Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 27 Απριλίου 2009

Άρχισε το κυνήγι των χριστιανών χάριν της "ισότητας"

Ο ομοφυλόφιλος Martyn Hall, που ζει με τον σύντροφό του (ή όπως το λένε στην Βρετανία – με νόμο από το 2004 που έδωσε ίδια δικαιώματα στα ζευγάρια ομοφυλόφιλων με τους παντρεμένους - «Civil partner» δηλ. «αστικό σύντροφο») Steven Preddy, στρέφεται κατά των χριστιανών ξενοδόχων Peter και Hazelmary Bull και ζητάει με Αγωγή στο Δικαστήριο το ποσό των £ 5.000, ως αποζημίωση υποστηρίζοντας ότι υπέστη «διάκριση λόγω του γενετήσιου προσανατολισμού»


Ο Hall στηρίζεται στο νέο βρετανικό νόμο για την «ισότητα» σχετικά με τον «γενετήσιο προσανατολισμό» (Κανονισμός του 2007), ο οποίος κατέστησε παράνομο να αρνηθείς σε κάποιο πρόσωπο αγαθά ή εγκαταστάσεις εξαιτίας του «σεξουαλικού του προσανατολισμού».

Ο Martin Hall και ο Steven Preddy, από το Bristol, έκαναν κράτηση δωματίου στο ξενοδοχείο «Chymorvah Private Hotel» στο Marazion της Κορνουάλης, το Σεπτέμβριο του 2008, αλλά όταν έφθασαν στην περιοχή, τους είπαν ότι μόνο ετεροφυλόφιλα παντρεμένα ζευγάρια μπορούν να μείνουν στο ίδιο δωμάτιο.


Σχετικά με την κράτηση του ξενοδοχείου η ιστοσελίδα του ξενοδοχείου εξηγεί: «Εδώ στο Chymorvah έχουμε λιγότερους κανόνες, αλλά παρακαλούμε να σημειώσετε ότι, από ένα βαθύ σεβασμό για τον γάμο, προτιμούμε να δίνουμε δίκλινα δωμάτια μόνο σε ετερόφυλα ζευγάρια που έχουν τελέσει γάμο». (http://www.chymorvah.co.uk/bookingform.html)


Το ξενοδοχείο εφαρμόζει αυτήν την «πολιτική» από τότε που ο κ. και η κ. Bull ανέλαβαν την επιχείρηση το 1986, και βασίζεται στην ισχυρή χριστιανική τους πίστη. Η κ. Bull, 62 ετών, είπε ότι ακόμη και ο αδελφός της κάποτε που ήρθε με την κοπέλα του αναγκάστηκε να συμμορφωθεί σε αυτή την «πολιτική» μένοντας σε χωριστά δωμάτια, όταν αποφάσισε να επισκεφθεί το ξενοδοχείο.


Τον Αύγουστο του 2008, οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου έλαβαν επιστολή από την οργάνωση Stonewall, την ομάδα του ομοφυλοφιλικού λόμπι, η οποία έλεγε ότι είχαν λάβει καταγγελία και με την οποία προειδοποιούσαν το ξενοδοχείο ότι δεν εφάρμοζε τους κανονισμούς σχετικά με την «ισότητα». Μετά από σύντομο χρονικό διάστημα, από εκείνη την επιστολή, έγινε ένα τηλεφώνημα στο ξενοδοχείο από τον κ. Preddy, ο οποίος ήθελε να κλείσει ένα δίκλινο δωμάτιο για δύο διανυκτερεύσεις.

Ο κ. Bull, ο οποίος απάντησε στο τηλεφώνημα, εξήγησε ότι είχε καταλάβει ότι ο άνθρωπος αυτός θα έμενε στο ξενοδοχείο με τη γυναίκα του και προχώρησε στην κράτηση. Όταν ο κ. Preddy έφθασε με τον κ. Hall, ο διαχειριστής του ξενοδοχείου, Μπέρνι Quinn τους είπε από το, ότι το ξενοδοχείο δεν ήταν σε θέση να τηρήσει την κράτηση. Το ζευγάρι των ομοφυλόφιλων είπε ότι αυτό που έκανε το ξενοδοχείο ήταν παράνομο και αφού αναχώρησαν, γνωστοποίησαν το περιστατικό στην αστυνομία.


Σχολιάζοντας την υπόθεση, ένας εκπρόσωπος Stonewall είπε: «Ανυπομονούμε να αλλάξει το ξενοδοχείο την «πολιτική» του έτσι ώστε αυτή να εναρμονιστεί με την ισότητα, τον 21ο αιώνα και το δίκαιο."


Ωστόσο, η κ Bull είπε: "Έχουν έρθει στο ξενοδοχείο μας άνθρωποι που απλώς είχαν μία σχέση και ανήλικα άτομα που απλώς ήθελαν ένα δωμάτιο για σεξ, και τους αρνήθηκα το ίδιο όπως αρνήθηκα σε αυτούς τους κύριους γιατί δεν θα έκανα ποτέ κάτι που θα πρόσβαλα την πίστη μου κάτω από την ίδια μου την στέγη. "

«Για 26 χρόνια, που ακολουθούμε αυτήν την τακτική ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα. Συναντήσαμε ανθρώπους πολύ καλούς και με κατανόηση. Κατάλαβαν ότι εμείς ζητάμε να ζήσουμε με ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής ενώ αυτοί με άλλον. "

"Υποθέτω γνωρίζαμε θα υπήρχαν προβλήματα με το νέο νόμο, αλλά δεν μπορώ να αλλάξω τις πεποιθήσεις και την πίστη μου για αυτό."


Ο Tom Ellis, δικηγόρος του κ. και της κ. Bull, υποστηρίζει ότι ο νόμος περί ισότητας παραβιάζει τα ανθρώπινα δικαιώματά τους ως χριστιανοί. Είπε: «Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, οι άνθρωποι είναι σε θέση να έχουν μια θρησκευτική πίστη και να την γνωστοποιούν με τον τρόπο που ενεργούν"

Υπάρχουν ένα σωρό άλλα ξενοδοχεία στην περιοχή και τα ανύπαντρα ετεροφυλόφιλα ζευγάρια δεν είχαν κανένα πρόβλημα με την πολιτική του ξενοδοχείου.


Η προτεινόμενη νέα οδηγία/ ντιρεκτίβα της Ευρώπης που θα περάσει από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά των διακρίσεων δημιουργεί περαιτέρω απειλές για την ελευθερία των χριστιανών «κτίζει» ένα ευρύ πεδίο για την προώθηση του ομοφυλόφιλου τρόπου ζωής. (http://www.ccfon.org/view.php?id=683) Για την οδηγία αυτή ευελπιστούμε να γράψει σχετικά Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ....


Πηγή: http://www.christianlegalcentre.com/

Και ΕΔΩ: Daily Telegraph

Daily Mail

Anglican Samizdat

Western Morning News

Christian Today

3 σχόλια:

ο βασιλιάς του δάσους. είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
SkyWatcher είπε...

Βρισιές δεν θέλω φίλε. Εκφράσου καλύτερα. Αλλιώς άστο.

ο βασιλιάς του δάσους. είπε...

νε εχεις δηκεο..σηγνωμη..
μα η αληθεια ειναι ομω κραιας στους λόγους των κιριλε ευγενων.