Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

Σταυρός σε μνημείο πεσόντων κινδυνεύει να «ξηλωθεί», γιατί ενοχλεί…


ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - Πηγή: www.Foxnews.com


Στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ οδηγείται μια μακροχρόνια νομική μάχη που αφορά ένα μεγάλο σταυρό που έχει στηθεί εδώ και 75 χρόνια σε δημόσια γη σε ένα απομακρυσμένο μέρος της Καλιφόρνιας των ΗΠΑ και αποτελεί μνημείο για τους στρατιώτες που έπεσαν κατά την διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.


Ο σταυρός, που βρίσκεται σε μια απότομη πλευρά - μέσα στην έρημο - που είναι γνωστή ως Sunrise Rock στο Mojave National Preserve, έχει καλυφθεί από κόντρα πλακέ τα τελευταία χρόνια, μετά από την έκδοση δικαστικών αποφάσεων ότι παραβιάζεται η απαγόρευση της πρώτης τροπολογίας του Συντάγματος των ΗΠΑ (First Amendment) σύμφωνα την οποία απαγορεύεται η κυβέρνηση να υιοθετήσει κάποια θρησκεία.


Η υπόθεση ξεκίνησε όταν ένας πρώην εργαζόμενος στην Εθνική Υπηρεσία Πάρκων, ο οποίος εκπροσωπείται από την "Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών", (American Civil Liberties Union - ACLU) κατέφυγε στα Δικαστήρια με την απαίτηση να αφαιρεθεί ο σταυρός ή να καλυφθεί, όταν η Υπηρεσία αρνήθηκε να επιτρέψει την ανέγερση ενός βουδιστικού μνημείου κοντά στο σημείο που βρίσκεται ο σταυρός.


Ο Frank Buono, ο οποίος δηλώνει καθολικός, ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία αντίρρηση στα θρησκευτικά σύμβολα, αλλά αποφάσισε να δράσει όταν η διεύθυνση αποφάσισε να επιτρέψει την παρουσία μόνο του χριστιανικού συμβόλου.

Η λειτουργία του πρωινού της Κυριακής του Πάσχα (Easter Sunrise Service) πραγματοποιείται στο συγκεκριμένο χώρο εδώ και δεκαετίες.

Δικαστήριο στο Σαν Φρανσίσκο έχει επανειλημμένως αποφανθεί υπέρ του Buono.

Το Κογκρέσο όμως έχει παρέμβει για λογαριασμό του σταυρού, απαγορεύοντας την Υπηρεσία Πάρκων να δαπανήσει χρήματα για την απομάκρυνση του σταυρού, τον οποίον θεωρεί ότι είναι εθνικό μνημείο και τελικά πρότεινε το συγκεκριμένο κομμάτι η γης να δοθεί σε ιδιώτες.

Το εφετείο όμως ακύρωσε την μεταβίβαση της γης το 2004, λέγοντας ότι «το να χαράξεις ένα μικρό ιδιωτικό αγροτεμάχιο εν μέσω αυτής της τεράστιας έκτασης - όπως ένα ντόνατς με τρύπα - με τον σταυρό στην κορυφή, δεν θα κάνει μειώσει την ανεπίτρεπτη κυβερνητική υποστήριξη για το θρησκευτικό σύμβολο.

Οργανώσεις βετεράνων του πολέμου εκφράζουν την ανησυχία τους ότι και άλλα θρησκευτικά σύμβολα που χρησιμεύουν ως μνημεία πολέμου θα μπορούσαν να απειληθούν από μια απόφαση υπέρ του Buono.

Αντίθετα, Εβραίοι και μουσουλμάνοι βετεράνοι, θεωρούν ότι ο σταυρός ως μνημείο τιμάει τους χριστιανούς βετεράνους αποκλείωντας όλους τους άλλους.

Από την πλευρά της η κυβέρνηση επιθυμεί το δικαστήριο να αποφανθεί ότι Buono δεν είχε δικαίωμα να καταθέσει αγωγή, διότι, ως χριστιανός, δεν υφίσταται καμία βλάβη από τον σταυρό. Ο κύριος ισχυρισμός του είναι ότι οι άλλοι μπορεί να νιώθουν αποκλεισμένοι, λέει η κυβέρνηση.

Εναλλακτικά, η κυβέρνηση λέει ότι η μεταβίβαση της γης σε ιδιώτες θα λύσει οποιοδήποτε πρόβλημα με την Πρώτη Τροπολογία.

Η υπόθεση ονομάζεται Salazar κατά Buono, 08-472.


http://www.donttearmedown.com/



Δείτε το βίντεο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: