Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Ο πιο σκληρός πόλεμος είναι κατά του εαυτού μας

Η φωτογραφία είναι από την διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Βέλου – Βόχας (Ν. Κορινθίας) στο Βραχάτι Κορινθίας. Μία σημαία κουρελιασμένη σε ένα άθλιο (γεμάτο συνθήματα) κτίριο. Από κάτω, εκτός από Έλληνες, περνάνε καθημερινά αλλοδαποί. Τι εντύπωση σχηματίζουν για την χώρα μας και τον λαό μας;

Η περίπτωση αυτή φυσικά δεν είναι η μοναδική. Πολλές φορές έχω αντικρύσει με θλίψη και οργή ένα παρόμοιο θέαμα σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες, αλλά και σε άλλες ιδιωτικές επιχειρήσεις (βενζινάδικα, εργοστάσια κλπ). Κάντε μια έρευνα στο Google «σκισμένη σημαία» και θα δείτε το κατάντημα των νεοελλήνων.

Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι συμπατριώτες μας σε αυτές τις υπηρεσίες και στις εμπορικές επιχειρήσεις, φροντίζουν το γραφείο τους ή η εξωτερική τους εμφάνιση ή το αυτοκίνητό τους και ΦΥΣΙΚΑ το σπίτι τους να είναι προσεγμένα. Κανένας δεν πάει με σκισμένο παντελόνι στην δουλειά του. Το σπίτι να είναι "κουκλί". Ακόμα και το πατάκι της εισόδου να είναι γουστόζικο. Να το βλέπει και ο γείτονας. Και το αμάξι να "φυσάει".  Αλλά και τα γραφεία έξω από τα οποία κυματίζει η σκισμένη και χιλιοταλαιπωρημένη ελληνική σημαία είναι προσεγμένα και τακτοποιημένα. Φωτογραφίες, παιδικές ζωγραφιές γλαστράκια, φάτσες ποδοσφαιριστών και «σοφά αποφθέγματα».

Κανείς δεν μοιάζει να δυσανασχετεί με αυτό το θέαμα.  Κανείς από μέσα ή απ' έξω δεν διαμαρτύρεται. Και ύστερα μας φταίνε οι «ξένοι».

- Ξυπνήσετε, εγερθήτε. Και επαναστατήσετε κατά του εαυτού σας..., έλεγε ο Περικλής Γιαννόπουλος. 
   
- Αν θέλεις να αντιδράσεις στο κακό που εξαπλώνεται μπορείς να το κάνεις αρχίζοντας από τον εαυτό σου. Είναι σαν να ανάβεις ένα κερί μέσα στο πηχτό σκοτάδι..., έλεγε ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

ΚΟ

15 σχόλια:

Άγγελος Μάριος είπε...

ο Mahatma Gandhi έλεγε: να είσαι η αλλαγή που θες να έρθει

Ανώνυμος είπε...

Η μόνη κουρελιασμένη,ταλαιπωρημένη και σκισμένη ελληνική σημαία που θα δεχόμουν,θα ήταν αυτή που θα έστεκε αγέρωχη στα πεδία των μαχών.Εκείνη που το σκίσιμο της θα μας θύμιζε τον αγώνα υπέρ Πίστεως και Πατρίδος.
Η φωτογραφία αυτή μας ντροπιάζει.Η σημαία μας θα έπρεπε να φωτίζει σαν ήλιος την Ελλάδα.Ίσως ακούγεται λίγο κλισέ,αλλά έτσι νιώθω...
Γιώργος ο Νότιος

Π.Π. είπε...

Κοκκινε Ουρανε,
χαιρομαστε που βλεπουμε και παλι ναρθρα σου, μετα απο μια ανησυχητικη περιοδο σιωπης σου.

Ανώνυμος είπε...

επιστρέφεις δυναμικά ΚΟ, με αναφορές σε 2 κορυφαίους Έλληνες εθνικιστές. Μήπως θες κάτι να πεις περισσότερο......
μάνος

polycmike είπε...

Υπέροχο το άρθρο και πιο επίκαιρο από ποτέ, στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε.

Προσωπικά,

Στο Διδυμότειχο που πέρασα την θητεία μου, στο βουνό πάνω ήταν το φυλάκιο μας. Ζήτησα προσωπικά από τον διοικητή καινούργια σημαία, ο οποίος φυσικά μερίμνησε άμεσα για το θέμα. Την "ταλαιπωριμένη" σημαία την δίπλωσα με ευλάβεια (και αφού πήρα την άδεια του διοικητή), την κράτησα προσωπικά για μένα, την φύλαξα στο σπίτι (σκεφτόμουν να το κορνιζάρω κιόλας κάποια στιγμή). Είναι η πιο ωραία σημαία που έχω δει. Όταν πεθάνω, θα ήθελα να με θάψουν με αυτήν την σημαία στο στήθος.

Κατ'επέκταση, θέλω να πω ... το βρίσκω εντελώς ανούσιο και ανήθικο διάφορες επιχειρήσεις και οργανισμοί (π.χ. εφορίες, τράπεζες, βενζινάδικα) να έχουν την ελληνική σημαία. Αυτοί που σαν βρικόλακες πίνουν το αίμα του Έθνους, αυτοί που εξυπηρετούν τα ξένα συμφέροντα και δεν έχουν καμία σχέση με το Έθνος μας, να καπηλεύονται την Σημαία μας.
Οι Κουμμουνιστές, για παράδειγμα, το λένε ευθαρσώς, πώς δεν έχουν εθνική συνείδηση, έτσι τους δικαιολογώ που δεν φέρουν την ελληνική σημαία και το δέχομαι. Όμως δεν μπορώ να βλέπω (απο-)κόμματα νεφιλελεύθερα και σοσιαλ(η)ιστικά, οι "μαυραγορίτες του Έθνους" και τα πιο πιστά σκυλιά της ΝΤΠ - που οδήγησαν την χώρα στον γκρεμό (δεν εννοώ μόνο το οικονομικό) χρησιμοποιούν τα Ιερά Σύμβολα της Φυλής μας και έχουν να κυμματίζει μπροστά η Σημαία.

Έσσεται ήμαρ!

Συγχαρητήρια στον ΚΟ, για την ανάδειξη αυτού του σημαντικότατου θέματος!!

Ανώνυμος είπε...

KΑΛΗ ΣΑΣ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΙΝΔΙΚΤΟΥ ΑΥΡΙΟ

Κων/νος Νεμέσιος είπε...

Καλὼς ήλθατε, καλό αποκαλόκαιρο . Η εικόνα μέ τήν σκισμένη σημαία παραπέμπει στήν γενικότερη παρακμή και στήν καταρρακωμένη αξιοπρέπεια , κοινωνική και εθνική συνείδηση των νεοελλήνων.

Unknown είπε...

Καλως ορισες ΚΟ... Τι ιδεα να σχηματισουν. Του μπουρδελου ξεχαρβαλωμενου και ετσι κανουν οτι γουσταρουν...

Unknown είπε...

Συμληρωμα. Διπλα στην εισοδο ταμπελα πολιτιστικο-αθλητικου συλλογου Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ τρομαρα μας.

sta είπε...

Εχω ακομη το τζοκευ με το εθνοσημο..
Προ μιλενιουμ..

Unknown είπε...

Καλώς όρισες ΚΟ.Και εσύ είσαι ένα κεράκι μέσα στο σκόταδι να ξέρεις.Αναβαπτισθείτε εις το Θειον Φως της γης σας και τα παραδείσια ελληνικά νερά.Θ α εξέλθετε χωντανοί.Θα εξέλεθετε ΕΛΛΗΝΕΣ.ΝΕΟ ΠΝΕΥΜΑ 0ΙΔΑΝΙΚΟΝ-ΠΣΙΤΙΣ - ΣΗΜΑΙΑ

Ανώνυμος είπε...

αυτα δεν γινονται τυχαια ουτε φαιει ο κακος μας εαυτος,αυτα γινονται σκοπιμα απο ατομα του συστηματος και η ανεχομενοι αυτη την κατσταση του συστηματος ειναι και αυτοι,ενας απλος πολιτης πως θα αντιδρασει?
μηπως πρεπει να υπαρξει βια για να σταματησουν αυτα?

Orthodox True είπε...

Κ.Ο. τόσες καί τόσες Ελληνικές Σημαίες, πού βρίσκονται πάνω στά τρόφιμα καί στίς σακούλες των σούπερ μάρκετ, δέν καταλήγουν στά σκουπίδια;
Δυστυχώς σε καμία άλλη Σημαία τού κόσμου δέν συντρέχει αυτή η αθλιότητα.
Η Ελληνική Σημαία μέ τον Τίμιο Σταυρό στά σπλάχνα της να πετιέται από όλους στα σκουπίδια.
Εκατομμύρια Ελληνικές Σημαίες στά σκουπίδια.
Μετά μάς φταίνε οι πάσης φύσεως αλλοδαποί πού καίνε τις σημαίες στούς δρόμους.
Δυστυχώς αυτή η κατάντια μας είναι πολύ χειρότερη από την σκισμένη σημαία τής ανάρτησης...

Βελισσάριος Λ. είπε...

«Ο πιο σκληρός πόλεμος είναι κατά του εαυτού μας».
Κυριολεκτικά.

Σε 600 έτη σελτζουκοκρατίας, φραγκοκρατίας και οσμανοκρατίας δε λησμονήσαμε, επί το πλείστον, την Ορθοδοξία, τη γλώσσα, την εθνική ταυτότητα και την ιστορική κληρονομιά μας.

Μέσα σε 100 έτη «ευρωπαϊκού διαφωτισμού», μαρξισμού, φροϋδισμού, προοδευτισμού και μεταμοντερνισμού, όχι μόνο απαξιώσαμε όλα τα παραπάνω αλλα κατέστημεν ανίκανοι πλέον να δημιουργούμε σταθερούς,ευσεβείς γάμους και φυσιολογικές οικογένειες.
Δυστυχώς, στο έθνος μας σήμερα περισσεύει η φύρα. Διεπράξαμεν ύβριν προς την φύση και τον Θεό.
Βρισκόμαστε στην Άτη(μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι).
Να ευχηθούμε η Νέμεσις να έρθει συντόμως.

Ανώνυμος είπε...

Το πρόβλημα είναι ότι δεν κοίταζαν ψηλά.