Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

«Οι καμπάνες της Μοσούλης θα ηχήσουν πάλι». Βίντεο από το κανάλι που υποστηρίζει την Χεζμπολάχ


Το κανάλι είναι το Electronic Resistance.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters :

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράκ θα κινηθούν για να ξαναπάρουν την βόρεια πόλη της Μοσούλης από το ισλαμικό κράτος, μετά την κατάληψη της δυτικής πόλης Ραμάντι, δήλωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Haider al-Abadi.

Η κατάληψη της Μοσούλης θα στερήσει από τους τζιχαντιστές το μεγαλύτερο κέντρο του πληθυσμού τους τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία, καταργώντας ουσιαστικά την κρατική δομή του ισλαμικού κράτους στο Ιράκ, και στερώντας του έτσι μια σημαντική πηγή χρηματοδότησης και φέρνοντάς του ένα πλήγμα στην επιρροή του.

Η κατάληψη του Ραμάντι, θα δώσει στο στρατό μια σημαντική ψυχολογική ώθηση στην πορεία του προς τη Μοσούλη.

Η απόσταση μεταξύ των δύο πόλεων είναι περίπου 420 χιλιόμετρα (260 μίλια), εκτός από το δρόμο. Οι ιρακινές δυνάμεις ξεκίνησαν την επίθεση την Τρίτη εκδιώκοντας τους τζιχαντιστές από την πόλη, την οποία το Ισλαμικό Κράτος είχε υπό την κυριαρχία του από τον περασμένο Μάιο. Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε την Μοσούλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, το 2014, σε μια επίθεση που ανάγκασε τις κυβερνητικές δυνάμεις να εγκαταλείψουν το ένα τρίτο της ομάδας ιρακινών εδαφών.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ 

1 σχόλιο:

Διάπυρος είπε...

Ζούμε σε έναν περίεργο κόσμο που "χριστιανοί" υποστηρίζουν, εκπαιδεύουν και εξοπλίζουν τους πίθηκες του Ισλαμικού Κράτους (αρνούμαι να τους πω μαχητές, ούτε καν μουσουλμάνους) για να δολοφονήσουν, βασανίσουν και να βιάσουν άλλους Χριστιανούς και από την άλλη μετριοπαθείς μουσουλμάνοι μάχονται εναντίον τους και ξαναφέρνουν την ανεξιθρησκεία στην περιοχή.
Υπέροχο πραγματικά βίντεο, ο Θεός να έχει καλά τον Νασράλα και τους μαχητές του!