Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023

ΗΠΑ: Αποζημίωση 10,3 εκατομμυρίων δολαρίων για παράνομες διακρίσεις κατά των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης

Περίπου 500 νυν και πρώην υπάλληλοι του NorthShore University HealthSystem που υπέστησαν παράνομες διακρίσεις και αρνήθηκαν λόγω θρησκευτικής συνείδησης τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, θα μοιραστούν το συνολικό ποσό των 10.337.500 $ εντός 30 ημερών.

Η αποζημίωση, που διέταξε προφορικά ο ομοσπονδιακός δικαστής John F. Kness, κατόπιν διακανονισμού, οφείλεται στην (χριστιανική νομική εταιρία) Liberty Counsel και είναι η πρώτη εναντίον εργοδότη που αρνήθηκε παράνομα εκατοντάδες αιτήματα θρησκευτικής εξαίρεσης στον εμβολιασμό. Η NorthShore θα πληρώσει 10.337.500 $ για να αποζημιώσει αυτούς τους υπαλλήλους που τιμωρήθηκαν για τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις ενάντια στη λήψη μιας ένεσης που σχετίζεται με αποβολή εμβρυϊκών κυττάρων.

Επιπλέον, η Northshore αναγκάστηκε να αλλάξει την παράνομη πολιτική της άρνησης των εξαιρέσεων λόγω θρησκευτικής συνείδησης.

ΚΟ / πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια που ΔΕΝ δημοσιεύονται: όσα δεν έχουν σχέση με το θέμα της ανάρτησης, όσα αποβλέπουν σε διαφήμιση, όσα είναι γραμμένα σε greeklish, όσα εκθέτουν προσωπικά δεδομένα, όσα είναι γεμάτα μίσος για λαούς ή κοινωνικές ομάδες, όσα είναι κακόβουλα, όσα είναι υβριστικά, όσα έχουν εριστική διάθεση και όσα είναι εντελώς βλακώδη (plus: σεντόνια, τρολιές & μπαρούφες). Με "ανώνυμους" δεν ανοίγουμε κουβέντα. Εάν αργεί η δημοσίευση ενός σχολίου, κάντε υπομονή. Αν περάσει πολύς καιρός, μάλλον θα το έχει φάει η μαρμάγκα.