Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Marine Le Pen: Μπλόκο στην προέλαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης



Παρακάτω αποσπάσματα από μια συνέντευξη της Marine Le Pen, που δημοσιεύθηκε στην JDD (Journal du dimanche) στις 4 Μαΐου / ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ


Η συνέντευξη αρχίζει με ερωτήσεις σχετικά με τις πιθανότητες της επιτυχίας της στις Ευρωεκλογές, στις οποίες απαντά τονίζοντας τις πολλές δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι οι άνθρωποι έχουν συνειδητοποιήσει ότι η ΕΕ έχει αρνητικό αντίκτυπο στις ζωές τους.

- Γιατί το Εθνικό Μέτωπο συμμετέχει στις εκλογές για ένα πολιτικό οικοδόμημα το οποίο πολεμά ;

- Το κάνουμε για να εμποδίσουμε την προέλαση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Πηγαίνουμε εκεί ακριβώς όπου πρέπει να είμαστε, προκειμένου να εκπροσωπήσουμε αυτό το μπλοκάρισμα των μειονοτήτων που θα εξαλείψει τη λιτότητα για τη Γαλλία. Ξέρω καλά ότι κάποιοι που αντιτίθενται στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα ψηφίσουν. Αυτό είναι λάθος. Όταν είστε κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ψηφίζετε εναντίον της, και όταν ψηφίζετε εναντίον της, ψηφίζετε το Εθνικό Μέτωπο. Διαφορετικά το πεδίο είναι ανοικτό σε όσους επιδιώκουν να προωθήσουν ένα οικοδόμημα στο οποίο οι Γάλλοι είναι αντίθετοι, και οι οποίοι θα έχουν πλήρη ελευθερία να κατασκευάσουν την "EURSS".

- Πόσες έδρες ελπίζετε να κερδίσετε; Τι επίδραση πιστεύετε ότι θα έχετε;

- Αν κερδίσουμε στο Nord -Pas - de - Calais, στην Ανατολή, στην PACA και σε εθνικό επίπεδο, θα μπορούσαμε να έχουμε από δεκαπέντε έως και είκοσι βουλευτές. Αν κερδίσουμε τις ευρωεκλογές, τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα θα αναγκαστούν να αντιδράσουν. Θα πουν, «Oh la la, πρέπει να σταματήσουμε, επειδή οι ​​άνθρωποι επαναστατούν ενάντια σε αυτό που τους επιβάλλουμε».

- Ελπίζετε να σχηματίσετε μια ομάδα μαζί με άλλα ευρωσκεπτικιστά κόμματα. Ποια είναι αυτά;

- Είμαστε ήδη μέρος της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για την Ελευθερία. Αυτό περιλαμβάνει κινήσεις με τις οποίες έχουμε εργαστεί για χρόνια : το αυστριακό FPÖ, το βελγικό Vlaams Belang, τους Σουηδούς Δημοκράτες. Άλλες κινήσεις θέλουν να ενταχθούν σε μια πιθανή ομάδα μετά τις εκλογές, όπως η Λίγκα του Βορά, οι Fratelli Italia. Δεν ανησυχώ. Θα υπάρξει μια ομάδα.

- Έχετε επίσης συνδεθεί με το ολλανδικό PVV. Τι πιστεύετε για την πρόσφατη ομιλία κατά των Μαροκινών από τον Geert Wilders;

- Για τα θέματα της μετανάστευσης και του Ισλάμ, το PVV έχει μια πολύ σκληρή γραμμή. Αλλά είναι επίσης υπέρ του «γάμου» των ομοφυλοφίλων, ενώ εγώ είμαι ενάντια σε αυτό. Μήπως αυτό μας αποτρέπει από το να έχουμε το ίδιο όραμα για την Ευρωπαϊκή Ένωση; Αυτό που υποστηρίζουμε από κοινού είναι η κυριαρχία των κρατών και των εθνών. Μετά από αυτό, εγώ δεν αισθάνομαι ότι πρέπει να κρατάμε σημειώσεις σχετικά με τον τρόπο που άλλοι εκφράζουν τις πολιτικές θέσεις τους στις αντίστοιχες χώρες τους.

- Ακόμα και ο σύμβουλος του κ. Wilders παραιτήθηκε, επικρίνοντας το κόμμα ότι δεν είναι πλέον αξιόπιστο...

- Οι ψηφοφόροι θα αποφασίσουν. Είμαι έτοιμη να σχηματίσω μια ομάδα με εκείνους που σκέφτονται όπως εγώ για την Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν είμαι ο εισαγγελέας του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και δεν θα έκανα αυτές τις παρατηρήσεις.

- Ποια όρια βάζετε στη συνεργασία σας;

- Όχι μια απλή δήλωση.

- Αλλά δεν είναι μόνο μια μεμονωμένη δήλωση. Στο παρελθόν είχε πει ότι ο ισλαμικός πολιτισμός είναι κατώτερος από τον δυτικό πολιτισμό...

- Δεν έχω διαβάσει την συγκεκριμένη δήλωση. Διάβασα ότι είχε συγκρίνει το Κοράνι με το Mein Kampf, αυτή είναι η γνώμη του. Εξακολουθούμε να έχουμε το δικαίωμα να έχουμε άποψη, νομίζω, έτσι δεν είναι; Η βλασφημία δεν απαγορεύεται, ούτε καν στη Γαλλία.

- Το Vlaams Belang υποστηρίζει τη διχοτόμηση του Βελγίου. Ποιες είναι οι σκέψεις σας;

- Δεν είναι η χώρα μου. Δεν παρεμβαίνω στα εσωτερικά προβλήματα του Βελγίου. Ακόμα κι αν θα μπορούσαμε να μιλήσουμε εκτενώς για το αν είναι ή όχι το Βέλγιο ένα έθνος - κράτος, που πιστεύω ότι δεν είναι. Η κατάσταση στο Βέλγιο είναι η απόδειξη της αποτυχίας της πολυπολιτισμικότητας, δεδομένου ότι αφορά τη συνύπαρξη δύο ριζικά διαφορετικών πολιτισμών σε ένα τεχνητό κράτος.

(…)
- Με τον Nigel Farage (UKIP) οι συνομιλίες σας δεν πέτυχαν το σκοπό τους. Νιώθει ότι ο αντισημιτισμός είναι στο DNA του Εθνικού Μετώπου ...

- Χρησιμοποιεί παραπλανητικά, ψευδή και δυσφημιστικά επιχειρήματα και αυτό είναι πρόσφατο. Ο κ. Farage είχε αρκετά καλές σχέσεις μαζί μας. Έχω σταματήσει να προσπαθώ να μαντέψω τους λόγους για αυτήν την αλλαγή. Μπορώ να δω μόνο μια βασική τακτική ελιγμού για να διατηρήσει την προεδρία μιας ομάδας που τώρα εμείς είμαστε σε θέση να καταστούμε αντίπαλός του.

- Στην Ουγγαρία, είναι το υπερ - Καθολικό κόμμα Jobbik σύμμαχός σας ;

- Το Jobbik δεν θα είναι μέρος της ομάδας. Θεωρώ ότι έχουν μια παράδοση που δεν αντιστοιχεί στη δική μας. Έχουν αμφίβολες πολιτικές θέσεις όσον αφορά τις μειονότητες και την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, την οποία ευνοούν.

- Ο Bruno Gollnisch (ευρωβουλευτής του NF) φαίνεται να λυπάται που διακόψατε τις επαφές μαζί τους.

- Ζήτησα από τον Bruno Gollnisch να εγκαταλείψει την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εθνικών Κινημάτων, το ίδιο και από τον Jean - Marie Le Pen. Και οι δύο  έκαναν, όπως είπα. Αυτός μπορεί να πει ό, τι θέλει, αλλά η πολιτική γραμμή του FN καθορίζεται από μένα, όχι από τον ίδιο.

- Η ιστοσελίδα VoteWatch τοποθετεί εσάς και τον πατέρα σας μεταξύ των λιγότερο εργατικών κατά τη σύνοδο ολομέλειας του Κοινοβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πώς το εξηγείτε αυτό;

- Είναι ψευδές. Είναι μια εκστρατεία που πραγματοποιήθηκε από μια ιστοσελίδα που χρηματοδοτείται από τον George Soros. Η αλήθεια είναι ότι σε πέντε χρόνια έχω απουσιάσει από οκτώ συνεδριάσεις από τις εβδομήντα, τέσσερις εκ των οποίων ήταν κατά τους μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές. Συμμετείχα στο 94 % των συνεδριών. Είναι αλήθεια, ότι δεν πάω στις επιτροπές, αλλά αυτό επειδή η παρουσία μου εκεί είναι εντελώς άχρηστη. Εάν οι Γάλλοι ακούνε κάτι για την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πράγματι χάρη στους Λε Πεν. Αν κάποιος έχει τοποθετήσει ένα ζήτημα στο κέντρο της πολιτικής ζωής, αυτός είμαι εγώ.

Στο τελευταίο μέρος της συνέντευξης υπερασπίζεται την λύση της Ρωσίας για την κρίση στην Ουκρανία, επαναλαμβάνει ότι η Ευρώπη δεν υπήρξε ποτέ προστατευτική για τους Ευρωπαίους, ότι η Ευρώπη βασίζεται σε μια υπερ - φιλελεύθερη (από οικονομικής απόψεως) ιδεολογία την οποία υπερασπίστηκαν οι Γάλλοι σοσιαλιστές, που παρ’ όλα αυτά θέλουν λιτότητα για τη Γαλλία και δείχνει την Ελλάδα ως παράδειγμα του τι θα συμβεί στη Γαλλία.

- Γι’ αυτό δεν πρέπει να μειώσουμε το χρέος;

- Η άμεση έκτακτη ανάγκη είναι να αναδημιουργήσουμε ανάπτυξη και απασχόληση, δηλαδή, να αλλάξουμε το οικονομικό μοντέλο. Πρέπει να είμαστε οικονομικοί, αλλά όχι όσον αφορά τα μεσαία και λαϊκά στρώματα ή τους συνταξιούχους ή τις οικογένειες. Ωστόσο, στον τομέα της μετανάστευσης, της δημόσιας διοίκησης που συνεχίζει να επεκτείνεται, του προϋπολογισμού της ΕΕ που κοστίζει 7.000.000.000 καθαρά ετησίως, της απάτης στην πρόνοια, των σχεδίων να σώσουμε το ευρώ, ναι. Αυτοί είναι οι τομείς στους οποίους πρέπει επειγόντως να γίνουν περικοπές.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: