Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021

Οι μη εμβολιασμένες γάτες μας σκοτώνουν

Του Tim Murray (Council of European Canadians) / ΚΟ*

Μετά την απόδρασή της από ένα εργαστήριο, η Λούση ανησύχησε ότι μπορεί να είναι φορέας. Έτσι έδειξε υπευθυνότητα. Έβαλε μάσκα και έκανε το τρύπημα. Αλλά οι περισσότερες άλλες γάτες δεν συμμορφώθηκαν τόσο εύκολα. Δεν είναι άνθρωποι, άλλωστε. Είναι πλάσματα με αυτοπεποίθηση, ανεξάρτητα μυαλά, περίεργα όντα που κάνουν τη δική τους έρευνα και δεν τρομοκρατούνται τόσο εύκολα από απειλές που προκαλούν φόβο. Όταν τους λένε ότι θα στερηθούν τα επιδόματα, την πρόσβαση σε υπηρεσίες και τα δικαιώματα της κυβέρνησης εάν δεν συμμορφωθούν, φεύγουν μακριά. Δεν θα ανταλλάξουν την ελευθερία τους για την ασφάλεια και την ευκολία. Δεν είναι ζώα αγέλης και δεν δίνονται στο Groupthink. Αυτό ισχύει και για τις εγχώριες γάτες. Αν μπορούσε το ελευθεριακό τους πνεύμα να ήταν μεταδοτικό στους ανθρώπους…

Πρόσφατα, το «Stephanie Ruhle Reports» του MSNBC δήλωσε ότι είναι «απίστευτα απογοητευτικό το γεγονός ότι ορισμένοι Αμερικανοί» δεν έκαναν τον τσίμπημα αφού η κυβέρνηση Μπάιντεν το έκανε δωρεάν και εύκολα προσβάσιμο.

«Πώς θα στρέψουμε τη πλάτη στον COVID; Όλοι πρέπει να εμβολιαστούν και στη συνέχεια πρέπει να ασχοληθούμε με αυτές τις μακροπρόθεσμες επενδύσεις, ώστε να βελτιώσουμε θεμελιωδώς την παραγωγικότητα, την καινοτομία και την ανταγωνιστικότητά μας σε αυτήν την οικονομία».

"Όλοι"; Είναι αυτό που χρειάζεται για να επιτευχθεί η "ανοσία της αγέλης";

Βλέπετε, πριν από ένα χρόνο ήταν 70%. Μετά έγινε 80%. Μετά το 90%. Τώρα είναι 100%. Σε ένα χρόνο πιθανότατα θα είναι 110%.

Περιμένω ότι πριν κλείσει το έτος, το κομμουνιστικό ιατρικό κατεστημένο και οι υπηρέτριές τους στην κυβέρνηση θα φωνάζουν ότι πρέπει να εμβολιαστούν τα έμβρυα. Αυτό όμως θα δημιουργούσε πρόβλημα. Βλέπετε, οι περισσότεροι από αυτούς δεν πιστεύουν ότι τα έμβρυα είναι άνθρωποι, οπότε θα πρέπει να συμφωνήσουν ότι και άλλοι «μη άνθρωποι» θα πρέπει να εμβολιαστούν με τον ίδιο τρόπο. Θα πρέπει επίσης να εμβολιαστούν χοίροι, άλογα, σκύλοι, δελφίνια, ιγκουάνα, πεταλούδες και ακρίδες. Και γιατί να σταματήσουμε εκεί; Ας εμβολιάσουμε εξωγήινους. Βάλτε όλα τα μικρά πράσινα ανθρωπάκια να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί πριν βγουν από το διαστημόπλοιο τους. Συγγνώμη E.T. αλλά είσαι στη λίστα απαγόρευσης πτήσεων.

Εντάξει, ας δούμε το χρονολόγιο των «πέρα δώθε».

«Κάντε υπομονή για μερικές εβδομάδες μέχρι να "ισιώσουμε την καμπύλη"».

Πέρασαν όμως εβδομάδες και μήνες και το μόνο που ισοπέδωσαν ήταν η οικονομία. Αλλά ποιος νοιάζεται; Ποιος νοιάζεται για τον τομέα των μικρών επιχειρήσεων, τους υπαλλήλους τους, τους φοιτητές, τους ηλικιωμένους σε γηροκομεία, τους απομονωμένους και τους αυτοκτονικούς και άλλους απλούς ανθρώπους. Το σημαντικό είναι ότι οι κυβερνήτες, οι πρωθυπουργοί και οι αξιωματούχοι Υγείας απομονώθηκαν από τον πόνο και την αγωνία που προκάλεσαν. Όσοι ήταν στο κυβερνητικό payroll κράτησαν τις δουλειές τους, τους μισθούς και τα προνόμια τους, και η Amazon και τα μεγάλα καταστήματα έκαναν χρυσές δουλειές.

«Υπομονή μέχρι να κάνουμε το εμβόλιο. Το εμβόλιο θα μας σώσει».

Αλίμονο, έφτασε το εμβόλιο. Στη συνέχεια, εκατομμύρια εμβολιάστηκαν, αλλά πολλοί αρρώστησαν και αναφέρθηκαν "σημαντικές" παρενέργειες. Ή υποβαθμίστηκε η σημασία τους.

Παράλληλα αρχικά φάνηκε ότι οι μάσκες δεν λειτουργούν. Μετά, η χρήση μάσκας έγινε απαραίτητη. Στη συνέχεια, η χρήση μάσκας δεν ήταν αρκετή. Πρέπει να φοράμε δύο. Τρεις θα ήταν καλύτερα. Ή μήπως τέσσερις;

Σύμφωνα με την επικεφαλής ιατρικό διευθυντή της British Columbia, όσο περισσότερα «στρώματα» προστασίας τόσο το καλύτερο. Εάν δεν την πιστεύετε, κάντε αυτό το τεστ. Κάτω από μια βρύση τρεχούμενου νερού, βάλτε τέσσερα σουρωτήρια το ένα πάνω στο άλλο. Είδατε; Αυτά τα «στρώματα προστασίας» μείωσαν σημαντικά τον όγκο του νερού προς το νεροχύτη. Όπως είπε ο Όργουελ, μερικές ιδέες είναι τόσο γελοίες που μόνο ένας διανοούμενος θα τις πίστευε.

«Γνωρίζουμε ότι η χρήση μάσκας είναι ταλαιπωρία, αλλά κάντε υπομονή, έρχεται το εμβόλιο που θα μας σώσει. Μπορούμε να υποστούμε μια μικρή ταλαιπωρία». Μικρή ταλαιπωρία, ε;

Μετά, δυστυχώς, έφτασε το εμβόλιο. Γιούπι! Αλλά περιμένετε, εάν εμβολιαστείτε θα πρέπει να φοράτε μάσκα. Μα, σκέφτηκα ότι το να μην χρειαστεί να φορέσω ξανά μάσκα ήταν ένα σημαντικό επιχείρημα για τους εμβολιασμούς. Αλλά τώρα μπερδεύτηκα.

Μετά τι είναι αυτό; Εμβολιασμένα άτομα κόλλησαν και πολλοί εμβολιασμένοι έχουν ανεπιθύμητες ενέργειες; Μα, δεν είναι δυνατόν. Τα εμβόλια λειτουργούν. Αυτό το εμβόλιο λειτουργεί. Είναι ασφαλές. Έχει δοκιμαστεί. Δεν μπορεί λοιπόν να φταίει το εμβόλιο. Γρήγορα! Χρειαζόμαστε έναν αποδιοπομπαίο τράγο. Ω, ξέρω. Φταίει ο μη εμβολιασμένος! Ο Μπάιντεν είπε ότι το 90% αυτών που νοσηλεύτηκαν πρόσφατα δεν είχαν εμβολιαστεί. Και ποιος θα τολμούσε να αμφισβητήσει τα στατιστικά του; Ή την γνώση του;

Μα, τι είναι αυτό; Τα στοιχεία του ισραηλινού υπουργείου Υγείας δείχνουν ότι όσοι είχαν εμβολιαστεί (κυρίως ως απάντηση στην παραλλαγή Delta) είχαν σχεδόν 7 φορές περισσότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν από εκείνους που είχαν αποκτήσει φυσική ανοσία από προηγούμενη λοίμωξη;

Θέλετε να μου πείτε ότι τα Τ κύτταρα των προηγουμένως μολυσμένων έκαναν τη δουλειά τους; Ότι δεν είναι απαραίτητο να κάνουν το τρύπημα; Ότι είναι ακόμα και επικίνδυνο; Περίεργο, δεν το άκουσα στο CBC. Δεν μπορεί λοιπόν να είναι αλήθεια.

Ώρα, είναι να αρχίσουν άνθρωποι να λένε ότι η φυσική ανοσία λειτουργεί καλύτερα. Αμφισβητείτε το παράδειγμα του εμβολίου; Ιεροσυλία! Πρέπει να είστε ένας από αυτούς τους «συνωμοσιολόγους». Ένας «ψεκασμένος». Έτσι η Big Pharma κάνει χρυσές δουλειές. Είναι λοιπόν μεγάλοι δωρητές σε Κογκρέσο, Γερουσιαστές και κυβερνήσεις. Που θες να καταλήξεις;

«Σοβαρά, εγωιστή ανόητε, καλύτερα να εμβολιαστείς γιατί εμφανίζονται νέες “παραλλαγές”». Ναι, δεν είναι τόσο θανατηφόρες, αλλά είναι πιο μολυσματικές. Εμβολιαστείτε λοιπόν! Ξανά και ξανά και ξανά. Τα ποσοστά εμβολιασμού 80% ή 90% δεν κάνουν. Χρειαζόμαστε όλοι να το κάνετε. Αυτό σας λέγαμε από καιρό».

Επαναλαμβάνω. Μη εμβολιασμένοι άνθρωποι μας σκοτώνουν. Είναι η αιτία αυτών των εστιών. Με τον ίδιο τρόπο που οι γάτες ήταν υπεύθυνες για τη βουβωνική πανούκλα.

*Παιδιά, το άρθρο είναι σατιρικό.

ΚΟ / από εδώ

Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021

«ΟΙ ΝΟΤΙΟΙ» - Το πρώτο βιβλίο του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ

        
Πριν τρία χρόνια περίπου άρχισα να σκέφτομαι σοβαρά να «διασώσω» τον ΚΟ σε έντυπη μορφή. Μου φαινόταν βέβαια, «βουνό» ένα τέτοιο επιχείρημα, λόγω του μεγάλου αριθμού των δημοσιεύσεων, αλλά και της προσωπικής αδυναμίας. Θα έπρεπε να συγκεντρώσω πολύ υλικό (από το 2007!) και να βρω πως θα γίνει εφικτή η έκδοση. Ανάλογη εμπειρία δεν είχα, ούτε άκρες με εκδοτικούς οίκους, ούτε και κάποιο budget. Όσον αφορά το υλικό, σκέφτηκα να το συγκεντρώσω σε κατηγορίες ανάλογα με την θεματολογία που υπάρχει και στο κάτω μέρος του blog. Υπήρξαν κάποιες επαφές με άτομα που έχουν την δυνατότητα να στηρίξουν μία έκδοση, ψάχτηκα και στις αυτοεκδόσεις, αλλά τίποτα δεν ευοδώθηκε. Οπότε, όταν προέκυψε εσχάτως η προοπτική συνεργασίας από τις εκδόσεις ΝΕΑ ΓΕΝΕΑ αναθάρρησα. Και να που βρισκόμαστε μπροστά στην κυκλοφορία του πρώτου βιβλίου (γιατί ευελπιστώ ότι θα ακολουθήσουν και άλλα) του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΟΥΡΑΝΟΥ (περισσότερα - για παραγγελίες εδώ).     

Το πρώτο βιβλίο λοιπόν, αφορά την θεματολογία ΝΟΤΙΟΙ (ή C.S.A. 1861, όπως είναι γραμμένο στην θεματολογία του blog). Δεν θα μπορούσα να ξεκινήσω διαφορετικά. Χωρίς να θέλω να υπερβάλλω, πρόκειται για μοναδικό επιχείρημα για την χώρα μας, καθώς υπάρχει ένδεια στην ελληνική βιβλιογραφία σε βιβλία σχετικά με τον λεγόμενο «εμφύλιο» Βορείων - Νοτίων και εν γένει την κουλτούρα των Νοτίων (Μοναδική εξαίρεση το καταπληκτικό «Ο Λευκός Ήλιος των Ηττημένων» του Dominique Vegner, από τις εκδόσεις Patria). Το βιβλίο αυτό δεν είναι ένα καθαρά ιστορικό βιβλίο, που καταπιάνεται δηλαδή, αποκλειστικά με τον πόλεμο Βορείων – Νοτίων, παραθέτοντας μάχες, πρόσωπα, ημερομηνίες κλπ. Είναι ένα βιβλίο με πλούσιο και ποικίλο υλικό. Παρουσιάζει βέβαια πολλές σημαντικές μάχες, άγνωστα περιστατικά, ηρωικές μορφές, καθώς και έναν πλήρη κατάλογο με όλα τα γνωστά και λιγότερο γνωστά ονόματα του στρατού της Συνομοσπονδίας, αλλά μιλάει και για θέματα ελάχιστα γνωστά, όπως για τον ρόλο των γυναικών, την θέση των μαύρων, την ισχυρή συμμετοχή πολλών εθνοτήτων (από Ινδιάνους, Ασιάτες και Κουβανούς μέχρι και – ναι - Έλληνες!) που φόρεσαν την γκρι στολή, μέχρι τους περίφημους outlaws της Δύσης μετά τον πόλεμο. Να σημειώσω εδώ, ότι ένα μεγάλο κομμάτι από το υλικό που θα βρείτε στις σελίδες αυτού του βιβλίου, δεν παρουσιάστηκε ποτέ στον ΚΟΚΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ! Θα διαβάστε χωρίς παρωπίδες, ανακρίβειες και πολιτικές ορθότητες, για το πως ξεκίνησε ο «εμφύλιος», που στην ουσία ήταν πόλεμος Ανεξαρτησίας των Νοτίων, ποια ήταν η αλήθεια για την δουλεία, πόσο «ρατσιστές» ήταν οι Νότιοι, πόσο «καλός» ήταν ο Λίνκολν, τι έγινε μετά την παράδοση των όπλων, ποια ήταν στην πραγματικότητα η Κου Κλουξ Κλαν και άλλα πολλά. Αλλά, υπάρχει και συνέχεια. Θα δείτε πως ο Νότος άφησε για τα καλά το αποτύπωμά του στην σύγχρονη εποχή. Σε κινηματογράφο, (θα βρείτε έναν μοναδικό ΠΛΗΡΗ κατάλογο ταινιών - 80 συνολικά ! - από το 1915 έως σήμερα, που σχετίζονται με το Νότο), μουσική, κόμικς, μέχρι και ποδόσφαιρο! Γιατί ο Νότος δεν πέθανε ποτέ και θα ζει για πάντα μέσα σε rebel καρδιές. Εκτός αυτού, the South Will Rise Again!...

                            SkyWatcher

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021

Οι πρόσφυγες έρχονται ξανά και μαζί τους τα «βιβλικά επιχειρήματα»


Του Robert Hampton (Counter Currents)
/ ΚΟ

Εκατοντάδες χιλιάδες Αφγανοί εγκαταλείπουν τη χώρα τους για τη Δύση. Είμαστε έτοιμοι για μια άλλη επανάληψη της κρίσης της Συρίας το 2015. Ωστόσο, αυτή τη φορά η Ευρώπη δεν θέλει τους πρόσφυγες. Ο κεντρώος πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, δεσμεύτηκε να αποκλείσει τις πύλες στις αφγανικές ορδές και η Ελλάδα επέκτεινε και οχύρωσε το συνοριακό της τείχος πριν από την πλημμύρα. Η Ευρώπη δεν θα ανοίξει ξανά την αγκαλιά της σε εκατομμύρια μετανάστες αυτή τη φορά.

Το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί για την πολιτική τάξη της Αμερικής. Σχεδόν κάθε πολιτικός και ειδικός θέλει όσο το δυνατόν περισσότερους Αφγανούς εδώ. Ένα από τα κύρια επιχειρήματα για αυτό; «Το λέει η Αγία Γραφή!»

Ο συντηρητικός ραδιοφωνικός παρουσιαστής Έρικ Έρικσον πιστεύει ότι πρέπει να δεχτούμε πρόσφυγες για να αποφύγουμε την κατάρρευση του πολιτισμού μας. «Στην Αγία Γραφή, ένα από τα σημάδια της πτώσης μιας γης είναι η απόρριψη των προσφύγων», έγραψε στο Twitter. «Οι άνθρωποι που λένε ότι βρισκόμαστε στα όσα περιγράφει το 1ο κεφάλαιο της προς Ρωμαίους επιστολής (προφανώς εννοεί την ηθική διαφθορά), οι οποίοι επίσης λένε ότι δεν πρέπει να δεχόμαστε πραγματικούς πρόσφυγες, είναι συνένοχοι στο να φτάσουμε σε όσα περιγράφει το 1ο κεφάλαιο προς Ρωμαίους».

Ο αντι-Τραμπ David French χρησιμοποίησε τη Βίβλο όχι μόνο για να υπερασπιστεί την επανεγκατάσταση προσφύγων, αλλά και για να δικαιολογήσει τον ίδιο τον Αφγανικό Πόλεμο. Παραθέτει έναν μελετητή που διαπιστώνει ότι η γραφή λέει "η προστασία ξένων και αλλοδαπών είναι ιερό καθήκον ή υποχρέωση" - πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να δεχτείτε δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες χωρίς έλεγχο.

Ο Νότιος Βαπτιστής συγγραφέας και ο ειδικός στα χριστιανικά media, Daniel Darling έγραψε ένα άρθρο στο USA Today με τίτλο: «Η Βίβλος μας το λέει: Γιατί οι Αμερικανοί Χριστιανοί πρέπει να υποδεχτούν τους Αφγανούς πρόσφυγες». Υποστηρίζει:

Το να καλωσορίζουμε αυτούς που μας υποδέχθηκαν για πρώτη φορά πριν από 20 χρόνια, που μας βοήθησαν να κυνηγήσουμε τον εχθρό που μας επιτέθηκε στις 11/9 είναι απλή ευγνωμοσύνη. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους Χριστιανούς, των οποίων η ζωή πρέπει να χαρακτηρίζεται από ευγνωμοσύνη και γενναιοδωρία, τηρώντας τις υποσχέσεις μας. Στο Κατά Ματθαίον 5ο κεφάλαιο, ο Ιησούς είπε στους οπαδούς του για τη σημασία της τήρησης του λόγου μας: «το “Ναι” σας να είναι “Ναι” και το “Όχι” σας, “Όχι”. Οτιδήποτε περισσότερο είναι εκ του πονηρού».

Ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης της Αριζόνα Doug Doucey παρέθεσε ένα χωρίο από την επιστολή προς Εφεσίους, το 2:19 - «Επομένως, δεν είστε πλέον ξένοι και πάροικοι, αλλά είστε συμπολίτες με τους αγίους και οικείοι του Θεού» - στη δήλωσή του υπέρ της επανεγκατάστασης των προσφύγων.

Ο πατέρας Τζέιμς Μάρτιν, ένας δημοφιλής Ιησουίτης ιερέας και συγγραφέας, χρησιμοποίησε επίσης την Βίβλο για να επιτεθεί σε συντηρητικούς σχολιαστές που τόλμησαν να αμφισβητήσουν την επανεγκατάσταση Αφγανών προσφύγων:

«Και αν κάποιος ξένος παροικεί μαζί σου στη γη σας, δεν θα τον θλίψετε· ο ξένος, που παροικεί με σας, θα είναι σε σας όπως ο αυτόχθονας, και θα τον αγαπάς όπως τον εαυτό σου· επειδή, ξένοι σταθήκατε στη γη τής Αιγύπτου. Εγώ είμαι ο Κύριος ο Θεός σας» - Λευιτικόν 19: 33-34.

Και παρακάτω: «Και δεν θα καταδυναστεύσεις τον ξένο· επειδή, εσείς γνωρίζετε την ψυχή τού ξένου, για τον λόγο ότι σταθήκατε ξένοι στη γη τής Αιγύπτου» - Έξοδος 23:9.

Ακόμη και οι μη Χριστιανοί χρησιμοποίησαν την ίδια τακτική. Ο εβραϊκής καταγωγής Jake Tapper, παρουσιαστής του CNN, θυμήθηκε την Καινή Διαθήκη για να επικρίνει τους σκεπτικιστές με τους πρόσφυγες:

«Επειδή, πείνασα, και δεν μου δώσατε να φάω· δίψασα και δεν μου δώσατε να πιω· ξένος ήμουν, και δεν με φιλοξενήσατε· γυμνός, και δεν με ντύσατε· ασθενής και σε φυλακή, και δεν με επισκεφθήκατε» - Κατά Ματθαίον 25: 42, 43.

Παρά τις συζητήσεις που γίνονται για το πόσο κοσμική είναι σήμερα η Αμερική, τα θρησκευτικά επιχειρήματα παραμένουν δημοφιλή. Παρόμοια επιχειρήματα έγιναν προς υποστήριξη του "Black Lives Matter" και της λεγόμενης «φυλετικής δικαιοσύνης». Για παράδειγμα, ο French χρησιμοποίησε πρόσφατα τη Βίβλο για να υπερασπιστεί τον υπαινιγμό της λευκής ενοχής στα σχολεία. Είπε ότι η ιστορία του Βασιλιά Δαβίδ που ήθελε να επανορθώσει τις αμαρτίες του Σαούλ κατά των Γαβαωνιτών παρέχει μια "βιβλική δικαιολογία" για να κάνει τα παιδιά να ακούνε τα παράπονα των μαύρων. Ως ευαγγελικός είναι λογικό να αναφέρει τακτικά τη Γραφή. Αλλά εδώ δεν πρόκειται  απλώς για επιχείρημα προς τους ομοπίστους. Η Αγία Γραφή έχει βάρος για την υπόλοιπη κοινωνία - αρκεί να ευθυγραμμίζεται με τον liberal χριστιανισμό.

Πολλοί Δεξιοί θα τα καταγγείλουν αυτά ως αίρεση και θα απαντήσουν με τα δικά τους επιχειρήματα από τη Βίβλο, αλλά αυτά έχουν πολύ μικρότερο βάρος στην κοινωνία μας. Ο χριστιανισμός, όπως γίνεται αντιληπτός από τις μάζες, σημαίνει απλώς να είμαστε ευγενικοί μεταξύ μας - ή, όπως υποστηρίζει ο Τομ Ολάντ στο βιβλίο του “Dominion”, «η αγάπη είναι το μόνο που χρειάζεσαι». Αυτά τα μηνύματα είναι πλήρως συμπληρωματικά με τον φιλελευθερισμό και υπογραμμίζουν μεγάλο μέρος της ατζέντας του. Σίγουρα, πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να αναγνωρίζουν ότι ο Χριστιανισμός δεν υποστηρίζει τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων ή τη σεξουαλική ασωτία. Αλλά αυτά θεωρούνται λιγότερο σημαντικά από το μήνυμα της «παγκόσμιας αγάπης».

Θεωρητικά, τα χριστιανικά ιδρύματα θα μπορούσαν να αντιταχθούν σε όλες τις απειλές για τη Δύση χωρίς να παραβιάζουν την Αγία Γραφή. Αλλά επιλέγουν να μην το κάνουν. Σχεδόν κάθε χριστιανικό ίδρυμα υποστηρίζει τον σταδιακό αφανισμό μας και καταδικάζει τον «ρατσισμό» ως αμαρτία. Επιπλέον, οι γραφές και οι χριστιανικές διδασκαλίες - ανεξάρτητα από το πόσο μπορεί να διαφέρουν μεταξύ τους - στηρίζουν επιχειρήματα υπέρ των "ανοιχτών συνόρων" και της "φυλετικής ισότητας". Ενώ οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν πηγαίνουν πλέον τακτικά στην εκκλησία και γκρινιάζουν σε εμφανείς εκδηλώσεις της πίστης, η πλειοψηφία των Αμερικάνων εξακολουθεί να είναι χριστιανοί και έχουν πειστεί να υποστηρίζουν τα ανοιχτά σύνορα και τα φυλετικά παράπονα χρησιμοποιώντας «βιβλικά επιχειρήματα».

ΚΟ / πηγή

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021

ΗΠΑ: Εάν ένας αστυνομικός σκοτώσει πολίτη, για να γίνει είδηση και να ξεκινήσουν διαμαρτυρίες περί αστυνομικής βίας, πρέπει πρώτα να μάθουμε το χρώμα του αστυνομικού και το χρώμα του θύματος

 

Jim Goad (Counter Currents)  / ΚΟ

Στην σημερινή Αμερική, κάθε φορά που ένας μαύρος πεθαίνει σε απόσταση 100 μέτρων από έναν λευκό αστυνομικό, τόσο ο νεκρός μαύρος όσο και ο λευκός αστυνομικός γίνονται διασημότητες εν ριπή οφθαλμού. Ο λευκός αστυνομικός αναγνωρίζεται με το όνομά του, η φωτογραφία του κυκλοφορεί από ακτή σε ακτή και είναι πιθανό και η διεύθυνση του σπιτιού του να διαρρεύσει στο διαδίκτυο σε ελάχιστο χρόνο.

Το 2015, μετά την επανεξέταση των πυροβολισμών των αστυνομικών στη Φιλαδέλφεια, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ συνέστησε ότι εάν δεν ανακοινωθούν σημαντικές πληροφορίες για περιστατικά υψηλού κύρους μέσα σε 72 ώρες από το συμβάν, η εμπιστοσύνη του κοινού στις αρχές επιβολής του νόμου θα κλονισθεί.

 

Το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης (20 Αυγούστου) -περίπου 5.472 ώρες αφότου πυροβόλησε και σκότωσε την Ashli Babbitt (Άσλι Μπάμπιτ) με μία σφαίρα-ο αδιαμφισβήτητα μαύρος αστυνομικός Michael Leroy Byrd (Μάικλ Λέροϊ Μπερντ), της αστυνομίας του Καπιτωλίου εμφανίστηκε στο NBC News στην εκπομπή του Lester Holt (Λέστερ Χολτ) ως ο άνδρας που σκότωσε τη γυναίκα οπαδό του Τραμπ την ώρα που προσπαθούσε να στριμώξει το σώμα της μέσα από ένα σπασμένο παράθυρο μέσα στο Καπιτώλιο. Ο Μπερντ είναι ίσως απελπισμένος για τα φώτα της δημοσιότητας και τον επευφημία που παίρνει κάποιος αυτές τις μέρες όταν δολοφονεί λευκούς ανθρώπους, γιατί ακόμη και επτά μήνες μετά τη δολοφονία - και αφού αρνήθηκε να του απαγγελθεί κατηγορία ακόμη και για τα πιο μικρά εγκλήματα, παρά τα βίντεο που δείχνουν ότι η Μπάμπιτ δεν αποτελούσε άμεση θανατηφόρα απειλή σε αυτόν - οι αρχές είχαν πεισματικά αρνηθεί να αποκαλύψουν την ταυτότητά του.

«Μόλις φράξαμε τις πόρτες, ουσιαστικά παγιδευτήκαμε εκεί που ήμασταν», είπε ο Μπερντ στον Τζαμαϊκανής καταγωγής Χολτ. «Δεν υπήρχε διέξοδος υποχώρησης. Δεν υπήρχε άλλη διέξοδος για να βγεις. Αν περνούσαν από αυτήν την πόρτα, θα έμπαιναν στην αίθουσα της Βουλής και στα μέλη του Κογκρέσου».

Ο Μπερντ ισχυρίστηκε ότι έχει δεχτεί απειλές θανάτου και, φυσικά, ρατσιστικούς χλευασμούς. Δεν διευκρίνισε τι ρατσιστικούς χλευασμούς άκουσε, αλλά έχω υπολογίσει τις πιθανότητες, και σε μια χώρα 328 εκατομμυρίων ανθρώπων, είναι ένα ασφαλές στοίχημα ότι τουλάχιστον ένα άτομο τον αποκάλεσε “junglebunny.”

Λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη του Byrd, ο χήρος της Babbitt, Aaron έδωσε μια συνέντευξη στον Tucker Carlson:

Δεν μπορώ καν να τον ακούω να μιλάει για το πώς δέχεται απειλές θανάτου και φοβάται. Εγώ δέχομαι απειλές θανάτου από τις 7 Ιανουαρίου - δύο, τρεις, πέντε, δέκα την ημέρα - και το μόνο μου «έγκλημα» που έκανα στις 6 Ιανουαρίου ήταν ότι έγινα χήρος. Οπότε θα πρέπει να το καταπιείς.

Περιπτώσεις όπως εκείνη του τεραστίων διαστάσεων Mike Brown στο Φέργκιουσον του Μιζούρι καταδεικνύουν ότι σε αυτή την χώρα που ονομάζεται Αφρικανο-Αμερική, ακόμη και όταν ένας μαύρος ληστεύει ένα κατάστημα ψιλικών και μετά επιτίθεται σε έναν λευκό αστυνομικό, δεν είναι «εγκληματίας» - είναι ένας μαύρος άντρας. Η περίπτωση της Άσλι Μπάμπιτ αποκαλύπτει ότι όταν μια λευκή γυναίκα σκοτώνεται από έναν μαύρο αστυνομικό, δεν είναι λευκή γυναίκα - είναι «τρομοκράτης».

ΚΟ / πηγή

Τετάρτη, 25 Αυγούστου 2021

Με τον Σταυρό απέναντι στους μπολσεβίκους

Αφού οι μπολσεβίκοι είχαν ανατρέψει το παλιό καθεστώς της Ρωσίας, ήθελαν να εξάγουν την «επανάστασή» τους και σε άλλες χώρες. Το 1919-1920, προσπάθησαν να εισβάλουν στην Πολωνία και αργότερα να κατακτήσουν τη Δυτική Ευρώπη. Εκείνη την εποχή, λίγοι πίστευαν στη νίκη των Πολωνών, ωστόσο εκατομμύρια Πολωνοί προσευχήθηκαν για τη νίκη. Όλη η χώρα κινητοποιήθηκε για να πολεμήσει τους βαρβάρους. Στη Μάχη της Βαρσοβίας το 1920 - συμπτωματικά, οι πιο αποφασιστικές μάχες έλαβαν χώρα στη γιορτή της Κοίμησης της Θεοτόκου - οι Πολωνοί νίκησαν τους μπολσεβίκους, σώζοντας την Ευρώπη. Η Μάχη της Βαρσοβίας, που έμεινε γνωστή επίσης ως «το θαύμα του Βιστούλα», ήταν μια σειρά μαχών που οδήγησαν σε καίρια πολωνική νίκη το 1920 κατά τη διάρκεια του λεγόμενου πολωνο-σοβιετικού πολέμου (14 Φεβρουαρίου 1919 – Σεπτέμβριος 1921). Η Πολωνία, αν και στα πρόθυρα της απόλυτης ήττας, απέκρουσε και νίκησε τον Κόκκινο Στρατό. Ο Λένιν, αρχηγός των μπολσεβίκων, την χαρακτήρισε «τεράστια ήττα» για τις δυνάμεις του. Η πιο γνωστή απώλεια της Μάχης της Βαρσοβίας ήταν ο καθολικός ιερέας π. Ιγνάτιος Σκορούπκα (Ignacy Skorupka, 1893-1920), ο οποίος ήταν στρατιωτικός εφημέριος στον πολωνικό στρατό. 

Ο Ignacy Jan Skorupka γεννήθηκε στις 31 Ιουλίου 1893 στη Βαρσοβία. Σπούδασε θεολογία στην Βαρσοβία και μετά στην Αγία Πετρούπολη και το 1916 χειροτονήθηκε ιερέας. Από το φθινόπωρο του 1919, άρχισε να λειτουργεί στην Βαρσοβία. Στις αρχές Ιουλίου του 1920 και ενώ μαινόταν ο πολωνο–σοβιετικός πόλεμος, προσφέρθηκε εθελοντικά ως στρατιωτικός εφημέριος του Πολωνικού Στρατού και εντάχθηκε στο 236ο Σύνταγμα Πεζικού του Εθελοντικού Στρατού. 

Το βράδυ της 14ης Αυγούστου σκοτώθηκε στη μάχη της Οσσόβ κατά τη διάρκεια της πολωνικής αντεπίθεσης, που ήταν μέρος της Μάχης της Βαρσοβίας. Υπάρχουν δύο διαφορετικές αφηγήσεις για τον θάνατό του. Σύμφωνα με την μία, τραυματίστηκε θανάσιμα από πυρά Μπολσεβίκων ενώ τελούσε ευχέλαιο σε έναν πληγωμένο Πολωνό στρατιώτη, ενώ σύμφωνα με την άλλη, που είναι και η πιο δημοφιλής, σκοτώθηκε ενώ ενθάρρυνε τους στρατιώτες να πραγματοποιήσουν έφοδο κατά των μπολσεβίκων, οδηγώντας τους στην επίθεση με έναν Σταυρό στα χέρια του. Η παρακάτω σκηνή είναι από την ταινία «η Μάχη της Βαρσοβίας 1920», πολωνική ταινία του 2011. 

 
Μια μέρα αργότερα η σορός του μεταφέρθηκε σε εκκλησία στη Βαρσοβία και στην κηδεία του, που έγινε με κρατικές δαπάνες, συμμετείχαν κυβερνητικές και στρατιωτικές αρχές, ενώ του απονεμήθηκε ο Ασημένιος Σταυρός Virtuti Militari. Ο θάνατός του χρησιμοποιήθηκε από τους αντιπάλους του Πολωνού στρατιωτικού διοικητή και αρχηγού Γιούζεφ Πιουσούντσκι, (Józef Klemens Piłsudski, 1867 - 1935), αρχιτέκτονα της πολωνικής στρατηγικής που οδήγησε στη νίκη στη Βαρσοβία, καθώς οι αντίπαλοί του χαρακτήρισαν τη μάχη "Θαύμα του Βιστούλα" και απέδωσαν την πολωνική νίκη σε μια σειρά από αιτίες, μέχρι και τη θεϊκή παρέμβαση, και ο μαρτυρικός θάνατος του Σκορούπκα έγινε μέρος της προσπάθειάς τους να ελαχιστοποιήσουν τη φήμη του Πισούντσκι. Το μνημείο που ανεγέρθηκε το 1930 στην Βαρσοβία, στην μνήμη του καταστράφηκε μετά το 1945 από τους κομμουνιστές και ανοικοδομήθηκε μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού το 1989. 

 ΚΟ / από εδώ κι εδώ