Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Η επιστολή μιας μητέρας προς τις φίλες του έφηβου γιου της, που ‘ποστάρουν’ σεξουαλικές φωτογραφίες στο Facebook


Η κ. Hall και ο γιος της.

Αγαπητοί κορίτσια,


Έχω κάποιες πληροφορίες που μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Χθες το βράδυ, όπως κάνουμε μερικές φορές, η οικογένειά μας, κάθισε γύρω από το τραπέζι της τραπεζαρίας και κοίταξε τις φωτογραφίες του καλοκαιριού από τα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης.

Έχουμε έφηβους γιους και έτσι φυσικά υπάρχουν αρκετές φωτογραφίες από εσάς όμορφες κυρίες να δούμε. Ουάου – σίγουρα βγάλατε αρκετές φωτογραφίες φωτογραφίζοντας τον εαυτό σας (‘selfies’) με προκλητικές πιτζάμες αυτό το καλοκαίρι! Τα υπνοδωμάτιά σας είναι τόσο χαριτωμένα! Η οκτάχρονη κόρη μας, μας έκανε να το προσέξουμε αυτό, γιατί με τρεις μεγαλύτερους αδερφούς που έχουν δωμάτια που μυρίζουν σαν βρώμικο τυρί, παρατήρησε τέτοιου είδους κοριτσίστικες λεπτομέρειες.


Νομίζω ότι τα αγόρια παρατήρησαν άλλα πράγματα. Για παράδειγμα, φαίνεται ότι δεν φοράτε σουτιέν.

Κατάλαβα - είστε στο δωμάτιό σας, έτοιμες να πάτε στο κρεβάτι σας, έτσι δεν είναι; Στη συνέχεια, όμως, δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι ποζάρατε πάνω σε ένα κόκκινο χαλί, έχοντας κυρτώσει το σώμα σας και με μισάνοιχτα τα βαμμένα χείλη σας. Τι γίνεται; Καμία από αυτές τις στάσεις δεν υποδηλώνει ότι ετοιμάζεστε για ύπνο, από ότι ξέρω.

Έτσι, εδώ είναι το σημείο που νομίζω ότι είναι σημαντικό για σας να συνειδητοποιήσετε. Αν είστε φίλες με ένα αγόρι των Hall στο Facebook ή στο Instagram ή το Twitter, τότε είστε φίλες με όλη την οικογένεια Hall.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι πραγματικά μας αρέσει να παραμένουμε συνδεδεμένοι μαζί σας με αυτόν τον τρόπο! Απολαμβάνουμε να βλέπουμε τα πράγματα μέσα από το μοναδικό και πολύχρωμο φακό σας – είστε οξυδερκείς και συχνά πολύ, πολύ αστείες.

Κάτι που κάνει τις τελευταίες αυτοφωτογραφήσεις (‘selfies’) σας, εξαιρετικά ατυχείς.

Αυτή η θέση δεν αντικατοπτρίζει καθόλου το ποιες είσαστε! Πιστεύουμε είσαστε όμορφες και ενδιαφέρουσες και συνήθως πολύ έξυπνες. Όμως, κάτσαμε και αναρωτηθήκαμε τι προσπαθείτε να κάνετε; Ποιον προσπαθείτε να προσεγγίσετε; Τι θέλετε να πείτε;

Και τώρα – τι κρίμα – θα πρέπει να μπλοκάρουμε τα posts σας. Επειδή, ο λόγος που έχουμε αυτές τις (μερικές φορές δύσκολες) οικογενειακές συνομιλίες γύρω από το τραπέζι είναι επειδή νοιαζόμαστε για τους γιους μας, ακριβώς όπως γνωρίζουμε ότι οι γονείς σας νοιάζονται για σας.

Ξέρω ότι η οικογένειά σας δεν θα είναι ενθουσιασμένη με τη σκέψη ότι οι έφηβοι γιοι μου σας είδαν μόνο με μια πετσέτα. Ξέρατε ότι όταν ένας άνδρας σας βλέπει σε μια κατάσταση γδυσίματος, δεν μπορεί γρήγορα να σταματήσει να βλέπει; Δεν θέλετε τα αγόρια μας να σας σκέφτονται μόνο σεξουαλικά, έτσι δεν είναι;

Ούτε κι εμείς. Όλοι οι άνθρωποι είμαστε κάτι παραπάνω από αυτό.

Και έτσι, στο σπίτι μας, δεν υπάρχουν δεύτερες ευκαιρίες με φωτογραφίες σαν κι αυτές κυρίες μου. Έχουμε μια πολιτική μηδενικής ανοχής. Ξέρω, τόσο κοινότυπη. Αλλά, αν θέλετε να μείνετε φίλες με τους γιους μας διαδικτυακά, θα πρέπει να κρατάτε τα ρούχα σας και τις στάσεις σας με αξιοπρέπεια. Αν στείλετε μια σέξι selfie (όλοι γνωρίζουμε ποιου είδους) ή κάποιο ανάρμοστο βίντεο από το YouTube - ακόμα μια φορά - τελειώσαμε.

Ξέρω ότι ακούγεται τόσο παλιομοδίτικο, αλλά ελπίζουμε να μεγαλώσουμε άνδρες με ισχυρή ηθική πυξίδα και άνδρες με ακεραιότητα δεν κολλάνε πάνω σε φωτογραφίες μισόγυμνων γυμνασιοκόριτσων.

Κάθε μέρα προσεύχομαι για τις γυναίκες που θα αγαπήσουν τα αγόρια μου. Ελπίζω ότι θα τους τραβήξουν πραγματικές κούκλες, το είδος της γυναίκας που θα τους κάνει καλύτερους άντρες τελικά. Επίσης, προσεύχομαι οι γιοι μου να είναι αντάξιοι αυτού του είδους της γυναίκας, να είναι υπομονετικοί - και να ενεργούν έντιμα - ενώ θα περιμένουν για εκείνη.

Κορίτσια, δεν είναι πολύ αργά! Αν νομίζετε ότι έχετε κάνει ένα on- line λάθος (όλοι κάνουμε - μην στενοχωριέστε – έχω κάνει ούκ ολίγα, ακόμα και σήμερα), ΤΡΕΞΤΕ στους λογαριασμούς σας και κατεβάστε τις selfies του υπνοδωματίου σας και κάντε πιο εύκολο για τους φίλους να σας δουν σε μία μόνο διάσταση.

Θα με εμπιστευτείτε; Υπάρχουν αγόρια εκεί έξω που περιμένουν και ελπίζουν για γυναίκες με χαρακτήρα. Μερικοί νεαροί άνδρες αγωνίζονται καθημερινά δίνοντας την δύσκολη μάχη για να κρατήσουν το μυαλό τους καθαρό και τις σκέψεις τους αξιέπαινες - ακριβώς όπως εσείς.

Καθώς μεγαλώνετε γίνεστε μια πραγματική κούκλα, μέσα και έξω.

Πράξτε σαν κι αυτήν, μιλήστε σαν κι αυτήν, ποστάρετε σαν κι αυτήν.

κα Hall

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (το είδα εδώ)

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στὴν κυρία Hall!

Δυστυχῶς τὰ κορίτσια ἔχουν ξεφύγει καὶ ἐδῶ στὴν χώρα μας.

Γνωρίζω σημαντικὸ ἀριθμὸ ἀγοριῶν,φίλων τῶν παιδιῶν μου ποὺ δὲν θέλουν γάμο διότι δὲν βρίσκουν σοβαρὰ κορίτσια.

Δὲν καταλαβαίνουν οἱ νέες ὅτι ἀκόμη οἱ νέοι θέλουν νὰ κάνουν οῖκογένεια καὶ αὐτὴ δὲν γίνεται μὲ κορίτσια πού φορᾶνε φούστα σὲ μέγεθος φαρδιᾶς ζώνης καὶ καπνολογοῦν ἀσταμάτητα.

Σοβαροὺς νέους ἔχω συναντήσει·σοβαρές νεαρὲς δυστυχῶς,ἐλάχιστες.

Aphrodita είπε...

Συγχαρητήρια στην μητέρα, ή οποία θα ήταν τυχερή να είχε γεννήσει κόρες- θα τις εκπαίδευε εξαίσια. Πέραν τούτου όμως, θα πρέπει εκτός από μεμονωμένα περιστατικά να μην τις παίρνει όλες οι μπάλα. Όσα περιστατικά γνωρίζετε με "μη σοβαρές δεσποινίδες" ανίκανες για γάμο, άλλα τόσα περιστατικά υπάρχουν με απολύτως σοβαρές δεσποινίδες που δεν μπορούν να βρούν μορφωμένους, άξιους για συζύγους, έμπιστους, ευγενικούς άνδρες. Δεν είναι θέμα φύλων, αλλά υπερσεξουαλικότητας απο μικρή ηλικία, που διαμορφώνεται από την ίδια τη κοινωνία. Για κάποιο περίεργο λόγο, το να πηγαίνει ένας "άνδρας" σε πορνεία ή σε άλλα λοιπά μέρη διαπόμπευσης γυναικών σε κοινή θέα, έχει γίνει σαν κυριακάτικη έξοδο! Και η λέξη άνδρας μπαίνει σε εισαγωγικά γιατί πολύ απλά όσοι το κάνουν, δεν είναι. Αναλόγως, όσες συμπεριφέρονται με ξεδιάντροπο τρόπο, δεν είναι γυναίκες, αλλά γύναια. Ας μην τα ισοπεδώνουμε όλα και ας μην ανοίγουμε νοητό πόλεμο μεταξύ των φύλων.

ΒΕ.Λ. είπε...

Αγαπητή Aphrodita

οι σοβαρές δεσποινίδες και οι άξιοι και έμπιστοι άνδρες στερεύουν στον κόσμο και θα συνεχίσουν να στερεύουν, διότι «τὸ γὰρ μυστήριον ἤδη ἐνεργεῖται τῆς ἀνομίας». Το λέει ο ίδιος ο Θεός στον Λόγο Του, περιγράφοντας τις έσχατες ημέρες.

konion είπε...

Καλά κρασιά. Η κ. Χώλλ είναι στον κόσμο της.
Έγραψε μια επιστολή, επέτυχε όμως κάτι;

Ανώνυμος είπε...

Ποτέ δεν ξέρεις, konion...
Υπάρχουν και ευαίσθητες ψυχές που απλά τους λείπει η καθοδήγηση.

Ανώνυμος είπε...

Τα καημενα τα αγορια θα ντρεπονταν να πανε σχολειο μετα απ αυτο :P

Aphrodita είπε...

BE.Λ Νομίζω και στην αρχαιότητα υπήρχαν εξίσου αναίσχυντες γυναίκες και ανήθικοι άνδρες, παρά την ροή των καιρών. Και νομίζω ότι υπήρχαν και σοβαρές γυναίκες και σοβαροί άνδρες. Πάντως σίγουρα, δεν υπήρχε Χριστιανισμός.
Και το οτι το λέει "ο ίδιος ο Θεός στον λόγο του" δεν είναι μεγάλο γεγονός, ούτε χρειάζεται να είσαι προφήτης για να ξέρεις ότι μέσα στο σύνολο των φρούτων κάποια είναι και θα συνεχίσουν να είναι σάπια.

ΒΕ.Λ. είπε...

Aphrodita, σου εύχομαι να γνωρίσεις Τον Λόγο Του Θεού, που είναι ο Ιησούς Χριστός.

Όπως σωστά αναφέρεις, πάντα υπήρχαν ανήθικοι και ηθικοί άνθρωποι και μάλιστα προ Χριστού.Η συνείδησή μας είναι ο νόμος Του Θεού μέσα μας. Ο αυτόχθονας του Αμαζονίου γνωρίζει οτι αν κλέψει τον αδελφό του ή κοιμηθεί με την γυναίκα του γείτονα, είναι κάτι κακό. Θα το κάνει εν τω κρυπτώ. Θα πεί ψέμματα για να το δικαιολογήσει.
Στην αρχαιότητα υπήρχε ομοφυλοφιλία και παιδεραστία.
Σήμερα, η πρώτη ανωμαλία πανηγυρίζεται δημοσίως, προβάλλεται με πάθος απο τα ΜΜΕ, θεσμοθετείται απο τα έθνη ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ. Το δεύτερο, με πανουργίες και εγκεφαλοπλύσεις θα είναι «δικαίωμα» στο άμεσο μέλλον.
Μην πάμε πολύ μακριά. Πώς ήταν η ζωή στην πόλη ή την επαρχία στην Πατρίδα μας το '50 και πώς είναι τώρα; Μήπως τώρα η αγάπη των πολλών έχει ψυχρανθεί; Μήπως οι νέοι είναι απειθείς προς τους γονείς; Μήπως οι άνθρωποι τώρα είναι μαζικά φιλήδονοι, φίλαυτοι και φιλάργυροι σε σύγκριση με το παρελθόν;