Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

28 Ιουλίου 1943, επιχείρηση «Γόμορρα»: Η κόλαση στο Αμβούργο

Στις 24 Ιουλίου 1943, βρετανικά βομβαρδιστικά εξαπέλυσαν την Επιχείρηση «Γόμορρα», με συνεχείς βομβαρδισμούς εναντίον του Αμβούργου και των βιομηχανικών εργοστασίων του και αποθηκών καυσίμων και πυρομαχικών. Φωτιά από τον ουρανό έπεσε, καθώς χιλιάδες τόνοι εμπρηστικές βόμβες κατέστρεψαν δεκάδες χιλιάδες ζωές, κτίρια και εκτάσεις. Αλλά το βράδυ της 28ης έλαβε χώρα η μεγαλύτερη καταστροφή από όλες τις βομβιστικές επιθέσεις: Σε μόλις 43 λεπτά, 2.326 τόνοι βομβών έπεσαν, δημιουργώντας μια πύρινη καταιγίδα (η αγγλική λέξη firestorm εισήλθε στην αγγλική γλώσσα, για πρώτη φορά, ως αποτέλεσμα των γεγονότων αυτών). Η χαμηλή υγρασία, η έλλειψη πυροσβεστικών δυνάμεων (είχαν εξαντληθεί από το να καταπολεμούν πυρκαγιές που είχαν προκληθεί από τις επιδρομές κατά τις προηγούμενες νύχτες), και οι τυφωνικοί άνεμοι στο επίκεντρο της καταιγίδας, κυριολεκτικά έβαλαν φωτιά, καίγοντας οκτώ τετραγωνικά μίλια του Αμβούργου. 
Ένας Βρετανός σμηναγός θυμήθηκε ότι έβλεπε "όχι πολλές πυρκαγιές, αλλά μία ... δεν είχα δει ποτέ μια πυρκαγιά, όπως αυτή πριν και δεν ξαναείδα ποτέ ξανά." Παρά την τρομερή απώλεια ζωών αμάχων, υπάρχει μια παράξενη και φοβερή ειρωνεία: Η τρομακτική βομβιστική επίθεση επηρέασε την πολεμική μηχανή του Χίτλερ μόνο οριακά. Περισσότερο πλήγωσε το ηθικό του γερμανικού λαού και των αξιωματικών του στρατού παρά την παραγωγή των πυρομαχικών, η οποία συνεχίστηκε σε πλήρη ρυθμό μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Ό,τι απέμεινε από μία μητέρα και το παιδί της

Ο Martin Caidin στο βιβλίο Night HamburgDied” (1990), γράφει:

«Τι μπορούμε να πούμε για τα παιδιά σε αυτές τις φοβερές νύχτες,; Ο φόβος τους έγινε τρόμος και, στη συνέχεια, πανικός, όταν το μικρό τους μυαλό κατάλαβε το γεγονός ότι οι γονείς τους δεν μπορούσαν πλέον να τους βοηθήσουν στην αγωνία τους. Έχασαν τα λόγια τους και πλήρης τρόμος τα κατέλαβε. Ο κόσμος τους είχε γίνει το κέντρο ενός ηφαιστείου από το οποίο δεν μπορούσε να υπάρξει διαφυγή. Η κόλαση ήταν εκεί.

«Στριγγλιές που κλιμακώνονταν οικτρά ξεχύνονταν μέσα στους δρόμους στους οποίους η πίσσα και η άσφαλτος έρρεαν σαν ρεύματα. Μερικά από αυτά τα μικροσκοπικά πλάσματα έτρεξαν αρκετές εκατοντάδες πόδια. Μερικά κατάφεραν να τρέξουν μόνο είκοσι, ίσως δέκα πόδια. Τα παπούτσια τους έπιασαν φωτιά και στη συνέχεια τα πόδια τους. Τα χαμηλότερα μέρη των ποδιών τους έγινε ραβδιά φλόγας που τρεμόπαιζε. Η  Ζαν Ντ' Αρκ ήταν εδώ... χιλιάδες Ζαν Ντ' Αρκ.

Όλοι όσοι χάθηκαν άδικα μέσα στις πυρκαγιές του Μεσαίωνα δεν ήταν τίποτα σε σύγκριση με ό, τι συνέβαινε εκείνο το βράδυ». 

Την επιχείρηση Γόμορρα διεύθυνε ο Βρετανός στρατάρχης της RAF Σερ Άρθουρ Χάρρις (1892 - 1984) γνωστός και ως “Bomber Harris” ή και “Butcher" Harris” (Χασάπης Χάρρις) από την ίδια την RAF, ο οποίος στον Β' Π.Π. ήταν ο ανώτερος διοικητής των βομβαρδιστικών αεροσκαφών. Υπήρξε λάτρης των νυκτερινών προσβολών μη περιοριζόμενος όμως μόνο σε στόχους στρατηγικού ενδιαφέροντος αλλά και κατά αμάχων πληθυσμών, κατά σαφέστατη παραβίαση των αρχών του Δικαίου του Πολέμου, υποστηρίζοντας (μάλλον θέλοντας να δικαιολογηθεί) την άποψη ότι με αυτόν τον τρόπο μπορεί να επιτευχθεί η επιζητούμενη πτώση του ηθικού, δηλώνοντας απερίφραστα επ’ αυτού σχετικά:


«...η καταστροφή των σπιτιών, των επιχειρήσεων κοινής ωφελείας, των μεταφορών και της ζωής, η δημιουργία του προβλήματος των προσφύγων σε πρωτοφανή κλίμακα, και η κατανομή του ηθικού τόσο στην ίδια την χώρα όσο και στα μέτωπα μάχης από το φόβο που ενισχύουν οι βομβαρδισμοί, γίνονται δεκτά και στους επιδιωκόμενους σκοπούς της βομβαρδιστικής πολιτικής μας. Δεν είναι υποπροϊόντα των προσπαθειών να χτυπηθούν τα εργοστάσια».


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή (κι εδώ

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

μπραβο ρε "κοκκινε ουρανε",πραγματικα ωραιο αρθρο.
τωρα αμα εχεις και τα Cojones γραψε και ενα αρθρο για τις θηριωδιες των ναζι σε ελληνικο εδαφος.

Ανώνυμος είπε...

Σιγά ρε ανώνυμε μη σκίσεις την ζαρτιέρα σου. Δεκάδες χιλιάδες νεκροί σε λίγα λεπτά και μιλάς για ναζιστικές θηριωδίες; Μάθε πρώτα ποιοι πραγματικά ευθύνονται για τους 2 παγκοσμίους πολέμους και γιατί ολοι κατηγορούν τους γερμανούς και μετά μίλα για θηριωδίες.

Ανώνυμος είπε...

βεβαιως και μιλαω για ναζιστικες θηριωδιες διοτι εχουν επαληθευτει ιστορικα απο ολες τις πλευρες που μετειχαν στο 2 παγκοσμιο πολεμο.
και τι ακριβως εννοεις οσον αφορα για το ποιοι ευθυνονται πραγματικα για τους 2 παγκοσμιους πολεεμους και οτι ολοι κατηγορουν μονο την γερμανικη πλευρα? εκτος και αν ανηκεις στην κατηγορια των λοβοτομημενων οτι για ολα φταινε οι εβραιοι, - η οι ελοχιμ - η οι εξωγηινοι - η μηπως οι παρδαλοι ροζ μονοκεροι? εσυ πες μου που αφηνεις να εννοηθει οτι ξερεις καλυτερα απο τον καθενα...
α , και παρεπιπτοντως δεν φοραω ζαρτιερες, μονο μποξερακια -
οποτε σου επιστρεφω το σχολιο στα μουτρα σου κακοηθες τρολλ

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε 6:26 έτσι ακριβώς όπως τα λες είναι. Άλλοι ευθύνονται για τους 2 παγκόσμιους πολέμους και κατηγορούν τους γερμανούς και για τον Γ' παγκόσμιο πόλεμο που έρχεται οι ίδιοι θα ευθύνονται, αλλα τους Ρώσους θα κατηγορήσουν. Οι εξουσιαστές της ανθρωπότητας πάντα κυβερνανε απο τα "παρασκήνια" και κατηγορούν τους άλλους, παλιά ευθύνονταν οι Ναζί, μετά οι Σοβιετικοί αργότερα όταν διαλύθηκε η Σοβιετική ένωση και χρειαζόντουσαν κάποιον να αναλάβει την ευθήνη, δημιουργήσανε τον μισθοφορικό περιοδευον "θίασο" που σε κάθε χώρα αλλάζει και "παράσταση", στο αφγανιστάν τους ονομάζανε "ταλιμπάν" μετά "επαναστατες" κάποιας αραβικής "άνοιξης" μετά ουκρανοί "νεοναζί" και τέλος "ισλαμιστές" της ISIS...
Και για νιώθουμε και "ελευθεροι" αφήνουν κάποιες φωνές να κατηγορήσουν τους "κακούς" αμερικανούς, η τους "κακούς γερμανούς" η όπως τώρα με την κρίση φταίει ο "κακός" ο Σό'ι'μπλε η "κακιά" Μέρκελ η όπως λένε στους ευρωπαίους ότι για την κρίση φταίνε η "τεμπέληδες" Έλληνες...
Ο "σερ" Άρθουρ Χάρρις ήταν απο τους μεγαλύτερους εγκληματίες πολέμου και μια απο τις πολλές αποδείξεις ότι η "δίκη της νυρεμβέργης" ήταν ένα κακόγουστο αστείο γιατί ελάχιστοι εγκληματίες πολέμου τιμωρήθηκαν (και μόνο απο την πλευρα των Γερμανων) και οι περισσότεροι εγκληματίες παρουσιάστηκαν στην συνέχεια σαν "Ήρωες πολέμου"...

ikonsgr είπε...

Κ.Ο. για γράψε τώρα και ένα άρθρο για τον βομβαρδισμό-αφανισμό της δρέσδης που διέταξε το σκ@τοψυχο γουρούνι τσόρτσιλ, λίγες εβδομάδες πριν συνθηκολογήσει η γερμανία!
Είναι πολύ καλό να θυμίζουμε, ιδιαίτερα στους οπαδούς του "ανήκωμεν στην δύσην"
,για τα εγκλήματα και τις θηριωδίες που έκαναν οι "καλοί μας σύμμαχοι".
Και ο ΑΝΏΝΥΜΟς 29 Ιουλίου 2015 - 6:26 μ.μ. ξέρει πολύ καλά τι γράφει!
Ειδικά εμείς οι Έλληνες έχουμε πληρώσει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΑ την "Αγάπη" και
"συμμαχία" με τους... "φίλους μας τους άγγλους", δηλαδή τα πρώην "κεντρικά" της συμμορίας των αρχιπαρασίτων τοκογλύφων-εμπόρων του χρήματος (μετά τον Β' ΠΠ "μετακόμισαν" στην jew york...). Ποιος δολοφόνησε τον Ιωάννη μεταξά (που πρέσβευε την "Αυστηρά ουδετερότητα") και τον κορεζή, για να συρθεί η ελλάδα σε πόλεμο με την γερμανία (με αποτέλεσμα 4 χρόνια κατοχής και απόλυτης καταστροφής της χώρας), μετά από το νικηφόρο έπος του '40 και την κατατρόπωση του άγγλου πράκτορα μουσολίνι και των αλβανοκατσαπλιάδων συμμάχων του;
Οι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ένοχοι πάντα εφευρίσκουν τους "κακούς της βιτρίνας" για να εκτονώνονται οι "λαοί".
Εδώ και 250 χρόνια τουλάχιστον, ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ",ΣΥΜΦΟΡΕΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ, ΠΟΛΕΜΟΙ, μόνον "ΤΥΧΑΙΑ" και μόνον από τον... "Λαό" ΔΕΝ γίναν!

Ανώνυμος είπε...

υποκλινομαι στην βλακεια σας. Υποκλινομαι αλλα δεν παραδινομαι σε αυτην. Παρα τις οποιες ιστορικες προσεγγισεις μπορει καποιος να επικαλεστει η πικρη και συναμα τρομακτικη αληθεια ειναι οτι για το ξεσπασμα του ΒΠΠ κυρια ευθυνη εχει η Γερμανια και η εξωτερικη πολιτικη του Αδολφου Χιτλερ. υπαρχουν συνυπαιτιοι? φυσικα και υπαρχουν και υπαρχει και εκτενης βιβλιογραφια που αποδυκνυει κατι τετοιο. Αλλα αυτο δεν μπορει να αποτελεσει αλλοθι για το οτι η γερμανια προκαλεσε τα υπολοιπα εθνη σε πολεμικη συραξη. Ειναι κυρια ευθυνη των Ναζι, της ιδεολογιας τους και της πολιτικης πρακτικης τους. οχι καποιων που δρουσαν παρασκηνιακα και υποχθονια ( εβραιοι -ελοχιμ - εξωγιηνοι ) αλλα των ναζι και αυτο δεν μπορει να το αρνηθει κανεις. κατ επεκτασιν το ιδιο ισχυει και για τα εγληματα πολεμου που ελαβαν χωρα εκεινη την περιοδο. ναι, το Αμβουργο και η Δρεσδη αποτελουν ξεκαθαρα πολεμικα εγκληματα. οπως και οι ατομικες βομβες σε Χιροσιμα - Ναγκασακι. οπως και οι πρακτικες εκφοβισμου του κοκκινου στρατου στο ανατολικο μετωπο και την πορεια του προς το Βερολινο. Ξερετε κατι ομως? ολα αυτα ωχριουν στις τακτικες των Ναζι σε ολη την Ευρωπη και στον τροπο που αντιμετωπισαν τος υποδουλους πληθησμους των χωρων που καταλαβμαναν οι ναζι. γιατο και προκαλεσα αυτην την συζητηση με το αρχικο comment μου διοτι αν αφησουμε τετοια αρθρα ασχολιαστα και χωρις προκληση στο τελος φοβαμαι οτι θα δω καπου αναρτηση που να λει οτι ο δρ. Μεγκελε ηταν αθρωπιστης ιατρος.
σε καθε περιπτωση αν εσεις που γραψατε αυτα τα αθλια και ανιστορητα σχολια επιμεινετε στην συνομοσιολογια σας τοτε σας προτρεπω να εργαστειτε στην οργανωση " οργισμενοι βιβλιοθηκαριοι" - θα διαπρεψετε εκει

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΑΜΑΧΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΙΤΣΑΣ;;;
ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑ ΤΟ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ "ΕΙΡΗΝΙΣΤΕΣ", ΕΒΡΑΙΟΦΙΛΟΙ, ΑΝΤΙΦΕΣ, ΑΝΤΙΝΑΖΙΚΛΠ

Ανώνυμος είπε...

Ξέρω ότι οί Γερμανοί είναι από πολύ παλιά "εχθροί" τής φυλής μου - ώς λαός γενικότερα .
Οί βυζαντινοί Αυτοκράτορες είχαν αποφασίσει νά τούς εκπολιτίσουν καί ταυτόχρονα νά ησυχάσουν από δαύτους - κατα-καημένοι , πού νά ξέρατε... τέλος πάντων... - παντρεύωντας τούς υψηλότερους αξιωματούχους τους μέ Ελληνίδες καί δίνωντάς τους ώς καί ανώτερα αξιώματα - όχι όμως ανώτατα !
Πάρ' αυτά...
https://www.youtube.com/watch?v=9X_IiYzqcG8
Αυτή είναι ΜΟΝΟΝ ΜΙΑ βόμβα πού βρέθηκε καί πυροδοτήθηκε . Κοιτάξτε σέ πόση απόσταση είναι ή κάμερα καί πόσο πολύ ακούγεται ό ήχος !
Υπάρχει κάποιο ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΝ πού θά μάθει γιά Αμβούργο , Δρέσδη αλλά καί άλλα μέρη , καί δέν θά συμπονέσει εκείνους - τούς όποιους εκείνους - ανθρώπους ;;;
Εκείνα τά παιδάκια ;;;
Εκείνες τίς γυναίκες ; Τούς ηλικιωμένους ;;;
Τό μίσος , τό μοναδικό πράγμα πού μπορεί ν' αποφέρει , είναι μίσος...
Ό έχων νόηση , θά νοήση τί εννοώ...

Παναγιώτης

Ανώνυμος είπε...

Εχω 2 απορίες κύριε ανώνυμε
Οταν Γερμανία και ΕΣΣΔ επιτέθηκαν στην Πολωνία γιατί οι σύμμαχοι δεν κύρηξαν τον πόλεμο στου ς σοβιετικούς;
Αφού για όλα τα κακά ευθύνονται οι σατανικοί ναζί, οι οποίοι απο το '45 δεν υπάρχουν ποια,γιατί ο κόσμος έχει γίνει ένα παγκόσμιο μπάχαλο;

Ανώνυμος είπε...

απαντηση προς ανωνυμο 31 Ιουλίου 2015 - 5:55 π.μ.

Οταν Γερμανία και ΕΣΣΔ επιτέθηκαν στην Πολωνία γιατί οι σύμμαχοι δεν κύρηξαν τον πόλεμο στου ς σοβιετικούς;

διοτι ηθελαν την τοτε Σοβ. Ενωση ως φοβητρο στην ναζιστικη Γερμανια - προυπηρχε βεβαια και παραλληλη μυστικη διπλωματια που ωθουσε τον Χιτλερ να επιτεθει στον Σταλιν.
Το απωτερο σχεδιο των δυτικων δυναμεων ηταν γερμανια - Σοβ. Ενωση να αλληλοσπαραχθουν ουτως ωστε η βρετανια να εχει το απανω χερι σε διπλοματικο -στρατιωτικο πεδιο
κατι το οποιο προφανως δεν λειτουργησε με τον προσδοκομενο τροπο

Αφού για όλα τα κακά ευθύνονται οι σατανικοί ναζί, οι οποίοι απο το '45 δεν υπάρχουν ποια,γιατί ο κόσμος έχει γίνει ένα παγκόσμιο μπάχαλο;

εγω ποτε δεν ισχιριστικα οτι για ολα τα δεινα του κοσμου ευθυνονται οι ναζι - αν μαλιστα διαβασεις ποιο προσεχτικα το σχολιο μου ξεκαθαριζω οτι δεν εχει αποκλειστικη ευθυνη η ναζιστικη γερμανια λεω ξεκαθαρα οτι υπαρχουν και συνυπαιτιες δυναμεις, να ονοματισω μερκες? ( βρετανια - γαλλια - Αμερικη - το πανευρωπαικο βιομηχανικο και στρατιωτικο συμπλεγμα που εξωθουσε ολες τις ευρωπαικες δυναμεις σε επιθετικη πολιτικη και κατεπεκτασιν πιθανη συγκρουση) κτλ

τωρα οσον αφορα περι παγκοσμιου μπαχαλου - οταν τελεψαμε με τους ναζι την θεση τους πηραν οι αιμοσταγεις μπολσεβικοι ( και οι μοχθηροι καπιταλιστες οσον αφορα το αντιπαλο δεος ), μετα ηρθαν οι απανταχου αορατοι τρομοκρατες , μετα οι φονταμεταλιστες ισλαμιστες που εχουμε τωρα ( και που στηριζονται απο το Δυτικο βιομηχανικο - οικονομικο - στρατιοτικο συμπλεγμα ) αν οχι με αμμεσο τροπο τουλαχιστον με εμμεσο - και οταν ξεθιωρασει και αυτωνων η μπογια θα τα βαλουμε με φαντασματα , αιθαιριες υπαρξεις η με εξωγηινους. και αυτο δεν το λεω ειρωνικα, ειναι ο ενδεδειγμενος τροπος χειραγωγησης των μαζων - χρειαζεται ενα φοβητρο.
Αλλο ομως να κατανοεις σε βαθος τις ιστορικες εξελιξεις και να βγαζεις καποια συμπερασματα - ακομη και αν αυτα παρουσιαζονται ανορθοδοξα καο παντελως αλλο να καταφευγουμε σε υπεραπλουστευσεις και σε θεωριες συνωμωσιας που λιγη σχεση εχουν με την πραγματικοτητα

Ανώνυμος είπε...

Ετερη Βρετανικη θηριωδια επι Ελληνικου εδαφους με 200.000 παιδια νεκρα
http://terrapapers.com/?p=32838