Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή, 22 Οκτωβρίου 2010

Γαλλία: Σταθερά αυξανόμενος ο αριθμός βεβηλώσεων τάφων


Γαλλία (LeFigaro): Έκθεση της Εθνικής χωροφυλακής (Γρεναδιέροι) υπογραμμίζει το γεγονός ότι οι περισσότερες βεβηλώσεις από το 2005 έχουν στόχο καθολικά νεκροταφεία και ιερά μέρη.

Μέσα σε κλίμα εντυπωσιακής αδιαφορίας, η Γαλλία πέφτει θύμα βεβήλωσης κάθε δεύτερη μέρα. Σύμφωνα με μια έκθεση από το γενικό κατάλογο της εθνικής χωροφυλακής, όχι λιγότερο από 184 βεβηλώσεις τάφων ήταν εγγεγραμμένες μόνο πέρυσι, 19 μόνο περιπτώσεις λιγότερες από το 2008. Από το 2005, ιεροί τόποι βεβηλώνονται κάθε δεύτερη μέρα.

"Τα εγκλήματα που διαπράττονται σε νεκροταφεία είναι κυρίως το γκρέμισμα και η αποκαθήλωση σταυρών, στηλών και επιγραφών", υπογραμμίζει η έκθεση, η οποία τονίζει ότι το 95% των καταγεγραμμένων βεβηλώσεων αφορούν "στην πλειοψηφία τους χριστιανικούς τάφους και εκκλησίες».

Στη χώρα και τα προάστια, περίπου 122 κοινοτικά νεκροταφεία και 34 καθολικά κέντρα λατρείας και 18 ηρώα έγιναν στόχος των βανδάλων το 2009. ...

Οι βεβηλωτές συνήθως δρουν στις 30 Απριλίου, ημερομηνία που είναι τα γενέθλια του Χίτλερ και της ίδρυσης της «εκκλησίας του Σατανά» στις Ηνωμένες Πολιτείες. Πολλές τέτοιες πράξεις παρατηρούνται επίσης στις 31 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία εορτάζεται το Halloween και το σατανιστικό νέο έτος, αλλά και τα ηλιοστάσια και οι ισημερίες. ...

«Γενικά, οι έρευνες δεν μας επιτρέπουν να προσδιορίσουμε τα πραγματικά κίνητρα των βεβηλωτών», δήλωσε Γάλλος χωροφύλακας. Πράγματι, τα αποδεικτικά στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί μερικές φορές προκαλούν σύγχυση (για παράδειγμα, σβάστικες μαζί με σατανιστικά γκράφιτι )"....

Εάν οι πράξεις αποδίδονται σε «πιστούς του σατανά», τότε είναι ικανοί ως «μειονότητα». Αναλυτές του Γραφείου Ποινικών Υποθέσεων (Bureau des Affaires Criminelles, ΠΑ) παρατηρεί ότι "μεταξύ όλων των πράξεων που είχαν καταγραφεί το 2009, οι περισσότερες συμπεραίνεται ότι σχετίζονται με το σατανισμό (καταστροφή σταυρών ή αναποδογύρισμα σταυρών)."

Διαβάστε περισσότερα στις εφημερίδες Le Figaro (γαλλικά) ΕΔΩ

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: