Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο, 19 Οκτωβρίου 2013

ΗΠΑ: Η Καλιφόρνια νομιμοποιεί την οικογένεια με τρεις «γονείς»Τα παιδιά στην Καλιφόρνια θα είναι σε θέση να έχουν νόμιμα τρεις γονείς βάσει ενός νέου νόμου που οι επικριτές του έχουν ονομάσει «Δούρειο Ίππο της ατζέντας του ‘γάμου’ των ομοφυλόφιλων».

Η νέα νομοθεσία έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει τις περιπτώσεις εκείνες στις οποίες τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια έχουν ένα παιδί από βιολογικό γονέα του αντίθετου φύλου (ΚΟ: Μα πως αλλιώς θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά;;;!! Είδατε; Το φυσιολογικό, έγινε απλώς ένας «τύπος γονέα».)

Το νομοσχέδιο εν μέρει προκλήθηκε από μια περίπλοκη δικαστική μάχη επιμέλειας τέκνου το 2011, όπου το παιδί ενός ζευγαριού λεσβιών δόθηκε σε ανάδοχη οικογένεια, αφού από τους «γονείς» του η μία κατέληξε στη φυλακή και η άλλη στο νοσοκομείο.

Στον βιολογικό πατέρα του παιδιού χορηγήθηκε αρχικά η γονική μέριμνα από το δικαστήριο, αλλά η απόφαση ανατράπηκε στη συνέχεια από απόφαση εφετείου το οποίο έκρινε ότι ένα παιδί δεν μπορεί να έχει περισσότερους από δύο γονείς.

«Από τη στιγμή που αρχίσαμε να προσπαθούμε να κάνουμε ‘φυσιολογικό’ να ανατρέφεται ένα παιδί από ζευγάρια ατόμων του ίδιου φύλου και να επαναπροσδιορίζουμε το γάμο ώστε να αφαιρεθεί η προϋπόθεση να είναι μεταξύ ατόμων των δύο φύλων, αναμενόμενο είναι να καταλήξουμε στην τριπλή ανατροφή των παιδιών», λέει η Jennifer Roback Morse, ιδρύτρια του Ινστιτούτου Ruth, το οποίο υπερασπίζεται τον ‘παραδοσιακό’ γάμο.

Η νομοθεσία, η οποία υπεγράφη από το κυβερνήτη Τζέρι Μπράουν*, θα τεθεί σε ισχύ στις αρχές του επόμενου έτους, κάνοντας την Καλιφόρνια την πέμπτη πολιτεία στην Αμερική που έχει περάσει ένα τέτοιο νόμο.

Το νομοσχέδιο που χρηματοδοτείται από το Εθνικό Κέντρο για τα Δικαιώματα των Λεσβιών και το Ινστιτούτο Υπεράσπισης των Παίδων στη Νομική Σχολή του Σαν Ντιέγκο.

Ο Brad Dacus, πρόεδρος του Pacific Justice Institute, λέει, «Αυτό, σε μακροπρόθεσμη βάση, θα αποδειχτεί ένα λάθος.»

Και προσθέτει: «Αυτοί που θα πληρώσουν το τίμημα δεν είναι οι ακτιβιστές, αλλά τα παιδιά, τα οποία θα ζήσουν μεγαλύτερες συγκρούσεις και αναποφασιστικότητα για θέματα που αφορούν την ευημερία τους».

Ο Dacus λέει ότι οι περισσότεροι από δύο νόμιμους γονείς θα δημιουργήσει τη δυνατότητα για μεγαλύτερη διαμάχη για το τι είναι καλύτερο για ένα παιδί και θα οδηγήσει σε πιο περίπλοκες δικαστικές μάχες.

Το 2010, μια λεσβία μητέρα στη Βρετανία έχασε μια πικρή δικαστική μάχη για την επιμέλεια από τον ομοφυλόφιλο άνδρα που γέννησε τα δύο της παιδιά μέσω τεχνητής γονιμοποίησης.ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θα ριξω λιγο το επιπεδο,αλλα η φραση που κολλα εδω νομιζω ειναι "μπλεξανε τα μπουτια τους"

Ανώνυμος είπε...

Όντως , αφού κατάφεραν να αποσυνδέσουν το γάμο από την τεκνοποία, σε μαθηματική ακρίβια οδηγούμαστε στο "οποιοδήποτε σύνολο ανθρώπων να μπορεί να συνάπτει γάμο κοινή συναινέση"
Αργότερα θα αναρωτηθούμε αν το τρίτο άτομο μπορει ή πρέπει να είναι παντρεμένο και με τα δύο άλλα μέλη. Έτσι θα οδηγηθούμε στην πολυγαμία και για άνδρες και για γυναίκες.
Ουσιαστηκά ο γάμος των ομοφυλλοφίλλων οδηγεί στην κατάργηση του γάμου ως θεσμό προστασίας της τεκνοποιήας.
Πρέπει να αναρωτηθούμε εάν ως γραμμή άμυνας εναντίον του γάμου των ομοφυλλοφίλων (όταν φέρουν αυτήν την αντζέντα εδώ) πρέπει να επιλέξουμε το "Δεν καταργούμε το γάμο καλύτερα τελειώς ως κρατικό θεσμό"
Εξάλλου εκεί οδηγεί.