Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

ΓΑΛΛΙΑ: Θύμωσαν… με την Marine Le Pen, γιατί δεν «καταδίκασε» την κατάληψη του υπό κατασκευή τζαμιού στο Πουατιέ



 
«Αυτές είναι ρατσιστικές ενέργειες τραμπούκων. Εκφράζω την υποστήριξή μου στη μουσουλμανική κοινότητα, η οποία έχει δεχτεί επίθεση». - Δήμαρχος του Πουατιέ, Alain Claeys.

«Η πρώτη μου αντίδραση είναι καταδίκη αυτής της πράξης. Δεν σέβεται τις δημοκρατικές αξίες μας, ελευθερία, ισότητα, αδελφοσύνη...". - Bouchaib Kamali,  πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου των Μουσουλμάνων.

«Ζητάμε την άμεση διάλυση όλων των «κουκουλοφόρων» (‘nesting dolls’) του ακροδεξιού κινήματος που κατέλαβε το εργοτάξιο του τζαμιού του Πουατιέ. Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα μέτρα για να κλείσει το σύνολο των δικτυακών τόπων του κινήματος αυτού, ενώ οι ηγέτες του πρέπει να κατηγορηθούν για υποκίνηση σε φυλετικό μίσος». - MRAP, το Κίνημα κατά του Ρατσισμού και για την Φιλία μεταξύ των Λαών.

«Απαιτούμε τη διάλυση της ακροδεξιάς ομάδας Génération Identitaire και κάθε ομάδας που συνδέεται με την κατάληψη του χώρου κατασκευής του τζαμιού στο Πουατιέ». - Ένωση Εβραίων Φοιτητών Γαλλίας (UEJF).

Όλος ο πολιτικός χώρος στην Γαλλία έχει καταδικάσει έντονα την κατάληψη του χώρου του μελλοντικού τζαμιού στο Πουατιέ, από την ομάδα ‘Generation Identitaire’.

Όλοι, εκτός από την πρόεδρο του Εθνικού Μετώπου, Marine Le Pen, η οποία «χάλασε τη σούπα» και εξαγρίωσε (πάλι) τα κατεστημένα media.

«Είμαι συγκλονισμένη από τις αντιδράσεις της πολιτικής υστερίας», είπε την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου στο RTL. «Θα ήθελα (οι πολιτικοί) να έχουν τις ίδιες υστερικές αντιδράσεις όταν υπήρχαν πολλαπλές καταλήψεις εκκλησιών».

Όταν την ρώτησαν εάν «σοκαρίστηκε» από την επίκληση από την ομάδα του Charles Martel, που νίκησε στο Πουατιέ τους Άραβες και τους έδιωξε εκτός Γαλλίας το 732 μ.Χ., η Le Pen απάντησε : «Θέλετε να κάνω δήλωση μετάνοιας ζητώντας συγγνώμη για τις πράξεις του Charles Martel; [...] Νομίζω ότι πρέπει να τρέξουμε να μετανοήσουμε…», είπε και θεωρήθηκε ως νύξη για την δήλωση του Γάλλου προέδρου François Hollande, ο οποίος μίλησε για "αιματηρή καταστολή" στα γεγονότα της 17ης Οκτωβρίου 1961, με την διαδήλωση των Αλγερινών.

Η Marine Le Pen υποστήριξε επίσης τις απαιτήσεις της Generation Identitaire,  λέγοντας ότι είναι «δυσανάλογη» η απαίτηση της διάλυσης της κίνησης. Σε αυτή την περίπτωση, "θα πρέπει επίσης να ζητήσουμε τη διάλυση της “GISTI” (φιλομεταναστευτική ΜΚΟ), του “SOS Ρατσισμός”, που οδήγησαν στην κατάληψη μια σειράς από εκκλησίες».

Δεν συμφώνησε όμως με τον «τρόπο δράσης» της κίνησης, λέγοντας ότι ένας «χώρος λατρείας δεν είναι τόπος για πολιτική έκφραση».

"Καταλαβαίνω τους φόβους και τις ανησυχίες για τη κατασκευή του γιγαντιαίου τζαμιού, για μεγάλα τζαμιά με μιναρέδες, 22 μέτρων, χωρίς πολλές φορές να έχει ζητηθεί η γνώμη των κατοίκων", δήλωσε η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου. Πρέπει να υπάρχει συζήτηση για την χρηματοδότηση, είτε για το αν χρηματοδοτούνται από την κυβέρνηση ή την τοπική διοίκηση (...) για το αν χρηματοδοτούνται από την UOIF, που είναι θυγατρική της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, δηλαδή μιας πολύ ριζοσπαστικής έκφρασης του Ισλάμ".

«Ένα αίτημα για δημοψήφισμα σχετικά με το θέμα (κατασκευής τζαμιών) δεν το βρίσκω απαράδεκτο», κατέληξε.

Δείτε το βίντεο:



ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να αρχίσουν σύντομα τα πογκρόμ στη Ευρώπη για να καθαρίσουμε απο αφρική και ισλάμ ...

Η Ελλάς είναι λευκή, ανεύ περιτομής και η Ευρώπη Ελληνική!

Καλό ταξίδι και στα τσακίδια !!!!

Πάνος είπε...

Θύμωσαν επειδή ζήτησε δημοκρατία ; θύμωσαν επειδή ζήτησε δημοψήφισμα για να αποφασίσουν οι Γάλλοι τι θέλουν.

Ανώνυμος είπε...

Επειδη τυχαινει λογω εργασιας να ζω το μισο σχεδον ετος στη Γαλλια,μπορω να επιβεβαιωσω την καταληψη της ιστορικης αυτης Ευρωπαικης χωρας απο εκατομμυρια τριτοκοσμικων {λαθρο}μεταναστων και κυριως μουσουλμανων.
Η κατασταση ειναι πλεον τραγικοτατη και οχι απλως τραγικη...

Η Μαριν Λεπεν ειναι η μονη ελπιδα της Γαλλιας και των γηγενων Γαλλων καθως και των Ευρωπαιων μεταναστων που ζουν εκει.
Επειδη γνωριζω πολλους Γαλλους γκε'ι' ειμαι τελος σε θεση να βεβαιωσω οτι πλεον οι περισσοτεροι Γαλλοι ομοφυλοφιλοι ψηφιζουν Φρον Νασιοναλ και την καταπληκτικη Μαριν Λεπεν .Ο μεγαλος εχθρος των γκει ειναι οι μουσουλμανοι εποικοι και αυτο οσο περνα ο καιρος γινεται ολο και πιο εκδηλο.Φυσικα οι γκε'ι' οργανωσεις εγκλωβισμενες στην πολιτικη ορθοτητα δεν τολμουν να θιξουν το μεγαλο αυτο προβλημα που αντιμετωπιζει η ομοφυλοφιλη κοινοτητα.Καποιοι γκει που τολμησαν να πουν οτι θα κανουν "κισιν" εξω απο τζαμι εμειναν στα λογια διοτι δεχτηκαν απειλες κατα της ζωης τους ...Ετσι οι "ακτιβιστες" {???} περιοριστηκαν να κανουν "κισιν" μονο εξω απο εκκλησιες !!! Μιλαμε για τοσο θαρρος...Αλλα τι να περιμενει κανεις απο καλοπληρωμενους "ακτιβιστες"slosse ...

Αχιλλεας Πατροκλος.