Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2009

Χριστιανή ληξίαρχος απειλήθηκε με απόλυση επειδή αρνήθηκε να τελέσει γάμους ομοφυλοφίλων


Μια Βρετανίδα ληξίαρχος απειλήθηκε με απόλυση επειδή αρνήθηκε στο να προΐσταται στην τέλεση γάμων ομοφυλοφίλων, υπόθεση που οδηγήθηκε στα δικαστήρια.


Η Lillian Ladele, 47 ετών, (φωτο) ισχυρίζεται ότι οι προϊστάμενοι του δημοτικού συμβουλίου την φοβέρισαν, αφότου έμαθαν τις θρησκευτικές ενστάσεις της σχετικά με τον "γάμο" (αστική ένωση το λένε) μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Σε δικαστική υπόθεση - σταθμό, μηνύει το Δημοτικό Συμβούλιο του Islington στο βόρειο Λονδίνο για τη διάκριση εις βάρος της και τη δίωξη με μόνο λόγο την Χριστιανική της πίστη.

Από την έκβαση της υπόθεσης εξαρτάται εάν από εδώ και στο εξής, οι υπάλληλοι θα υποχρεούνται να ενεργούν ακόμη και ενάντια στη συνείδησή τους.

Μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο, σε 1.700 ληξίαρχους που ασχολούνται με τις γεννήσεις, τους γάμους και τους θανάτους που συμβαίνουν στην Βρετανία, επιτράπηκε να μη συμμετάσχουν σε τελετές πολιτικών ενώσεων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Αλλά το εργασιακό τους καθεστώς άλλαξε με το νόμο «περί Στατιστικών και Εγγραφών στα Μητρώα». Τώρα, εφόσον θεωρούνται τοπικοί δημόσιοι λειτουργοί, πρέπει να ακολουθούν τις εντολές των Δημαρχείων.

Η Ladele είπε στην αίθουσα στου δικαστηρίου, στο κεντρικό Λονδίνο, ότι οι συνάδελφοί της αρνήθηκαν να της αναγνωρίσουν τα δικαιώματά της ως Χριστιανή και άρχισαν να γίνονται όλο και πιο επιθετικοί εναντίον της, λόγω της άρνησής της να «παντρέψει» ζευγάρια του ιδίου φύλου.

Η Δεσποινίς Ladele, που αμείβεται με £31,000 ετησίως, άρχισε τις νομικές διαδικασίες τον περασμένο Νοέμβριο - δύο ημέρες προτού να τεθεί σε ισχύ ο νέος Νόμος.

Είπε στο Δικαστήριο ότι οι προϊστάμενοί της, με τον τρόπο αυτό, της καταπάτησαν τα δικαιώματά της ως Χριστιανή και άρχισαν να συμπεριφέρονται όλο και πιο εχθρικά εναντίον της.

"Έχω την ορθόδοξη χριστιανική άποψη ότι ο γάμος είναι η ισόβια ένωση ενός άνδρα και μιας γυναίκας, αποκλείοντας όλες τις άλλες περιπτώσεις και ότι αυτή είναι η, από το Θεό δοσμένη, θέση για τις σεξουαλικές σχέσεις", είπε.

"Μια αστική ένωση τέτοιου είδους, στην ουσία είναι γάμος σε όλα, εκτός από το όνομα."

Ανεξάρτητα από τα συναισθήματά μου για τους συμμετέχοντες, αισθάνομαι ανίκανη να διευκολύνω τις διαδικασίες σχηματισμού μιας τέτοιας ένωσης η οποία πιστεύω ειλικρινά ότι είναι αντίθετη με το Νόμο του Θεού.

"Το ότι έχω αυτές τις πεποιθήσεις, δεν σημαίνει ότι επιθυμώ για τους ανθρώπους που είναι ομοφυλόφιλοι να τους αντιμετωπίζουν δυσμενώς.

Το Δημοτικό συμβούλιο ξέρει ότι, εάν πρέπει για να επιλέξω μεταξύ της συνείδησής μου και της επιθυμίας τους ότι όλοι οι Ληξίαρχοι πρέπει να αναλάβουν όλα τα καθήκοντα περί των αστικών ενώσεων, τότε εγώ θα πρέπει να τιμήσω την πίστη μου και να αντιμετωπίσω την ανεργία."

Η Ladele είπε ότι η αμοιβή της πετσοκόφτηκε από τους προϊσταμένους που αγνόησαν τις θέσεις της.

Αναγκάστηκε να αλλάξει βάρδιες με τους συναδέλφους της στην προσπάθεια να αποφύγει τις τελετές μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Στη συνέχεια, η προϊσταμένη της και Επιθεωρήτρια Ληξίαρχος, Helen Mendez-Childs, φέρεται να της απαγόρευσε την τέλεση όλων των γάμων, συνολικά.

Η δεσποινίς Ladele είπε: " Η Helen είπε ότι αυτό ήταν μια τιμωρία για μένα, επειδή δεν τελούσα τις πολιτικές ενώσεις και ότι έτσι τώρα θα ξέρω πώς αισθάνονται οι άλλοι».

Είπα, 'Τι γίνεται με τα δικαιώματά μου ως Χριστιανή;'.

"Η Helen νευρίασε και είπε, 'Ποια δικαιώματα;'

"Η ψυχή μου διαλύθηκε και κατέρρευσα κλαίγοντας", συνεχίζει η Ladele.

Λέγεται ότι, η Mendez-Childs της έχει πει πως η άρνηση εκτέλεσης των πολιτικών ενώσεων ήταν "παρόμοια με την άρνηση να τελεστεί γάμος μεταξύ μαύρων"!!! (στο μεταξύ η Ladele είναι μαύρη!)

Στο δικαστήριο ειπώθηκε ότι ένας άλλος προϊστάμενος, ο Dion Goncalves, αναπληρωτής επιθεωρητής, εξευτέλισε δημόσια την Ladele και την κατηγόρησε ότι είναι ‘ομοφοβική’.

Η Δεσποινίς Ladele είπε κατά την ακροαματική διαδικασία: 'Αισθάνθηκα προσβεβλημένη και διωκόμενη. Αισθάνθηκα ότι με κατηγορούσαν και με φοβέριζαν σε καθημερινή βάση και ότι δεν υπήρχε κανένας σεβασμός στη θρησκευτική μου πίστη."

Αλλά παρόλα αυτά, προσπαθούσα συνεχώς να τους συγχωρώ για τον πόνο που μου προκαλούσαν, λόγω της αγάπης που έχω για αυτούς ως Χριστιανή."

Τα νομικά έξοδα της Δεσποινίδας Ladele, καλύπτονται από την οργάνωση "Το Χριστιανικό Ίδρυμα (Christian Institute).

Το δικαστήριο συνεχίζεται.


Για μία ακόμη φορά φανερώνεται ότι οι δήθεν υπερασπιστές των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" είναι οι πιο στυγνοί καταπατητές τους.

Πίσω από κάθε ξέσπασμα "ευαισθησίας" τους κρύβεται το γνωστό αντιχριστιανικό τους μένος.

Πότε θα τελειώσει αυτό το "παραμύθι";

Μάλλον δεν θα τελειώσει...

Έχουμε μπει για τα καλά στην μετα-χριστιανική εποχή και ο καθένας αργά ή γρήγορα θα πρέπει να πάρει θέση. Αναλογιζόμενος το κόστος βέβαια.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στον καιρό του Αντιχρίστου έχουμε μπει.

Και πλέον όλοι του οι υπηρέτες καλύπτονται και κινούνται ελεύθερα και ευνοικά ότι και να κάνουν, ενώ κάθε μέρα ο αθώος περιορίζεται και καταδιώκεται όλο και περισσότερο. Πάμε σε άλλες εποχές πλέον. Επιστρέφουμε στο παρελθόν, είναι η δικη του ώρα τωρα μέχρι να γίνει ότι έχει προετοιμαστεί.

Ας είμαστε έτοιμοι, ας αγρυπνούμε, και ας εχουμε πίστη.

Unknown είπε...

22 ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΕΙΣΘΑΙ ΜΙΣΟΥΜΕΝΟΙ ΥΠΟ ΠΑΝΤΩΝ ΔΙΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ Ο ΔΕ ΥΠΟΜΕΙΝΑΣ ΕΩΣ ΤΕΛΟΥΣ ΟΥΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΣΩΘΗ.Ματθαίος ι΄:22.
Τα λογια του Κυρίου μας Ιησού Χριστού βγαίνουν αληθηνά.