Το πόσο τα περί ‘πολιτικής ορθότητας’, ‘ουδετερότητας’, ‘σεβασμού στην διαφορετικότητα’ και άλλα βαρύγδουπα σλόγκαν στην ουσία έχουν γίνει εργαλεία επιβολής της πολυπολιτισμικότητας και περιθωριοποίησης και φίμωσης των χριστιανών, έχει γίνει γνωστό μέσα από πολλές αναρτήσεις. Διαβάστε για μία ακόμη κραυγαλέα περίπτωση "ισότητας" και μη νομίζετε ότι μία τέτοια πραγματικότητα δεν μπορεί να δούμε και στην πολυπολιτισμική Ελλάδα.
Άρθρο από την Daily Mail / μετ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ
Στην σύγχρονη πολυπολιτισμική και πολυφυλετική Βρετανία (και όχι μόνο) το σύνθημα της εποχής είναι «Ισότητα και Διαφορετικότητα» στο δημόσιο βίο. Εκ πρώτης όψεως, φαίνεται δύσκολο να αντιταχθεί κανείς σε ένα τέτοιο στόχο. Ποιος μπορεί να είναι υπέρ της ανισότητας και της μισαλλοδοξίας;
Αλλά τα πράγματα δεν είναι πάντα όπως φαίνονται, και τα λόγια δεν σημαίνουν πάντα αυτό που λένε. Γιατί κάτω από αυτό το πολύ ηχηρό σλόγκαν μια περίεργη, ξεκάθαρη και προσβλητική εκστρατεία κατά της χριστιανικής πίστης έχει πρόσφατα ξεσπάσει.
Ένας δάσκαλος, μία ληξίαρχος, μία νοσοκόμα, μία εργαζόμενη σε αεροπορική εταιρεία, δύο ιδιοκτήτες ξενώνα και οι επίδοξοι ανάδοχοι γονείς βρίσκονται έξω από αυτό το σλόγκαν, για να μην αναφέρουμε πολλούς ιεροκήρυκες. Και σε κάθε μία από αυτές τις περιπτώσεις είναι σαφές ότι ο Χριστιανισμός είναι η μόνη θρησκεία που έχει επιλεγεί για μία ‘διαφορετική’ αντιμετώπιση από το σύστημα.
Είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς τις ίδιες αυτές δυνάμεις που έχουν στρατευτεί κατά του χριστιανισμού να εκδηλώνονται με τον ίδιο τρόπο εις βάρος των μη χριστιανικών θρησκειών.
Και τώρα έχουμε την περίπτωση του Colin Atkinson, ενός ηλεκτρολόγου που ‘τόλμησε’ και έβαλε ένα μικρό σταυρό από αποξηραμένα φύλλα φοίνικα πάνω στο ταμπλό του βαν των εργοδοτών του.
Πήρε λοιπόν εντολή από τους εργοδότες - οι οποίοι κατά κύριο λόγο, ημι-ανεξάρτητη επιχείρηση του δημόσιου τομέα που στην ουσία δεν απαιτείται να λογοδοτούν πουθενά - να τον αφαιρέσει αλλιώς θα αντιμετωπίσει πειθαρχικές κυρώσεις.
Τα αφεντικά του Atkinson λοιπό, λένε ότι ο σταυρός μπορεί να «προσβάλλει» κάποιους ανθρώπους, ή υποδηλώνουν ότι η εταιρία αυτή είναι χριστιανική. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς τι είδους άνθρωπος θα μπορούσε ή να προσβληθεί από έναν οκτώ ιντσών σταυρό από φοίνικα στο εσωτερικό του οχήματος κάποιου.
Όσο για το αν η εταιρία ‘Wakefield and District Housing’ είναι χριστιανική, πώς μπορεί να έχει κανείς αντιρρήσεις με αυτό; Η ύπαρξή της ως πάροχος ενός καταφυγίου σε απόρους βασίζεται στη χριστιανική σκέψη. Αλλά είναι πέρα για πέρα γελοίο να ισχυρίζεται κάποιος ότι τα αποξηραμένα φύλλα φοίνικα του κ. Atkinson διακηρύσσουν ότι πρόκειται για μια χριστιανική εταιρία.
Η εταιρία ισχυρίζεται ότι διατηρεί μία «στάση ουδετερότητας». Ωστόσο, συμφωνεί με όλα τα δόγματα της ‘πολιτικής ορθότητας’. Και ένας από τους υπαλλήλους της, δήλωσε ότι η εταιρία του θα ανεχόταν μια μουσουλμάνα γυναίκα υπάλληλο με μπούρκα.
Σε μια χριστιανική χώρα, ή σε μια που τουλάχιστον, μέχρι πρόσφατα ήταν χριστιανική, αυτή η υποτιθέμενη ουδετερότητα δεν είναι τίποτε άλλο παρά κατ’ επιλογήν. Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι μία συστηματική και επαναλαμβανόμενη παρενόχληση κατά των χριστιανών για την αποτυχία τους να συνειδητοποιήσουν ότι η πίστη τους έχει αντικατασταθεί από μια επιθετική κρατική πολυπολιτισμικότητα, η οποία έχει συμμαχήσει με τη σεξουαλική ‘απελευθέρωση’.
Όταν ακριβώς την Κυριακή των Βαΐων ένας έντιμος άνθρωπος γίνεται λεία επειδή ήσυχα επιβεβαιώνει την πίστη του με ένα σταυρό από φοίνικα, τότε το πράγμα αρχίζει να μοιάζει με διωγμό.
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή
Ολοι ενωμενοι για μια νεα Μουσουλμανικη Ευρωπη...
ΑπάντησηΔιαγραφήΓι'αυτο και γω αγαπω τον ΓΑΠ και την Σοσια-ληστ(ρ)ικη παρεα του...
Δεν αμφισβητώ καθόλου ότι πολλαπλές ''συμπτώσεις'' του ίδιου φαινομένου πολύ απλά δεν είναι συμπτώσεις...
ΑπάντησηΔιαγραφήΑλλά ας δούμε μια στιγμή το περιεχόμενο αυτού του συγκεκριμένου άρθρου.
Ο κύριος ηλεκτρολόγος έβαλε το σταυρό στο αυτοκίνητο της εργοδότριάς του εταιρίας, το οποίο φέρει ως μόνα διακριτικά το λογότυπο της εταιρίας.
Υποθέτω καλόπιστα πως θα αντιμετώπιζε πρόβλημα εαν έβαζε οποιοδήποτε έκδηλα θρησκευτικό σύμβολο ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ, είτε σταυρό, είτε ημισέληνο, είτε άστρο του Δαυιδ, είτε ο,τιδήποτε.
Επιπλέον θα είχε παρόμοιο ακριβώς πρόβλημα εάν τοποθετούσε στο ίδιο αυτοκίνητο της εταιρίας του άλλο εμπορικό σήμα, το σήμα της ομάδας του, ή κάποια ημίγυμνη καλονή...
Θα συνιστούσε ακράδαντο δείγμα πολιτικής ορθότητας ή δίωξης του χριστιανικού φρονήματος γενικώς, όμως, εάν φορούσε ένα σταυρουδάκι πάνω του και του ζητούσαν να το βγάλει με απειλή κυρώσεων ή και απόλυσης, ενώ δεν θα είχαν πρόβλημα με μια ''αόρατη'' μπουργκοφορούσα...