Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2016

Ο Samuel Jackson απειλεί ότι θα φύγει από τις ΗΠΑ αν νικήσει ο Τραμπ (αλλά... που θα πάει;)

Ο Αφροαμερικάνος ηθοποιός Samuel L. Jackson (γνωστός και από την προπαγανδιστική ταινία του διαταραγμένου Ταραντίνο «Οι Μισητοί Οκτώ» - βλέπε εδώ) είναι γνωστός για τις ρατσιστικές του «ατάκες» (κατά των Λευκών).

Σε μια πρόσφατη εμφάνιση στο σόου του Jimmy Kimmel, εξέφρασε τον «φόβο» του για την προοπτική μιας Προεδρίας του Τραμπ με την ακόλουθη φράση:

«Αν αυτός ο moth..f..ker γίνει Πρόεδρος εγώ θα πάω τον μαύρο κ..ο μου πίσω στη Νότια Αφρική».

Αν και ήταν μέρος κωμικού σκετς, το σχόλιο ενισχύει την εικόνα του "cool liberal" του γυαλιστερού κόσμου του Hollywood που σαρκάζει ανθρώπους όπως ο Trump και ξεστομίζει βρισιές κατά των «χαζολευκών» που τον ψηφίζουν. Ο Τζάκσον έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των λίμπεραλ και πολιτιστικά μαρξιστών διασημοτήτων που "απειλούν" να εγκαταλείψει τις Ηνωμένες Πολιτείες (δες εδώ), αν η παθολογικά διεφθαρμένη, Neo-con πολεμοχαρής, Χίλαρι Κλίντον, δεν παραδώσει τα κλειδιά στο Οβάλ Γραφείο.

Ο Τζάκσον προστίθεται σε έναν μακρύ κατάλογο κυρίως γυναικών διασημοτήτων, όπως Miley Cyrus, Cher, Amy Schumer, Barbara Streisand και Whoopi Goldberg.  Συνήθως αυτοί οι τύποι απειλούν να μετακομίσουν σε κάποιο σιωπηρά πολύ Λευκή χώρα, όπως η Αυστραλία ή ο Καναδάς, αν και στην περίπτωση της Cher, ανέφερε ότι θέλει να μετακομίσει στον πλανήτη Δία….

Ο Τζάκσον κατά παράδοξο τρόπο αναφέρθηκε σε αφρικανική χώρα, δηλαδή τη Νότια Αφρική. Ήθελε, χωρίς αμφιβολία, να μεταδώσει μια αίσθηση «αυθεντικότητας», «Μαύρης Υπερηφάνειας» και ανεξαρτησίας από τον "ρατσιστή" Λευκό - δηλαδή τον Donald Trump, και τους υποστηρικτές του. Αλλά αν το κοιτάξετε πιο προσεκτικά, θα δείτε ότι είναι μια περίεργη επιλογή.

Οι περισσότεροι Αμερικανοί Μαύροι κατάγονται από σκλάβους που τους έφεραν από τη Δυτική Αφρική, έτσι θα ήταν πιο λογικό από την άποψη της «αυθεντικότητας» και της φυλετικής ταυτότητας, ο Τζάκσον να μιλούσε για μια χώρα της Δυτικής Αφρικής, όπως η Γκάνα, η Ακτή Ελεφαντοστού, ή η Νιγηρία.

Αλλά δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ο Jackson επιλέγει μια αφρικανική χώρα με την οποία είναι απίθανο να έχει οποιαδήποτε προγονική σχέση. Είναι επίσης ειδικά η επιλογή ενός κράτους της Υποσαχάριας Αφρικής που είναι το λιγότερο Μαύρο και το πιο σιωπηρά Λευκό, αγνοώντας δεκάδες άλλα υποσαχάρια κράτη που είναι πολύ πιο αυθεντικά Μαύρα.

Παρά το γεγονός ότι η Νότια Αφρική είναι 80% Μαύρη και περίπου 8% Λευκή όσον αφορά τον πληθυσμό, ο κυρίαρχος ρόλος που Λευκοί έχουν από χρόνια παίξει στην ιστορία της και συνεχίζουν να διαδραματίζουν στην οικονομία της σημαίνει ότι έχουν μια πολύ δυσανάλογη επιρροή στη χώρα. Στην καλύτερη περίπτωση θα μπορούσατε να πείτε ότι η Νότια Αφρική είναι μία χώρα μισή Μαύρη και μισή Λευκή (αν και η τάση είναι σαφώς να γίνει πιο "αφρικανική" κάτω από το σημερινό καθεστώς).

Έτσι, αναρωτιέται κανείς γιατί ο Τζάκσον δεν "απειλεί" να μετακομίσει προς τη Ζιμπάμπουε, το Κονγκό, ή τη Σομαλία. Η προφανής απάντηση είναι ότι, ενώ ο ίδιος ενστερνίζεται προφανές μίσος για τους λευκούς, ειδικά εκείνους που διστακτικά ψηφίζουν για το δικό τους συμφέρον, επιλέγοντας Trump, το μυαλό του το θολό συνειδητοποιεί πόσο εξαρτώμενος υπήρξε πάντα από τους Λευκούς και τις καλά διοικούμενες, εύπορες χώρες τους.

Η μετακόμιση σε μια γνήσια Μαύρη χώρα σίγουρα δεν θα είναι μια ευχάριστη εμπειρία για τον Τζάκσον, και κατά βάθος το ξέρει. Εξ ου και ο άνετος συμβιβασμός της Νότιας Αφρικής - αρκετά Μαύρος για να αποστασιοποιηθεί από την γελοία άτακτη φυγή των Λευκών λίμπεραλ που θέλουν να μετακομίσουν στον Καναδά, και όχι στο Μεξικό, αλλά αρκετά «Λευκός» για να εξασφαλίσει την υψηλή ποιότητα ζωής που απαιτεί ένας σούπερ σταρ του Χόλιγουντ!

ΚΟ / Πηγή

11 σχόλια:

sta είπε...

Ρε βλακα Σάμουελ, η Χίλαρι δεν ηταν αυτή που το 2011 αποφάσισε και βομβαρδισε ως ΥπΕξ τους ΑΦΡΙΚΑΝΟΥΣ της Λιβύης , επι επτά μήνες, σκοτώνοντας τους κατα χιλιάδες; Σκότωσε τα αδέλφια σου ηλιθιε και εσύ την υποστηριζεις ; Παρέδωσε ενα Αφρικανικο κράτος στα χέρια του ISIS και εσύ κατηγορεις τον Τραμπ για ρατσισμο;
Κουφαλα Οπρα, το ίδιο ισχύει και για εσένα. !

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετικό!
Δείτε όμως πώς ένας μαύρος μπορεί να πει οποιοδήποτε ρατσιστικό σχόλιο εναντίον ενός λευκού υποψηφίου για την προεδρία και να μην έχει συνέπειες.
Σκεφθείτε τι θα γινόταν αν ένας λευκός πριν την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία έλεγε αντίστοιχα λόγια. Θα τον κρεμούσαν όλοι μαζί: Οι πολιτικώς ορθοί λίμπεραλ, οι κουκοδεξιοί (cuckservatives), οι χρηματοδοτούμενοι από τον Σόρος Black Lives Matter (BLM), κ.ά.

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε τον Τζάκσον να βρίζει.
Ο Τραμπ θα νικήσει στην παρτίδα αυτή γιατί παίζει το χαρτί της φυλής (λευκό), ενώ η Κλίντον το χαρτί του φύλου (γυναίκα).
Ο Ομπάμα λέει ότι οι γυναίκες πρέπει να ψηφίσουν τον Τραμπ γιατί είναι άνδρας.
Όμως ο Τραμπ χωρίς να το λέει, ουσιαστικά απευθύνεται στους λευκούς ψηφοφόρους, δηλαδή παίζει το χαρτί της φυλής.

Ανώνυμος είπε...

θα νικήσει η Κλίντον γιατί θα γίνει νοθεία, έτσι απλά....
στην Αυστρία δηλαδή τι έγινε;;;;;;;
και τους πήραν χαμπάρι, αλλά φύλλο δεν κουνήθηκε
και ούτε το έμαθε κανείς.............
μάνος

AITOLOS είπε...

Δήλωση της Σούζα Σαραντον ....δε ψηφίζω Χίλαρι. ...γιατί δε ψηφίζω με το αιδοίο μου

Ανώνυμος είπε...

Ο Τραμπ παίζει το χαρτί της φυλής;;Που το είδες αυτό;Ίσα ίσα,δεν αναφέρεται συχνά σε λευκούς-μαύρους κτλ,για να έχει απήχηση και να μην πέσει στην παγίδα.Μάλιστα όταν η ΚΚΚ τον είχε ανοικτά υποστηρίξει,εκείνος αμέσως την κατηγόρησε και δεν δέχθηκε την υποστήριξη της.Αν ήταν έστω λίγο κοντά σε φυλετικές ιδέες,δε θα το έκανε αυτό.Δες εδώ τον ''φυλετιστή'' Τραμπ
http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2016/05/20/13/346ADCEB00000578-3600776-image-a-93_1463746003051.jpg και υπάρχουν πολλές άλλες.Και δεν είναι της πλάκας η φωτογραφία.Φαίνονται πολλά,από το ότι διαλέγει να φωτογραφηθεί και με μαύρους.Τους θέλει για ψηφοφόρους και προφανώς,δε θα εφαρμόσει κάποια φυλετική πολιτική αν εκλεγεί.Κανένα λοιπόν χαρτί της φυλής δεν παίζει.Δηλαδή εγώ,δε θα έβγαζα φωτογραφία με κανένα μαύρο,όποιος κι αν ήταν.Έτσι μου γουστάρει(για τους ''αντιρατσιστές'' το γράφω).Εκείνος δεν έχει θέμα,προκειμένου να εκλεγεί,ή απλά όντως δεν έχει θέμα.
Στις Η.Π.Α δε δύναται να υπάρξει πλέον εθνοφυλετισμός,λόγω των πολλών φυλών και εθνών που θεωρούνται ''Αμερικανοί''.Αν το 1865 είχε κερδίσει ο Νότος,ναι σήμερα αν όχι όλες οι ηνωμένες πολιτείες,οι Νότιες σίγουρα θα ήταν εθνικιστικές και στη βάση τους λευκές.
Ας είμαστε σοβαροί.Ο Τραμπ παίζει το παιχνίδι των emails της δολοφόνου Χίλαρι,και η Χίλαρυ παίζει το παιχνίδι του ''ρατσιστή'' Τραμπ(που καθόλου δεν είναι,δηλαδή ενσυνείδητος φυλετιστής),επειδή δε θέλει τους παράνομους ισπανόφωνους Μεξικανούς ή Χιλιανούς κτλ.Μηδέν πολιτικός λόγος.Απλά ο Τραμπ είναι πιο ντόμπρος και δεν κρύβεται από ένα ψεύτικο,''μποτοξιακό'' χαμόγελο,'όπως η Χίλαρι.
Γιώργος ο Νότιος

Ανώνυμος είπε...

@ 4 Νοεμβρίου 2016 - 5:09 π.μ.

cuckservatives = Οι εν γνωσει τους ψοφοδεξιοι κεραταδες και οχι "κουκοδεξιοι" (αν και ο ορος περιεχει σεξουαλικο περιεχομενο και ειναι παρμενος απ τον κουκο)
Ητοι: Αυτοι που, ενω το παιζουν δεξιοι, υποστηριζοντας ολη την εβραιοχολερικη κομμουνιστικη ιδεολογια, ξερουν πολυ καλα οτι στο διπλανο δωματιο η γυναικα τους τους κερατωνει και ει δυνατον να κρυφοκοιταζουν.
Ενα παραδειγμα cuckservatives στην Ελληνικη πολιτικη σκηνη θα ηταν οι περισοτεροι ΝουΔουλοι οι οποιοι ενω το παιζουν ανθρωποι με αξιες, ηθος, πατριωτισμο κλπ, στην ουσια ειναι χειροτεροι απ' τα κουμμουνια.
Γι αυτο βεβαια εχει φτασει η Πατριδα μας, στο χαλι που εχει φτασει.

Ανώνυμος είπε...

Η πολιτική, είναι ο λάθος άνθρωπος στην λάθος θέση.
Αν για κάποιο λόγο βρεθεί ο σωστός άνθρωπος στην σωστή θέση, αυτό σύντομα θα αλλάξει.

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν του αρέσει η Αμερική με τον Τράμπ, να πάει ο Τζάκσον στην Λιβερία, το κράτος που δημιούργησαν οι απελεύθεροι νέγροι οι οποίοι θέλησαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους την Αφρική!

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ να απαντήσω στον Ανώνυμο στις 4/11/2016 4:28 μ.μ.
Ο Τραμπ δεν πιστεύει στις διαφορές μεταξύ φυλών. Εκ των πραγμάτων όμως, το συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων είναι σχεδόν αμιγώς λευκό, ενώ το συνέδριο των Δημοκρατικών είναι κυρίως έγχρωμο. Αυτό κάτι λέει και για τους ψηφοφόρους τους.
Επίσης, επειδή μιλάμε για εκλογές που θα καθορίσουν την κυριαρχία του κόσμου και επειδή οι εκλογές αυτές θα κριθούν από μερικές χιλιάδες ψήφους, κάθε υποστήριξη, έκδηλη ή υπονοούμενη είναι ευπρόσδεκτη από τα επιτελεία των κομμάτων.
Σχετικά με το πού το είδα: https://goo.gl/vOAQxv Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Για να δούμε, θα φύγει τώρα μαζί με τα φιλαράκια του, Σερ, Νιβ, Μπραιαν, Μπάρμπαρα κτλ ;