Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Δωρεάν υγειονομική περίθαλψη για τους παράνομους μετανάστες στη Βρετανία ζητάει Ρουμάνα ευρωβουλευτής, καθώς και να απαγορευτεί η φράση "παράνομος μετανάστης"

Με την πρότασή της η Ρουμάνα ευρωβουλευτής Norica Nicolai, κάνει έκκληση οι γυναίκες μετανάστριες που δεν έχουν δικαίωμα να παραμείνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο να δικαιούνται δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, κοινωνική στέγαση και να στέλνουν τα παιδιά τους στα δημόσια σχολεία.

Η κυβέρνηση θα μπορούσε επίσης να απαγορεύσει την επιβολή οποιουδήποτε νομικού καθήκοντος των δημοσίων υπαλλήλων να αναφέρουν ύποπτους λαθρομετανάστες στον Οργανισμό Συνόρων. Οι προτάσεις αυτές, που περιέχονται σε ένα σχέδιο εγγράφου πολιτικής της Επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα Δικαιώματα των Γυναικών και την Ισότητας των Φύλων, πρόκειται να τεθούν σε ψηφοφορία τον επόμενο μήνα.

Η έκθεση, από την ομάδα εργασίας με επικεφαλής την Norica Nicolai, ζητεί επίσης να απαγορευτεί η φράση "παράνομος μετανάστης".

Υποστηρίζει ότι οι γυναίκες μετανάστριες «χωρίς χαρτιά» και οι οικογένειές τους, είναι ιδιαίτερα ευάλωτες σε διακρίσεις.

Αλλά επικριτές προειδοποίησαν χθες το βράδυ ότι τα μέτρα θα σήμαιναν μια αποτελεσματική αμνηστία για τους παράνομους μετανάστες στη Βρετανία.

Ο Alan Murad, της ‘ευρωσκεπτικιστικής’ οργάνωσης ‘Get Britain Out’, δήλωσε : «Σηκώνοντας μια λευκή σημαία στην παράνομη μετανάστευση ενθαρρύνεται η προσέλκυση περισσότερων ατόμων να εισέλθουν παράνομα στη χώρα, χωρίς το φόβο να πιαστούν.

«Είναι άδικο για τους Βρετανούς πολίτες και άδικο για τους μετανάστες που έχουν φτάσει εδώ μέσα από τη σωστή και νόμιμη διαδικασία. Αυτό θα δημιουργήσει μια αμνηστία για τις γυναίκες μετανάστριες που φτάνουν στις χώρες της ΕΕ παράνομα.

«Θα είναι σε θέση να λάβουν δωρεάν κρατική υγειονομική περίθαλψη, ακόμη και αν δεν είναι κάτι επείγον. Ένας παράνομος μετανάστης θα είναι σε θέση να στείλει το παιδί του στο σχολείο, χωρίς να χρειάζεται να δείξει τη σωστή γραφική εργασία».

Το Υπουργείο Εσωτερικών υπολογίζει ότι ο κάθε μετανάστης κοστίζει στον Βρετανό φορολογούμενο μέχρι £ 8.350 το χρόνο στην υγειονομική περίθαλψη, την εκπαίδευση και τα επιδόματα.

Το δημοτικό συμβούλιο του Derby προκάλεσε την οργή χθες μετά την αποκάλυψη ότι δίνει £ 120.000 για τη χρηματοδότηση ενός προγράμματος που βοηθάει τους ανατολικοευρωπαίους να βρουν εργασία την ίδια στιγμή που απολύει 350 υπαλλήλους.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: