Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020

ΙΤΑΛΙΑ: Τυνήσιος παράνομος μετανάστης έσφαξε ιερέα που βοηθούσε τους μετανάστες. «Πέθανε σαν σκύλος» φώναζε.«Πέθανε σαν σκύλος» και «ήταν σωστό». Αυτά ήταν τα ψυχρά λόγια που είπε ο Ridha Mahmoudi, ο 53χρονος Τυνήσιος που χθες στο Κόμο επιτέθηκε και μαχαίρωσε τον Ντον Ρομπέρτο ​​Μαλγκσίνι από πίσω. Συγκλονίζουν οι δηλώσεις του μετά το άνανδρη επίθεση, που δείχνουν την απουσία κάθε μετάνοιας για το αποτρόπαιο έγκλημα. «Ήταν σωστό», σύμφωνα με όσα ανέφερε η Il Giorno, είπε ο παράνομος μετανάστης στην αστυνομία. Ενώ ακόμα και μπροστά στον δικηγόρο του, τον Davide Giudici, είπε ότι ο ιερέας «πέθανε σαν σκύλος».
 
Η αστυνομία ανέφερε ότι ο βορειοαφρικανός είχε «ψυχολογικά προβλήματα» και ότι πολλές φορές φώναζε χωρίς λόγο στα μαγαζιά. Εντωμεταξύ, ο Τυνήσιος δεν έπρεπε καν να βρίσκεται στην Ιταλία, δεδομένου ότι από το 2015 είχε συγκεντρώσει έξι καταγγελίες για παραβίαση του νόμου περί μετανάστευσης. "Τα μέτρα απέλασης όμως ποτέ δεν πραγματοποιήθηκαν από το 2015", διευκρινίζει το Caritas of Como. Το τελευταίο από αυτά τα μέτρα χρονολογείται στις 8 Απριλίου, αλλά είχε "τεθεί σε αναστολή" λόγω του αποκλεισμού των πτήσεων λόγω των μέτρων εκτάκτης ανάγκης εξ αιτίας του κορωνοϊού.


Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλά ασαφή σημεία για το παρελθόν του Mahmoudi, του οποίου η ζωή στην Ιταλία είναι γεμάτη με πράξεις του ποινικού δικαίου. Το όνομα, ο τόπος και η ημερομηνία γέννησης του Τυνήσιου δολοφόνου έχουν επίσης εμφανιστεί από το 2005 με αρκετές παραλλαγές. Συχνά εμφανιζόταν με ταυτότητα με το όνομα Ridha Mahmoudi Ben Youssef, ενώ συνδέεται με μια σειρά από αδικήματα και με καταδικαστικές αποφάσεις, αλλά με αναστολή υπό όρους. Η μόνη βεβαιότητα είναι ότι από το 2015 τον Mahmoudi καλωσόρισε, ταΐζε και βοηθούσε ο ιερέας Ρομπέρτο ​​Μαλτζίνι, τον οποίον σκότωσε ο Mahmoudi.

Ο πατέρας Malgesini ήταν γνωστός ως «απόστολος των φτωχών». Γνωστός σε όλους για την φιλανθρωπία του γυρνούσε την πόλη με το Panda του και βοηθούσε όλους όσους ερχόντουσαν σε αυτόν, είτε για φάνε κάτι, είτε για φάρμακα, είτε για στέγη, είτε για εργασία. Η χαρά του ήταν να δίνει ψωμί στους πεινασμένους.

Ο τόπος της δολοφονίας ήταν κάτω από το παράθυρο του σπιτιού του στην Piazza San Rocco στο Κόμο της Ιταλίας. Η δολοφονία έλαβε χώρα λίγο μετά τις 7 π.μ., καθώς ο πατέρας Ρόμπερτο ξεκινούσε την πρωινή του περιοδεία στην πόλη για να φέρει φαγητό στους φτωχούς. Το σώμα του βρέθηκε κάτω από ένα δέντρο. Το γκρίζο Panda του, φορτωμένο με όλα τα απαραίτητα τρόφιμα για τους φτωχούς, βρέθηκε στο σπίτι του. Ήταν έτοιμο για μια ακόμη αποστολή ελέους.

ΚΟ / από εδώ κι εδώ

6 σχόλια:

 1. Έστιν δίκης οφθαλμός...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο άγ. Βασίλειος ο Μέγας λέει: «ἐπιστημόνως καί οἰκονομικῶς ταῖς χρείαις ἑκάστου τήν διανομήν τῶν ἀναγκαίων γίνεσθαι δεῖ». Διότι μερικές φορές η χορηγία μπορεί να γίνει αφορμή «εἰς κακίαν», δηλαδή σε κάτι που δεν ωφελεί την ψυχή ή το σώμα του ανθρώπου (π.χ. δίνουμε ελεημοσύνη σε κάποιον στο δρόμο που μπορεί να θέλει με όσα μαζέψει να πάρει τσιγάρα, να παίξει σε τυχερά παιχνίδια ή ν’ αγοράσει ναρκωτικά). Ή σε άλλες περιπτώσεις χρειάζεται προσοχή διότι κάποιοι επαναπαύονται στο να ζητούν ή απλά έχουν συνηθίσει να ζητούν

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανυπερβλητος ΠΑΡΑΛΛΟΓΗ, ΔΙΕΣΤΡΑΜΜΈΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΚΗ μ@λακία της "πολιτικής ορθότητας",σε ΟΛΟ ΤΗΣ το "μεγαλείο":

  - ΕΝΑΣ θερμόαιμος "ακροδεξιός" να κάνει κάτι;
  ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ με ΑΝΗΛΕΗ ΓΕΝΙΚΕΥΣΗ, ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ και απόδοση ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ: "ΝΑ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΡΑΤΙΣΤΕΣ, ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ…"

  - Χιλιάδες "προσφυγο-μετανάστες" να εγκληματούν ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΚΑΙ ΚΑΤ'ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΙΝ;
  Απλά, "μεμονωμένα περιστατικά", λόγω... "φτώχειας, τρέλας" κτλ...

  Αν υπάρξει ποτέ καταγραφή ,όλων όσων βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, από τον ιστορικό του μέλλοντος,θα συνοψίζεται στο:
  "ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, Η ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΗ(;) ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟΣΟ ΓΕΛΟΙΟ ΤΡΟΠΟ...."

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. "ΠΕΘΑΝΕ ΣΑΝ ΣΚΥΛΟΣ..."
  ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ.... ΚΙ ΟΙ ΑΓΑΡΗΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο διάβολος είναι ο πατήρ του ψεύδους. Βασική κατήχηση.

   Διαγραφή
  2. Αραβας ήταν ο συγκεκριμένος. Οι περισσότεροι Αφρικανοί είναι Πεντηκοστιανοί (εκτός απο αυτούς που ζούνε Βορειότερα της Σαχάρας).

   Διαγραφή

Σχόλια που ΔΕΝ δημοσιεύονται: όσα δεν έχουν σχέση με το θέμα της ανάρτησης, όσα αποβλέπουν σε διαφήμιση, όσα είναι γραμμένα σε greeklish, όσα εκθέτουν προσωπικά δεδομένα, όσα είναι γεμάτα μίσος για λαούς ή κοινωνικές ομάδες, όσα είναι κακόβουλα, όσα είναι υβριστικά, όσα έχουν εριστική διάθεση και όσα είναι εντελώς βλακώδη (plus: σεντόνια, τρολιές & μπαρούφες). Με "ανώνυμους" δεν ανοίγουμε κουβέντα. Εάν αργεί η δημοσίευση ενός σχολίου, κάντε υπομονή. Αν περάσει πολύς καιρός, μάλλον θα το έχει φάει η μαρμάγκα.