Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Χριστιανός απολύθηκε από φιλανθρωπικό ίδρυμα γιατί είπε την γνώμη του για την ομοφυλοφιλία


Εργαζόμενος σε Χριστιανικό φιλανθρωπικό οργανισμό που παρείχε υποστήριξη σε ξενώνα αστέγων, απολύθηκε επειδή είπε σε συνάδελφό του κατ’ ιδίαν την γνώμη του ότι είναι αντίθετος στο γάμο ομοφυλοφίλων!

Ο εργαζόμενος στον (χριστιανικό!) ξενώνα, David Booker, 44 ετών, συζητούσε, στις 26 Μαρτίου, με την συνάδελφό του Fiona Vardy, στην νυχτερινή βάρδια στον ξενώνα Society of St James, που βοηθά αστέγους στο Southampton της Αγγλίας.

Κάποια στιγμή η κουβέντα πήγε σε θέματα πίστης και ο David είπε στην Fiona ότι ήταν αντίθετος με τους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου και στο να χειροτονούνται ιερείς ομοφυλόφιλοι.

Το αμέσως επόμενο βράδυ, ο κ. Booker απομακρύνθηκε και από τη θέση του (που είχε με ετήσιες αποδοχές £19,000) ως εργαζόμενος υποστήριξης του ξενώνα, όπου έχει εργαστεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Οι εργοδότες του, του είπαν ότι τα μέτρα λήφθηκαν «για τα γεγονότα που συνέβησαν το περασμένο βράδυ» οπότε και είχε εκφράσει τις απόψεις του. Ο Booker, βέβαια, το προηγούμενο βράδυ, είχε επίσης πει ότι δεν είναι ομοφοβικός και ότι ο ίδιος έχει φίλους ομοφυλόφιλους, αλλά αυτό φαίνεται δεν έπαιξε κανένα ρόλο.

Στις 30 Μαρτίου ειδοποιήθηκε επίσημα ότι «τέθηκε σε διαθεσιμότητα... επειδή παραβίασε τον κώδικα δεοντολογίας του οργανισμού, με την προώθηση των θρησκευτικών απόψεών του, που περιείχαν μεροληπτικά σχόλια σχετικά με το σεξουαλικό προσανατολισμό κάποιου προσώπου...». «Προβήκαμε στη λήψη αυτών των μέτρων για να προστατεύσουμε του εργαζομένους και τους ενοίκους...», είπαν εκπρόσωποι του οργανισμού.

Ο Booker, απευθύνθηκε στο Χριστιανικό Νομικό Κέντρο Christian Legal Centre (CLC) που έθεσε στην διάθεσή του τον δικηγόρο Paul Diamond, (φωτο), ειδικευμένο σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για να τον υπερασπιστεί.

H Andrea Minichiello Williams, (φωτο) συνεργαζόμενος δικηγόρος του CLC, είπε: "Η υπόθεση του κ. Booker δείχνει ότι το «πολιτικά ορθό» σήμερα ολοένα και εκκοσμικεύει την κοινωνία, ακόμα και ακόμα και μία απλή συζήτηση δύο υπαλλήλων σχετικά με την θρησκεία σε διαστρέφεται από τους εργοδότες επιβάλλοντας διακρίσεις και αποσκοπώντας στην ολοκληρωτική σιωπή της φωνής των χριστιανών και της ελευθερίας της έκφρασης "

H Williams είπε επίσης ο Φιλανθρωπικός Όμιλος των Αγγλικών Εκκλησιών, (English Churches House Group), ο οποίος πρόσφατα εξαγοράστηκε από την Εταιρεία του St James, σε μεγάλο βαθμό χρηματοδοτούνταν από εκκλησίες σε ολόκληρο το Hampshire των οποίων οι πιστοί θα συγκλονίζονταν από τη στάση και την συμπεριφορά μίας χριστιανικής οργάνωσης σε ένα χριστιανό εργαζόμενο».


Πηγή: http://www.dailymail.co.uk/



Σχόλια: Στην Ιστοσελίδα του Χριστιανικού Νομικού Κέντρου Christian Legal Centre (CLC) θα βρείτε παρόμοιες ιστορίες με πρωταγωνιστές "αγανακτισμένους" ομοφυλόφιλους από την μία και χριστιανούς από την άλλη που "τολμάνε" να βλέπουν αλλιώς τα πράγματα.

Ο υφέρπων (ροζ) φασισμός των ιδεολόγων του "πολιτικά ορθού" έχει στοιχειώσει την πάλαι πότε "χριστιανική" και "δημοκρατική" Δ. Ευρώπη με ιδιαίτερη επιτυχία στην "πολυπολιτισμική" Μ. Βρετανία. Είναι ξεκάθαρο ότι ο στόχος δεν είναι άλλος παρά να φιμωθεί η "ενοχλητική" φωνή των χριστιανών ή μάλλον όχι όλων των "χριστιανών" αλλά όσων χριστιανών επιμένουν ακόμα να στηρίζουν την πίστη τους στις αναλοίωτες ("παλιομοδίτικες" για αυτούς) αρχές του Ευαγγελίου και όχι στους σύχρονους νεοταξικούς "θρησκευτικούς" πολτούς. Οποιοσδήποτε εκφέρει αντίθετη γνώμη ή απλά έχει αντίθετη άποψη στιγματίζεται αμέσως ως "φανατικός", "μισάνθρωπος" και συνεπώς ως απόβλητος του συστήματος και πρέπει ή να υποταχθεί - με κάθε τρόπο - ή να παταχθεί. Τέτοια δημοκρατία!

Η δήθεν ευαισθησία των στρατευμένων ιδεολόγων του "πολιτικά ορθού" όσο και να αυτοπαρουσιάζεται υπό την προβιά των "ατομικών ελευθεριών" και της "ανεκτικότητας" στην ουσία λειτουργεί πάντοτε εις βάρος των χριστιανών, οι οποίοι προφανώς, δεν έχουν δικαιώματα στην "νέα" κοινωνία που οραματίζονται και ήδη οικοδομούν όλοι οι πρόθυμοι "εργάτες" της Παγκοσμιοποίησης και της Νέας Εποχής.

Βέβαια, το πρόβλημα για αυτούς είναι ότι - από όσα θυμόμαστε από την ιστορία- πολύ δύσκολα κάμπτονται αυτοί οι "κολλημμένοι" χριστιανοί, οι οποίοι μοιάζουν να είναι οι τελευταίοι "μη πολιτικα όρθοί", "απείθαρχοι" και εκνευριστικά "αντιδραστικοί" του συστήματος. Το σίγουρο είναι ότι η "μάχη" μαίνεται και προβλέπονται εξελίξεις. Και - αργά ή γρήγορα- παρόμοια περιστατικά θα έρθουν και στην πατρίδα μας.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου SkyWatcher Χριστός Ανέστη!
Έχω αρκετό καιρό να γράψω κάποιο σχόλιο σχετικό με τις νέες αναρτήσεις που έχεις δημοσιεύσει. Παρόλα αυτά έχω διαβάσει όλα τα άρθρα σου, τα οποία εξακολουθώ να βρίσκω ενδιαφέροντα και πολύ ενημερωτικά για τις "εξελίξεις" που διαμορφώνουν το κλίμα στο Δυτικό κόσμο. Όπως εύστοχα αναφέρεις δεν θα αργήσουμε να δούμε παρόμοιες εξελίξεις και στην πατρίδα μας. Μου άρεσε πολύ η παρομοίωση και η αντίθεση θερμομέτρου - Θερμοστάτη στο γράμμα του Martin Luther King.
Ποια μετάφραση χρησιμοποιείς για τα κείμενα από την Αγία Γραφής; Το λέω αυτό επειδή νομίζω ότι δεν έιναι ό,τι καλύτερο.
Φιλικά
Ακρίτας

SkyWatcher είπε...

Φίλε Ακρίτα σε χαιρετώ και ΑΛΗΘΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ!
Έχω στον υπολογιστή μου απο χρόνια το πρόγραμμα "Εν αρχή ην ο Λόγος" και προτιμώ να βάζω την μετάφραση στην δημοτική για να γίνονται κανοητά τα κείμενα. Η συγκεκριμένη μετάφραση είναι του Φίλου. Εάν γνωρίζεις κάποια άλλη καλύτερη που θα μπορώ να χρησιμοποιώ θα χαρώ να την μάθω.

Ανώνυμος είπε...

Μου έκαναν εντύπωση δυο σημεία.

Το ένα είναι η λέξη "μισάνθρωποι", που χρησιμοποίησες.
Μήπως η "μισανθρωπία" δεν ήταν μια απο τις κατηγορίες, που απέδιδαν οι διώκτες τους, στους πρώτους Χριστιανούς;
Και μήπως, η παρακμιακή και έκφυλη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, που τους δίωκε, διέφερε σε τίποτα απ΄τη σημερινή;
Η ίδια αποκτήνωση, η ίδια σήψη, η ίδια μπόχα, που δεν ανέχεται καμία κριτική.

Το δεύτερο σημείο, που μου έκανε κι εντύπωση το ότι δεν το σχολίασες, είναι ο θεσμοθετημένος πλέον χαφιεδισμός.
Απ΄όσα διαβάζω, εχω σχηματίσει την εντύπωση πως, ειδικά στην Αγγλία, έχει φτάσει σε Σταλινικά επίπεδα.
Έτσι εξηγείται, νομιζω, και η αμετροέπεια κάποιων ημεδαπών, εγγλεζοσπουδαγμένων, "προοδευτικών", που δεν μπορούν με τίποτα ν' αποδεχτούν το γεγονός, πως οι διαφωνούντες δεν υπακούουν ευπειθώς στο "σκάστε ταλιμπάν", που τους απευθύνουν.
Απλά δεν το χωράει το μυαλό τους, είναι αδιανόητο γι΄αυτούς.

Ανώνυμος είπε...

Φίλε μου SkyWatcher, η καλύτερη μετάφραση της Καινής Διαθήκης στη Δημοτική γλώσσα, όχι μόνο κατά τη γνώμη μου,είναι των τεσσάρων καθηγητών Π. Βασιλειάδη, Ι. Γαλάνη, Γ. Γαλίτη και Ι. Καραβιδόπουλου. Μπορείς να τη βρεις στη διεύθυνση http://kainh.homestead.com/Greek.html και έχεις επίσης τη δυνατότητα να την εγκαταστήσεις στον υπολογιστή σου από τον σύνδεσμο που υπάρχει στην ίδια σελίδα: Ανακτήστε τον φάκελο με τη μετάφραση της Καινής Διαθήκης, των τεσσάρων καθηγητών (KD.zip)
Αναφορικά με την Παλαιά Διαθήκη η καλύτερη μετάφραση είναι των καθηγητών Β. Βέλλα, Η. Οικονόμου, Ν. Παπαδοπούλου, Π. Σιμωτά και Β. Τσάκωνα. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις της Βιβλικής Εταιρείας. Δυστυχώς δεν μπορώ να σε παραπέμψω σε κάποια διεύθυνση απ' όπου μπορείς να έχεις αυτή τη μετάφραση σε ηλεκτρονική μορφή.
Φιλικά
Ακρίτας