Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

«Κύρο τον Μέγα» αποκαλούν τον Τραμπ οι ευαγγελικοί, την «ευλογία του Ιησού του Ναυή» του δίνουν οι ραβίνοι

Περίπου 250 επιφανείς ισραηλινοί ραβίνοι χαιρέτησαν την απόφαση του Trump να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ εκδίδοντας μια «βιβλική ευλογία» που ο Θεός έδωσε στον Ιησού του Ναυή, τον ηγέτη που διαδέχθηκε τον Μωυσή και οδήγησε τους Εβραίους στην γη του Ισραήλ.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου της Σαμάρειας, Yossi Dagan, έστειλε μια «επιστολή ευλογίας» στον Λευκό Οίκο, που ανέφερε από τον Ιησού του Ναυή 1: 9: "Σε προστάζω: Ίσχυε και γίνε δυνατός και αποφασισμένος, μην είσαι τρομοκρατημένος ή απογοητευμένος, γιατί ο Χασέμ ο Θεός σου είναι μαζί σου οπουδήποτε και να πηγαίνεις".

Οι θρησκευτικοί ηγέτες, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ο αρχιραββίνος του Ισραήλ ραβίνος Yitzchak Yosef και ο κορυφαίος θρησκευτικός σιωνιστής κοσμήτορας Yeshiva ραβίνος Chaim Druckman, έγραψαν στην ευχαριστήρια επιστολή τους:

"Έχετε ένα σπάνιο προνόμιο τώρα να είστε ο πρώτος πρόεδρος που θα πρωτοστατήσει στην αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως αιώνιας πρωτεύουσας του κράτους του Ισραήλ και αξίζουμε να ζούμε σε μια γενιά στην οποία πληρούνται οι προφητείες, η μια μετά την άλλη.

"Οι πρόεδροι της Αμερικής έχουν το προσόν να στέκονται κοντά στο Ισραήλ για να πραγματοποιήσουν την προφητεία της επιστροφής στη Σιών και την οικοδόμηση του κράτους του Ισραήλ".

Η επιστολή κατέληξε στο συμπέρασμα: "Είμαστε βέβαιοι ότι θα μείνετε στην ιστορία του εβραϊκού λαού για πάντα ως ένας που βρισκόταν στο προσκήνιο και δεν φοβόταν." Είθε η υπόσχεση του Θεού προς τον Ιησού του Ναυή, να εκπληρωθεί επάνω σας".
"Ήταν η άποψη της κύριας γραμμής για δεκαετίες", δήλωσε ο Nathan Diament, εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης Ορθοδόξων Ιουδαϊκών Συσκέψεων της Αμερικής, "επειδή η Ιερουσαλήμ είναι πρωτεύουσα του Ισραήλ και του εβραϊκού λαού ... Οι Ηνωμένες Πολιτείες τοποθετούν τις πρεσβείες τους στις πρωτεύουσες και είναι άδικο και διακριτικό να λέμε ότι θα ξεχωρίσουμε το Ισραήλ ως τη μία χώρα όπου δεν θα βάλουμε την πρεσβεία μας [στην πρωτεύουσα] ".

"Δηλώνοντας την αλήθεια για το καθεστώς της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του κράτους του Ισραήλ, ο Πρόεδρος Trump, υποστήριξε τον παγκόσμιο ηγετικό ρόλο των Η.Π.Α. στον τερματισμό μιας μακρόχρονης, ανόητης ανωμαλίας", δήλωσε ο David Harris, διευθύνων σύμβουλος της American Jewish Committee.

Υπήρχαν όμως και επιφυλάξεις από ορισμένες εβραιο-αμερικανικές ομάδες. Το Εβραϊκό Κίνημα Μεταρρύθμισης, που αντιπροσωπεύει σχεδόν 900 συνάξεις, σημείωσε ότι υποστηρίζει από καιρό την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, αλλά πιστεύει επίσης ότι η μετακίνηση της Πρεσβείας των ΗΠΑ θα έπρεπε να συμβεί μόνο "την κατάλληλη στιγμή". Χωρίς ένα συνολικό σχέδιο ειρήνης, το κίνημα δήλωσε ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει την απόφαση του προέδρου να μετακινήσει την πρεσβεία τώρα.
"Συντηρητικοί" ευαγγελικοί χριστιανοί ηγέτες είχαν λιγότερους ενδοιασμούς.

"Η απόφαση αυτή θα επιτευχθεί με πολιτικό έπαινο και θεολογική πεποίθηση", δήλωσε ο Johnnie Moore, ένας άτυπος εκπρόσωπος της ευαγγελικής συμβουλευτικής ομάδας του Trump. «Οι Ευαγγελικοί σε κάθε γωνιά των Ηνωμένων Πολιτειών θα είναι εκστατικοί», είπε.

Οι Ευαγγελικοί των ΗΠΑ αισθάνονται μια ιδιαίτερη «συγγένεια» με την Ιερουσαλήμ ως την πόλη όπου ο Ιησούς Χριστός σταυρώθηκε και αναλήφθηκε (η αλήθεια είναι ότι πρόκειται περί χριστιανούς σιωνιστές). Κάποιες αιρέσεις λαμβάνουν ακόμη μια εσχατολογική άποψη, υποστηρίζοντας ότι ο Ιησούς θα επιστρέψει στη Γη στην Ιερουσαλήμ, μόλις συγκεντρωθούν όλοι οι Εβραίοι εκεί.

Ο Mike Evans, ένας εξέχων χριστιανός σιωνιστής, ιδρυτής του Friends of Zion και ένας από τους πρώτους υποστηρικτές του Donald Trump στην ευαγγελική κοινότητα, συνάντησε τον αμερικάνο πρόεδρο τη Δευτέρα ως μέλος του ευαγγελικού συμβουλευτικού του οργάνου και του είπε τρεις λέξεις: «Είσαι ο Κύρος».

Ο Evans, ο οποίος ήταν υπεύθυνος κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Trump τον Μάιο για την κάλυψη της Ιερουσαλήμ με πινακίδες που τον καλούσαν να εκπληρώσει την υπόσχεσή του να μετακινήσει την Πρεσβεία των ΗΠΑ, δήλωσε την Τετάρτη ότι θα συγχαρεί το Trump για την απόφασή του να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ και να μεταφέρει την πρεσβεία. «Και θα του πω ότι είναι ο Κύρος ο Μέγας», είπε, «ακριβώς όπως ο Τρούμαν».

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος Χάρι Τρούμαν βρισκόταν στην εξουσία το 1948 και αναγνώρισε το Κράτος του Ισραήλ μόλις λίγα λεπτά μετά την επίσημη διακήρυξή του.


Ο Evans ξεκίνησε επίσης μια νέα εκστρατεία μετά την ανακοίνωση του Trump ότι θα μετακινήσει την πρεσβεία - με ένα τεράστιο "God Bless Trump" να απλώνεται σε πινακίδες ύψους τεσσάρων ορόφων από τη γέφυρα μπροστά από την Κνεσέτ στο κέντρο της Ιερουσαλήμ.

Μετά την αποχώρησή του το 1953, ο Τρούμαν τιμήθηκε από το Εβραϊκό Θεολογικό Σεμινάριο στη Νέα Υόρκη. Όταν ένας φίλος του και πρώην επιχειρηματικός συνεργάτης του, ο Eddie Jacobson τον παρουσίασε ως κάποιον που «συνέβαλε στη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ», ο Τρούμαν τον διόρθωσε και είπε: «Τι εννοείς» συνέβαλε στη δημιουργία; «Είμαι ο Κύρος». Η αναφορά του ήταν στον Πέρση βασιλιά Κύρο τον Μέγα που επέτρεψε στους εξόριστους Ιουδαίους στη Βαβυλώνα που βρέθηκαν εκεί μετά την καταστροφή του πρώτου Ναού - να επιστρέψουν στην Ιερουσαλήμ για να την ανοικοδομήσουν.

Ο Trump είναι ο πρώτος αμερικανός πρόεδρος που δηλώνει δημοσίως ότι η Ιερουσαλήμ είναι η πρωτεύουσα του Ισραήλ και λέει στο υπουργείο Εξωτερικών να σχεδιάσει την κίνηση της πρεσβείας, δήλωσε με ενθουσιασμό ο Evans. Ως εκ τούτου, είπε, και ο Τραμπ είναι ο Κύρος.

Ο Evans είπε ότι δεν εξεπλάγη από την ανακοίνωση. "Όχι, ήξερα ποιο ήταν το σχέδιό του", είπε. «Ήξερα ότι έδωσε τον λόγο του και θα αναγνώριζε την Ιερουσαλήμ».

Μεταξύ των λόγων που αναφέρθηκαν για αυτή την απόφαση του Trump είναι η επιθυμία να απευθυνθεί στη βάση των ψηφοφόρων του, η οποία περιλαμβάνει εκατομμύρια ευαγγελικούς για τους οποίους το θέμα αυτό είναι σημαντικό.


"Πολλοί πρόεδροι υποσχέθηκαν να μετακινήσουν την πρεσβεία και να δηλώσουν την Ιερουσαλήμ ως την αιώνια πρωτεύουσα, αλλά δεν έκαναν τίποτα", λέει ο γνωστός χριστιανός υπερ-σιωνιστής πάστορας από το Τέξας John Hagee.

"Ο Πρόεδρος Τραμπ, όταν του μίλησα στο Λευκό Οίκο για αυτό πριν από αρκετές εβδομάδες, είπε πολύ εμφατικά:" Άλλοι Πρόεδροι σας απογοήτευσαν, αλλά εγώ δεν θα απογοητεύσω τη χριστιανική κοινότητα σε αυτό το θέμα. Κάποια στιγμή θα μετακινήσουμε στην πρεσβεία», δήλωσε ο Hagee.


Επίσης, μίλησε με τον Τραμπ για τη σημασία της μετακίνησης της πρεσβείας με αυτό που ονομάζει "Jubilee Year" (Ιωβηλαίο Έτος).
"... Του είπα ότι ο Θεός μετρά τα πάντα σε ενότητες 50 ετών", εξηγεί ο Hagee στο CBN News. "Και είπα ότι αυτή είναι μια αρχή που βλέπουμε στο Λευιτικό και στο 25ο κεφάλαιο."

"Είπα:" Αν κοιτάξετε το 1917, ήταν ένα έτος ιωβηλαίο και ήρθε η Διακήρυξη του Balfour και στη συνέχεια σε 50 χρόνια ήταν το 1967 και η Ιερουσαλήμ επανασυνδέθηκε με το Ισραήλ", συνέχισε.


"Και προσθέτετε 50 έως το 1967 και είστε στο 2017." Είπα: «Είναι η χρονιά για να μετακινήσετε την πρεσβεία και να κάνετε αυτή τη δήλωση γιατί είναι ένα βιβλικό χρονοδιάγραμμα απόλυτης ακρίβειας», είπε ο Hagee

Ωστόσο, ορισμένοι ευαγγελικοί ηγέτες που υποστηρίζουν γενικά την απόφαση του Προέδρου για την Ιερουσαλήμ, φοβούνται τις επιπτώσεις στους Παλαιστίνιους χριστιανούς. Οι μουσουλμάνοι ηγέτες στα παλαιστινιακά εδάφη προειδοποίησαν ότι θα υπάρξει αντίδραση στην ανακοίνωση του προέδρου. Οι κυβερνήσεις της Σαουδικής Αραβίας, της Ιορδανίας και της Τουρκίας εξέφρασαν την ανησυχία τους για την απόφαση του Trump, όπως και οι μουσουλμάνοι ηγέτες στις ΗΠΑ

Ο Πάπας Φραγκίσκος συνέστησε να μην προστεθούν νέα στοιχεία εντάσεως σε έναν κόσμο που ήδη έχει κλονιστεί και εκραγεί από πολλές σκληρές συγκρούσεις. Οι επικεφαλής πολλών χριστιανικών εκκλησιών στην Ιερουσαλήμ, σε κοινή επιστολή προς τον Τραμπ, δήλωσαν ότι μια μονομερής αλλαγή στο καθεστώς της Ιερουσαλήμ από την αμερικανική κυβέρνηση "θα οδηγήσει σε αυξημένο μίσος, σύγκρουση, βία και πόνο στην Ιερουσαλήμ και τους Αγίους Τόπους ... [και] θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη".

Μια παρόμοια προειδοποίηση προήλθε από την Elizabeth Eaton, την προεδρεύουσα επίσκοπο της Ευαγγελικής Λουθηρανικής Εκκλησίας στην Αμερική, της μεγαλύτερης λουθηρανικής ομάδας στις Η.Π.Α.

"Αυτή η ανακοίνωση," δήλωσε η Eaton, "έχει μεγάλη πιθανότητα να οδηγήσει σε βία και αιματοχυσία και όχι ... να βοηθήσει ώστε τα δύο μέρη να έρθουν ξανά στο τραπέζι".

ΚΟ / Πηγές: εδώ, εδώεδώ κι εδώ

34 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τελικά και ο Τραμπ ( τον στήριξε η χρυσή αυγή) αποδεικνύεται ένα τίποτα για τους λαούς!

Κι αυτός τσιράκι του σιωνισμού!

Ανώνυμος είπε...

σιγουρα εκπληρωνονται οι προφητειες αλλα οχι οπως θελουν οι σιωνιστες,οπως θελει Ο ΘΕΟΣ .Και ο τραμπ ειναι αυτος που θα φερει τον αντιχρηστο .ρουλα .

Unknown είπε...

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η λερναία Ύδρα της Washington είναι ανίκητη...

Ανώνυμος είπε...

Σύντροφοι δυστυχώς την πατήσαμε με τον Τραμπ σαν πρωτάρηδες. Προς γνώση και συμμόρφωση για το μέλλον. Να μην είμαστε τόσο ενθουσιώδεις και ευκολόπιστοι και να είμαστε πιό προσεκτικοί. ΠΟΛΥ προσεκτικοί.

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή για να καταλάβω το πρόβλημα είναι ότι ο Τραμπ αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ή ότι θα μεταφέρει την πρεσβεία, ή και τα δύο;
Και αν το πρόβλημα είναι και τα δύο μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί δεν πρέπει ο Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ (η μετακόμιση της πρεσβέιας ειναι φυσικό επακόλουθο);;; Τι θελετε να την αναγνωρίσει ως πρωτεύουσα των ισλαμιστών Παλαιστίνιων δλδ; Δεν καταλαβαίνω όλο αυτόν τον ντόρο που γίνεται...
Κάποτε έπρεπε να γίνει και αυτό...

Eagle1 είπε...

Ο, τι και να λέτε αυτην την στιγμή ο καλύτερος σύμμαχος της Ελλάδας είναι το Ισραήλ και η Αμερική και σε περίπτωση πολέμου αυτοί είναι που θα μάς υπερασπιστουν και όχι μόνο σε πόλεμο αλλά και σε οικονομικές σχέσεις κτλ. Δεν μπορώ να καταλάβω λοιπόν ρε παιδιά γιατί τέτοιο μένος για το Ισραήλ και την Αμερική; Γιατί μετά απο τόσα χρόνια σκοταδισμό και μισαλλοδοξία και προκατάληψη; Μήπως φταίει κατι άλλο και όχι συνεχώς οι εβραίοι και οι αμερικανοι; Μήπως πρέπει να βλέπουμε τα πράγματα απο κάποια άλλη διαφορετική γωνία και οχι μονο μονόπλευρα; Στο κάτω κάτω τής γραφής σε ποιόν ανήκει η Ιερουσαλήμ;Εμείς σαν λαός ξεχάσαμε σε ποιον ανήκε η Σμύρνη, η κωσταντινουπολη, το Αϊβαλί,η Εφεσος η Φώκαια κτλ και οταν τολμήσαμε να πάρουμε αυτά τα μέρη το 1922 και να αισθάνονται πιο ελεύθεροι οι χριστιανοί στα πάτρια εδάφη τους, θυμάστε τι έγινε; Θυμάστε;Εδώ λοιπόν γιατί το Ισραήλ να μην διεκδικήσει αυτά που του ανήκουν εδώ και χιλιάδες χρονια;Και μην ξεχνάμε και κατι σημαντικό. Ο Ιησούς Χριστός και όλοι οι προφήτες και βασιλιάδες και οι μαθητές που γεννήθηκαν;Δεν ήταν εβραίοι; Που μεγάλωσαν, που κυρηξαν;Και το πιο σημαντικό απ"όλα :Σε ποιον λαο Ο ίδιος Ο Θεός χάρισε αυτην την γη να την διαχειρίζεται;Στούς Ελληνες στους Τούρκους στους Αραβες στους αμερικανούς στους κινέζους ή στους ρώσους; Μόνο στο λαό Ισραήλ και αν κάποιος έχει αντίρρηση ας ανοίξει την βίβλο να διαβάσει.

ΠΟΠΗ ΣΟΥΦΛΗ είπε...

Πόση αφέλεια είχαν όσοι πίστεψαν πως ο Τραμπ, θα είναι κάτι διαφορετικό από τους προηγούμενους;
Ήταν ποτέ δυνατόν, να επιτρέψουν οι περιούσιοι αυτοκράτορες της ανθρωπότητας, να πάρει το τιμόνι στο δικό τους το κράτος, προσωπικότητα που δεν τους ανήκει απόλυτα;

Ας αντιληφθούμε άπαντες, πως η μόνη διαφορά είναι, πως αντιπαλεύεται η Παλαιά Νέα Τάξη Πραγμάτων, με την Νέα Νέα Τάξη Πραγμάτων.
Αμφότερες οι πλευρές, περιούσιοι είναι και εχθροί της ανθρωπότητας είναι... μην ξεγελιέστε.

Η καταστροφή της ανθρωπότητας, είναι προ των πυλών...

Δεν ξέρω αν ο Θεός θα βάλει το χέρι Του...
Ίσως επιτρέψει την καταστροφή του κόσμου.
Άλλωστε, υπάρχει τόση σαπίλα...

Ας ευχηθούμε μόνον, οι απώλειες από τους αθώους, να είναι μηδαμινή...

mike είπε...


Λεκτικά,υποθέτω,τον στήριξε η Χ.Α. και τίποτα άλλο.(Δεν μπορούσε,κιόλας..τι οικονομικά?
Της έχουν κόψει τη χρηματοδότηση).

Τώρα για το δεύτερο,εσύ τι περίμενες να είναι ένας υποψήφιος ή εν ενεργεία Πρόεδρος των Η.Π.Α.?


Ανώνυμος είπε...

Δεν ήξερα ότι ο Χριστός,ως Υιός του υπέρτατου Όντος,έχει εθνικότητα...Τον να πιστεύουμε ότι ο Χριστός είχε εβραϊκή καταγωγή,εφόσον πιστεύουμε οτι είχε θεία καταγωγή,είναι το ίδιο σαχλό με αυτούς τους "ελληνοκεντρικους", που πασχίζουν να Τον κάνουν Έλληνα...
Ερώτηση:Ο Μίθρα, ο θεός των Περσών,ήταν Πέρσης; Ή καταγόταν από θεία γενιά;Ο Απόλλων, θεός των Ελλήνων,ήταν Έλλην;Ή καταγόταν από τους θεούς;Ο Χριστός,Υιός του Θεού,Θεός ως επί των πλείστον των Ευρωπαίων(και άλλων),κατάγεται από τους Εβραίους,τους Έλληνες,ή γενικότερα τους Ευρωπαίους;Ή είναι Θεός χωρίς ο ίδιος να έχει εθνικότητα;;;

hellenictech είπε...

Ο αμερικανικος πατριωτισμος/εθνικισμος διαφερει απο τον ευρωπαικο (με εξαιρεση τον αγγλικο και ολλανδικο, απο την αποψη οτι ειναι φιλοεβραικος). Οι πουριτανοι πριν φυγουν απο την αγγλια ειχαν ηδη σχεσεις με τους ιουδαιους. Αλλωστε το κινημα του βρετανικου ισραηλισμου (ελαχιστα γνωστο στην ελλαδα) μεταφερθηκε απο την αγγλια στην αμερικη μεσω των πουριτανων. Υπαρχει λοιπον στο "dna" του αμερικανικου εθνους, ο φιλοεβραισμος. Ο τραμπ ενηργησε με βαση την κλασσικη νοοτροπια του μεσου wasp. Μας ξενιζει αυτο επειδη δε γνωριζουμε καλα την "φυση" του αμερικανικου πατριωτισμου.Κατα τα αλλα ο τραμπ εχει καποιες δεξιες θεσεις (σε αντιθεση απο τους πολιτικους αντιπαλους του οι οποιοι δεν εχουν καμια) οι οποιες ομως δεν επαρκουν για να τον χαρακτηρισουν πολιτικα.

https://m.youtube.com/channel/UC6NdTM0yHlX-DuUShBGvVPA

Γιάννης είπε...

Κατέρρευσε ο "μύθος", για όσους τον έφαγαν...

Ανώνυμος είπε...

Οι όποιες επιφυλάξεις που είχα για τον Τραμπ βγήκαν αληθινές
Αυτά να τα ακούν οι όποιοι πατριώτες έφαγαν το παραμύθι αμάσητο.
Όποιες καλές προθέσεις ας πούμε ότι είχε ο Τραμπ το λόμπι του πίσω είναι ακατανίκητο..

Ανώνυμος είπε...

ο τραμπ ειναι κι αυτος φερεφωνο,ανδρεικελο κι ανδραποδο κι οποιος πιστευε οτι θα αφηνε το παγκοσμιο loby να υπαρχει υποψηφιος μη δικος τους,τοτε δεν εχει καταλαβει ουτε το τι γινεται στις εκλογες στην Ελλαδα...iq τυροπιτας εχει.πεταξε ο τραμπ προεκλογικα 5 μπαρουφες που ηθελε ν'ακουσει ο χαμπουργκερας αμερικανος και ξαφνικα εγινε ο νεος θωμας τζεφερσον.Τι πρεπει να γινει επιτελους για να καταλαβει καποιος οτι ολοι ειναι μιλημενοι και του συστηματος??Οσον αφορα την Ιερουσαλημ καλα κανουν οι Ωβραιοι και την θελουν για επισημη πρωτευουσα τους γιατι αυτη ειναι κι η σκληρη αληθεια.Οπως εμεις-καμια 100.000 τελευταιοι των Ελληνων/Ρωμιων που απομειναμε-θελουμε για πρωτευουσα μας την Κων/πολη,ετσι κι οι Ωβραιοι θελουν πισω την πραγματικη τους πρωτευουσα.Η διαφορα μας ειναι οτι οι Ωβραιοι κανουν τα παντα-για οποιον εχει παει στους Αγιους Τοπους ξερει καλα τι λεω,ενω εμεις ψηφιζουμε κουλη,τσιπρα,θοδωρακη,κουτσουμοα,φωφη για να μειωσουμε ακομα περισσοτερο τα εδαφη μας και να φερουμε καμια 50αρια εκατομμυρια λαθρο για να σιγουρεψουμε τον αφανισμο μας.Μπραβο στους Ωβραιους γιατι εχουν τουλαχιστον το συναισθημα της επιβιωσης.Και θα το αναφερω για ιστορικους λογους,οι Παλαιστινιοι ειναι Αραβες που ηρθαν στα εδαφη το 7ο αιωνα μετα Χριστον.Δεν εχουν κανενα δικαιωμα στην Ιερουσαλημ,οπως κι οι Μογγολοι στη μικρα ασια,στην Κυπρο και στη Βασιλευουσα.

Ανώνυμος είπε...

βρε ο τραμπ ειναι αλεπου της ερημου. και καλα να τα εχει με τους οβριους και την φωτια τους την αναψε και να γινει της τρελης εκει.

Unknown είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με την κίνηση Τραμπ. Όπως εμείς ζητούμε δικαίως την Κωνσταντινούπολη, έτσι και οι Εβραίοι ζήτησαν και πήραν δικαίως την Ιερουσαλήμ, την οποία δεν την έχτισαν ούτε οι Ρωμαίοι, ούτε οι Άραβες αλλά αυτοί. Σα να καταλάβει η Ελλάδα στο μέλλον την Πόλη και να λέμε "αχ οι καημένοι οι Τούρκοι, διαδηλώνουν γιατί τους διώξαμε από τα σπίτια τους". Αυτό συμβαίνει τώρα με τους Παλαιστίνιους.

Η Ιερουσαλήμ τους ανήκει και μαγκιά τους που το κατάφεραν. Μακάρι να είχαμε και οι σημερινοί νεογραικύλοι ραγιάδες το 10% του εθνικού πάθους που χαρακτηρίζει τον μέσο Εβραίο. Όταν αυτοί υπηρετούν πρόθυμα 3 χρόνια, εμείς υπηρετούμε 9 μήνες, κλαψουρίζουμε σα γιωτάδες και θεωρούμε την Μεγάλη Ιδέα "απολίθωμα εθνικιστικού μίσους".

Ανώνυμος είπε...

Δίνω μια διαφορετική ερμηνεία...

Ο Τράμπ τον τελευταίο καιρό, ή για να είμαι πιο δίκαιος, από την έναρξη της καμπάνιας του για την προεδρία έως και σήμερα, δέχεται έναν ανελέητο πόλεμο από τα ΜΜΕ. Ο Τράμπ : ρατσιστής, μισογύνης, ηλίθιος, διαβολικός, φιλορώσος και χίλιες άλλες τόσες ταμπέλες.

Η πίεση γι’αυτόν ανυπόφορη, σε πολιτικό και προσωπικό επίπεδο. Για παράδειγμα έχασε σχεδόν από την αρχή της προεδρίας του όλα τα έμπιστα άτομα του περιβάλλοντός του (το αν παραμένουν και λειτουργούν στο παρασκήνιο, είναι ένα διαφορετικό ζήτημα).

Πιστεύω ότι αυτό που θέλει ο Τράμπ, δεν είναι ούτε χρήματα (έχει τόσα που δεν ξέρει τι να τα κάνει) ούτε διάφορα μικρό θελήματα φίλων και άλλων. Αυτό που πραγματικά θέλει είναι η απόκτηση της αθανασίας – της αιώνια δόξας και μνήμης και πως το επιτυγχάνει;
Στην αρχή το σχέδιο στο μυαλό του ήταν απλό : 'θα πάω με την κοινή λογική, αυτό που θέλει ο μέσος αμερικανός πολίτης'.

Αρχίζει και δηλώνει και να προχωρά σε πράξεις : Τείχος στα σύνορα, πιέσεις στην πολυεθνικές με δασμούς ώστε να αναγκαστούν να μεταφέρουν μέρος της παραγωγής στην Αμερική και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Βλέπει τον μέσο αμερικάνο να διαμαρτύρεται για τους φόρους που δίνει και που γίνονται επιδόματα στους άνεργους, οι οποίοι με τη σειρά τους δεν παίρνουν τα κουπόνια για αγορά τροφίμων και είδη 1ης ανάγκης αλλά πουλούν τα κουπόνια 30% κάτω για μετρητά και αγοράζουν ποτά, ναρκωτικά και άλλα... Πλέον θέλει να θεσπίσει τεστ για αλκοόλ και ναρκωτικά σε αυτούς που λαμβάνουν τα κουπόνια.

Αυτά και διάφορα άλλα είχε στο μυαλό αλλά δεν υπολόγιζε τον ισχυρότατο πόλεμο από τους πραγματικούς πλανητάρχες. Τα μέσα έπεσαν επάνω του και το ξέσκισαν στην κυριολεξία. Άρχισε να χάνει και μάλιστα άρχισε να χάνει κατά κράτος και τότε… ήρθε η μεγάλη ιδέα! Η πρόταση που έκανε στους πλανητάρχες και άλλαξε τα πάντα!
Τα μέσα το θεοποιούν! Κανείς δεν μιλάει κατά του προέδρου παρά μονάχα οι τρομοκράτες! Μουσουλμάνοι κλπ.

Οι ευρωπαίοι γκρινιάζουν για λίγο και ίσως για να κερδίσουν χρόνο και να προστατευτούν από πιθανές επιθέσεις όπως αυτές που είδαμε στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Η υπόθεση για τον Τραμπ πλέον είναι win win. Έδωσε κάτι ανέξοδο και κέρδισε τα πάντα και πάνω από όλα κέρδισε μια θέση στα βιβλία της ιστορίας!

Lonewolf είπε...

Απάντηση στον immortal cataphract: Δεν είναι ακριβώς έτσι, τα σολυμα ήτανε πόλη των Φιλισταίων που την κατέλαβαν οι εβραίοι και την μετονομασαν σε ιερά σολυμα.. Συμφωνώ με τα υπόλοιπα πάντως

Σταύρος Πετράκης είπε...

Μιά ερώτηση πρός όλους εσάς τούς αντισημίτες. Μπορείτε να μάς πείτε, από πού πηγάζει όλος αυτός ο αντισημιτισμό σας?

Ανώνυμος είπε...

Από αυτά που έχουν κάνει εναντίον της Ελλάδος και της υπόλοιπης Ευρώπης.Όταν τα διαβάσεις θα γίνεις και εσύ(μάλλον)αντισημίτης.Και όπως έλεγε και ο μεγάλος Σοπενχάουερ:Οι εβραίοι είναι οι βδέλλες της ανθρωπότητας, οι μεγάλοι διδάσκαλοι του ψεύδους".

Eagle1 είπε...

Απάντηση στον12:07.Συγνώμη, αλλά τι έχουν κάνει εναντίον της Ελλάδος οι Εβραίοι; Είστε περισσότερο αντισημίτες παρά οτιδήποτε άλλο.Διαβάστε και κάποιο βιβλίο επιτέλους!!! Και μην ξεχνάτε οτι ο καλύτερος πατριώτης της Ελλάδος αλλα και ο καλύτερος πρωθυπουργός που είχε ποτέ τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα ηταν ένας και μοναδικός και δεν πρόκειται να υπάρξει άλλος. Ο μοναδικός Μπεν Ζελον(Ελευθέριος Βενιζέλος). Σταματήστε πια να ακολουθείτε γνώμες και βιβλία ρασοφορων, ασκητών και <>,<>που γεμίζουν με μίσος την καρδιάς σας και με φαρμάκι εναντίον των εβραίων.

Eagle1 είπε...

...και βέβαια έχει εθνικότητα Ο Κύριος και είναι Εβραίος.Εχει γενεαλογία και στο κατα Ματθαίον. Στην Βηθλεέμ γεννήθηκε. Εκει απογραφηκε. Και ξέρεις κάτι. Αυτό δεν Τον Νοιάζει. Ούτε Τον Ενδιαφέρει.Επάνω στον σταυρό πέθανε και φορτώθηκε όλες τις αμαρτίες του κόσμου. Ο πρώτος μαλιστα που έσωσε ηταν ο ληστής δίπλα του!....και έγινε Σωτήρας του όλου του κόσμου. Και η πατρίδα Του Κυρίου αυτην την στιγμή είναι βρίσκεται στον ουρανό,εκ δεξιον Του Πατρός, στην ουράνια βασιλεία Του και Μεσιτευει υπέρ υμών.

Ανώνυμος είπε...

Ετσι για την ιστορια. Υπαρχουν, και αρκετοι μαλιστα, χριστιανοι παλαιστινιοι.

Ανώνυμος είπε...

Κ.Ο,δεν καταλαβαίνω γιατί ανεβάζεις μηνύματα Χριστιανών Σιωνιστών... Δεν έχεις καταλάβει ότι ο "Αετός1", είναι τρολ και το μόνο που θέλει είναι να μας ερεθίσει;

ikonsgr είπε...

Ξέρω κι'ενα με τον τοτο, να σας το πω;

Ανώνυμος είπε...

Η Παλαιά Διαθήκη αναφέρει ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε 4.000 χρόνια πριν...Τον πίστευεις Eagle1;Αν απαντήσεις ναι,τότε κακώς ασχολείται οποιοδήποτε σοβαρό άτομο μαζί σου...

Σταύρος Πετράκης είπε...

Απάντηση στον/ην Eagle1 Επειδή φαίνεται ότι είσαι αιρετικός/η, (προτεστάντης/σα η ιαχωβάς/σα) θα σου πω το εξής. Τις καρδιές των ανθρώπων, προσπαθείτε να τις ποτίσετε εσείς με το θανατηφόρο δηλητήριο που πηγάζει από την αίρεσή σας!!! Γιαυτό δεν θα μας υποδείξεις εσύ αγαπητέ/η τη θα κάνουμε και τη όχι!! Τώρα, επειδή ο Χριστός είχε δύο φύσεις, Θεός και άνθρωπος μαζί, και δεν ήταν μόνο άνθρωπος, αυτός που τώρα μεσιτεύει υπέρ υμών, είναι φυσικά ο άνθρωπος Χριστός. <> ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Σταύρος Πετράκης είπε...

Απάντηση στον Ανώνημο 12:07 Π.Μ. Δεν νομίζεις φίλε μου, ότι είναι άδικο, εξαιτίας ολίγων κακών εβραίων, να στιγματίζεται ένας ολόκληρος λαός? να είσαι καλά.

Ανώνυμος είπε...

Προς τον Eagle1
Φίλε έχεις απόλυτο δίκιο σε ότι λες. Ασε τους να σου λένε. Πλανιούνται μην γνωρίζοντες τις Γραφές ούτε την δύναμη αυτών Μαρκ 12:24 και διδάσκουν διδασκαλίες εντάλματα ανθρώπων Ματθ. 15:9.
Ο Κύριος μας Ιησούς και βέβαια είχε εθνικότητα καθώς βρέθηκε στο σχήμα ως άνθρωπος η οποία ήταν η Εβραϊκή. Όποιος νοήμων διαβάσει ποτέ την Καινή Διαθήκη χωρίς προκαταληπτικά γυαλιά εύκολα θα το διακρίνει αυτό.

Eagle1 είπε...

Πιστεύεις οτι ο Υιός Του Θεού είναι Ο Κύριος Ιησούς Χριστός, Ο Σωτήρας του κόσμου, που έχυσε το αίμα Του επάνω στον σταυρό του Γολγοθά για να σωθείς εσύ κι εγώ;

Ανώνυμος είπε...

Αν όλα πηγαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο του Θεού, δεν υπάρχει λόγος, ούτε να διαφωνούμε, ούτε να τσακωνόμαστε...
Άλλωστε ο Θεός θα επιλέξει ποιός θα επιβιώσει και ποιός όχι, σύμφωνα με τις πράξεις του...
Ο Χριστός δίδαξε με πολλούς τρόπους, ένα και μοναδικό πράγμα που πολύ λίγοι έχουν καταλάβει και ακόμα λιγότεροι εφαρμόζουν...
Την αληθινή πίστη στον Θεό και την έμπρακτη αγάπη προς τον πλησίον - που είναι ένα και το αυτό...

Για τον πραγματικό Χριστιανό και αληθινό πιστό, τίποτε άλλο δεν έχει σημασία...
Ο Θεός θα κανονίσει όλα τα υπόλοιπα...

SkyWatcher είπε...

Εφόσον τα σχόλια δεν είναι υβριστικά ή εμπρηστικά δημοσιεύονται, αλλά θεωρώ ότι περαιτέρω διάλογος δεν εξυπηρετεί απολύτως τίποτα, μάλλον προκαλεί ερεθισμό. Γενικά ο ΚΟ δεν ενθαρρύνει ατέρμονες αντιπαραθέσεις μέσω σχολίων. Υπάρχουν σαφώς, άλλοι διαδικτυακοί τόποι πιο πρόσφοροι για κάτι τέτοιο.

Ανώνυμος είπε...

Δωσε μας ρε Θοδωρα* το ορισμο του "σημιτη" για να σου εξηγησουμε γιατι ειμαστε αντι-σημιτες και κατα ποσον τοις 100.
Και διαβασε λιγη νεο-Ελληνικη Ιστορια.


Πατρικιος Στετσωνης
Σαρωνιδα-Αττικης

* Σαγιανιμ=αμμισθοι και ενθερμοι υποστηρικτες του τρομοκρατους ισραηλ (μη ανεγνωρισμενο απ την ολομελεια του ΟΗΕ).

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το κακό συμβαίνει με τον ελληνικό πατριωτικό χώρο. Οι περισσότεροι είναι ένθερμοι υποστηρικτές των ΗΠΑ, του Ισραήλ και κάποιες φορές τάσσονται υπέρ της Ε.Ε. Ο λόγος είναι το έντονο αντι-κομμουνιστικό τους μένος, επειδή δεν ξέρουν πως να το διοχετεύσουν για να πάνε κόντρα στους μπολσεβίκους, σπάνια θα υποστηρίξουν τον Πούτιν (επεισή είναι Ρώσος), θα ταχθούν ενάντια στον Άσαντ κλπ, κλπ.
Για αυτό δεν τους παίρνει και κανείς στα σοβαρά.
Τέλος, να σημειώσω ότι την πιο δριμεία κριτική στο Ισραήλ την ασκούν οι ίδιοι οι προφήτες του και αυτό φαίνεται αν διαβάσει κάποιος προσεκτικά την Παλαιά Διαθήκη.

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμος είπε...

Τελικά και ο Τραμπ ( τον στήριξε η χρυσή αυγή)

==----------==


η χα τον στηριξε λεκτικα....σε σχεση με την ΥΠΕΡΔΟΛΟΦΟΝΟ χιλαρυ σας
ΠΡΙΝ ΕΚΛΕΓΕΙ


εσεις ολοι, καμμενος συριζα, νδ, πατσοκ κτλ
ΤΟΝ ΓΛΕΙΦΕΤΕ ...ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ