Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

ΗΠΑ: Η Candace Owens, επιτίθεται σε παιδεραστές και διεστραμμένους και «στοχοποιεί» τον Εβραίο σεξολόγο της περιόδου της «Δημοκρατίας της Βαϊμάρης»

 

Η είδηση όπως παρουσιάζεται στην JERUSALEM POST / ΚΟ

Σε ένα τμήμα της διαδικτυακής της εκπομπής το Σάββατο, η συντηρητική σχολιάστρια Candace Owens ισχυρίστηκε ότι «όλο το πεδίο της ψυχολογίας χτίστηκε από παιδεραστές και διεστραμμένους», στοχεύοντας όχι μόνο στον Sigmund Freud και τον αμφιλεγόμενο ερευνητή του 20ου αιώνα, John Money, αλλά και στον Magnus Hirschfeld (Μάγκνους Χίρσφελντ), τον Γερμανο-Εβραίο σεξολόγο της εποχής της Βαϊμάρης, του οποίου το έργο κάηκε από τα τάγματα εφόδου των ναζί.

                 

Η δεξιά παρουσιάστρια talk show, της οποίας το πρόγραμμα εμφανίζεται στο The Daily Wire, ισχυρίστηκε ότι και οι τρεις άνδρες ήταν ομοφυλόφιλοι (χρησιμοποιώντας αποκλειστικά τον όρο «ομοφυλόφιλος» σε όλο τον μονόλογό της) και ότι είχαν ύποπτο ενδιαφέρον για τη σεξουαλικότητα των παιδιών.

Μεταξύ άλλων κατηγοριών, η Owens είπε ότι ο Hirschfeld έδειξε ένα διεστραμμένο ενδιαφέρον για τη σεξουαλική ζωή των αποικισμένων Αφρικανών.

Οι απόψεις του Hirschfeld για τη φυλή είναι ένα θέμα συνεχιζόμενης διαμάχης, ιδιαίτερα από τους σημερινούς θεωρητικούς των «queer μελετών», αλλά δεν ήταν σαφές σε τι αναφερόταν η Owens.

              

Η Owens εξιστόρησε τους υποτιθέμενους λόγους για τους οποίους οι Γερμανοί φασίστες έβαλαν στο στόχαστρο το "Ινστιτούτο Σεξουαλικών Σπουδών" (Institut für Sexualwissenschaft) του Hirschfeld: «Σοκαρίστηκα που δεν το έμαθα ποτέ», είπε, «ότι τα Brownshirts (Braunhemden) - οι φοιτητές ακτιβιστές που μάζευαν και έκαιγαν ένα σωρό βιβλία - έκαιγαν βιβλία που θεωρούνταν μαρξιστικά και θεωρούνταν ότι είναι απροκάλυπτα σεξουαλικά».

Ο αντισημιτικός χαρακτήρας των επιθέσεων στον Hirschfeld παραλείφθηκε από αυτή την αφήγηση. Οι ναζί προπαγανδιστές χρησιμοποίησαν τον Hirschfeld ως παράδειγμα αυτού που αποκαλούσαν «εκφυλισμένη εβραϊκή σεξουαλικότητα» ("degenerate Jewish sexuality") και φασίστες ακτιβιστές κάποια στιγμή έβαλαν αφίσες έξω από το σπίτι του ερευνητή που έγραφαν: «Δρ. Hirschfeld ένας δημόσιος κίνδυνος: Οι Εβραίοι είναι η καταστροφή μας!».

          

Η Owens σημείωσε επανειλημμένα ότι ο Hirschfeld ήταν ομοφυλόφιλος: «Ναι, ήταν ομοφυλόφιλος», είπε, παρουσιάζοντας μια φωτογραφία του και των συναδέλφων του, στην οποία φαίνεται ο Hirschfeld να κρατιέται χέρι χέρι με τον σύντροφό του.

«Κατά την άποψή μου, είναι διεστραμμένος», είπε η Owens. «Δεν σημαίνει ότι η βιβλιοθήκη του ή το ινστιτούτο του θα έπρεπε να είχαν καεί – δεν υπάρχει δικαιολογία για τον εμπρησμό ενός ινστιτούτου – αλλά δεν προσποιούμαστε επίσης ότι κάποιος που είναι διεστραμμένος είναι επίσης ήρωας».

Σχ. ΚΟ: Το ίδρυμα του Hirschfeld ήταν μέρος της Σχολής της Φρανκφούρτης. Ο Magnus Hirschfeld ήταν ένας από τους πρώτους θεωρητικούς που προώθησαν την θεωρία ότι υπάρχει μια «μεγάλη ποικιλία ταυτοτήτων φύλου». Ο Hirschfeld φέρεται να είναι και εκείνος που χρησιμοποίησε για πρώτη φορά την λέξη «ρατσισμός». Αυτό έγινε με το βιβλίο του (‘Ρατσισμός’) το οποίο δημοσιεύθηκε το 1933 στα γερμανικά και αργότερα μεταφράστηκε στα αγγλικά το 1938 από μαρξιστές φίλους του Hirschfeld. [Η λέξη "ρατσιστής" εφευρέθηκε από τον Λέον Τρότσκι (βλ. εδώ)].

ΚΟ / πηγή

1 σχόλιο:

Γιωργος Τ είπε...

Μηπως ξερει καποιος να μου θυμισει ποιος αποκαλουσε τον Φρόυντ ''Βιενεζο μαγο''?