Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

ΚΟΥΒΑ: Άλλος ένας αντικαθεστωτικός κρατούμενος νεκρός

Ο Αφρο-Κουβανός πολιτικός κρατούμενος Hamell Santiago Más Hernández, ο οποίος ήταν μόλις 45 ετών, πέθανε την περασμένη Παρασκευή στην απάνθρωπη φυλακή Combinado del Este της Αβάνας. Ήταν πίσω από τα κάγκελα μετά τη σύλληψή του στις 3 Ιουνίου και ήταν ακόμη εν αναμονή της δίκης.

Ήταν μέλος της Πατριωτικής Ένωσης της Κούβας (Unión Patriótica de Cuba ή Unpacu), μιας ομάδας που εργάζεται για την ειρηνική μετάβαση στη δημοκρατία και φέρεται να πέθανε από «καρδιακή προσβολή». Ήταν υγιής όταν συνελήφθη τον Ιούνιο.

Ο José Daniel Ferrer, κορυφαίος Κουβανός αντιφρονών ο οποίος είναι επίσης μέλος της UNPACU, είπε στο ABC Spain ότι ο θάνατος του αντιφρονούντα μπορεί να αποδοθεί στις «δύσκολες συνθήκες που επικρατούν μέσα στις φυλακές και στην έλλειψη ιατρικής φροντίδας». Σύμφωνα με τον Ferrer, ο φυλακισμένος Hamell «ήταν άρρωστος, πολύ αδύνατος και δεν λάμβανε καμία ιατρική φροντίδα». Ο Ferrer, δήλωσε, επίσης, ότι στην φυλακή Combinado del Este οι κρατούμενοι μαστίζονται από ένα «συνεχές άγχος»  λόγω «συνωστισμού, σωματικής και λεκτικής βίας και κακής διατροφής».

Ο Hamell Más Hernández συνελήφθη στις 3 Ιουνίου, μαζί με έναν άλλον ακτιβιστή της UNPACU, τον Alberto Valle Pérez, καθώς περπατούσαν μέσα από Παλιά Αβάνα. Λίγες μέρες νωρίτερα είχαν λάβει μέρος σε μια ειρηνική διαμαρτυρία στην πόλη. Και οι δύο άνδρες κατηγορούνται για τα εγκλήματα της «ασέβειας» και της «διατάραξης της δημόσιας τάξης».

Η επικοινωνία του  Hamell με τους δικούς του είχε περιοριστεί σοβαρά πριν το θάνατό του, λέει ο Ferrer. «Αυτοί [οι καθεστωτικές αρχές του Κάστρο] ακύρωναν τις γραμμές του κινητού μας ή μας έπαιρναν τα τηλέφωνα, έτσι ώστε να μην μπορούμε να επικοινωνούμε μεταξύ μας ή με τον έξω κόσμο».

Η σύζυγός του Hamell, Mildred de la Caridad Reyes, είπε ότι ήταν σε θέση να τον επισκεφθεί πριν από μερικές ημέρες και ότι είχε μια λοίμωξη των νεφρών και «ήταν πολύ αδύνατος και είχε χάσει σχεδόν 35 κιλά κατά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες», ενώ μέχρι τότε δεν είχε ποτέ κάποιο πρόβλημα με τα νεφρά». «Οι συνθήκες υγιεινής στη φυλακή είναι τρομερές», είπε, «και κανείς δεν μπορεί ακόμη ούτε νερό να πίνει εκεί».

Η Milfred και ο Hamell ενσαρκώνουν τον κουβανικό εφιάλτη. Σε μια χώρα που έχει επαινεθεί για την υγειονομική της περίθαλψή, έχασαν ένα γιο από φυματίωση το 2015. Σε μια χώρα που έχει επαινεθεί για την "κοινωνική δικαιοσύνη", ζούσαν σε ένα κτίριο που κατέρρευσε μερικώς και εκδιώχθηκαν λίγο μετά το θάνατο του γιου τους. Σε μια χώρα που υποβάλλεται σε δήθεν οικονομικές «μεταρρυθμίσεις», ο Hamell και η Mildred κέρδισαν μόλις και μετά βίας τα προς το ζην ως «cuentapropistas» - αυτοαπασχολούμενοι επιχειρηματίες που ασχολούνται με επιχειρήσεις μικρού εισοδήματος στενά ελεγχόμενες από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον Elizardo Sánchez, ηγέτη της Κουβανικής Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Comisión Cubana de Derechos Humanos -Ccdhrn), υπάρχουν σήμερα πάνω από 100 πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές της Castrogonia. Περίπου 55 από αυτούς ανήκουν στην UNPACU, και 21 από αυτούς είναι από την Αβάνα. Ο Hamell Santiago Más Hernández ήταν ένας από αυτούς.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγή

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι είναι αυτό που εμποδίζει αρκετούς στην Ελλάδα να δουν την πραγματικότητα του κομμουνιστικού “παραδείσου”;
Η μόνη εξήγηση είναι πως αυτοί ζουν τον επίγειο παράδεισο από τους κεφαλικούς φόρους των πολλών Ελλήνων , από την απώλεια της ατομικής ιδιοκτησίας μας πλέον για όσους δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί “τον σκοπό που αγιάζει τα μέσα” και δεν σκοπεύουν να τον χάσουν για κανέναν λόγο!
Δεν είναι πως δεν τα ξέρουν.
Τα γνωρίζουν όλα και τα γνωρίζουν από πρώτο χέρι.
ΟΛΟΙ μέσα στο κομμουνιστικό - με την ψήφο του λαού και με την βούλα του νόμου πλέον- “Ελληνικό” κοινοβούλιο!

Η Κούβα που άφησε πίσω του ο Φιντέλ
Ενα οδοιπορικό, ημέρα προς ημέρα, και εικόνα προς εικόνα, από την καθημερινότητα των Κουβανών όπως την κατέγραψε ο συνεργάτης του Protagon που επισκέφθηκε το νησί τις ημέρες της κηδείας του Κάστρο.

http://www.protagon.gr/themata/apostoli-stin-kouva_test-44341306817
Το βέβαιο είναι ένα. Δεν προτίθενται να μας χαρίσουν την ελευθερία μας και οι τρεις με τα πολλά ονόματα βασικοί κομμουνιστικοί παίκτες της μεταπολίτευσης , νδ-πασοκ –κκε!!!


Αμόρφωτους φτωχούς ΛΑΪΚΙΣΤΕΣ ονομάζουν όσους αντιδρούν στην “ελεύθερη” Ευρώπη που σε “τίποτα δεν μοιάζει με κομμουνιστική” !
Φτωχοί λαϊκιστές αμόρφωτοι είναι οι Ολλανδοί;

Πως γίνεται να είναι λαϊκιστές και αμόρφωτοι οι δυτικοευρωπαίοι που στρέφονται ολοένα και περισσότερο στα πραγματικά δεξιά κόμματα και οι “νεοφιλελε” = κομμουνιστές να κατηγορούν τους Έλληνες που δεν θέλουν να …γίνουν δυτικοευρωπαίοι και παραμένουν στην …Ανατολή;

Financial Times: Η δυσαρέσκεια των Ολλανδών μπροστά στις κάλπες - Είναι πλούσιοι αλλά και θυμωμένοι
http://bankingnews.gr/διεθνή/item/296200-financial-times-h-dysareskeia-twn-ollandwn-mprosta-stis-kalpes-einai-ploysioi-alla-kai-thymwmenoi.html

Οι του κομμουνιστικού συνταγματικού τόξου, δεν βλέπουν τι συμβαίνει στην διεθνιστική δύση; Την Σουηδία μας παρουσιάζουν “φιλελεύθεροι και αριστεροί ως επίγειο σοσιαλιστικό παράδεισο με δίκαιη κατανομή φόρων και …ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟΤΗΤΑ!
Σε αυτούς λένε πρέπει να μοιάσουμε …μέσω μεταρρυθμίσεων που δεν κάνουμε και … συνεχίζονται τα μνημόνια!!!

Η Αλήθεια για τους Μετανάστες στη Σουηδία!
https://www.youtube.com/watch?v=JKqwf36c-XI

Ανώνυμος είπε...

Κομμουνιστικά κόμματα από 53 χώρες συναντήθηκαν στην Αθήνα για να συντονίσουν τη δράση τους. Ποια είναι όμως η απήχησή τους και πόσο «βαρυσήμαντες» οι θέσεις τους;
Τα 64 «ορφανά» του πρώην κομμουνισμού
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=124006

Ο ΔΙΕΘΝΗΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΔΡΑΣΗ!
Τίποτα δεν άλλαξε μόνο τα ονόματα, από κομμουνιστικά σε “φιλελεύθερα” σοσιαλιστικά αριστερά!

Πως η Wall Street χρηματοδότησε τους Μπολσεβίκους! (ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ)
Πλήν των γνωστών , της χρηματοδότησης αυτό που αναφέρεται στο βίντεο είναι η επιτυχημένη βιομηχανία της Χριστιανικής ορθόδοξης Τσαρικής αυτοκρατορίας η οποία το 1916 είχε κατασκευάσει αεροπλάνο με άνοιγμα φτερών μεγαλύτερο από ένα 747…
Η ορθόδοξη Χριστιανική αυτοκρατορία έπρεπε να καταστραφεί…

Όταν τελείωσε η κομμουνιστική επίθεση
ΤΑ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΓΓΛΟΙ και ΑΛΛΟΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ!
(Πως λέμε σήμερα …κανένα σπίτι σε χέρι τραπεζίτη, όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, της ΔΕΗ ΟΤΕ ΛΙΜΑΝΙΑ κλπ.! Ακριβώς τα ίδια! Και οι υπόλοιποι δημοκράτες φιλελεύθεροι και λοιποί , “αγωνιούν” μήπως και οι κομμουνιστές δεν κάνουν τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις αποκρατικοποιήσεις στα διεθνή κοράκια …για να έρθει η ανάπτυξη . Σιγά σιγά ρε σύντροφοι (ΝΔ ΠΑΣΟΚ) γιατί άρχισαν και μας παίρνουν και χαμπάρι!!!)

https://www.youtube.com/watch?v=BVVw5-Xjj1c

Πρέπει να καταλάβετε ότι η ηγεσία των Μπολσεβίκων που κατέλαβε την Ρωσία, δεν ήταν καθόλου Ρώσοι. Μισούσαν τους Χριστιανούς. Καθοδηγούμενοι από το Εθνικό τους μίσος, βασάνισαν και έσφαξαν εκατομμύρια Ρώσων χωρίς ίχνος ανθρώπινων τύψεων. Αυτό δεν μπορεί να διογκωθεί. Ο Μπολσεβικισμός διέπραξε το μεγαλύτερο έγκλημα όλων των εποχών. Το γεγονός ότι το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου είτε αγνοεί είτε αδιαφορεί γι αυτό το τεράστιο έγκλημα, είναι απόδειξη ότι τα ΜΜΕ είναι στα χέρια των δραστών.
Aleksandr Isayevich Solzhenitsyn

ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΡΩΣΙΚΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ...ΒΡΕΘΗΚΕ Ο ΤΡΟΠΟΣ..

Λένιν, ο δωσίλογος των Γερμανών
https://www.youtube.com/watch?v=WaLVvHs_K4o&t=5s

Τον Ελληνα Χριστιανό ορθόδοξο Καποδίστρια που έφτιαξε και το Ελβετικό σύνταγμα και έστησε την Ελλάδα στα πόδια της τον δολοφόνησαν χωρίς χρονοτριβή ” Ελληνες”!
Η “προοδευτική” βενιζελική ανταντ ανέλαβε δημοκρατικά τους υπόλοιπους Ελληνες Χριστιανούς ορθοδόξους βασιλείς της Ελλάδος…

Όλα έχουν την εξήγηση τους ΑΛΛΑ άντε να τα εξηγήσεις στους …λαϊκιστές!!!

Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017
ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΟΥΡΙΤΑΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

http://theodotus.blogspot.gr/2017/03/blog-post_6.html


isaac είπε...

Ευχαριστούμε για την αναμετάδοση του δελτίου τύπου της CIA!!💋

Ανώνυμος είπε...

Προς 4.01
Αν έχεις κάποια πηγή που αποδεικνύει οτι είναι μουφα η είδηση ανάρτησε την. Αλλιώς πες στα αφεντικά σου στον περισσό οτι είναι επικίνδυνοι για την κοινωνία και να μην σε κοροϊδεύουν πια.