διωχθεί για τη θρησκεία τους.

Ο Αμερικάνος πρόεδρος ανέφερε λεπτομερώς τις προθέσεις του κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Christian Broadcasting Network (CBN) την Παρασκευή, λέγοντας ότι η κυβέρνησή του δίνει προτεραιότητα στους χριστιανούς επειδή είχαν υποφέρει περισσότερο απ’ ό, τι άλλοι, "γι' αυτό θα τους βοηθήσουμε".

Και ενώ ο Trump ήλπιζε μετά από αυτό οι χριστιανοί ηγέτες της χώρας του να τον επαινέσουν, δεν το είδε αυτό, τουλάχιστον, ως επί το πλείστον.

Έτσι, ένα ευρύ φάσμα κληρικών κατήγγειλε έντονα τη διαταγή του Trump ότι αυτή «δημιουργεί διακρίσεις», είναι «παραπλανητική» και «απάνθρωπη». Το ξέσπασμα εναντίον του προέρχεται επίσης από μερικούς ευαγγελικούς, ρωμαιοκαθολικούς και mainline προτεστάντες ηγέτες που εκπροσωπούν τις πιο δραστήριες εκκλησίες που βοηθούν Χριστιανούς που διώκονται.

Προβαίνοντας σε προτίμηση στους Χριστιανούς έναντι των μουσουλμάνων, αυτοί οι θρησκευτικοί ηγέτες λένε ότι η διαταγή αυτή "οδηγεί την μια πίστη ενάντια στην άλλη" (!!!) Απαγορεύοντας στους πρόσφυγες να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες για σχεδόν τέσσερις μήνες, αφήνονται άνθρωποι να υποφέρουν περισσότερο σε προσφυγικούς καταυλισμούς και εμποδίζονται οι οικογένειες να επανενωθούν.

Επίσης, πολλοί θρησκευτικοί ηγέτες δήλωσαν ότι με το αθέμιτο «πάγωμα» στους πρόσφυγες από τη Συρία και την μείωση του συνολικού αριθμού των προσφύγων που έγιναν δεκτοί φέτος κατά 60.000, κλείνει η πόρτα σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

"Πιστεύουμε ότι πρέπει να βοηθούμε όλους, ανεξάρτητα από τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις", δήλωσε ο επίσκοπος Joe S. Vasquez, πρόεδρος της επιτροπής μετανάστευσης για τη Διάσκεψη των Καθολικών Επισκόπων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο Jen Smyers, διευθυντής πολιτικής και υπεράσπισης του προγράμματος μετανάστευσης και προσφύγων “Church World Service”, μια οργάνωσης που συνδέεται με δεκάδες χριστιανικές ομολογίες, χαρακτήρισε την Παρασκευή μια «επαίσχυντη ημέρα» στην ιστορία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Παραμένει να δούμε αν η εκτελεστική εντολή του Trump θα βρει περισσότερη στήριξη ανάμεσα στους απλούς πιστούς.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του, ο Trump αφουγκράστηκε τις ανησυχίες πολλών ψηφοφόρων για την εθνική ασφάλεια και τον φόβο των μουσουλμάνων. Αποκόμισε την ψήφο τεσσάρων στους πέντε λευκών ευαγγελικών χριστιανών και την πλειοψηφία των λευκών καθολικών.

Σε συνεντεύξεις την Κυριακή, οι θρησκευόμενοι σε αρκετές πόλεις διαχωρίστηκαν έντονα για το ζήτημα αυτό, συμπεριλαμβανομένου του κατά πόσο η χριστιανική διδασκαλία υποστηρίζει το να δίνεται προτεραιότητα στους χριστιανούς.

Το «Αγάπα τον πλησίον σου» αναφέρθηκε πολλές φορές και από τις δύο πλευρές: Θεωρήθηκε ως εντολή που «αγκαλιάζει όλους τους λαούς» και υπερασπίζεται τους πραγματικούς γείτονές του από τη ζημιά.

«Βλέπεις μια πόλη όπως η Μοσούλη, που είναι ένας από τους παλαιότερους χριστιανικούς πληθυσμούς στον κόσμο», δήλωσε ο 52χρονος Μαρκ Τάνερ, πιστός στην εκκλησία Buckhead, μια ευαγγελική εκκλησία στην Ατλάντα, αναφερόμενος  στην πολιορκημένη ιρακινή πόλη. "Υπάρχει ένα υπόλοιπο εκεί που θέλουν να μείνουν εκεί για να υπάρχει χριστιανική μαρτυρία".

"Έτσι," συνέχισε, "θα πρέπει να απευθυνθούμε σε όλους, αλλά θα πρέπει να είμαστε πραγματικοί ως προς το ποιον θα αφήσουμε να έρθει στη χώρα".

Ο Nmachi Abengowe, 62 ετών, από τη Νιγηρία που σπουδάζει σε Βιβλικό Κολέγιο στο Ντάλας, αναφέρθηκε στην βία κατά των χριστιανών στην Αφρική, υπεραμυνόμενος της προτίμησης του Trump για τους χριστιανούς πρόσφυγες.

«Πιστεύουν στην τζιχάντ», είπε για τους μουσουλμάνους. «Δεν έχουν ειρήνη. Η ειρήνη προέρχεται από τον Ιησού Χριστό».

Σε αυτό δεν συμφωνεί η 39χρονη Makeisha Robey, η οποία λέει: «Νομίζω ότι είναι ακριβώς εντελώς αντίθετο με αυτό που σημαίνει να είσαι χριστιανός».

«Η αγάπη του Θεού δεν είναι για σένα συγκεκριμένα. Είναι πραγματικά για όλους και είναι δική μας δουλειά ως Χριστιανοί να το επιβάλουμε αυτό σε αυτόν τον πλανήτη, για να φέρουμε την αγάπη του Θεού σε όλους».

Οι John και Noreen Yarwood, που παρέστησαν στην λειτουργία στον καθολικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωσήφ, στο Μπρούκλιν, δήλωσαν ότι φοβούνται ότι μια πολιτική προτίμησης για τους χριστιανούς θα μπορούσε στην πράξη να γίνει μια προτίμηση για ορισμένες ομολογίες του Χριστιανισμού έναντι άλλων.

«Τι εννοεί η κυβέρνηση Χριστιανό;» ρωτάει ο Yarwood. «Οι πρόσφυγες αξίζουν βοήθειας και ελέους λόγω της απελπισίας και της φτώχειας τους, όχι λόγω της θρησκείας τους», λέει.

«Δεν ακολουθεί χριστιανικές διδασκαλίες», λέει για τον Τραμπ.

Ένας από τους λίγους χριστιανούς ηγέτες που υπερασπίστηκαν τον Τραμπ ήταν ο ευαγγελιστής Franklin Graham, γιος του διάσημου ευαγγελιστή Μπίλι Γκράχαμ και πρόεδρος του ευαγγελικού οργανισμού βοήθειας ‘Samaritans Purse’.

Ο Graham έχει καταγγείλει από καιρό το Ισλάμ ως "σατανικό" και τον Ιούλιο του 2015 πρότεινε την απαγόρευση εισόδου των μουσουλμάνων στις Ηνωμένες Πολιτείες ως λύση για την εσωτερική τρομοκρατία, μήνες πριν ο Trump πει το ίδιο.

Σε δήλωσή του το Σάββατο, ο Graham είπε για τους πρόσφυγες: "Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι οι φιλοσοφίες τους σχετικά με την ελευθερία είναι σύμφωνες με τις δικές μας".

Πρόσθεσε ότι όσοι ακολουθούν το νόμο της Σαρία διατηρούν πεποιθήσεις "εντελώς ασυμβίβαστες με το Σύνταγμα αυτού του έθνους".
Ο Jim Jacobson, πρόεδρος της Christian Freedom International, ο οποίος υποστηρίζει τους διωγμένους χριστιανούς, επικρότησε την εκτελεστική εντολή και είπε: "Η διοίκηση του Trump έδωσε την ελπίδα στους διωγμένους χριστιανούς ότι οι υποθέσεις τους θα εξεταστούν τελικά".

Είπε επίσης, ότι η κυβέρνηση Ομπάμα αρνήθηκε το καθεστώς του πρόσφυγα στους χριστιανούς και έδειχνε να έχει προτιμήσεις προς τους μουσουλμάνους.

"Πόσο άδικο είναι αυτό! Πόσο κακό είναι αυτό!", είπε σε πιστούς στο St. Clairsville του Οχάιο.

Αρκετοί συντηρητικοί Χριστιανοί ισχυρίζονταν ότι ο Ομπάμα ήταν κρυφός μουσουλμάνος και ότι έκλεινε τα μάτια μπροστά στα δεινά των χριστιανών θέλοντας από την άλλη να αυξήσει τον μουσουλμανικό πληθυσμό των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

  1. Τα δείπνα της αγάπης δίνονταν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ μεταξύ των Χριστιανών και όχι σε κάθε φτωχό, μόνο αφού σιτίζονταν οι Χριστιανοί δίναν το περίσσευμα στους Παγανιστές που είχαν ανάγκη, επομένως....προηγούνταν οι Χριστιανοί...βέβαια σήμερα θα αποκαλούνταν και αυτά..."δείπνα μίσους...
    Δεν είναι ανήθικο ή αντιχριστιανικό να τρέφεις και να προστατεύεις ΠΡΏΤΑ τα παιδιά και τα αδέρφια σου και ότι περισσεύει να το δίνεις ελεημοσύνη.
    Αυτό έκανε ο Χριστός, αυτό κάνανε οι Χριστιανοί 2000 χρόνια τώρα.
    Αν δεν φροντίσουμε πρώτα τους πνευματικούς αδερφούς μας και τους εξισώσουμε με τους απίστους πια η διάκριση μας από τις αθεϊστικές και αντιχριστιανικές ΜΚΟ με τον κίβδηλο ανθρωπισμό και τους παχυλούς μισθωτούς ("εθελοντές" των >1500€)
    Όλες αυτές οι υστερικές και βαθιά υποκριτικές κραυγές περί "ισότητας" και "αδερφοσύνης" είναι ένας Σατανικός νεωτερισμός σε συνέχεια του εφαρμοζόμενου σχεδίου με στόχο να ισοπεδώσει τις διαφορές μεταξύ των θρησκειών και των εθνών για να προετοιμάσει τον ερχομό της Παγκόσμιας Υπερκυβέρνησης.

    Όλοι ίσοι λοιπόν, Χριστιανοί και άπιστοι, Θεός και διάβολος, θύτης και θύμα, φονιάς και άγιος, βιαστής και βιαζόμενος....
    Ζήτω η Νέα Εποχή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπάρχει σχέδιο παγκόσμιας ισλαμοποιησης. Το Ισλάμ δεν είναι απλά μια θρησκεία είναι τρόπος ζωής. Χριστιανοί γρηγορειται. Σταυροφοροι εγερθειται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια που ΔΕΝ δημοσιεύονται: όσα δεν έχουν σχέση με το θέμα της ανάρτησης, όσα αποβλέπουν σε διαφήμιση, όσα είναι γραμμένα σε greeklish, όσα εκθέτουν προσωπικά δεδομένα, όσα είναι γεμάτα μίσος για λαούς ή κοινωνικές ομάδες, όσα είναι κακόβουλα, όσα είναι υβριστικά, όσα έχουν εριστική διάθεση και όσα είναι εντελώς βλακώδη (plus: σεντόνια, τρολιές & μπαρούφες). Με "ανώνυμους" δεν ανοίγουμε κουβέντα. Εάν αργεί η δημοσίευση ενός σχολίου, κάντε υπομονή. Αν περάσει πολύς καιρός, μάλλον θα το έχει φάει η μαρμάγκα.