Σταυρός απαγορεύεται σε παρεκκλήσι!!!
Στο Πανεπιστήμιο "William and Mary" στο Williamsburg της Virginia (ΗΠΑ), αποσύρθηκε από το παρεκκλήσι της Πανεπιστημιούπολης ένας σταυρός, για να μην αισθάνονται άβολα οι φοιτητές από άλλες θρησκείες...
Οι χριστιανοί φοιτητές βέβαια, εάν επιθυμούν, μπορούν να τον τοποθετούν όταν κάνουν κάποιες θρησκευτικές συναντήσεις,, αλλά μετά πρέπει πάλι να τον αφαιρούν (κινητός σταυρός δηλαδή!)
Σημειώνεται ότι το Πανεπιστήμιο "William and Mary" αποτελεί το δεύτερο αρχαιότερο Πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ, ιδρύθηκε το 1693 από την Αγγλικανική Εκκλησία και συγκεκριμένα από τον αιδ. James Dr.Blair.
Το δε παρεκκλήσι κτίστηκε το 1699.
Το παραπάνω απίστευτο περιστατικό δεν είναι το μόνο, αλλά αποτελεί απλά ένα ΔΕΙΓΜΑ της πολεμικής που συναντάει σήμερα σε χώρες "χριστιανικές", το σύμβολο του Χριστιανισμού, ο ΣΤΑΥΡΟΣ.
Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ όλων αυτών των -γεμάτων εμπάθεια για κάθε τι χριστιανικό- "ανοιχτόμυαλων" και "προοδευτικών" της δύσης, δύσκολα πλέον σκεπάζεται κάτω από την μάσκα του ενδιαφέροντός τους για την προστασία ΔΗΘΕΝ των ά-θρησκων και πολυπολιτισμικών κοινωνιών....
Ορισμένα δείγματα αυτού του σύγχρονου παραλογισμού που εξαπλώνεται σαν ΕΠΙΔΗΜΙΑ στα δυτικά "χριστιανικά" κράτη είναι και τα παρακάτω:
"ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΕΝΑ ΠΤΩΜΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ"!!!
Το 2003 στην Ιταλία ένας Μουσουλμάνος πατέρας, ο Abel Smith, 43 χρονών, (φωτο) απαίτησε να κατέβει από την αίθουσα του σχολείου που πήγαινε ο γιός του, στην πόλη της Ofena, ένα άγαλμα που δείχνει τον Χριστό να πεθαίνει στον σταυρό.
Ο Smith μεγάλωσε στην Αίγυπτο από Ιταλό πατέρα, με σκωτσέζικες ρίζες και Αιγύπτια μητέρα.
Ασπάστηκε το Ισλάμ το 1987 και το 2001 ίδρυσε την Ένωση των Ισλαμιστών, που, όπως ισχυρίζεται, έχει 5.300 μέλη.
Ο Smith θεωρεί ότι ο εσταυρωμένος μπορεί να «φοβίσει τα παιδιά καθώς δείχνει ένα πτώμα…»
Αφού η Διεύθυνση του Σχολείου αρνήθηκε να κατεβάσουν το άγαλμα, ο Smith τους πρότεινε, για χάρη της ισότητας που προστατεύεται από το Ιταλικό Σύνταγμα, να τοποθετήσουν και ένα σύμβολο του Ισλάμ.
Η Διεύθυνση το δέχτηκε και έβαλε στον τοίχο της τάξης, ένα εδάφιο από το Κοράνι (την σούρα 112): “Δεν υπάρχει άλλος Θεός εκτός από τον Αλλάχ.”
Όταν αγριεμένοι γονείς κατέβασαν το εδάφιο από τον τοίχο, ο Smith κατέφυγε στο Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της πόλης της L’Aquila, όπου ο Δικαστής Mario Montanaro, δικαίωσε τον Smith και διέταξε τους αρμόδιους του σχολείου στην Ofena να κατεβάσουν το άγαλμα του Χριστού.
Ο δικαστής Montanaro δήλωσε μετά την απόφασή του αυτή, ότι η Ιταλία βρίσκεται σε περίοδο «πολιτιστικής μεταμόρφωσης» και ότι «οι εσταυρωμένοι στα σχολεία είναι πλέον αναχρονιστικοί»...
"ΚΑΤΩ Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"!!!!
Στην Γερμανία το Συνταγματικό Δικαστήριο γνωμοδότησε να κατέβει ο Εσταυρωμένος από τα βαυαρικά σχολεία.
Στην Γαλλία ψηφίστηκε Νόμος, στις 15 Μαρτίου 2004 (ο νόμος 2004-228) σύμφωνα με τον οποίον απαγορεύονται τα εμφανή θρησκευτικά σύμβολα στα σχολεία και στην Πρωτοβάθμια και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Ο νόμος ψηφίστηκε πάνω στο πνεύμα του λαϊκού κράτους και του διαχωρισμού Εκκλησίας – κράτους.
Τα εμφανή θρησκευτικά σύμβολα είναι οι μαντήλες για τις μουσουλμάνες μαθήτριες, τα Ιουδαικά σκουφάκια (yarmulkes) για τα Εβραιόπουλα, τα τουρμπάνια για τα αγόρια των Σιχ και οι μεγάλοι χριστιανικοί σταυροί…
"ΑΠΟΒΑΛΕΣΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΡΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥΔΑΚΙ"!!!!
Μία 17χρονη μαθήτρια κατήγγειλε στα αυστραλιανά ΜΜΕ, ότι το σχολείο της απείλησε να την αποβάλλει αν συνέχιζε να κρεμά στο λαιμό της ένα χρυσό σταυρό.
Η Τζέιμι Ντέρμαν, που φοιτά στο Sunbury Downs Secondary College, δήλωσε οργισμένη από την απαγόρευση, την οποία θεωρεί απαράδεκτη, διακριτική και προσβλητική.
«Είμαι οργισμένη, συγχυσμένη και βαθύτατα λυπημένη από την απαγόρευση. Πιστεύω, ότι έχω κάθε δικαίωμα να δηλώνω την χριστιανική πίστη μου φορώντας το σταυρό μου», δηλώνει η νεαρή μαθήτρια. «Δεν καταλαβαίνω, γιατί δεν πρέπει να φορώ το σταυρό μου», διερωτάται με πικρία. «Η απαγόρευση μου προκαλεί δάκρυα».
Εκπρόσωποι χριστιανικών δογμάτων επικρίνουν την πολιτική του σχολείου και ζητούν την άμεση ακύρωσή της, διότι επηρεάζει αρνητικά τη θρησκευτικότητα των παιδιών.
ΤΟ ΣΤΑΥΡΟΥΔΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΛΟΥΖΑ ΑΛΛΙΩΣ ΑΠΟΛΥΕΣΑΙ!!!
Η αεροπορική εταιρία British Airways ζήτησε από χριστιανή υπάλληλό της, να κρύψει το σταυρουδάκι που φορούσε, λόγω της πολιτικής που ακολουθεί η εταιρία σχετικά με την εμφάνιση του προσωπικού.
Η Nadia Eweida εργάζεται στο τμήμα ελέγχου στο αεροδρόμιο Heathrow στο Λονδίνο. Έφυγε, χωρίς να πληρωθεί, από την εταιρία, αφού αρνήθηκε να κρύψει το σταυρό που φορούσε.
"Θεωρώ ότι το θέμα αυτό έχει μεγάλη σημασία σχετικά με το πώς θα εξωτερικεύουν οι χριστιανοί την πίστη τους " είπε.
Οι British Airways δηλώνουν ότι όλα τα κοσμήματα συμπεριλαμβανομένων και των θρησκευτικών συμβόλων πρέπει να φοριούνται μέσα από την στολή εργασίας. Εξαίρεση γίνεται μόνο για τα τουρμπάνια των Σιχ και τα hijabs των μουσουλμάνων που δεν μπορούν να κρυφθούν.
Ο Clifford Longley, ειδικός σε θέματα θρησκειών, θεωρεί ότι οι κανόνες της αεροπορικής εταιρίας, βασίζονται σε εσφαλμένη αντίληψη για την προσβολή που μπορεί να δημιουργήσει ένας σταυρός.
Τονίζει : "Κάτι περίεργο υπάρχει στα ελεύθερα μυαλά τους, ώστε να νομίζουν ότι οι Μουσουλμάνοι ή οι Ινδουιστές θα προσβαλλόντουσαν από τον Χριστιανισμό. Οι Μουσουλμάνοι θεωρούν τον Ιησού Χριστό ως προφήτη του Ισλάμ, δεύτερο μετά τον Μωάμεθ και δεν αντιπαθούν τον σταυρό."
Ο Inayat Bunglawala, από το Συμβούλιο των Μουσουλμάνων της Βρετανίας δήλωσε ότι ο σταυρός δεν προκαλεί στους Μουσουλμάνους καμία προσβολή.
Από την άλλη πλευρά, ο Austen Ivereigh, ένας Καθολικός συγγραφέας και δημοσιογράφος, θεωρεί ότι οι British Airways πράξανε σωστά και υπεύθυνα. "Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να διακηρύξεις την πίστη σου. Η αληθινή χριστιανική μαρτυρία είναι η αγάπη και μέσα από αυτήν μπορείς να πλησιάσεις τους ανθρώπους και να τους μιλήσεις για την πίστη σου. Σήμερα ο σταυρός έχει γίνει μόδα στους τραγουδιστές της ραπ μουσικής."
Δείτε σχετικό βίντεο με δήλωση για το θέμα, του Σκωτσέζου συγγραφέα και πολιτικού (γνωστού για τις αριστερές του θέσεις) και μέλος του Κοινοβουλίου, George Galloway, ο οποίος αποκαλεί την τακτική αυτήν "υστερία"...
1 σχόλιο:
Δὲν τοὺς πάει καλὰ καὶ ἔχουν λυσσάξει.
Ρὲ παιδιὰ δὲν πᾶτε σὲ καμμιὰ μουσουλμανικὴ χώρα νὰ πεῖτε τίποτε παρόμοιο;
Δημοσίευση σχολίου