Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: Ο Κόπτης Πατριάρχης ακυρώνει την συνάντησή του με τον Πένς εξαιτίας της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ



The Christian Post / ΚΟ

Η Κοπτική Εκκλησία της Αιγύπτου δήλωσε το Σάββατο ότι ο ηγέτης της, Πάπας Tawadros II (Θεόδωρος Β΄), δεν θα συναντηθεί με τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Μάικ Πενς κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Κάιρο αυτό το μήνα, αναφέροντας την απόφαση του Προέδρου Donald Trump να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Η Κοπτική Εκκλησία σε δήλωσή της αναφέρει ότι "εξαίρεσε τον εαυτό της από τη φιλοξενία του Mike Pence" λόγω της κίνησης της Ουάσινγκτον "σε ακατάλληλο χρόνο και χωρίς να ληφθούν υπόψη τα συναισθήματα εκατομμυρίων ανθρώπων", σύμφωνα με τους Times of Israel.

"Η Αιγυπτιακή Κοπτική Ορθόδοξη Εκκλησία αρνείται να δεχθεί τον Αμερικάνο αντιπρόεδρο Mike Pence", ανέφερε, προσθέτοντας ότι θα προσευχηθεί για "σοφία και για να αντιμετωπίσει όλα τα ζητήματα που επηρεάζουν την ειρήνη για τον λαό της Μέσης Ανατολής".

Η κυβέρνηση Trump εξέφρασε ανησυχίες σχετικά με τη συνεχιζόμενη δίωξη των Κοπτών Χριστιανών στην Αίγυπτο από τα χέρια ισλαμιστών τρομοκρατών και άλλων.

Την Παρασκευή, ο κορυφαίος μουσουλμάνος κληρικός της Αιγύπτου Αχμέντ αλ-Ταγιέμπ, επικεφαλής του ισλαμικού σεμιναρίου Αλ-Αζχάρ, δήλωσε επίσης ότι δεν θα συναντήσει την Πενς.

Το γραφείο του προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε επίσης ότι δεν θα συναντηθεί με την Πενς κατά την επίσκεψή του στη Δυτική Όχθη αυτό το μήνα "επειδή οι Η.Π.Α. έχουν περάσει κόκκινες γραμμές" στην Ιερουσαλήμ.

Ο Trump ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι οι Η.Π.Α. θα ξεκινήσουν μια διαδικασία για να μετακινήσουν την πρεσβεία τους στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ και να αναγνωρίσουν επίσημα την πόλη ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. "Ενώ προηγούμενοι πρόεδροι αυτό το είχαν ως μια μεγάλη προεκλογική υπόσχεση, δεν κατάφεραν να το κάνουν πράξη. Σήμερα, εγώ το κάνω", δήλωσε.

Η κυβέρνηση του Trump εξήγησε ότι η κίνηση δεν προορίζεται να έρθει με την πλευρά του Ισραήλ όταν πρόκειται για διαμάχες με την Παλαιστίνη, με τον Λευκό Οίκο να δηλώνει ότι αντικατοπτρίζει απλώς τη "θεμελιώδη αλήθεια" του καθεστώτος της Ιερουσαλήμ.

"Ο πρόεδρος πιστεύει ότι πρόκειται για αναγνώριση της πραγματικότητας", δήλωσε σε δημοσιογράφους αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, σύμφωνα με το Reuters. «Πηγαίνουμε προς τα εμπρός με βάση μια αλήθεια που είναι αναμφισβήτητη. Είναι απλώς ένα γεγονός».

Η Χαμάς κάλεσε τους κατοίκους της Παλαιστίνης να «διακηρύξουν την ημέρα της οργής» την Παρασκευή εναντίον του Ισραήλ.

Εδώ και αιώνες υπάρχουν διαμάχες για το καθεστώς της Ιερουσαλήμ, με τους Ρωμαίους, τους Σταυροφόρους, τους Οθωμανούς και τη Βρετανική Αυτοκρατορία μεταξύ των φατριών που διεξήγαγαν ιστορικές μάχες για τον έλεγχο της πόλης.

Η Ιερουσαλήμ περιέχει πολυάριθμες ιερές τοποθεσίες που διεκδικούν οι Χριστιανοί, οι Εβραίοι και οι Μουσουλμάνοι και όπου ο Ιησούς Χριστός κήρυξε, πέθανε και αργότερα αναστήθηκε.

Η βρετανική κυριαρχία στην περιοχή έληξε το 1948 και οδήγησε στην ιορδανική εισβολή και κατοχή της Παλιάς Πόλης, προτού το Ισραήλ καταλάβει τη γη στον πόλεμο της Μέσης Ανατολής το 1967. Το 1980 το Ισραήλ κήρυξε την Ιερουσαλήμ ως μια "ολοκληρωμένη και ενωμένη" πόλη και πρωτεύουσα της χώρας του, με τις  αραβικές χώρες της περιοχής να διαμαρτύρονται.

Οι Παλαιστίνιοι, από την άλλη πλευρά, βλέπουν ως πρωτεύουσά τους την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Ζουν στην πόλη ως ισραηλινοί κάτοικοι, έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες και ψηφίζουν στις δημοτικές εκλογές. Κάποιοι γίνονται πολίτες του Ισραήλ και μπορούν να ψηφίσουν στις κοινοβουλευτικές εκλογές, αλλά οι περισσότεροι αρνούνται να το πράξουν.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι η κίνηση των ΗΠΑ θα μπορούσε να προκαλέσει μια "πυρκαγιά" στη Μέση Ανατολή, οδηγώντας σε μια "μεγάλη καταστροφή".

Ο πρώην θρησκευτικός λειτουργός των Νότιων Βαπτιστών και ο πρώην κυβερνήτης του Αρκάνσας Μάικ Χούκαμππι, ισχυρός υποστηρικτής του Ισραήλ, δήλωσε στο Fox News ότι η Αμερική "κάνει τελικά κάτι που θα έπρεπε να είχαμε κάνει εδώ και πολύ καιρό ... και αυτό είναι να αναγνωρίσουμε ότι η Ιερουσαλήμ ήταν η πρωτεύουσα μόνο ενός λαού τα τελευταία 4000 χρόνια".

ΚΟ / Πηγή

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Άλλος ένας "Χριστιανός" που δεν ξέρει την σχέση Θεού-Ισραήλ-Ιερουσαλήμ; Άραγε θα ανοίξουν ποτέ να διαβάσουν καμία Αγία Γραφή αυτοί οι ρασοφόροι;

Ανώνυμος είπε...

για την ιστορική ακρίβεια, το 1967 πρώτοι οι Ιορδανοί επιτέθηκαν στο Ισραήλ. Και έχασαν κατά κράτος.

Eagle1 είπε...

Συμφωνώ απολύτως με τον 07:02.Η μεγάλη απόδειξη βρίσκεται μόνο και μόνο στην Αγία Γραφή και για να γίνει και πιό κατανοητό και στην Καινή διαθήκη. Και για να γίνει ακόμα πιο κατανοητό Ο Ναός του Σολομώντα που φτιάχτηκε; Στο Κάιρο; Στην Σμύρνη; Στην κωνσταντινουπολη; Θα πρέπει να το ψάξω. Ισως είμαι ανιστορητος και αγράμματος και άπιστος.........

Ανώνυμος είπε...

Όχι,δεν είστε ούτε ανιστορητοι,ούτε αγράμματοι, ούτε άπιστοι...Ορισμένοι είστε εβραιολάγνοι και φιλοσιωνιστές.Διαβαζετε την Παλαιά διαθήκη και πιστεύετε ότι λέει, για παράδειγμα ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε... πριν 4.000 και κάτι χρόνια...Πιστεύετε ότι ο Ιεχωβά,ο θεός σας,έσφαξε όλους τους πρωτότοκους των Αιγυπτίων,για να βασιλεύσει ο "περιούσιος λαός" επί των εθνών,ένας αποτυχημένος νομαδικός λαός,που για 40 χρόνια δεν μπορούσε να βγει από μια μικρή έρημο...Ευτυχώς όμως υπήρξαν και μεγάλες προσωπικότητες που τους φέρθηκαν όπως τους αξίζει...Αντίοχος, Τίτος,Ναπολέων και ένας άλλος...Ας μην τον κατονομάσουμε...
Συνεχίστε να διαβάζετε τη "σοφία" της παλαιάς διαθήκης.Οι άλλοι που αναζητούν πραγματική σοφία και υπερβατική πνευματικότητα,αρκούνται στους Πλάτωνα, Μέιστερ Έκχαρτ,κτλ...
Υ.Γ.Εσείς που είστε "ειδικοί" επί της Παλαιάς διαθήκης, δεν γνωρίζεται ότι η πόλη αυτή άνηκε σε άλλους πριν την πάρουν οι εβραίοι; Κατά τον ίδιο τρόπο που η Κωνσταντινούπολη άνηκε σε άλλους πριν την πάρουν οι Σελτζούκοι;

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε που έγραψες στις 10:42 μ.μ.
Ούτε Εβραιολάγνος είμαι ούτε σιωνιστής αγαπητέ, αλλά είμαι ένας Χριστιανός με όλη την σημασία της λέξης κάτι για το οποίο προφανώς δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει. Ως Χριστιανός λοιπόν μαθητεύω στα πόδια του Ιησού του Κυρίου μου και μαθητεύοντας στα πόδια Του διαβάζω τι έχει να πει Αυτός για τον Ισραήλ και την Ιερουσαλήμ και όχι τι έχει να πει ο κάθε τυχάρπαστος..
Ανέμενε λοιπόν την ανέγερση και του 3ου Ναού στην Ιερουσαλήμ προσεχώς, αφού αυτό έχει να πει η Βίβλος Παλαιά-Καινή Διαθήκη.
Όσο για την Κων/πολη η οποία σταδιακά άρχισε να εξελληνίζεται με τά τον Κωνσταντίνο ουδόλως με απασχολεί αφού δεν ήταν, είναι και θα είναι κάτι ιδιαίτερο στα μάτια του Θεού. Είναι απλά άλλη μία πόλη στον πλανήτη γη, όσο σκληρό και αν ακούγεται αυτό για τους φιλορασοφόρους.

Eagle1 είπε...

.....και η Αθήνα κατακτήθηκε απο τους....... Ιωνες φίλε 10:42μ.μ.

Ανώνυμος είπε...

Πραγματικά ότι νά ναι... Όλοι. Εκτός θέματος... Παρ το ένα σχόλιο και χτύπα το άλλο. Τι σχέση έχουν αυτές οι σταχυολογίες με το θέμα ? Και σιγά μην τσακωθώ εγώ για το σε ποιόν "ανήκει" η Ιερουσαλήμ. Τίποτα δεν μας ανήκει, απλοί περαστικοί είμαστε από αυτόν τον κόσμο... Γιατί εμείς οι άνθρωποι νομίζουμε πως μας ανήκουν όλα? (Πόλεις, άνθρωποι, ο κόσμος ολόκληρος). Φιλικά. Και καλύτερα ας κοιτάξουμε να διορθώσουμε κάτι από τα ερείπια που έχουν απομείνει και αποκαλούμε Ελλάδα, αντί να τσακωνόμαστε για ιστορίες των αγρίων. Αυτά.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΤΟΝ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΧΑΡΗΣ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ .

Ο ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΜΕ ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΑΤΗ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΤΟΤΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ! Ο ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΗΜΩΝ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΠΑΓΚΣΟΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑ ΣΤΟΝ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ!

ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΤΙΔΑ ΤΟΥ , ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ , ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ
ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ!
ΤΟ ΦΩΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ!
ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΔΕΝ ΞΕΓΡΑΦΕΙ!
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ.

ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΘΑ ΔΗΛΩΝΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ (ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ):

"Ο πρόεδρος πιστεύει ότι πρόκειται για αναγνώριση της πραγματικότητας", «Πηγαίνουμε προς τα εμπρός με βάση μια αλήθεια που είναι αναμφισβήτητη. Είναι απλώς ένα γεγονός».

Παλαιστίνη
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ Ι. ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΊΝΗΣ

Η απάντηση στο δήθεν αφελές ερώτημα, γιατί η Παλαιστίνη είναι ελληνική ιστορική κοιτίδα, η απάντηση είναι ευθεία και απλή, όσο και η διαπίστωση του αβγού του Κολόμβου. Ιστορικά, καμία περιοχή του κόσμου δεν είχε εξελληνισθεί σε τέτοιο βαθμό, όσο ο γεωγραφικός χώρος της Παλαιστίνης. Επικοινωνιακά το προανάκρουσμα, το «πρελούδιο» της παρουσίας του ελληνικού εποικισμού στην Παλαιστίνη, ανάτρεχε στους προϊστορικούς χρόνους. Όχι στην ιστορική περίοδο των κατακτήσεων του Μ. Αλεξάνδρου, του 4ου αιώνα π.Χ, που είναι σχετικά πολύ πρόσφατες, εντός του ιστορικού παρελθόντος. Η προϊστορία, βάσιμα αναμένεται ότι θα προχρονολογηθεί εκ νέου, εξ αιτίας των νέων μεθόδων της υψηλής τεχνολογίας. Η ιστορική αδιάκοπη συνέχεια της ελληνικής παρουσίας στην Παλαιστίνη, έχει αφετηρία την προϊστορία. Συνεχίζεται αδιάπτωτα μέχρι και σήμερα, με την προαιώνια διατήρηση και συνεχή λειτουργία, του παλαίφατου θεσμού της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας. Έτσι μπορούν εν μέρει μόνο να ερμηνευθούν, οι σύγχρονες και αδιάκοπες επιθέσεις, που δέχεται το ελληνορθόδοξο πατριαρχείο. Από τους δύο αντιμαχόμενους αντιπάλους, τους Άραβες (εξαραβισμός) και τους Εβραίους (εβραιοποίηση). Το ελληνορθόδοξο πατριαρχείο των Ιεροσολύμων, αποτελεί την τελευταία έπαλξη του ελληνισμού στην Παλαιστίνη. Τούτο εξηγήθηκε από τον κλιμακωμένο εξαναγκασμό της ελληνικής κοινότητας να μεταναστεύσει, μετά αλλά και προ της ίδρυσης, του Ισραήλ (1948).

https://diktyoellinwn.wordpress.com/2011/03/27/%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%B7-%CF%80%CE%B1%CE%BB%CE%B1%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B7-%CE%B9-%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%B9/

Ανώνυμος είπε...

Το δικο σου σχολιο 12 Δεκ 7:14μμ να δεις ποσο ειναι "μεσα" στο θεμα.
Ποιος σου ειπε οτι σ' εμας τους ανθρωπους ανηκουν ολα;
Οι εβραιοι ΜΟΝΟΝ υιοθετουν τετοιες γελοιες ιδεες που δηθεν και καλα τους τα χαριζει ολα ο γιαχβε τους ενω τους υπολοιπους τους αφηνει στο.....χιονι.
Και πουσαι. Τρεμεις και ιδρωνεις για το ΠΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ανηκουν τα Ιερα Σολυμα.
Μας γραφεις απ την συναγωγη της Αθηνας, του Βολου, η της.....Σαλονικ;


Πατρικιος Στετσωνης
Σαρωνιδα-Αττικης

Ανάρμοστος είπε...

Εντάξει, αλλά μην ξεχνάς ότι ο λόγος του Θεού που διαβάζεις είναι αυτός που επέλεξαν να σου δώσουν μέσα από εκατοντάδες άλλα κείμενα, οι ρασοφοροι πατέρες των οικουμενικων συνοδων της Ορθοδοξης εκκλησίας. Αν δεν υπήρχε η αληθινή εκκλησία, δεν θα είχες κανέναν "λόγο του Θεού".

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Πατρίκιε,
Αυτό το κλασσικό που όταν κάποιος δεν έχει ίδια άποψη με μας κατατάσσεται σε μια κατηγορία εχθρού, π.χ. είπες κάτι που δεν μου αρέσει? Είσαι το τάδε, είναι από τα πράγματα που αντιπαθώ. Εξίσου αντιπαθώ και τα βιαστικά συμπεράσματα. Βάζεις ανθρώπους που δεν τους ξέρεις αμέσως σε κουτάκια φτιαγμένα στο μυαλό σου. Αν κατάλαβες τι είπα, δηλαδή ότι μια πόλη δεν ανήκει σε ανθρώπους, άρα όχι και στους "αγαπημένους" περιούσιους, δεν θα πέταγες την τελευταία κοτσάνα περί συναγωγών. Ούτε και τις προηγούμενες κοτσάνες. Θεωρητικά θα μπορούσε να πεί κανείς ότι η πόλη ανήκει σε κάποιο λαό που την ίδρυσε. Παρ'όλα αυτά ελάχιστες πόλεις στον κόσμο έχουν μείνει ακατάκτητες μέσα στην ιστορία. Οπότε τι συμπέρασμα μπορούμε να βγάλουμε σε μια τέτοια περίπτωση? Δύσκολα βγάζεις άκρη και δεν μας αφορά. Άρα και οι Εβραίοι οι οποίοι κατά κόρον έχουν αυτό το σκεπτικό, ότι όλα τους ανήκουν σκέφτονται με αυτόν τον γελοίο τρόπο. Εμάς τους Έλληνες σε αυτή τη χρονική συγκυρία δεν μας αφορά μια διένεξη για το σε ποιόν "ανήκει" η ιερή πόλη, αλλά θα πρέπει να ασχοληθούμε με τα μεγάλα προβλήματα στην δική μας χώρα.
ΥΓ. Δεν χρειάζεται να απαντήσεις. Καθένας έχει την άποψή του, σεβαστή για κάθε λογικό ομιλητή.
ΥΓ2. Αν θα πρέπει να θεωρήσουμε κτήμα ενός λαού μια πόλη, θα πρέπει να βάλεις τα σωστά κριτήρια για το σε ποιόν ανήκει... Αν σε κόφτει πια τόσο το θέμα. Και πάλι, τότε η Ιερουσαλήμ σίγουρα για παράδειγμα δεν ανήκει στους μουσουλμάνους...

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν για να βάλουμε τα πράγματα στην θέση τους.
1)Η Αγία Γραφή ποτέ δεν λέει ότι το 4.000 π.Χ φτιάχτηκε ο κόσμος. Τα χρόνια έχουν διαφορετική σημασία για τον Παντοδύναμο.Οι πρώτοι άνθρωποι ο Αδάμ και η Εύα ήταν οι πρώτοι νοήμονες άνθρωποι με ικανότητα να δημιουργήσουν πολιτισμό. Πρωτόγονοι άνθρωποι υπήρχαν πριν από αυτούς.
2)Οι Εβραίοι περιπλανήθηκαν 40 χρόνια στην έρημο ως τιμωρία που αμφισβήτησαν τον Μωυσή (διάβασε την Αγία Γραφή).
3)Οι Εβραίοι δεν είναι πιά ο περιούσιος λαός του Θεού εδώ και 2.000 χρόνια.
Ελπίζω αυτά να απαντούν στις ερωτήσεις σου.