Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Η πρωτεύουσα του Ισραήλ είναι η Washington, D.C.

του Matt Parrott ΚΟ

Η πρωτεύουσα ενός κράτους είναι η αδιαμφισβήτητη έδρα της εξουσίας του, η βάση του από την οποία κατευθύνει την στρατιωτική και εσωτερική του πολιτική, το κέντρο βάρους του και τον οικονομικό κορβανά του. Ο Trump αντέστρεψε μια ακόμη προεκλογική του υπόσχεση, δηλώνοντας ότι η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ισραήλ πρέπει να μεταφερθεί από το Τελ Αβίβ, το πραγματικό νευραλγικό κέντρο του Ισραήλ, στην Ιερουσαλήμ, ως μέρος μιας προσπάθειας να ληστέψει από τους Άραβες ακόμα περισσότερο έδαφος. Στην εκστρατεία του, ο Trump υποσχέθηκε να είναι ένας έντιμος μεσίτης, να εκμεταλλευτεί τις δεξιότητές του σε παγκόσμια κλίμακα για να ασχοληθεί με την ειρήνη στη Μέση Ανατολή. Χωρίς καμία συγγνώμη ή δικαιολογία, παραβιάζει αυτή την υπόσχεση.

Ο άνθρωπος που έγραψε το βιβλίο “Η Τέχνη της Διαπραγμάτευσης” (“The Art of Deal”), δεν πέτυχε κάποια παραχώρηση από το Ισραήλ. Συνόδευσε αυτή τη δήλωση χωρίς καμία γενική συμφωνία οποιουδήποτε είδους που θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως μια προσπάθεια να επιτύχει ένα δίκαιο αποτέλεσμα. Ο Trump κάνει bullying στους Παλαιστινίους για λογαριασμό των Εβραίων, ακόμη και αν η αμερικανο-εβραϊκή κοινότητα παραμένει η πιο αντίθετη σε αυτόν. Οι Εβραίοι περιφρονούν τον Trump συντριπτικά περισσότερο από τους ισπανόφωνους ψηφοφόρους, και η αντιπολίτευσή τους σε αυτόν είναι πολύ πιο απειλητική, αλλά η Εβραϊκή Δύναμη είναι η μία δύναμη τόσο ισχυρή που ακόμα και ο εκκεντρικός νταής δισεκατομμυριούχος στο πηδάλιο του πιο ισχυρού κράτους στην ιστορία του κόσμου πρέπει να προσκυνήσει.

Η κυβέρνηση του Trump ενδιαφέρεται περισσότερο και έχει επενδύσει περισσότερα δολάρια αμερικάνων φορολογουμένων για τη χρηματοδότηση του τείχους των συνόρων του Ισραήλ παρά για το τείχος που οι ψηφοφόροι του τον εξέλεξαν να οικοδομήσει. Ο Trump ο υποψήφιος υποσχέθηκε να βάλει την Αμερική Πρώτα, αλλά ο Trump και η διπλής υπηκοότητας κυβέρνησή του δεν μπορούν και δεν θα βάλουν πρώτα την Αμερική, γιατί η πρωτεύουσα του Ισραήλ είναι η Washington, DC.

ΚΟ / πηγή

29 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η 'ΣΑΛΠΙΓΓΑ' της VODAFONE ΉΧΗΣΕ!! Ο ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ είναι ΉΔΗ ΕΔΩ!!!
https://www.youtube.com/watch?v=Pn0WwVYlcVg

Unknown είπε...

Καλά όλα αυτά αλλά όπως εμείς ζητούμε δικαίως την Κωνσταντινούπολη, έτσι και οι Εβραίοι ζητούσαν τόσα χρόνια την Ιερουσαλήμ, την δική τους "Κωνσταντινούπολη". Απλά οι Εβραίοι ήταν μάγκες και το πέτυχαν.

Ανώνυμος είπε...

Η ημετέρα άποψη: η Ιερουσαλήμ, είναι η ουσιαστική πρωτεύουσα της Αμερικής, εδώ και αιώνες μόνο που οι Αμερικάνοι, μυωπικά, αρνούνται να το αναγνωρίσουν. Ο Τραμπ, δήλωσε τα αυτονόητα, μην τον πετροβολείτε.

solomos είπε...

Ο Trump κανει το αυτονόητο. Η Ιερουσαλημ είναι η αιώνια πρωτεύουσα των Εβραίων την οποία ο ίδιος ο Θεος την έδωσε στον Ισραήλ. Την Βίβλο σας δεν την διαβάσατε ποτέ; Είστε και Χριστιανοί... Από την άλλη είναι οι προφητείες του ίδιου του Θεού που είναι πίσω από αυτή την κίνηση του Trump.

Lonewolf είπε...

Δεν πιστεύω να έχει κανείς πλέον απορία για τον λόγο χάρη στον οποίο έγινε πρόεδρος αυτός και όχι η μακρινή ξαδέλφη του η Χίλαρι. Και μιας και επιτέλεσε την αποστολή του,
θα τελειώσουν με δαυτον ή με επίσημη κατηγορία εναντίον του, ή θα παραιτηθεί από μόνος του, σε κάνα δίμηνο-τρίμηνο.

Agisilaos είπε...

Πολύ σωστά όλα τα παραπάνω.Άλλωστε συμφωνεί κι ο ''πολύς'' μορντεχάι-μουρνταρχάι φριτζής-φρατζής ( η κάπως έτσι τέλος πάντων).Θέλημα θεού λέει...Ποιανού ακριβώς δεν διευκρινίζει βέβαια...αλλά αυτά είναι''ήσσονες '' λεπτομέρειες...
Το ερώτημα που προκύπτει στην συνέχεια,είναι αν τελικά θα την πάρουμε την Πόλη κι εμείς ,η αν θα μείνουμε με το πτηνό ανά χείρας.Θα δείξει όμως.Που θα πάει...αργά η γλήγορα...
Με ει,το ΄΄τείχος'',με οι, ''ο τοίχος''.Για να μην μπερδευόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

...και η συμπρωτεύουσα του ισραήλ είναι η Θεσσαλονίκη city!!

Steve

Ανώνυμος είπε...

Μια ερωτηση για την Πολη. Ποια Πολη να παρουμε ρε παιδια; Αυτη που εχει περισσοτερο πληθυσμο απο την Ελλαδα; Τι να την κανουμε; 6 εκατομμυρια Ελληνες ειμαστε (με το ζορι) και θελουμε και Πολη; Στο κατω κατω, ας μη γελιομαστε, η Νεα Ρωμη ποτε δεν ηταν ελληνικη. Τονιζω το Νεα Ρωμη. Η πολη Βυζαντιο ηταν αποικια των Μεγαρων. Η αυτοκρατορια ειχε πολλα ελληνικα στοιχεια αλλα δεν τη λες και ελληνικη.

Ανώνυμος είπε...

Η Ιερουσαλήμ ή σολημα, είναι πρωτεύουσα των αρχαίων Φιλισταίων (παλαιστίνιων), ούτε των Εβραίων, ούτε των Αράβων, ούτε των Αμερικανών

Ανώνυμος είπε...

https://www.youtube.com/watch?v=mm42_08Uv5g

Ιωάν/ν\νης είπε...

Το αντιθετο θελατε να γραψετε; Οτι δηλαδη ο Τραμπ τηρησε την προεκλογικη του υποσχεση να μεταφερει την πρεσβεια στην Ιερουσαλημ. Κατι που τοσο η γερουσια οσο και η Βουλη εχουν απο κοινου επικυρωσει με υπερπλειοψηφια.

Οσο για το τι θα κανουν οι εβραιοι, θα σας προτεινα να μη βιαζεστε. Ο τραμπ ειναι longterm παιχτης, και γνωριζει πολλα, το ιδιο και αυτοι.

Ανώνυμος είπε...

Τραμπ ο Καρατζαφερης των ΗΠΑ

Ανώνυμος είπε...

Οι μογγόλοι κάνουν δικό τους ένα κράτος –που προφανώς και δεν τους ανήκει– και όχι μόνο ένα, τα θέλουν όλα και την Ελλάδα μας βεβαίως βεβαίως και την Ευρώπη ολόκληρη και τον κόσμο ολόκληρο (μογγόλοι κατοικούν σε ολην την γη;)- και
οι Έλληνες η ελληνόφωνοι – άσχετοι ως επί το πλείστον , επηρεασμένοι από την αριστερή ανθελληνική αντίχριστη μογγολική προπαγάνδα - απεμπολούμε αυτοκρατορίες τις οποίες μας τις αναγνωρίζουν ΞΕΝΟΙ!!!


Ήταν Ελληνικό το Βυζάντιο;

http://www.hellinon.net/NeesSelides/EllinikoVyzantio.htm

Αποδείξεις της Ελληνικότητας του Βυζαντίου
http://www.hellinon.net/TheGreekByzantium.htm



Η ελληνικότητα του πολυπολιτισμικού Βυζαντίου

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της αυτοκρατορίας μιλούσε ελληνικά, σκεφτόταν ελληνικά, διάβαζε ελληνικά, έγραφε και σπούδαζε στα ελληνικά. Δεν μιλούσε αλβανικά ούτε βουλγαρικά ούτε σερβικά ούτε αρμενικά ούτε γεωργιανά. Σκεφτόσαστε την περίπτωση το Βυζάντιο να είχε υιοθετήσει τη γλώσσα και την κουλτούρα κάποιου γειτονικού μας λαού; Τι θα διατείνονταν οι γείτονές μας; Δεν θα είχαν υιοθετήσει αμέσως αυτή την αυτοκρατορία;

Κι εμείς, έχοντας μπροστά μας μια αυτοκρατορία που διακατέχεται από την ελληνική παιδεία, που μιλάει ελληνικά και πάντα αναφέρεται στο αρχαιοελληνικό της παρελθόν, «προσπαθούμε» να την απεμπολήσουμε; Τι πάει να πει ότι οι περισσότεροι αυτοκράτορες δεν ήταν Έλληνες, όπως διατείνονται αρκετοί στο διαδίκτυο, εξάλλου σπάνια οι βασιλείς προέρχονταν από τον λαό που κυβερνούσαν.

Ο λαός τι πίστευε, τι μιλούσε, τι σπούδαζε και ποια παιδεία ακολουθούσε; Γιά απευθυνθείτε στους Σέρβους και στους Βούλγαρους επιστήμονες, όπως απευθυνθήκαμε εμείς, κανείς απ’ αυτούς δεν διανοείται να αμφισβητήσει την ελληνικότητα του Βυζαντίου.

Το Βυζάντιο είναι ελληνικό! Και βεβαίως η Ελλάδα –ή η Ρωμανία, αν θέλετε– είναι εκείνη που εκ των πραγμάτων θεωρούσε και πρέπει να θεωρεί το Βυζάντιο ως την ελληνική μεσαιωνική της ιστορία. Εξάλλου, η περιοχή όπου άκμασαν οι Βυζαντινοί ουσιαστικά αποτελούσε την ελληνιστική οικουμένη, όπου η Ελλάδα ήταν γλωσσική και πολιτιστική υπερδύναμη.

Το Βυζάντιο θεωρούμε ότι ήταν μια πολυπολιτισμική αυτοκρατορία που μεγαλούργησε χάρις στον Χριστιανισμό, στη δύναμη της ελληνικής γλώσσας, της αρχαιοελληνικής κουλτούρας και βέβαια του ρωμαϊκού παρελθόντος της. Αυτά ακριβώς επισημαίνει η διακεκριμένη βυζαντινολόγος Τζούντιθ Χέριν συγγραφέας του βιβλίου Byzantium – The Surprising Life of a Medieval Empire (2007)

https://www.pemptousia.gr/2015/01/i-ellinikotita-tou-polipolitismikou-vizantiou/

Εάν δεν υπήρχε το Ελληνικότατο Χριστιανικό Βυζάντιο , θα είχαμε, ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ , εξαφανιστεί από τον χάρτη.
Αυτό προσπαθεί να επιτύχει και τώρα ο κομμουνισμός , οι υπάλληλοι των τραπεζιτο μογγόλων
ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ!!!

Σώπασε κυρά Δέσποινα και μη πολυδακρύζεις πάλι με χρόνους, με καιρούς, πάλι δικά μας θα 'ναι».

Ανώνυμος είπε...

Ήταν πρωτεύουσα των φιλισταιων μέχρι που ο βασιλιάς Δαβιδ την κατέκτησε. Απο τότε δλδ περίπου το 1000 π.Χ είναι των Εβραίων.

Ανώνυμος είπε...

Για ολους εσας που λετε οτι η Ιερουσαλημ ανηκει στους Εβραιους και καλα εκανε ο Τραμπ, συνειδητοποιειτε οτι το 80% που ζει στο Ισραηλ αυτη τη στιγμη δεν ειναι καν φυλετικα Εβραιοι? Οτι η πλειοψηφια των Παλαιστινιων ειναι γενετικα Εβραιοι που εξισλαμιστηκαν? Κι οτι οι τελευταιες προφητειες της Βιβλου για την Ιερουσαλημ και τον 'λαο Του' αφορουν τους Ορθοδοξους αφου μετα την Σταυρωση, 'λαος Του Θεου' ειναι οι ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ; Μ'αρεσει που καποιοι απο εσας ρωτατε κι αν εχουν διαβασει οι αλλοι τη Βιβλο. Ο καθενας ο,τι θελει λεει. Ο λαος Του Θεου δεν ειναι πια οι Εβραιοι παιδια, αλλα οι πιστοι Του δηλαδη οι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ειτε καταγονται φυλεκτικα απο τους Εβραιους ειτε ειναι απο αλλα εθνη. Ποια Βιβλο ακριβως διαβασατε; Σε αιρετικα sites μπαινετε και τα διαβαζετε αυτα; Μηπως κατα τυχη και σε αιρετικα φιλο-ισραηλιτικα;

Οι περισσοτεροι απο τους 'εβραιους' που ζουν σημερα στο Ισραηλ οπως και οι τραπεζιτες καταγονται φυλετικα απο την Αντολικη Ευρωπη και την φυλη των λεγομενων Χαζαρων και οχι απο τους Σημιτες, δηλαδη τους Εβραιους των Βιβλικων Σημιτικων φυλων, που απο εκει προερχονται κι οι Αραβες. Ειναι σα να ερχονται εδω οι Κινεζοι κι επειδη ασπαζονται τις αντιληψεις της Βυζαντινης Αυτοκρατοριας, να εχουν ξαφνικα την απαιτηση να ζησουν εδω και να δοθει η Κωνσταντινουπολη ως πολη στους Κινεζους γιατι 'δικαιουνται' να τη κληρονομησουν λογω της ιδεολογιας τους. Αυτο εκαναν κι οι ψευτο-Εβραιοι στο Ισραηλ οταν εκδιωξαν τους Παλαιστινιους.

Ανώνυμος είπε...

Aνώνυμος 12 Δεκεμβρίου 2017 - 12:15 μ.μ.
Για φώτισε μας λοιπόν εσυ που θεωρείς ότι λαός του Θεού είναι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, που ακριβώς το λέει αυτό στην Καινή Διαθήκη.
Για δείξε μέσα από την Καινή Διαθήκη και όχι από αιρετικά και αντιβιβλικά sites πότε ο λάος του Θεού έγιναν οι Ορθόδοξοι και έπαψαν να είναι οι Εβραίοι;

Ανώνυμος είπε...

Σωστός "ανώνυμε 12 Δεκεμβρίου 2017 - 12:15 μ.μ. "

Ανώνυμος είπε...

Για τον σχολιαστή 12 Δεκεμβρίου 2017 12:15 Ακριβώς έτσι είναι φίλε μου... Η Παλαιά Διαθήκη είναι προεικόνηση αυτής της αλήθειας... Ο περιούσιος λαός πλέον είναι από όλη την ανθρωπότητα, καθώς ο Χριστός μας σταυρώθηκε για όλους τους ανθρώπους, και όχι μόνο για τους Εβραίους... Και οι μαθητές Του μετέφεραν το μήνυμα της Αναστάσεως σε όλη την οικουμένη, όχι μόνο στους Εβραίους... Ο Απόστολος Παύλος είναι ο φωτιστής των Ελλήνων, και οι υπόλοιποι απόστολοι της τότε γνωστής οικουμένης. "και κηρυχθήναι επί τω ονόματι αυτού μετάνοιαν και άφεσιν αμαρτιών εις πάντα τα έθνη, αρξάμενον από Ιερουσαλήμ" Κατά Λουκάν, κεφ 24, στιχ. 47 Και πολλά άλλα θα μπορούσε να γράψει κανείς. Φυσικά δεν είναι οι Εβραίοι ο περιούσιος λαός (Παλαιά Διαθήκη), άλλα μια εικόνα του καινούργιου λαού του Θεού όπου δεν έχει η Εθνικότητα σημασία αλλά η αποδοχή της Θεότητος του Κυρίου υμών Ιησού Χριστού, και της αλήθειας που μας παραδόθηκε αλώβητη μόνο στους Ορθοδόξους Χριστιανούς δυστυχώς... Από τον λόγο των θεοφόρων Πατέρων, από τις 7 Οικουμενικές Συνόδους... Εις μιαν Αγίαν Καθολικήν και Αποστολική Εκκλησία, (Σύμβολο Πίστεως), όχι τα ψέμματα των Παπικών και των Προτεσταντών... Καθώς οι υπόλοιποι "Χριστιανοί" παρερμήνευσαν τον λόγο των Αποστόλων και του Ιησού... Απαντήθηκε φίλε 12 Δεκεμβρίου 2017 11:31 ? (Βεβαίως και εντός Ορθόδοξης Πίστεως είναι εύκολο κανείς να πλανηθεί, αλλά η Αλήθεια να λέγεται...)

Ανώνυμος είπε...

13 Δεκεμβρίου 2017 - 12:47 μ.μ.

Σαφώς και δεν απαντήθηκε. Είχα ρωτήσει που αποδεικνύετε από τον λόγο του Θεού από πότε ο λαός του Θεού είναι οι Ορθόδοξοι και έπαψαν να είναι οι Εβραίοι. Κάποιο βιβλικό εδάφιο δεν παρέθεσες που να επιβεβαιώνει τον λόγο σου. Άρα... τζίφος μέχρι στιγμής.. Απλά λόγια ανθρώπων...

Ανώνυμος είπε...

Προς τον 13 Δεκεμβρίου 2017 - 2:41 "και κηρυχθήναι επί τω ονόματι αυτού μετάνοιαν και άφεσιν αμαρτιών εις πάντα τα έθνη, αρξάμενον από Ιερουσαλήμ" Κατά Λουκάν, κεφ 24, στιχ. 47 Και πολλά άλλα... Όπως το πιο χαρακτηριστικό: "Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη, βαπτίζοντες αυτούς είς το όνομα του Πατρός, και του Υιού, και του Αγίου Πνεύματος,..." Κατά Ματθαίον, κεφ 28, στίχος 19. Λέει πάντα τα έθνη, όχι στο έθνος μας, στους Εβραίους... Όπως και στο Κατά Λουκάν πάλι λέει εις πάντα τα έθνη... Αυτό δεν παίρνει παρερμηνεία. Εκτός αν δεν δέχεσαι την Καινή Διαθήκη, και είσαι Ιουδαίος ή οτιδήποτε άλλο, τότε αλλάζει... Με γεια σου με χαρά σου. Αλλά στην Καινή Διαθήκη είναι ξεκάθαρο πως το μήνυμα απευθύνεται σε όλα τα έθνη.

Ανώνυμος είπε...

ώνυμος 12 Δεκεμβρίου 2017 - 12:15 μ.μ.
Για φώτισε μας λοιπόν εσυ που θεωρείς ότι λαός του Θεού είναι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, που ακριβώς το λέει αυτό στην Καινή Διαθήκη.
Για δείξε μέσα από την Καινή Διαθήκη και όχι από αιρετικά και αντιβιβλικά sites πότε ο λάος του Θεού έγιναν οι Ορθόδοξοι και έπαψαν να είναι οι Εβραίοι;

12 Δεκεμβρίου 2017 - 11:31 μ.μ.

Kαλα πραγματικα το ρωτας αυτο? Το ποσο φαινεται οτι εισαι αιρετικος και φιλο-σιωνιστης δεν περιγραφεται ετσι; Θες να ανοιξουμε και κουβεντα μαζι σου; Aσε μας ανθρωπε μου που ηρθες εδω να κανεις τη προπαγανδα σου χωρις να ξερεις ουτε μια ερμηνεια της Βιβλου και το παιζεις και δασκαλος. Εδω αν δε το χεις καταλαβει ειναι Χριστιανικο ιστολογιο, αν δε σ΄'αρεσει πηγαινε στα φιλο-σιωνιστικα σου ξεροτοπια να πεις τις αιρετικες σου ανοησιες. Αν δε ξερεις βασικα πραγματα απο τη Βιβλο την οποια προφανως και δεν εχεις διαβασει ή δεν ξερεις ουτε καν απο βασικη ιστορια, δε θα σου κανουμε εμεις εδω μαθηματα. Ειναι προφανες οτι ρωτας και σχολιαζεις μονο για να προκαλεσεις και να προσβαλλεις οποτε δεν εχει κανενα νοημα η οποια συζητηση μαζι σου.

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει Κόκκινε Ουρανε. Πρέπει να παραδεχτείς ότι Τράμπ μας δούλεψε όλους μας. Κανονικότατα. Ο γαμπρός είναι Εβραίος και η κόρη του προσήλυτη στον Ιουδαισμό. Άνθρωπός τους είναι. Άλλωστε το είχε υποσχεθεί και προεκλογικά. Δημοσίως. Λυπάμαι αλλά βγάλαμε τα μάτια μας με τα ίδια μας τα χέρια.

Ανώνυμος είπε...

Φιλε 13 Δεκεμβρίου 2017 - 8:11 μ.μ.
Πάλι είσαι ελλειπής στα σχόλιά σου. Σου ζήτησα που μέσα από την Αγία Γραφή φαίνεται ότι ο λαός του Θεού έπαψαν να είναι οι Εβραίοι και έγιναν οι Ορθόδοξοι.
Λοιπόν μου παρέθεσες το "και κηρυχθήναι επί τω ονόματι αυτού μετάνοιαν και άφεσιν αμαρτιών εις πάντα τα έθνη, αρξάμενον από Ιερουσαλήμ" Κατά Λουκάν, κεφ 24, στιχ. 47 Και πολλά άλλα"
---Λέει το εδάφιο να κηρυχθεί άφεση αμαρτιών στον όνομα του Ιησού σε όλα τα έθνη. Εδώ φίλε δεν λέει κάτι σχετικό με αυτό που θες να περάσεις ότι δηλαδή οι Εβραίοι έπαψαν να είναι λαός του Θεού και έγιναν οι Ορθόδοξοι.

Συνεχίζεις: "Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τα έθνη, βαπτίζοντες αυτούς είς το όνομα του Πατρός, και του Υιού, και του Αγίου Πνεύματος,..." Κατά Ματθαίον, κεφ 28, στίχος 19. Λέει πάντα τα έθνη, όχι στο έθνος μας, στους Εβραίους.."
---Ακριβώς όπως το είπες. Λέει πάντα τα έθνη. Τι σχέση έχει αυτό με το γεγονός ότι οι Εβραίοι έπαψαν να είναι λαός του Θεού και πως έγιναν οι Ορθόδοξοι; Ξέχωρα του γεγονότος ότι δεν υπάρχουν Ορθόδοξοι σε όλα τα έθνη της γης...

Ανώνυμος είπε...

Η Νέα Ρώμη και η αυτοκρατορία,ξεκίνησε Ρωμαϊκή και μετασχηματίστηκε γρήγορα σε ΕλληνοΧριστιανική.Διδασκόταν Ελληνικά,μιλούσαν Ελληνικά,έγραφαν Ελληνικά είχαν Ελληνική διαμορφωμένη συνείδηση και Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη.

Όσον αφορά τον πληθυσμό της αυτοκρατορίας,μέχρι την έλευση των Ρωμαίων,οι Έλληνες υπήρχαν ήδη σε όλα τα παράλια της μεσογείου και της Μαύρης θάλασσας αιώνες πριν(βλ.Μέγας Αλέξανδρος,Β'-Α' Ελληνικός αποικισμόςΤα 300-400 χρόνια επί Ρωμαϊκής διοίκησης δεν αλλοιώθηκε η σύνθεση του πληθυσμού ιδιαίτερα στον Ανατολικο μέρος της.

Όλη διαμόρφωση της αυτοκρατορίας εξελίχθηκε σε Ελληνική.Το μόνο που διατηρήθηκε από τους Ρωμαίους ήταν το Δίκαιο ενώ αυτοκράτορες μπορεί να είχαν καταγωγή από διάφορες περιοχές της αυτοκρατορίας.
Όλα τα παραπάνω προκύπτουν από κορυφαίους Βυζαντινολόγους Έλληνες και ξένους π.χ Βασιλίεφ κ.α.
Επίσης μόνο στους Έλληνες υπάρχει η συνείδηση ότι οι καταγωγή τους έρχετε απευθείας από το Βυζάντιο-Μέγας Αλέξανδρος-Αρχαία Ελλάδα.
Για όλα τα παραπάνω υπάρχουν πλήθος παραπομπών που δεν φτάνει ο χρόνος και ο χώρος να παραθέσουμε.

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα Έθνη = όχι μόνο Εβραίοι. Δεν απαγορεύεται κανείς να είναι εβραίος και χριστιανός Ορθόδοξος στο θρήσκευμα... Το ευαγγέλιο πρώτα κηρύχθηκε στους Εβραίους, και έπειτα σε όλη την Οικουμένη. Ο Απόστολος Πέτρος και οι υπόλοιποι απόστολοι κήρυξαν στους Ιουδαίους μετά την Ανάσταση. Έπειτα ο Απόστολος Παύλος κήρυξε το Ευαγγέλιο στην Μακεδονία, στην Ελλάδα και οι υπόλοιποι απόστολοι στην τότε γνωστή οικουμένη. Από τότε, υπάρχουν Χριστιανοί σε όλα τα Έθνη της Γης, αλλού λιγότεροι και αλλού περισσότεροι. Τα αυτονόητα δεν καταλαβαίνεις? Και επειδή το κουράσαμε, αν δεν σε πειράζει μπορείς μόνος σου να μελετήσεις την Αγία Γραφή χωρίς κάποια προκατάληψη, και θα δεις από μόνος σου πως ο λόγος της αλήθειας δεν κηρύττεται σε κάποια κάστα ανθρώπων ή συγκεκριμένα έθνη, αλλά σε όλη την ανθρωπότητα. (δεν έχει σημασία ο πλούτος ή το έθνος...) "Πέτρε, θύσον και φάγε. Είπον δε' μηδαμηνώς, Κύριε. ότι παν κοινόν ή ακάθαρτον ουδέποτε εισήλθεν εις το στόμα μου. απεκρίθη δε μοι φωνή εκ δευτέρου εκ του ουρανού. ά ο Θεός εκαθάρισε σύ μή κοινού." ,Πράξεις Αποστόλων. Αυτό το χωρίο αφορά την αντιμετώπιση του Πέτρου στον εθνικό Κορνήλιο, και την αποδοχή του λόγου του θεού από τους εθνικούς... Και τότε ο Πέτρος κατάλαβε πως το μήνυμα της σωτηρίας αφορά όλους τους ανθρώπους και όχι τον περιούσιο λαό... Δεν θα ξαναμπώ στον κόπο να σου παραθέσω παραπάνω επιχείρημα αν δεν καταλαβαίνεις με αυτά, διότι αυτό σημαίνει πως δεν πρόκειται να καταλάβεις ποτέ... Φιλικά. 15 Δεκεμβρίου 2017 - 5:32 μ.μ. για εσένα.

Ανώνυμος είπε...

15 Δεκεμβρίου 2017 - 8:06 μ.μ.
Απαντηση:
Φίλε έχεις δηλώσει ότι ο λαός του Θεού έπαψαν να είναι οι Εβραίοι και έγιναν οι Ορθόδοξοι. Μέχρι στιγμής τα εδάφια που έχεις παραθέσει ούτε κατά διάνοια πλησιάζουν αυτό που ισχυρίστηκες. Δεν το καταλαβαίνεις; Τόσο δύσκολο είναι;
Το γεγονός ότι το Ευαγγέλιο κηρύχθηκε και κηρύττετε σε όλα τα έθνη δεν σημαίνει ότι οι Εβραίοι έπαψαν να είναι λαός του Θεού και πως έγιναν οι Ορθόδοξοι. Άσε που οι Ορθόδοξοι ποτέ δεν έφτασαν σε σημείο να υπάρχουν σε όλα τα έθνη. Απλά τα πράγματα. Τα εδάφια που παραθέτεις σημαίνουν απλά ότι και τα έθνη έγιναν λαός του Θεού. Που μην ξεχνάς ότι Καθολικοι και Διαμαρτυρόμενοι είναι οι Χριστιανοί στα έθνη αυτά.
Τέλος πάντων. Διαβάσε το Ρωμαίους 11 κεφ. να δεις πως μιλάει ο Παύλος για το τι πρόκειται να γίνει με το έθνος Ισραήλ μπας και ανοιχθούν τα μάτια σου...

Ανώνυμος είπε...

Δεν νομίζω πως έχεις καταλάβει ότι Ορθοδοξία δεν είναι λαός, με την έννοια που ονομάζουμε λαό τους εβραίους, άρα δεν μπορούν να συγκριθούν ισότιμα... Είναι κάτι διαφορετικό. Όταν επιστρέψει στον Θεάνθρωπο Ιησού, ο Ισραήλ θα σωθεί. Έως τότε, από την στιγμή που με τον σιωνισμό προσκυνά τον Σατανά είναι μακριά. (Δεν είναι όλοι οι εβραίοι τέτοιοι, συνεπώς δεν βράζουν όλοι στο ίδιο καζάνι,) Γενικά όμως η σωτηρία της ψυχής ενός ανθρώπου είναι προσωπικό ζήτημα του καθενός από εμάς και από τις επιλογές μας, και δεν τσουβαλιάζεται ο κάθε άνθρωπος ανάλογα σε ποιο έθνος ανήκει(ή εποχή...) Σου εύχομαι να βρεις αυτή τη σωτηρία στη ζωή σου. Όταν συμβεί αυτό, τότε θα ανοίγεις τα μάτια ανθρώπων. Όλοι στην αναζήτηση της αλήθειας ήμαστε...

Ανώνυμος είπε...

17 Δεκεμβρίου 2017 - 1:07 μ.μ.
Καμία σχέση λοιπόν ο λόγος σου "οι Εβραίοι έπαψαν να είναι λαός του Θεού και έγιναν οι Ορθόδοξοι" με την αλήθεια όπως αποδεικνύεται από τον διάλογό μας. Ο καθένας μπορεί να το δει αυτό ευκόλως.

Όσον αφορά την σωτηρία φίλε μου, μάθε ότι αυτή την Σωτηρία την έχω βρει στο Πρόσωπο του Σωτήρα μου Ιησού Χριστό Τον οποίο περιμένω πως και πως να τον δω καθώς είναι, πρόσωπο προς πρόσωπο ώστε να τον αγκαλιάσω και να απολάυσω την αιώνια ζωή που Αυτός υπόσχεται σε όσους τον διαλέξουν Κύριο της ζωής τους, κάτι που έχω κάνει. Δεν είμαι σε καμία αναζήτηση της αλήθειας γιατί βρήκα Αυτόν που είναι Η Αλήθεια.
Ιωα. 14:6 Εγώ είμαι η οδός και η αλήθεια και η ζωή· ουδείς έρχεται προς τον Πατέρα, ειμή δι' εμού.

SkyWatcher είπε...

Εφόσον τα σχόλια δεν είναι υβριστικά ή εμπρηστικά δημοσιεύονται, αλλά θεωρώ ότι περαιτέρω διάλογος δεν εξυπηρετεί απολύτως τίποτα, μάλλον προκαλεί ερεθισμό. Γενικά ο ΚΟ δεν ενθαρρύνει ατέρμονες αντιπαραθέσεις μέσω σχολίων. Υπάρχουν σαφώς, άλλοι διαδικτυακοί τόποι πιο πρόσφοροι για κάτι τέτοιο.