Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

ΗΠΑ: Βαρύ πρόστιμο στα παιδικά καταστήματα στην Καλιφόρνια, αν τοποθετούν αλλού τα είδη για αγόρια και αλλού για κορίτσια

Ενώ οι καταστηματάρχες στην Καλιφόρνια αγωνίζονται να ανταποκριθούν στους συνεχείς περιορισμούς λόγω covid, οι βουλευτές της πολιτείας αναμένεται να εξετάσουν ένα νομοσχέδιο που θα δίνει στην κυβέρνηση της πολιτείας την εξουσία να επιβάλλει τον τρόπο εμφάνισης των προϊόντων τους.

Τα μέλη της βουλής Evan Low και Cristina Garcia - και οι δύο Δημοκρατικοί – συνέταξαν νόμο την περασμένη εβδομάδα για να αναγκάσουν τους καταστηματάρχες να προσφέρουν παιχνίδια, ρούχα και άλλα αντικείμενα που προσανατολίζονται σε παιδιά με ένα τρόπο «ουδέτερο ως προς το φύλο», ανέφερε η Politico.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, οι καταστηματάρχες θα εξακολουθούν να επιτρέπεται να πωλούν τα προϊόντα που διαθέτουν αυτήν τη στιγμή, ωστόσο, θα πρέπει να συνενώσουν όλα τα προϊόντα αντί να τα χωρίζουν με βάση το φύλο. Τα καταστήματα που εδρεύουν στην Καλιφόρνια που πωλούν προϊόντα στο διαδίκτυο θα πρέπει επίσης να έχουν σελίδες στους ιστότοπούς τους που θα προσφέρουν τα προϊόντα σε ενότητες "παιδιά", "unisex" ή "ουδέτερο ως προς το φύλο" (“gender neutral”).

Ο Low, ο οποίος είναι πρόεδρος της ομάδας LGBT των βουλευτών, δήλωσε στην Politico ότι εισήγαγε το νομοσχέδιο επειδή θέλει να κάνει την εμπειρία της αγοράς «πιο περιεκτική» για τα παιδιά. Η ιδέα, είπε, προήλθε από έναν υπάλληλο του οποίου η νεαρή κόρη ρώτησε γιατί ορισμένα προϊόντα που ήθελε διατίθενται στην αγορά ως «για αγόρια».

«Αυτό είναι ένα ζήτημα που έχει να κάνει με τα παιδιά να μπορούν να εκφράζονται χωρίς προκατάληψη», εξήγησε.

Το κείμενο του νομοσχεδίου αναφέρει ότι «η διατήρηση παρόμοιων αντικειμένων που παραδοσιακά διατίθενται στο εμπόριο είτε για κορίτσια είτε για αγόρια χωριστά, καθιστά δυσκολότερο για τον καταναλωτή να συγκρίνει τα προϊόντα και υπονοεί εσφαλμένα ότι η χρήση τους από ένα φύλο είναι ακατάλληλη».

Στη συνέχεια, παραγγέλνει στους λιανοπωλητές να διατηρούν «μια, αδιαίρετη περιοχή» όπου οι καταναλωτές να μπορούν να ψωνίζουν παιχνίδια, είδη φροντίδας παιδιών και ρούχα.

Εάν εγκριθεί, ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2023. Οποιοσδήποτε έμπορος λιανικής θα παραβιάζει τους κανόνες θα τους δίνεται μια ειδοποίηση από τον γενικό εισαγγελέα να "διορθώσει την παράβαση" εντός 30 ημερών, αλλιώς θα υπόκειται σε πρόστιμο 1.000 δολαρίων.

ΚΟ / πηγή

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η γενική ήττα του καθολικισμού - προτεσταντισμού που αφήνει τον άνθρωπο αδύναμο να αντιδράσει λόγω του ότι είναι αιρέσεις

Στην Ελλάδα που είναι το μοναδικό κράτος το οποίο έχει στο σύνταγμα του αφορά στον Τριαδικό Θεό και βάλλεται από όλους του κακώς δαιμονιζομένους

τουλάχιστον , μας μένει η μυρωδιά του ίσιου δρόμου