Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Σαν τα ζώα σφάζουν τους χριστιανούς στη Νιγηρία

Άνθρωποι που εργάζονται για την χριστιανική οργάνωση ‘Voice of the Martyrs’ (VOM), λένε ότι οι Χριστιανοί στη βόρεια Νιγηρία αντιμετωπίζουν πρωτόγνωρες δοκιμασίες και άγριους ​διωγμούς. Η οργάνωση διένειμε 37 ποδήλατα, 15 μοτοσικλέτες και 50 μεγάφωνα σε χριστιανούς ηγέτες στον βορά πρόσφατα. Αυτά τα απλά εργαλεία θα τους βοηθήσουν να κηρύξουν το ευαγγέλιο στη βόρεια Νιγηρία.

Σε μια περιοχή στην επαρχία Gombe, μια από τις σκληρότερα πληγείσες περιοχές στο βορρά, τουλάχιστον 2.500 χριστιανοί συγκεντρώθηκαν για να λατρεύσουν τον Θεό. Χήρες, ορφανά, ποιμένες και ολόκληρες οικογένειες από όλη την Gombe ήρθαν για να ακούσουν το κήρυγμα του ευαγγελίου και για την αγάπη προς τον πλησίον. Ο κήρυκας υπενθύμισε στους πιστούς ότι δεν πρέπει να μισούν τους επιτιθέμενους όπως και ο πρωτομάρτυρας Στέφανος που συγχώρησε εκείνους που τον λιθοβολούσαν.
 
Οι Χριστιανοί είναι ο στόχος συνεχιζόμενων επιθέσεων και "σφάζονται σαν τα ζώα" σχεδόν κάθε μέρα στο βόρειο τμήμα της Νιγηρίας, κάτι που πολύ λίγο γίνεται γνωστό από τη διεθνή κοινότητα, σύμφωνα με άνθρωπο της VOM. Οι Χριστιανοί γίνονται στόχος στα σπίτια τους, στις δουλειές τους, στα χωράφια τους, ενώ ταξιδεύουν στις εθνικές οδούς, ακόμη και στις εκκλησίες τους.

«Αυτοί οι Χριστιανοί είναι φυλακισμένοι, αν και μπορεί να μην υπάρχουν τοίχοι και οδοφράγματα που τους περιβάλλουν, αλλά έχουν περιοριστεί σε μια μοίρα που είναι ο θάνατος από βομβαρδισμούς, σφαίρες, φωτιά, ξίφη, μαχαίρια και οικονομική δυσπραγία», είπε ο άνθρωπος της VOM. "Οι Χριστιανοί δεν επιτρέπεται να πάνε στην αγορά ή σε φάρμες, και όλα αυτά επειδή πιστεύουν στον Ιησού Χριστό.

«Αυτοί οι Χριστιανοί ζουν σαν κάθε μέρα είναι η τελευταία τους. Κάποιος μου είπε σε μια από τις πόλεις, “Δεν είμαστε παρά πτώματα που περπατάνε, περιμένοντας την ημέρα της ταφής μας”. Και παρόλο που θεωρούνται πολίτες δεύτερης κατηγορίας, οι Χριστιανοί στη βόρεια Νιγηρία, κρατάνε ισχυρή την πίστη τους και επιθυμούν να μεταδώσουν μήνυμα του ευαγγελίου».

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

3 σχόλια:

konion είπε...

Αὐτοὶ οἱ κύρηκες μᾶλλον δὲν ἔχουν καταλάβει καλὰ τὸ νόημα τῆς ἀγάπης.
Καὶ ὁ Χρηστὸς μὲ τὸ μαστίγιο μπῆκε στὸν ναό.

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

14 και ευρεν εν τω ιερω τους πωλουντας βοας και προβατα και περιστερας και τους κερματιστας καθημενους
15 και ποιησας φραγελλιον εκ σχοινιων παντας εξεβαλεν εκ του ιερου τα τε προβατα και τους βοας και των κολλυβιστων εξεχεεν το κερμα και τας τραπεζας ανετρεψεν
16 και τοις τας περιστερας πωλουσιν ειπεν αρατε ταυτα εντευθεν μη ποιειτε τον οικον του πατρος μου οικον εμποριου
Ευαγγέλιο Ιωάννου β΄14-16

O Ιησούς Χριστός δεν χτύπησε με το φραγγέλιο-μαστίγιο ούτε ανθρώπους ούτε ζώα, αλλά μόνο τα τραπέζια με τα νομίσματα ανέτρεψε.

konion είπε...

Ὁ Θεὸς μᾶς ἔδωσε μυαλό, ὄχι σφάξε με ἀγά μου ν' ἁγιάσω.
Σήμερα εἴμεθα ἐλεύθεροι καὶ ἔχουμε καὶ εὐαισθησίες τέτοιου τύπου διότι κάποιοι, οἱ προπάτορές μας σκότωσαν, ἔσφαξαν τοὺς ἐχθροὺς τῆς Ἑλλάδος.
Ἡ ὀρθόδοξος πίστη μας δὲν μπορεῖ νὰ χρησιμοποιεῖται κατὰ τὸ δοκοῦν. Οὔτε κάποιοι νὰ μὴν ἔχουν ἠθικὸ πρόβλημα μὲ τὸν πλοῦτο καὶ ὅτι συνεπάγεται καὶ νὰ ἔχουν ἠθικὸ πρόβλημα ὅταν τοὺς σκοτώνουν πῶς θὰ ἀμυνθοῦν.

Οἱ ρωμαιοκαθολικοὶ δὲν μὲ ἐνδιαφέρει τὶ λένε, ἔχουν τὸ ἀλάθητο τοῦ Πάπα. Τὰ ἄλλα πλέον δόγματα δὲν γνωρίζω ἐὰν ἔχουν πλέον σχέσι μὲ τὸν Χριστό.