Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Η ελληνική σημαία ανάποδα…



Άρθρο του Παναγιώτη Λιάκου από την εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», 22/9/2015

Στη φωτογραφία βλέπετε το εκλογικό περίπτερο της Νέας Δημοκρατίας στο Μαρούσι. Και αυτό προσαρμοσμένο στην αισθητική του τσαντιριού, την έως τώρα πολυτιμότερη σύμμαχο του μεταπολιτευτικού χαλιφάτου. Δίχως το συγκεκριμένο στιλ δεν θα ήταν εφικτό το κατόρθωμα της δανειακής υποδούλωσης της χώρας. Ούτε θα μπορούσε να δημιουργηθεί εκλογικό σώμα που θα καταπίνει αμάσητες υπουργοποιήσεις τύπου...Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Μόνο έτσι γίνονται τα «θαύματα». Να τα τα νοβοπάνια, να τες κι οι πλαστικές καρέκλες, τσάκω' και τα φυλλάδια. Πάρε καφεδάκι, άραξε και περίμενε τον πρώτο κοκοβιό να περάσει. Αν τσιμπήσει, έχει καλώς. Αν όχι, δεν πειράζει, θα περάσει άλλος. Α, πού 'σαι; Βάλε και καμιά σημαία. Ξέρεις, μωρέ, γαλανόλευκη. Αυτή του κράτους του ελληνικού. Μη διαλέξεις τίποτα ακριβές. Δεν έχει λεφτά η τοπική. Να πάρεις ακρυλικές, τέτοιες, μέηντ ιν Τσάινα. Πώς μπαίνει; Τι θα πει πώς μπαίνει; Βάλ' την όπως να 'ναι. Αρκεί να φαίνεται.

Πανί

Κάπως έτσι τοποθετούνται ανάποδα οι σημαίες. Όπως τα λόγια, οι δεσμεύσεις και οι ιδέες των κομμάτων. Μπαίνουν τσάτρα-πάτρα για να βγουν άρον άρον, όποτε παραστεί η κατεπείγουσα «πατριωτική» ανάγκη, δηλαδή οι εκλογές. Υπό κανονικές συνθήκες η σημαία που τοποθετήθηκε ανάποδα θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα πρόσεχαν οι υπεύθυνοι της τοπικής του κόμματος, οι πολιτευτές που πέρασαν από εκεί αλλά και το κοινό, οι διαβάτες. Μπα, ούτε κατά διάνοια. Ένας το πρόσεξε. Νόμισε ότι αυτό το χυδαίο σφάλμα θα διορθωνόταν άμεσα. Έσφαλε. Η σημαία έμεινε έτσι ακόμα 48 ώρες, ώσπου η απορία έγινε οργή και η οργή κράξιμο στους προσωρινούς ενοίκους του κομματικού κιοσκιού. Μετά την κραυγή, κάτι διορθώθηκε.

Το συμπέρασμα, ωστόσο, προκύπτει αβίαστα. Η αμεριμνησία περί της σημαίας είναι το ευστοχότερο σχόλιο για την αποϊδεολογικοποίηση της Ν.Δ. αλλά και σχεδόν του συνόλου του πολιτικού κόσμου. Το γεγονός ότι δεν έγινε άμεσα αντιληπτό ότι η σημαία ήταν κρεμασμένη ανάποδα σαν σφαχτάρι σημαίνει ότι γίνεται σιγά σιγά το χατίρι της Αριστεράς, που την αποκαλούσε «κομμάτι πανί».

ΥΓ: Να μην ξεχάσουμε τις απόψεις "διάσημου" νεοδημοκράτη για το κάψιμο της ελληνικής σημαίας. «Αναφαίρετο δικαίωμα» είχε πει. 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ω, οχι.... Πολυ καλα ειχανε την σημαια αναποδα...... εσεις δεν το καταλαβατε.....
Στην στρατιωτικη πρακτικη μια αναποδα κρεμασμενη σημαια ειναι ενδειξη παραδοσης.Οποτε η αναποδη σημαια στο εκλογικο κιοσκι ειναι συμβολισμος της παραδοσης μας προς την Ε.Ε. Απλα πραγματα... στοιχειωδη....

και μια απορια αν εχετε την καλοσυνη.... Ποτε ακριβως η Νουδουλα απωλεσε την πολιτικη της ιδεολογια? Ειχε δηλαδη ως πολιτικος σχηματισμος πολιτικη ιδεολογια και καποιοα στιγμη την απολεσε?

malicious provocateur

Ανώνυμος είπε...

ΕΝ ΚΑΙΡΟ ΕΙΡΗΝΗΣ Η ΣΗΜΑΙΑ ΑΝΑΠΟΔΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ !!!
ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΤΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΓΝΩΣΗΣ ΕΝ ΑΓΝΕΙΑ ΤΟΥΣ !!!

Unknown είπε...

Σωστός

Ανώνυμος είπε...

Όσο τον άκουγα αυτόν στο βίντεο να λέει ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα καθενός να καίει τη σημαία, θυμήθηκα μια ιστορία που μου είχαν διηγηθεί πριν από χρόνια. Όταν ο Ελληνικός στρατός υποχωρούσε στη Μικρά Ασία, ένας λόχος κρατούσε κάποιο ύψωμα. Καθώς αναμένονταν επέλαση των Τούρκων, ο επικεφαλής διέταξε τους στρατιώτες να κόψουν τη σημαία σε μικρά κομμάτια, τα οποία και μοίρασαν μεταξύ τους για να τα φάνε - σαν μεταλαβιά - με σκοπό να μη βεβηλωθεί η σημαία από τους εχθρούς.
Και αναλογίζομαι με θλίψη και πόσο χαμηλά έχει πέσει αυτό το πρόστυχο κράτος με κάτι τέτοια καλόπαιδα, καλοταϊσμένα και αλαζονικά...

Ανώνυμος είπε...

Μα δεν είναι Έλληνες αυτοί που μας κυβερνούνε. Επομένως πως θα πολεμήσουν για την θρησκεία και πολιτισμό μας.