Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2010

Ιερέας συμβουλεύει τους ενορίτες του να κλέβουν μεγάλα καταστήματα


Συμβουλεύει τους φτωχούς ανθρώπους που ψάχνουν απεγνωσμένα για λεφτά να δράσουν άμεσα και να αφαιρούν τα αγαθά που χρειάζονται από τα μεγάλα καταστήματα.


Πρόκειται για τον αιδ. Tim Jones, Αγγλικανό ιερέα ο οποίος σε Κυριακάτικο κήρυγμά του είπε ότι το να κλέβεις από τα μεγάλα και πετυχημένα καταστήματα είναι προτιμότερο από το να κλέβεις, να ληστεύεις ή να πορνεύεις.


Ο ιερέας είπε στους ενορίτες του ότι δεν παραβιάζεται η όγδοη εντολή «ου κλέψεις», διότι «είναι επιτρεπτό για εκείνους που βρίσκονται σε τόσο απελπιστική κατάσταση να βρουν τρόφιμα προκειμένου να μην πεθάνουν από την πείνα».


Αλλά η συμβουλή του καταδικάστηκε απερίφραστα από την αστυνομία και την τοπική βουλευτή των Συντηρητικών (Tory).


Ο πατέρας Τζόουνς, 42 ετών, μιλούσε (την περίοδο πριν τα Χριστούγεννα) για τη γέννηση του Χριστού όταν συσχέτισε την ιστορία με το πως φτωχοί και ευάλωτοι άνθρωποι είναι δυνατόν αν ανταπεξέλθουν τις ημέρες των Χριστουγέννων.


«Η συμβουλή μου, ως χριστιανός ιερέας, είναι να ‘σηκώσουν’ τα αγαθά που θέλουν από τα καταστήματα,» είπε έκπληκτος στο ποίμνιό του στην Εκκλησία του St Lawrence και της St Hilda στην Υόρκη της Αγγλίας.


«Δεν δίνω τέτοια συμβουλή, διότι πιστεύω ότι η κλοπή είναι κάτι καλό, ή γιατί πιστεύω ότι είναι ακίνδυνο, γιατί δεν είναι.


«Δεν θα συμβούλευα να κλέβουν από μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, αλλά από τις μεγάλες εθνικές επιχειρήσεις, γνωρίζοντας ότι το κόστος μετακυλίεται τελικά σε εμάς τους υπόλοιπους, με τη μορφή υψηλότερων τιμών.


«Θα τους συμβούλευα να μην πάρουν περισσότερα από ό, τι χρειάζονται. Δίνω αυτήν τη συμβουλή με βαριά καρδιά. Ας μην διαστρεβλωθούν τα λόγια μου σαν ένα γενικό κάλεσμα στους ανθρώπους να κλέβουν καταστήματα.


«Το ότι η κλοπή καταστημάτων είναι η καλύτερη επιλογή που έχει απομείνει σε μερικούς ανθρώπους δεν θα πρέπει να οδηγήσει σε μία σκληρή κατηγορία για το ποιοι είμαστε.

«Αντιθέτως, θα πρέπει αυτό να αποτελέσει μια πρόσκληση για την κοινωνία μας να μην αντιμετωπίζει πια τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες με αδιαφορία και περιφρόνηση.


«Όταν οι άνθρωποι απολύονται από τη φυλακή, ή βρίσκονται ξαφνικά χωρίς δουλειά ή χωρίς οικογενειακή υποστήριξη και μετά μένουν για εβδομάδες με ανεπαρκή ή ακατάλληλη κοινωνική υποστήριξη, αυτό δεν είναι μία μνημειώδης, καταστροφική παραφροσύνη;


«Δεν δημιουργούμε έτσι μια κατάσταση που οδηγεί ορισμένους ανθρώπους, να μην έχουν άλλη επιλογή εκτός από το έγκλημα;»


Ο ιερέας, πατέρας δύο παιδιών, στην ενορία του οποίου βρίσκονται άνθρωποι κάθε κοινωνικής τάξης, συμβούλευσε τους ανθρώπους του ότι σε δύσκολες στιγμές «δεν πρέπει να βλάψουν κανέναν και να το χειριστούν όσο καλύτερα μπορούν».


Και πρόσθεσε: «Ο ισχυρός πειρασμός είναι να κάνεις διάρρηξη ή να ληστέψεις ανθρώπους – από την οικογένεια, τους φίλους, τους γείτονες, ή ξένους.

Άλλοι (εξαιτίας των οικονομικών αδιεξόδων) μπαίνουν στον πειρασμό της πορνείας, έναν εφιαλτικό κόσμο που υποβαθμίζει και προσβάλει τον κάθε άνθρωπο. Άλλοι μπαίνουν στον πειρασμό της αυτοκτονίας. Αντί όλων αυτών εγώ θα προτιμούσα όλοι αυτοί να έκλεβαν καταστήματα.


«Η ζωή των φτωχών στη σύγχρονη Βρετανία είναι μια διαρκής πάλη, ένα ναρκοπέδιο ανταγωνιστικών ευκαιριών, ανταγωνιστικών ευθυνών, υποχρεώσεων και απαιτήσεων, μια συνεχής προσπάθεια για την επίτευξη του αδύνατου.

«Για πολλούς που βρίσκονται στο τελευταίο σκαλοπάτι της κοινωνίας μας, μία νόμιμη, τίμια ζωή μπορεί μερικές φορές να φαίνεται εντελώς απίθανη.


Η Anne McIntosh, Συντηρητική βουλευτής της περιφέρειας της Υόρκης, η οποία έχει αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την επιβολή ισχυρότερων ποινών για αυτούς που κλέβουν καταστήματα, είπε: «Δεν αποδέχομαι κάποιος να εμφανίζεται ως ηθικός αυτουργός διάπραξης μιας αξιόποινης πράξης.


«Η κλοπή είναι ένα έγκλημα που στρέφεται κατά ολόκληρης της τοπικής κοινότητας και της κοινωνίας" λέει.


Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του North Yorkshire είπε: «Πρώτα απ 'όλα, η κλοπή σε ένα μαγαζί αποτελεί ποινικό αδίκημα και το να δικαιολογείται μία τέτοια ενέργεια για οποιοδήποτε λόγο είναι εξαιρετικά ανεύθυνο.


«Η στροφή ή η επιστροφή στο έγκλημα θα κάνει τα πράγματα χειρότερα, αυτό είναι σίγουρο».


O Αρχιδιάκονος της Υόρκης, Σεβ. Richard Seed, δήλωσε: «Η Εκκλησία της Αγγλίας δεν συμβουλεύει κανέναν να κλέβει καταστήματα, ή να παραβαίνει το νόμο με οποιονδήποτε τρόπο.


«Ο πατέρας Tim Jones θέτει σημαντικά θέματα σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι, όταν δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα με τα οικονομικά τους, αλλά η κλοπή σε μαγαζί δεν είναι ο τρόπος για να ξεπεράσουμε αυτές τις δυσκολίες.


«Υπάρχουν πολλές οργανώσεις και φιλανθρωπικές οργανώσεις που εργάζονται για τα άτομα που έχουν ανάγκη και το Συμβουλευτικό Γραφείο του Πολίτη (Citizens' Advice Bureau) είναι μία καλή πρώτη λύση για να απευθυνθεί κάποιος.


Πηγή: http://www.dailymail.co.uk/


2 σχόλια:

Manos είπε...

Άκου επιτρέπει τις κλοπές!
Πολιτικός έπρεπε να γίνει και όχι ιερέας! :) Το αξιοσημείωτο είναι πως κάθε άνθρωπος ακόμα και με αυτή την ανθρώπινη φυση άλλα μεν αμαρτήματα τα καταδικάζει άλλα δε, τα δικαιολογεί ανάλογα πάντα με το γούστο και τη φύση του καθενός!

Ανώνυμος είπε...

ΑΜΑ ΣΥΛΛΑΒΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΝ ΚΛΕΦΤΗ-ΕΝΟΡΙΤΗ ΘΑ ΠΑΕΙ Ο "ΙΕΡΕΑΣ" ΝΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΕΙ;

ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΕΙ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΝ ΔΑΣΚΑΛΕΨΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ;

ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ!!!