Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Δύο ακόμη ομοφυλόφιλοι μηνύουν χριστιανό ξενοδόχο


ΛΟΝΔΙΝΟ. Ακριβώς μια εβδομάδα αφότου οι χριστιανοί ιδιοκτήτες ενός ξενώνα στην Κορνουάλη υποχρεώθηκαν να καταβάλουν αποζημίωση σε δύο ομοφυλόφιλους άνδρες, οι οποίοι προσβλήθηκαν όταν τους γνωστοποίησαν ότι ο ξενώνας φιλοξενεί μόνο παντρεμένα (ετεροφυλόφιλα) ζευγάρια, δύο άλλοι ομοφυλόφιλοι μηνύουν τους ιδιοκτήτες μιας πανσιόν στον Τάμεση.

(Σχ. Κ.Ο.: Στον ξενώνα - φώτο - δεν γίνονταν δεκτό, για λόγους θρησκευτικής συνείδησης, και ένα ετεροφυλόφιλο ζευγάρι, ένας άντρας και μία γυναίκα που δεν ήταν όμως παντρεμένοι. Ποτέ κανένας όμως δεν διαμαρτυρήθηκε. Για την υπόθεση βλέπε αναλυτικά παλαιότερο άρθρο ΕΔΩ).

Παίρνοντας θάρρος από την πρόσφατη νίκη του ομοφυλοφιλικού λόμπι, ο 63χρονος Michael Black και ο 58χρονος John Morgan, ισχυρίζονται ότι αντιμετώπισαν ‘σεξουαλική διάκριση’ από την ιδιοκτήτρια Susanne Wilkinson, η οποία τους έδιωξε από την πανσιόν ‘Swiss B&B’ (Bed & Breakfast), τον περασμένο Μάρτιο.

«Η νομική κατάσταση είναι ότι η άρση των διακρίσεων σεξουαλική πράξη δεν είναι ποινικό αδίκημα, ώστε δεν θα υπήρχε συνέπειες για τον ιδιοκτήτη του B & B, αν δεν λαμβάναμε νομικά μέτρα," ανέφερε ο Black στα ΜΜΕ. «Οι περιπτώσεις αυτές ενισχύουν το γεγονός ότι οι διακρίσεις οποιουδήποτε είδους είναι λάθος, τόσο νομικά όσο και ηθικά».

Η ‘Daily Mail’ αναφέρει ότι οι δύο άνδρες (φωτο), κράτησαν online το δωμάτιό τους, αλλά όταν έφτασαν στην πανσιόν η κα Wilkinson τους είπε ότι «είναι ενάντια στις πεποιθήσεις μου δύο άνδρες να μοιράζονται ένα κρεβάτι», προσθέτοντας «εδώ είναι και η προσωπική μου οικία». Η Wilkinson επέστρεψε την προκαταβολή και τους ζήτησε, ευγενικά, να φύγουν.

"Είπε ότι λυπήθηκε και ήταν ευγενική με ένα κρύο τρόπο και δεν μας πρόσβαλε, για αυτό ζητήσαμε τα χρήματά μας πίσω και μας τα έδωσε", είπε ο Black στην Mail.

Στην φώτο: το ζεύγος Wilkinson

Ο Black άφησε να εννοηθεί ότι η ‘λύση’ είναι οι άνθρωποι που έχουν τις παραδοσιακές βρετανικές χριστιανικές ηθικές αξίες να μένουν έξω από κάθε επιχειρηματική ενασχόληση που θα τους φέρνει σε επαφή με το κοινό.

"Αν κάποιος νομίζει ότι η παροχή υπηρεσίας στο κοινό μπορεί να έρχεται σε σύγκρουση με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του, θα πρέπει να αναρωτηθεί μήπως αυτή δεν είναι η κατάλληλη δουλειά για αυτόν".

Τα πρώτα ιδρύματα που πρόκειται να εξαφανιστούν κάτω από τον πρόσφατα ψηφισμένο Νόμο περί ‘Γενετήσιου Προσανατολισμού και Ισότητας’ (‘Sexual Orientation Regulations of the Equality Act’), που εισήχθη από την κυβέρνηση των Εργατικών του Τόνι Μπλερ, είναι τα καθολικά ιδρύματα που ασχολούνται με την υιοθεσία. Όλα τους είναι αναγκασμένα ή να κλείσουν ή να διακόψουν τους δεσμούς τους με την Καθολική Εκκλησία με την προτροπή ότι θα πρέπει να εξετάζουν και ομοφυλόφιλα ζευγάρια ως υποψήφιους για υιοθεσία παιδιών.

Σε συζητήσεις στη Βουλή, ορισμένοι Βρετανοί βουλευτές είχαν προειδοποιήσει ότι οι νόμοι περί ‘Ισότητας’ θα μπορούσαν να δημιουργήσουν νομικές διαφορές μεταξύ ομοφυλοφίλων και συνειδητοποιημένων χριστιανών ξενοδόχων, όπως ο Peter και η Hazelmary Bull, οι ιδιοκτήτες του ξενώνα στην Κορνουάλη, που διατάχθηκαν πρόσφατα, από δικαστή να πληρώσουν £ 3.600 στο ζευγάρι ομοφυλόφιλων με σύμφωνο συμβίωσης, Martyn Hall και Steven Preddy.

Οι Bulls (στην φώτο με υποστηρικτές τους) φαίνεται να λειτούργησαν ως ‘δοκιμή’ για το τι θα ακολουθήσει, από την ομοφυλόφιλη ακτιβιστική ομάδα ‘Stonewall’. Οι δύο άνδρες, σύμφωνα με την κατάθεσή τους στο δικαστήριο, προσπάθησαν να κλείσουν ένα δωμάτιο στον ξενώνα Penzance κάνοντας εγγραφή ως "ο κ. και η κα Preddy" ένα μήνα αφότου οι Μπουλς έλαβαν απειλητική επιστολή από την οργάνωση ‘Stonewall’.

Οι Bulls, οι οποίοι άσκησαν έφεση κατά της απόφασης, λένε ότι οδηγούνται να διακόψουν τη δουλειά τους από μια "εκστρατεία μίσους", και έχουν λάβει υβριστικά τηλεφωνήματα, ενώ αρνητικά σχόλια για το ξενοδοχείο τους έχουν αναρτηθεί σε ταξιδιωτική ιστοσελίδα. Αρκετοί ομοφυλόφιλοι άνδρες τους έχουν καλέσει και έχουν απαιτήσει να κλείσουν δωμάτια, απειλώντας ότι θα κινηθούν νομικά σε περίπτωση άρνησης. Η κ. Bull είπε στην Daily Telegraph, "Ένας μου είπε ότι είμαι ένα βδέλυγμα και θα πάω κατευθείαν στην κόλαση. Αυτοί οι άνθρωποι δεν γνωρίζουν τίποτα για τον τρόπο ζωής μου, και έχω μείνει έκπληκτη από τη σκληρότητά τους. "

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου για τους Bulls, ο πρόεδρος του ‘Stonewall’, Ben Summerskill (φωτο), έγραψε ένα άρθρο στην αριστερής απόχρωσης εφημερίδα Guardian γελοιοποιώντας την ιδέα ότι οι Χριστιανοί στοχοποιούνται από το ομοφυλοφιλικό λόμπι ή υποφέρουν από κάθε είδους διώξεις για τις πεποιθήσεις του.

Αλλά περίπτωση των Bulls έχει προσελκύσει τη διεθνή προσοχή. Το περιστατικό αναφέρθηκε συγκεκριμένα σε μια έκθεση από μια ομάδα Παρατήρησης της ΕΕ σχετικά με τη θρησκευτική ελευθερία, ως ένα παράδειγμα της αυξανόμενης "ολοκληρωτικού τύπου" εκκοσμίκευσης που έχει στόχο τους χριστιανούς πιστούς που τολμούν να προσπαθήσουν να ζήσουν σύμφωνα με την πίστη τους στη δημόσια σφαίρα.

Η Gudrun Kugler, (φωτο), διευθύντρια του Παρατηρητηρίου για την Μισαλλοδοξία και τις Διακρίσεις κατά των Χριστιανών στην Ευρώπη (‘Observatory on Intolerance and Discrimination Against Christians in Europe’), είπε ότι οι Χριστιανοί στην Ευρώπη οδηγούνται προς έναν «αναίμακτο διωγμό».

"Οι Χριστιανοί ολοένα και πιο πολύ περιθωριοποιούνται και εμφανίζονται πιο συχνά στα δικαστήρια για θέματα που σχετίζονται με την πίστη τους", δήλωσε ο Kugler σε συνέντευξή του αυτήν την εβδομάδα.

Αυτή την εβδομάδα, η πρώην συντηρητική βουλευτής Ann Widdecombe (φωτο), υπερασπίστηκε τους χριστιανούς ξενοδόχους, γράφοντας στην εφημερίδα Daily Express, "Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ του να διακρίνεις κάποιον, για αυτό που είναι και του να αρνείσαι να προωθήσεις ή να διευκολύνεις αυτό που κάνει.

"Εάν οι Μπουλς είχαν ένα παντοπωλείο και αρνιούνταν να εξυπηρετήσουν τους ομοφυλόφιλους τότε αυτό θα ήταν διάκριση, αλλά το να αρνείσαι να διευκολύνεις τη δραστηριότητά τους ή την δραστηριότητα ενός ζευγαριού μη παντρεμένων ενήλικων ετεροφυλόφιλων, παρέχοντάς τους ένα διπλό κρεβάτι, δεν είναι. Είναι η μία νόμιμη άσκηση της συνείδησης εις βάρος συγκεκριμένων πράξεων".

Ο Robert Leitch, ομοφυλόφιλος ακτιβιστής στο συντηρητικό κόμμα των Τόρις, συμφώνησε, γράφοντας στο blog ConservativeHome, «Η αντίδραση σε αυτή την κάπως ‘παραδοσιακή’ αλλά αβλαβή πολιτική υπήρξε αξιοσημείωτη.

"Στον κ. και τη κ. Bull κολλήθηκε η ετικέτα του ‘ομοφοβικού’ και στο δικαστήριο αναγκάστηκαν να δικαιολογήσουν την κατά γράμμα ερμηνεία της Αγίας Γραφής, με αποτέλεσμα ο δικαστής που δίκαζε να τους πει ότι οι απόψεις τους είναι ‘ξεπερασμένες’ και, τέλος, να τους επιβάλει μια τιμωρία η οποία θα προξενήσει σημαντική ζημία στα οικονομικά της επιχείρησής τους.

"Σε τελική ανάλυση, η ποινή που επιβάλλεται επειδή έχει κάποιος μια διαφορετική άποψη, είναι ακραία."

Ο Michael Portillo, (φωτο), πρώην υπουργός, σχολίασε στο BBC Radio 4, ότι η υπόθεση είναι ένα παράδειγμα του κινδύνου που αντιμετωπίζει η Βρετανία να μετατραπεί σε μια «κοσμική θεοκρατία». Είπε: "Δεν είμαι θρήσκος. Όμως, μπορώ εύκολα να φανταστώ πώς θα ήμουν σε ένα κόσμο μίας μελλοντικής νομοθεσίας".

Στην ίδια εκπομπή, η Claire Fox, (φωτο), διευθύντρια του Ινστιτούτου Ιδεών (Institute of Ideas’), εξέφρασε ανησυχίες για τη διάβρωση των παραδοσιακών ελευθεριών. Οι αποφάσεις αυτές σημαίνουν ότι οι Χριστιανοί «επιτρέπεται να έχουν αυτές τις απόψεις, αλλά δεν τους επιτρέπεται να κάνουν τίποτα με αυτές».

"Θέλω να πω ότι στην ουσία σε τέτοιες υποθέσεις, δημιουργείται μια παρωδία της θρησκείας. Είναι το είδος μιας ‘θρησκείας- λάιτ’. Μπορείς να σκέφτεσαι στη μυστικότητα της κρεβατοκάμαράς σου, όπως έχουμε συνηθίσει να λέμε, αλλά σίγουρα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτό".

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: