Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα, 9 Μαρτίου 2015

«Προβλέπουμε ένα μέλλον στο οποίο όλοι θα έχουν εμφυτευμένο τσιπ…»


Με μια κίνηση του χεριού, οι υπάλληλοι ενός γραφείου στη Στοκχόλμη της Σουηδίας έχουν τη δύναμη να ανοίγουν πόρτες, να εκτυπώνουν και να πληρώνουν για το μεσημεριανό τους γεύμα, μεταξύ άλλων, με ένα ενσωματωμένο μικροτσίπ.


"Θέλουμε να είμαστε σε θέση να κατανοήσουμε την τεχνολογία αυτή πριν έρθουν μεγάλες εταιρείες και η κυβέρνηση και μας πουν ότι πρέπει να τσιπαριστούμε - το φορολογικό τσιπ, το τσιπ της Google ή του Facebook," λέει στο BBC ο Hannes Sjoblad, διευθύνων σύμβουλος.

Το τσιπ που είναι στο μέγεθος ενός κόκκου ρυζιού, σχεδιάστηκε από την Swedish Biohacking Group, και εκπέμπει ραδιοκύματα παρόμοια με τους πομπούς που εμφυτεύονται σε κατοικίδια ζώα.

Το τσιπ εμφυτεύεται από έναν επαγγελματία καλλιτέχνη του τατουάζ με μια χοντρή βελόνα.


Είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα μιας τάσης που αναπτύσσεται επίσης στον ιατρικό τομέα.

«Το λέμε αυτό επαυξημένη ανθρωπότητα (augmented humanity)», λέει στην εφημερίδα New York Daily News, η ειδική στις τάσεις τεχνολογίας Faith Popcorn (πραγματικό όνομα Faith Plotkin, σύμβουλος επιχειρήσεων και συγγραφέας του ‘φουτουριστικού’ best-selling βιβλίου ‘The Popcorn Report’, 1991). «Προβλέπουμε ένα μέλλον στο οποίο όλοι θα έχουν εμφυτευμένο τσιπ, κάτι το οποίο θα ωφελήσει την προσωπική μας ζωή».

Ο Σουηδός επιχειρηματίας Hannes Sjoblad, ο οποίος ξεκίνησε την "biohacking" βιομηχανία στην πατρίδα του, νομίζει ότι είναι μόνο θέμα χρόνου πριν οι άνθρωποι χρησιμοποιήσουν τα τσιπ για να οδηγούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, να πληρώνουν στα μαγαζιά και στο γυμναστήριο.

Επιχειρηματολογώντας υπέρ του τσιπαρίσματος ο Sjoblad, λέει: «Η τεχνολογία είναι ήδη πραγματικότητα! Βλέπουμε μια ταχέως αναπτυσσόμενη κοινότητα ανθρώπων που πειραματίζεται με εμφυτεύματα τσιπ, τα οποία επιτρέπουν στους χρήστες να εκτελούν διάφορες καθημερινές εργασίες γρήγορα και εύκολα, όπως η πρόσβαση σε κτίρια, το ξεκλείδωμα προσωπικών συσκευών χωρίς τη χρήση κωδικών PIN και η πρόσβαση σε διάφορους τύπους αποθηκευμένων δεδομένων. Κάθε επιπλέον συσκευή που πρέπει να έχουμε μαζί μας για να μπορούμε να επιβεβαιώσουμε την ταυτότητά μας, όπως τα μπρελόκ ή οι ηλεκτρονικές κάρτες, αποτελούν απλώς άλλο ένα στοιχείο που δημιουργεί περιπλοκότητα στη ζωή μας.».

Η Popcorn πιστεύει ότι θα προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο.

"Θα είστε σε θέση να κατεβάσετε την Μανδαρινική (κινέζικη διάλεκτος) στο ενσωματωμένο τσιπ σας πριν από την επαγγελματική σας συνάντηση στη Σαγκάη," λέει.

Ορισμένοι πιστεύουν ότι τέτοιου είδους μικροτσίπ, είναι το χάραγμα του θηρίου, ένα σημάδι του ερχομού του Χριστού.

Στην Αποκάλυψη 13:17 αναφέρεται ότι κανένας άνθρωπος δεν θα είναι σε θέση να αγοράζει, να πωλεί ή να κάνει συναλλαγές χωρίς το χάραγμα.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγές: εδώ κι εδώ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ω ναι. Αυτό θα είναι το χάραγμα. Απλά όχι από την αρχή (κατα τη γνώμη μου). Όταν γίνεται κάτι τέτοιο χωρίς να σου ζητηθεί πίστη στον αντίχριστο, είναι σαν να χρησιμοποιείς το κινητό σου ή το ίντερνετ. Το θέμα είναι ότι αν δεν το δεχθείς πιθανότατα θα αποκλειστείς από όλα τα "καλούδια" της τεχνολογίας. Σίγουρα θα καταργηθεί και το χειροπιαστό χρήμα και δεν θα μπορείς ούτε να αγοράζεις, ούτε να πληρώνεσαι, όπως προφητικώς λέγεται στην Αποκάλυψη.
Κάποτε οι άνθρωποι διάβαζαν την Αποκάλυψη και απορούσαν πώς μπορεί να γίνουν αυτά που γράφονται. Και να που ζούμε στα χρόνια της επαλήθευσής τους.

Ανώνυμος είπε...

Πρίν κάποια χρόνια υπήρχαν κάποιοι που ήταν κατά της παγκοσμιοποίησης,συμμετείχαν σε αντιπολεμικές,αντιαμερικάνικες και αντισυστημικές συγκεντώσεις,και τώρα που έπρεπε να είναι οι πρώτοι που θα αντιδράσουν σε αυτό το ''φακέλωμα'',δεν μιλάνε καθόλου.Μήπως τελικά νιώθουν υποχρεωμένοι στην ''ιμπεριαλιστική Αμερική'' που τους έχει προσφέρει όλη την ''σύγχρονη ευκολία'',τον μοντερνισμό,τη μόδα και άλλα.Αν δεν επέμβει ο θεός,θα λένε στο λαό οι Σύγχρονοι Γραμματείς και Φαρισαίοι ''Ποιόν θέλετε να ελευθερώσουμε:Αυτόν που δεν πήρε την Κάρτα του Πολίτη και είναι υπεύθυνος για την πολλή γραφειοκρατία ή να ελευθερώσουμε τον παιδεραστή;Ίσως να υπερέβαλλα αρκετά,αλλά σκεφθείτε τι έγινε τότε με τον Χριστό και τον Βαραβά.
''Και είπα'τις δώσει μοι πτέρυγας ωσεί περιστεράς και πετασθήσομαι και καταπαύσω; Ψαλμός 54'7
''Ιδού εμάκρυνα φυγαδεύων και ηυλίσθην εν τη ερήμω. Ψαλμός 54'8

ΚΗΡΟΠΟΙΟΣ είπε...

Αγάλι αγάλι θα γίνει απ΄το τσιπάκι χάραγμα