Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ - Το νέο βιβλίο του Κόκκινου Ουρανού

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ - Το νέο βιβλίο του Κόκκινου Ουρανού

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2022

ΗΠΑ: Το “San Francisco Kink & Fetish Festival” θα πραγματοποιηθεί παρά τη κήρυξη έκτακτης ανάγκης για την ευλογιά των πιθήκων

                 

Η κυβέρνηση μας απαγόρευσε να αποχαιρετήσουμε τους αγαπημένους μας σε γηροκομεία και νοσοκομεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid.

Η κυβέρνηση δεν μας επέτρεψε να κάνουμε κηδείες για αγαπημένα πρόσωπα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid.

Αλλά το φεστιβάλ kink and fetish για τους ομοφυλόφιλους άντρες που ονομάστηκε «Up Your Alley» γίνεται αυτό το Σαββατοκύριακο, παρά την εξάπλωση της ευλογιάς των πιθήκων στην κοινότητα των γκέι στο Σαν Φρανσίσκο.

ΚΟ: Μάλιστα η δήμαρχος του Σαν Φρανσίσκο, Λοντον Μπριντ, αφού δήλωσε ότι οι μολύνσεις στην πόλη σχεδόν διπλασιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα, σημείωσε: «Γνωρίζουμε ότι αυτός ο ιός επηρεάζει όλους εξίσου - αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι όσοι ανήκουν στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητά μας διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο αυτή τη στιγμή» εξήγησε η Μπριντ. Επίσης, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει δηλώσει ότι η ασθένεια μεταδίδεται κυρίως μέσω της στενής σωματικής επαφής με ένα μολυσμένο άτομο και σχεδόν όλα τα γνωστά κρούσματα μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί σε άνδρες που έχουν σεξουαλική επαφή με άνδρες.

Σύμφωνα με το CDC, η ευλογιά των πιθήκων μεταδίδεται από άτομα με συμπτώματα μέσω στενής επαφής με πληγές, σωματικά υγρά ή αναπνευστικές εκκρίσεις και αντικείμενα που έχουν έρθει σε επαφή με εκκρίματα από πληγές ή σωματικά υγρά, επαφή πρόσωπο με πρόσωπο ή κατά τη διάρκεια στενής σωματικής επαφής, όπως φιλιά, αγκαλιά ή σεξ.

Η δήμαρχος του Σαν Φρανσίσκο κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης αφού η πόλη ανέφερε 261 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων. Η κήρυξη έκτακτης ανάγκης θα τεθεί σε ισχύ τη Δευτέρα.

Η έκθεση δρόμου Up Your Alley αναφέρεται ως «ο μικρός ζωμός για το Folsom Street Fair» που έχει προγραμματιστεί για αργότερα φέτος.

Το Φεστιβάλ Folsom που έχει προγραμματιστεί για τις 22 Σεπτεμβρίου συνεχίζει επίσης, παρά το γεγονός ότι το Σαν Φρανσίσκο κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της ευλογιάς των πιθήκων.

Πέρυσι 40.000 άτομα παρακολούθησαν το Folsom Festival μετά από δύο χρόνια καθυστέρηση λόγω του Covid

Θα παρευρεθεί άραγε στο φεστιβάλ ο υπάλληλος του DOE του Μπάιντεν, (και λάτρης των φετίχ) Σαμ Μπρίντον;

ΚΟ: Θυμάστε όταν όλοι οι συστημικοί αρλεκίνοι εν χορώ κατηγορούσαν τους χριστιανούς ότι με τις θρησκευτικές τελετές τους (λειτουργίες, προσευχές, εορτές, λιτανείες ή στην χώρα μας Επιτάφιο, περιφορές εικόνων κλπ) μεταδίδουν τον ιό και εκθέτουν την κοινωνία σε κίνδυνο; Τώρα δεν τρέχει μία.

ΚΟ / πηγή

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Τι ακριβώς είπε ο Όρμπαν για την «ανάμιξη των φυλών»;

 

Για «ρατσιστικό παραλήρημα», «ρατσιστικό κρεσέντο», «Γκαίμπελς», «ναζί», «θαλάμους αερίων» (!), «αντισημιτισμό» κλπ κατηγορείται από χθες ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν για πρόσφατη δήλωση που έκανε κατά της «ανάμιξης φυλών» στην Ευρώπη. Η επίμαχη δήλωση έγινε στα πλαίσια ομιλίας του το προηγούμενο Σάββατο στην Τρανσυλβανία, περιοχή της Ρουμανίας με έντονο ουγγρικό στοιχείο.

Τι είπε συγκεκριμένα:

«Σε ένα τέτοιο πολυεθνικό πλαίσιο, υπάρχει εδώ μια ιδεολογική μανούβρα (feint/ κανονικά σημαίνει προσποίηση) για την οποία αξίζει να μιλήσουμε και να εστιάσουμε. Η διεθνιστική αριστερά χρησιμοποιεί μια προσποίηση, ένα ιδεολογικό τέχνασμα: τον ισχυρισμό –τον δικό τους ισχυρισμό – ότι η Ευρώπη από τη φύση της κατοικείται από λαούς μεικτής φυλής. Πρόκειται για μια ιστορική και σημασιολογική δολοπλοκία, γιατί συγχέει δύο διαφορετικά πράγματα. Υπάρχει ένας κόσμος στον οποίο οι ευρωπαϊκοί λαοί αναμειγνύονται μαζί με εκείνους που έρχονται από έξω από την Ευρώπη. Τώρα αυτός είναι ένας κόσμος μεικτών φυλών (“…a mixed-race world”).

Και υπάρχει ο κόσμος μας, όπου άνθρωποι από την Ευρώπη αναμειγνύονται μεταξύ τους, μετακινούνται, εργάζονται και μετακομίζουν. Έτσι, για παράδειγμα, στη λεκάνη των Καρπαθίων δεν είμαστε μικτών φυλών (“mixed-race”): είμαστε απλώς ένα μείγμα λαών που ζούμε στη δική μας ευρωπαϊκή πατρίδα. Και, δεδομένης της ευνοϊκής ευθυγράμμισης των αστεριών και του ανέμου που ακολουθεί, αυτοί οι λαοί συγχωνεύονται σε ένα είδος Ουγγρο-Πανονικής σάλτσας, δημιουργώντας τη δική τους νέα ευρωπαϊκή κουλτούρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολεμούσαμε πάντα: είμαστε πρόθυμοι να ανακατευτούμε μεταξύ μας, αλλά δεν θέλουμε να γίνουμε λαοί μεικτής φυλής. Γι' αυτό πολεμήσαμε στο Nándorfehérvár/Βελιγράδι, γι' αυτό σταματήσαμε τους Τούρκους στη Βιέννη, και –αν δεν κάνω λάθος– γι’ αυτό, σε παλιότερες ακόμη εποχές– οι Γάλλοι σταμάτησαν τους Άραβες στο Πουατιέ. …”.

Προφανώς, δεν είναι γενικώς κατά της «ανάμιξης των φυλών», («ζούμε στη δική μας ευρωπαϊκή πατρίδα», «είμαστε πρόθυμοι να ανακατευτούμε μεταξύ μας»), αλλά κατά της ανάμιξης των Ευρωπαίων με αφροασιάτες συμπεριλαμβανομένων των Τούρκων.

ΚΟ / πηγή

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022

William Shatner: Ο δημιουργός του Star Trek θα στριφογυρίζει στον τάφο του για τις σημερινές woke σειρές

Κατά τη διάρκεια μιας εκτενούς συνομιλίας μιας ώρας στο San Diego Comic-Con το Σάββατο, το σύμβολο της ποπ κουλτούρας William Shatner επέμεινε ότι ο δημιουργός του σύμπαντος του Star Trek θα ήταν εξαιρετικά δυσαρεστημένος με τις νέα επεισόδια που θα κυκλοφορήσουν στην διαδικτυακή πλατφόρμα Paramount+.

                      

Ο συγγραφέας και παραγωγός Τζιν Ρόντενμπερι (Gene Roddenberry) δημιούργησε το Star Trek για την τηλεόραση του NBC το 1964. Η σειρά δεν τα πήγε πολύ καλά, αλλά το NBC του έδωσε άλλη μια ευκαιρία και του ζήτησε να κάνει μερικές αλλαγές και να δημιουργήσει έναν άλλο πιλότο.

Ο δεύτερος πιλότος, ο οποίος έκανε τον William Shatner να γίνει ο Captain James T. Kirk, εκτόξευσε τη σειρά το 1966 και έτσι προέκυψε μια από τις πιο επιτυχημένες και εμπορικές δημιουργίες στην ιστορία του Χόλιγουντ, από το 1966 έως σήμερα - καθώς μια μακρά λίστα νέων σειρών έχει παρουσιαστεί τα τελευταία χρόνια στα κανάλια της Paramount. Το σύμπαν του Star Trek κάλυψε όλη την γκάμα των μορφών ψυχαγωγίας. Από τηλεόραση σε ταινίες μέχρι παιχνίδια, κινούμενα σχέδια, βιβλία, περιοδικά… ό,τι φανταστείτε, το Star Trek τα κατάφερε.

Όμως, όσον αφορά τον 91χρονο Σάτνερ, ο Τζιν Ρόντενμπερι δεν θα ήταν τόσο ενθουσιασμένος από όλα αυτά τα νέα επεισόδια Trek, είπε στο Hollywood Reporter.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας διάρκειας μιας ώρας με παρουσιαστή τον ηθοποιό  Kevin Smith, που κυμαινόταν από «διασκεδαστικά» έως «σοβαρά» θέματα, ο Shatner ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι κάτι από το νέο Trek δείχνει να μπορεί να ανταγωνιστεί τις δικές του τρεις σεζόν από το 1966 έως το 1968.

Ο Σάτνερ ήταν κατηγορηματικός στην ερώτηση. «Κανένα από αυτά», απάντησε απότομα.

Αλλά δεν ήταν μια απάντηση απλώς εγωιστική. Ο Shatner πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι και ο Roddenberry θα συμφωνούσε.

«Γνώρισα τον Τζιν Ρόντενμπερι για τρία χρόνια αρκετά καλά», είπε ο Μπιλ, «θα στριφογύριζε στον τάφο του για κάποια από αυτά τα πράγματα».

Πράγματι, ήταν πολύ γνωστό στον κόσμο του Star Trek ότι οι σύγχρονοι παραγωγοί των διαφόρων σειρών, συμπεριλαμβανομένου του Star Trek: The Next Generation (1987-1994), δεν μπορούσαν να περιμένουν τον Roddenberry να είναι εκτός σκηνής. Ο Roddenberry κράτησε σφιχτά το όραμά του για το Star Trek και οι συνάδελφοί του παραγωγοί θεώρησαν ότι περιόριζε υπερβολικά τη δημιουργική τους διαδικασία με τις πολύ συγκεκριμένες ιδέες του για το είδος του μέλλοντος που θα απεικόνιζε η εκπομπή του.

Όταν ο Roddenberry πέθανε το 1991, αυτό τελικά έδωσε στους παραγωγούς εκπομπών, συμπεριλαμβανομένων των Deep Space Nine (1993-1995), Voyager (1995-2001) και Enterprise (2001-21005), την ευκαιρία να μεταφέρουν το Star Trek σε περιοχές που ο Gene δεν θα μπορούσε ποτέ. επέτρεψαν όταν ήταν ζωντανός και είχε τον έλεγχο του σύμπαντος του Star Trek.

Ακόμη και με τη σημερινή νέα σειρά, τα επεισόδια εξελίσσονται σε περιοχές που ο Τζιν δεν θα επέτρεπε ποτέ. Ο σταρ του Star Trek και σκηνοθέτης της τηλεόρασης Jonathan Frakes το αναγνώρισε πρόσφατα όταν μιλούσε για ένα από τα επεισόδια του Picard που είχε σκηνοθετήσει.

          

Ο Frakes σημείωσε ότι ένα επεισόδιο που απεικόνιζε σύγκρουση μεταξύ δύο από τα μέλη του πληρώματος της σειράς δεν θα είχε συμβεί ποτέ όταν ο Τζιν ήταν ζωντανός.

«Δεν θα μπορούσαμε ποτέ να είχαμε κάνει [μια σκηνή σαν αυτή] στην σειρά μας», είπε ο Frakes στο Hollywood Reporter το 2020. «Γιατί;» ρωτήθηκε από το Reporter. «Τζιν Ρόντενμπερι. Ο δημιουργός του Star Trek πίστευε ότι, στο Star Trek the Next Generation του 24ου αιώνα, δεν θα υπήρχε σύγκρουση μεταξύ «της οικογένειας, του πληρώματος του Enterprise».

Πράγματι, η φετινή σεζόν του Picard έδειξε τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2024 και απεικόνισε τους αξιωματούχους μετανάστευσης των ΗΠΑ ως αδιάφορους, κακούς, αυταρχικούς που θα ήταν μέρος αυτού που τελικά οδηγεί τη γη σε μια φασιστική δικτατορία που φτάνει στο διάστημα και αρχίζει να τρομοκρατεί όλους τους εξωγήινους του γαλαξία.

Διάβασε: Gene Roddenberry, Star Trek και New Age

και: Το «εβραϊκό» Star Trek

ΚΟ / πηγή

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

ΗΠΑ: Μήνυση κατέθεσε συναγωγή κατά του νόμου που περιορίζει τις αμβλώσεις. «Βασίζεται σε χριστιανικές αρχές. Παραβιάζει την θρησκευτική ελευθερία των Ιουδαίων»

 Jewish Telegraphic Agency / KO  

Μια συναγωγή στη Νότια Φλόριντα κατέθεσε μήνυση (προσφυγή) που προσπαθεί να υποστηρίξει ότι ο νέος νόμος της πολιτείας που περιορίζει τις αμβλώσεις θα κάνει «ανεπανόρθωτη βλάβη» ειδικά στους Εβραίους και σε απροσδιόριστους «άλλους» που δεν συμμερίζονται τις χριστιανικές θρησκευτικές πεποιθήσεις στις οποίες ο νόμος βασίζεται:

            

Επειδή σύμφωνα με τον εβραϊκό νόμο, η άμβλωση απαιτείται εάν αυτή είναι απαραίτητη για την προστασία της υγείας μιας γυναίκας, και για πολλούς άλλους λόγους που δεν επιτρέπονται βάσει του νέου νόμου, «απαγορεύει στις Εβραίες να ασκούν την πίστη τους χωρίς κυβερνητικές παρεμβάσεις και έτσι παραβιάζουν τα δικαιώματα ιδιωτικής ζωής και της θρησκευτικής τους ελευθερίας», υποστηρίζει η μήνυση.

Η συναγωγή που κατέθεσε τη μήνυση, η Congregation (Σύναξη) L'Dor Va-Dor της Boynton Beach, στοχεύει να εμποδίσει τη θέσπιση του νέου νόμου, ο οποίος πρόκειται να τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουλίου και θα απαγορεύει τις αμβλώσεις σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις μετά από 15 εβδομάδες εγκυμοσύνη.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, η Φλόριντα επιτρέπει την άμβλωση μέχρι την 24η εβδομάδα. Η μήνυση έρχεται ένα μήνα μετά τη διαρροή του προσχεδίου γνωμοδότησης του Ανωτάτου Δικαστηρίου που σηματοδοτεί μια πιθανή απόφαση για την ανατροπή του προηγούμενου στην υπόθεση Roe v. Wade, την υπόθεση του 1973 που καθιέρωσε το δικαίωμα στην άμβλωση.

         

Η τακτική της συναγωγής δεν είναι καινούργια για τους υποστηρικτές των δικαιωμάτων των αμβλώσεων, οι οποίοι έχουν υποστηρίξει εδώ και καιρό ότι οι νόμοι που περιορίζουν τις αμβλώσεις αντικατοπτρίζουν μια συγκεκριμένη χριστιανική άποψη που υποστηρίζει ότι η ζωή ξεκινά από τη σύλληψη και ότι η άμβλωση είναι φόνος. Το Rabbis for Repro(for reproductive life), που δημιουργήθηκε πριν από σχεδόν δύο χρόνια υπό την ομπρέλα του Εθνικού Συμβουλίου Εβραίων Γυναικών (National Council of Jewish Women), έστειλε Εβραίους κληρικούς στο Κογκρέσο και στα πολιτειακά σώματα για να υποστηρίξουν ότι οι περιορισμοί στις αμβλώσεις περιορίζουν την ιουδαϊκή θρησκευτική ελευθερία. Και στην Ουάσιγκτον, τον περασμένο μήνα, οι Εβραίοι υποστηρικτές των δικαιωμάτων των αμβλώσεων πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο National Mall με πολλούς ομιλητές να υποστηρίζουν ότι η άμβλωση όχι μόνο δεν είναι συμβατή με την πίστη τους, αλλά μερικές φορές απαιτείται από αυτήν.

             

Η «αδυναμία διατήρησης του διαχωρισμού εκκλησίας και κράτους, όπως πολλοί άλλοι νόμοι σε άλλες χώρες κατά τη διάρκεια της ιστορίας, απειλεί την εβραϊκή οικογένεια και επομένως απειλεί επίσης τον εβραϊκό λαό επιβάλλοντας τους νόμους άλλων θρησκειών στους Εβραίους», υποστηρίζει η μήνυση, κατατέθηκε την Παρασκευή στο δικαστήριο της κομητείας Leon.

Η Congregation L'Dor Va-Dor, η οποία δεν ανήκει σε καμία ιουδαϊκή ομολογία, αυτοπροσδιορίζεται ως «μια συνολική, καθολική και ορθολογική προσέγγιση του Ιουδαϊσμού» που «τιμά την παράδοση, σέβεται την επιστήμη και γιορτάζει την πνευματικότητα».

                               

Σε συνέντευξή του την Τρίτη, ο ραβίνος της εκκλησίας, Barry Silver (Μπάρι Σίλβερ - φώτο), είπε ότι όταν ο διαχωρισμός θρησκείας και κυβέρνησης καταρρέει, οι θρησκευτικές μειονότητες όπως οι Ιουδαίοι συχνά υποφέρουν. «Κάθε φορά που αυτός ο τοίχος αρχίζει να σπάει, αρχίζουν να συμβαίνουν άσχημα πράγματα», είπε.

Αυτή είναι η δεύτερη μήνυση που αμφισβητεί τον νέο νόμο της Φλόριντα. Η πρώτη κατατέθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα από κλινικές αμβλώσεων. Και οι δύο υποστηρίζουν ότι ο νέος νόμος παραβιάζει τα δικαιώματα ιδιωτικότητας που εγγυώνται το Σύνταγμα της Φλόριντα.

Σχόλιο από την ιστοσελίδα Christians for Truth: Λαμβάνοντας υπόψη ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Εβραίων (στις ΗΠΑ) είναι άθεοι (βλέπε κι εδώ), είναι δύσκολο να αγνοήσουμε τον κυνισμό αυτής της προσφυγής – αλλά είτε είναι άθεοι είτε όχι, η άμβλωση είναι ξεκάθαρα μια εβραϊκή αξία.

Και όσον αφορά τους «θρησκευόμενους» Εβραίους, δεν υπάρχει τίποτα στην Τορά - τα πρώτα 5 βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης - που θα μπορούσε ενδεχομένως να εννοηθεί ότι υποστηρίζει το «δικαίωμα της γυναίκας να επιλέγει» την άμβλωση - οι αρχαίοι Ισραηλίτες θεωρούσαν αναμφίβολα την άμβλωση ως βρεφοκτονία ή δολοφονία.

Έτσι μας μένει το άλλο εβραϊκό «ιερό» βιβλίο - το Ταλμούδ - που έρχεται σε αντίθεση με την Τορά και κάνει μια εξαίρεση στο νόμο - εάν η ζωή της μητέρας τεθεί σε κίνδυνο, τότε η άμβλωση είναι «ηθικά» αποδεκτή.

Αλλά αυτός ο νέος νόμος της Φλόριντα δεν απαγορεύει τις αμβλώσεις όταν η ζωή της μητέρας βρίσκεται σε κίνδυνο, άρα πώς ακριβώς ο νέος νόμος παραβιάζει συγκεκριμένα τις Εβραίες;

Στους Εβραίους αρέσει να μιλούν για τις λεγόμενες «ιουδαιοχριστιανικές» αξίες που έχουν κοινές οι Εβραίοι και οι Χριστιανοί —με βάση την Τορά— και τους αρέσει να επισημαίνουν ότι η Αμερική ιδρύθηκε με βάση αυτές τις αξίες.

Αλλά σαν η σατανική ελευθερία τους να σκοτώνουν με έκτρωση οποιοδήποτε μωρό ανά πάσα στιγμή απειλείται από νέους νόμους, ξαφνικά αυτές οι ίδιες «ιουδαιοχριστιανικές» αξίες γίνονται αποκλειστικά χριστιανικές αξίες που καταπιέζουν τους Εβραίους.

Και προσέξτε πώς αυτοί οι Εβραίοι υπέρμαχοι των αμβλώσεων επικαλούνται πάντα τον «χωρισμό εκκλησίας και κράτους» - μια ψεύτικη έννοια που ένας Εβραίος καθηγητής Νομικής παραδέχτηκε ανοιχτά ότι είναι μια «εβραϊκή συνωμοσία» για να υπονομεύσει τη Χριστιανική Αμερική.

ΚΟ / πηγή (την είδηση την βρήκα εδώ)