Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Δευτέρα, 11 Σεπτεμβρίου 2017

Είναι ο Ιουδαϊσμός «μονοθεϊστική θρησκεία»;Εάν ρωτήσετε τυχαία εκατό άτομα για το τι νομίζουν ότι είναι ο Ιουδαϊσμός, θα σας πουν ότι είναι η θρησκεία των Εβραίων η οποία βασίζεται στην Παλαιά Διαθήκη. Θα σας πουν επίσης ότι είναι μία μονοθεϊστική θρησκεία και μπορεί να σας πουν ότι είναι μία από τις τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες, (ή αβρααμικές θρησκείες). Οι  άλλες δύο είναι ο Χριστιανισμός και ο μουσουλμανισμός. Μπορεί να σας πουν επίσης ότι ιουδαϊσμός και Χριστιανισμός έχουν «πολλά κοινά», αφού και ο Χριστιανισμός δέχεται την Παλαιά Διαθήκη, ενώ κάποιοι μπορεί να πουν ότι και οι δύο θρησκείες πιστεύουν «στον ίδιο Θεό». Εάν πάτε μάλιστα στην Αμερική, θα ακούσετε πολλούς να μιλάνε για τις «κοινές» “judeo-christian” παραδόσεις. Οι υποστηρικτές της ιουδαιο-χριστιανικής αντίληψης θεωρούν ότι ο Χριστιανισμός είναι «ο κληρονόμος του Βιβλικού Ιουδαϊσμού». [Διάβασε εκτενέστερα: Ο μύθος της κοινής «ιουδαιο-χριστιανικής παράδοσης» - Μέρος 1ο και Μέρος 2ο]. Πάνω σε αυτές τις δημοφιλείς και κοινώς αποδεκτές απόψεις οικοδομείται τόσο ο οικουμενισμός, όσο και ο χριστιανικός σιωνισμός, και έτσι ενισχύεται ο θρησκευτικο-πολιτικός βραχίονας της νέας τάξης. Μέσω της θεωρίας ότι «όλοι στον ίδιο θεό πιστεύουμε» (ειδικά οι οπαδοί των «μονοθεϊστικών» θρησκειών) οικοδομείται ο οικουμενισμός και μέσω της θεωρίας περί «περιούσιου λαού» και «κοινού Θεού» (του Αβραάμ) οικοδομείται ο χριστιανικός σιωνισμός, αρκετά διαδεδομένος στην Δύση, ειδικά μεταξύ των προτεσταντών, που σφυρηλατεί χρόνια τώρα συνειδήσεις, με πρώτες και καλύτερες εκείνες των θρησκευτικών και πολιτικών ηγετών έως και «πλανηταρχών», με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Είναι όμως αλήθεια ότι ο Ιουδαϊσμός είναι μονοθεϊστική θρησκεία και ότι, όπως «ρομαντικά» πιστεύουν πολλοί, είναι η θρησκεία της Παλαιάς Διαθήκης; 

Όχι, ο Ιουδαϊσμός δεν είναι η θρησκεία της Παλαιάς Διαθήκης. Ο Ιουδαϊσμός είναι η θρησκεία των Φαρισαίων και βασίζεται στο Βαβυλωνιακό Ταλμούδ. Η εβραϊκή Καμπάλα (Cabala), είναι η καρδιά του Ταλμουδικού Ιουδαϊσμού, ο οποίος είναι παγανιστικός από την αρχή μέχρι το τέλος. Να τι αναφέρει η εβραϊκή εγκυκλοπαίδεια (Jewish Encyclopedia) του 1905:

«Οι διδασκαλίες του χασιδισμού ... βασίζονται σε δύο θεωρητικές αντιλήψεις: (1) στον θρησκευτικό πανθεϊσμό... και (2) στην ιδέα της κοινωνίας μεταξύ Θεού και ανθρώπου ... η οποία υιοθετήθηκε από την Καμπάλα ... ότι όχι μόνο η Θεότητα είναι αυτή που επηρεάζει τις πράξεις του ανθρώπου , αλλά και ότι ο άνθρωπος ασκεί επιρροή στη θέληση και τη διάθεση της θεότητας. Κάθε πράξη και λέξη του ανθρώπου παράγει μια αντίστοιχη ‘δόνηση’ στις ανώτερες σφαίρες. Από αυτή τη σύλληψη προκύπτει η κύρια πρακτική αρχή του χασιδισμού - η κοινωνία με το Θεό με σκοπό την ένωση με την πηγή της ζωής και την επίδρασή της».

Το Ταλμούδ, περισσότερο από κάθε άλλο βιβλίο, καθόρισε τον Ιουδαϊσμό, ώστε ο ραβίνος Ben Zion Bokser παραδέχθηκε, «Ο Ιουδαϊσμός δεν είναι η θρησκεία της Βίβλου» (Judaism and the Christian Predicament, 1966, p.159). Είναι το Ταλμούδ που καθοδηγεί τη ζωή και το πνεύμα του εβραϊκού λαού.

Ο ραβίνος Rabbi Stephen S. Wise, ο οποίος ήταν ο αρχιραβίνος των ΗΠΑ, το ξεκαθάρισε : «Η υιοθέτηση του Βαβυλωνιακό Ταλμούδ, σηματοδοτεί το τέλος των αρχών του Ιουδαϊσμού».

Στο βιβλίο Judaism's Strange Gods (Οι Παράξενοι Θεοί του Ιουδαϊσμού), ο Michael Hoffman, αναλύει το πώς ο Ιουδαϊσμός «δεν είναι η θρησκεία της Παλαιάς Διαθήκης ή του Θεού του Ισραήλ, αλλά ότι οι θεοί του Ιουδαϊσμού αποτελούνται από το Ταλμούδ, την Καμπάλα και τη φυλετική αυτο-λατρεία».

Ο Hoffman περιγράφει ότι είναι το Ταλμούδ και όχι η Αγία Γραφή, που αποτελεί το ερμηνευτικό σύστημα του ορθόδοξου Ιουδαϊσμού. Σύμφωνα με τον Robert Goldenberg, Καθηγητή Ιουδαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης: «Το Ταλμούδ ήταν η Τορά. Σε ένα παράδοξο που καθόρισε την ιστορία του Ιουδαϊσμού, το Ταλμούδ ήταν η προφορική Τορά και ως εκ τούτου έγινε η σαφέστερη δήλωση που ο Εβραίος μπορούσε να ακούσει ως τον λόγο του Θεού». ... Το Ταλμούδ παρείχε τα μέσα καθορισμού του τρόπου με τον οποίο ο Θεός ήθελε όλους τους Εβραίους να ζουν, σε κάθε τόπο και ανά πάσα στιγμή. Ακόμη και αν οι λεπτομέρειες του νόμου έπρεπε να αλλάξουν για να ανταποκριθείς σε αυτές τις νέες συνθήκες που δημιουργήθηκαν, ο σωστός τρόπος για να προσαρμοστείς βρίσκονταν στο Ταλμούδ και τα σχόλια του ... Το Ταλμούδ αποκάλυπτε τον Θεό να μιλάει στο Ισραήλ και έτσι το Ταλμούδ έγινε ο δρόμος του Ισραήλ προς τον Θεό».

Αλλά ας ακούσουμε έναν σημαντικό Εβραίο διανοούμενο να αναφέρεται στο θέμα αυτό. Είναι ο Ισραήλ Σαχάκ, από το αποκαλυπτικό βιβλίο του «Εβραϊκή Ιστορία – Εβραϊκή Θρησκεία» και από το κεφάλαιο Ορθοδοξία και Ερμηνεία.  Ο Σαχάκ ισχυρίζεται ότι πολλοί καλοπροαίρετοι άνθρωποι έχουν μια λανθάνουσα αντίληψη για τον κλασσικό ιουδαϊσμό. Ιδού τι λέει:

Μία από τις πιο διαδεδομένες πλάνες είναι ότι η εβραϊκή θρησκεία είναι και ήταν πάντα μονοθεϊστική….

Αυτό που μας ενδιαφέρει δεν είναι ο βιβλικός, αλλά ο κλασικός ιουδαϊσμός- και είναι απολύτως σαφές, αν και πολύ λιγότερο κατανοητό γενικότερα, ότι ο τελευταίος, κατά τους τελευταίους αιώνες της ύπαρξής του, απείχε πολύ από τον καθαρό μονοθεϊσμό. Το ίδιο μπορούμε να πούμε για τα αυθεντικά δόγματα που επικρατούν στον σημερινό ορθόδοξο ιουδαϊσμό και αποτελούν την άμεση συνέχεια του κλασικού ιουδαϊσμού. Η παρακμή του μονοθεϊσμού προέκυψε από την εξάπλωση του εβραϊκού μυστικισμού (καβαλισμός), που αναπτύχθηκε τον 12° και τον 13° αιώνα και, μέχρι τα τέλη του 16ου αιώνα, είχε επικρατήσει σχεδόν ολοκληρωτικά σε όλα τα κέντρα του ιουδαϊσμού. Ο εβραϊκός διαφωτισμός, που ανεδύθη από την κρίση του κλασικού ιουδαϊσμού, χρειάστηκε να πολεμήσει ενάντια σ' αυτόν το μυστικισμό και την επιρροή του, περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο. Και όμως, στη σύγχρονη εβραϊκή ορθοδοξία, η Καμπάλα διατήρησε την πρωτοκαθεδρία, ιδίως μεταξύ των ραβίνων. Επί παραδείγματι, το κίνημα Γκους Εμουνίμ (Gush Emunim, ορθόδοξο μεσσιανικό σιωνιστικό κίνημα που ιδρύθηκε από τον ραβίνο Tzvi Yehuda Kook το 1974) εμπνέεται σε μεγάλο βαθμό από καβαλιστικές ιδέες.

Η γνώση και η κατανόηση αυτών των ιδεών είναι λοιπόν αναγκαία για δύο λόγους: Πρώτον, γιατί χωρίς αυτές δεν μπορεί κανείς να καταλάβει τις αληθινές πεποιθήσεις του ιουδαϊσμού στα τέλη της κλασικής του περιόδου. Δεύτερον, διότι αυτές οι ιδέες παίζουν ένα σημαντικό πολιτικό ρόλο στη σύγχρονη εποχή, στο μέτρο που αποτελούν μέρος του πνευματικού οπλοστασίου πολλών θρησκευόμενων πολιτικών, περιλαμβανομένων των περισσοτέρων ηγετών του Γκους Εμουνίμ, και έχουν μια έμμεση επιρροή σε πολλούς σιωνιστές ηγέτες όλων των κομμάτων, στους οποίους περιλαμβάνονται και οι αριστεροί σιωνιστές.

Σύμφωνα με τον καβαλισμό, το σύμπαν εξουσιάζεται όχι από ένα θεό, αλλά από αρκετές θεότητες που διαφέρουν ως προς τον χαρακτήρα και την επιρροή τους, και οι οποίες εκ- πηγάζουν από μια θολή, μακρινή Θεότητα (την Πρωταρχική Αιτία). Παραλείποντας τις πολλές λεπτομέρειες, μπορούμε να συνοψίσομε το σύστημα ως εξής. Από τη Θεότητα, προήλθαν, ή γεννήθηκαν, πρώτα ένας αρσενικός θεός, που ονομάζεται «Σοφία» ή «Πατέρας», και κατόπιν μια θηλυκή θεά που ονομάζεται «Γνώση» ή «Μητέρα». Από τον γάμο αυτών των δύο, γεννήθηκε ένα ζευγάρι νεότερων θεών: ο Υιός, που φέρει επίσης πολλά άλλα ονόματα όπως «Μικρό Πρόσωπο» ή ο «Ιερός Ευλογημένος» και η Κόρη, που ονομάζεται επίσης «Κυρία» (ή «Ματρονίτ», μια λέξη λατινικής προέλευσης), «Σεχινά», «Βασίλισσα» κ.τλ. Αυτοί οι νεώτεροι θεοί πρέπει να ενωθούν, αλλά η ένωσή τους παρεμποδίζεται από τις μηχανορραφίες του Σατανά, που, σε αυτό το σύστημα, είναι μια πολύ σημαντική και ανεξάρτητη προσωπικότητα. Η Θεότητα επιχείρησε τη Δημιουργία για να τους επιτρέψει να ενωθούν αλλά, εξ αιτίας της Πτώσης, βρέθηκαν πιο χωρισμένοι παρά ποτέ, και μάλιστα ο Σατανάς κατάφερε να έλθει πολύ κοντά στη θεία Κόρη, ακόμα και να την βιάσει (είτε φαινομενικά είτε στην πραγματικότητα, οι απόψεις διίστανται ως προς αυτό). Η δημιουργία του εβραϊκού λαού επιχειρήθηκε ακριβώς για να γεφυρωθεί το ρήγμα που προκάλεσαν ο Αδάμ και η Εύα, και αυτό επετεύχθη για λίγο κάτω από το όρος Σινά: ο αρσενικός θεός Υιός, τον οποίο ενσαρκώνει ο Μωϋσής, ενώθηκε με τη θεά Σεχινά. Δυστυχώς, η αμαρτία του Χρυσού Μόσχου προκάλεσε την εκ νέου διάσπαση των θεοτήτων και μόνο η μεταμέλεια του εβραϊκού λαού διόρθωσε τα πράγματα ως ένα βαθμό. Κατά ανάλογο τρόπο, κάθε περιστατικό της βιβλικής εβραϊκής ιστορίας συνδέεται με την ένωση ή τον χωρισμό του θεϊκού ζευγαριού. Η κατάκτηση, από τους Εβραίους, της Παλαιστίνης, που ανήκε στους Χαναναίους, και η ανέγερση του πρώτου και του δεύτερου Ναού ευνοούν ιδιαίτερα την ένωσή τους, ενώ η καταστροφή των Ναών και η εξορία των Εβραίων από τα άγια χώματα αποτελούν απλά εξωτερικές εκφράσεις όχι μόνο του θεϊκού χωρισμού αλλά και μιας αληθινής «εκπόρνευσης με παράξενους θεούς». Η Κόρη υποτάσσεται κυριολεκτικά στην εξουσία του Σατανά, ενώ ο Υιός, εγκαταλείποντας τη σύζυγό του, παίρνει διάφορα θηλυκά σατανικά πλάσματα στο κρεβάτι του.

Το καθήκον των ευσεβών Εβραίων είναι να αποκαταστήσουν με τις προσευχές και τις θρησκευτικές πράξεις τους την τέλεια θεϊκή ενότητα, με τη μορφή της σεξουαλικής ένωσης των αρσενικών και θηλυκών θεοτήτων. Έτσι, πριν από τις περισσότερες τελετουργικές πράξεις, που κάθε ευσεβής Εβραίος πρέπει να εκτελεί πολλές φορές κάθε μέρα, απαγγέλλεται η εξής καβαλιστική ευχή: «Προς χάριν της [σεξουαλικής] συνεύρεσης του Αγίου Μακαρίου και της Σεχινά του...» Οι πρωινές προσευχές, επίσης, ρυθμίζονται έτσι ώστε να προωθούν αυτή τη σεξουαλική ένωση, έστω και στιγμιαία. Τα διαδοχικά μέρη της προσευχής αντιστοιχούν μυστικιστικά στα διαδοχικά στάδια της ένωσης: σε ένα σημείο, η θεά πλησιάζει με τις θεραπαινίδες της, σε ένα άλλο ο θεός βάζει το χέρι του γύρω από τον λαιμό της και χαϊδεύει το στήθος της, και τελικά υποτίθεται ότι ολοκληρώνεται η σεξουαλική πράξη.

Άλλες προσευχές ή θρησκευτικές πράξεις, κατά την ερμηνεία των καβαλιστών, έχουν σκοπό να εξαπατήσουν διάφορους αγγέλους (που έχουν επινοηθεί ως δευτερεύουσες θεότητες με κάποιο βαθμό ανεξαρτησίας) ή να εξευμενίσουν τον Σατανά.

Ένα άλλο παράδειγμα προσευχής: και πριν και μετά από ένα γεύμα, ο ευσεβής Εβραίος οφείλει να πλύνει τελετουργικά τα χέρια του, προφέροντας μια ειδική ευχή. Στη μία από αυτές τις περιπτώσεις, λατρεύει τον Θεό, προωθώντας τη θεϊκή ένωση του Υιού και της Κόρης, αλλά στην άλλη, λατρεύει τον Σατανά, στον οποίο τόσο πολύ αρέσουν οι εβραϊκές προσευχές και οι τελετουργικές πράξεις που, όταν του προσφέρονται μερικές από αυτές, βρίσκεται απασχολημένος και παύει να ενοχλεί τη θεία Κόρη. Οι καβαλιστές πιστεύουν μάλιστα ότι μερικά από τα ζώα που θυσιάζονταν στον Ναό προορίζονταν για τον Σατανά. Για παράδειγμα, οι ευνουχισμένοι ταύροι, που θυσιάζονταν κατά τη διάρκεια της επταήμερης εορτής του Mishkan («Εορτή της Σκηνής»), ήταν αφιερωμένοι στον Σατανά, ως αρχηγό όλων των μη Εβραίων, για να τον κρατούν πολύ  απασχολημένο ώστε να μη μπορεί να επέμβει την όγδοη ημέρα, οπότε η θυσία αφιερωνόταν στον Θεό.

Για τη σωστή κατανόηση του ιουδαϊσμού, τόσο κατά την κλασική του περίοδο όσο και στην τρέχουσα πολιτική επιρροή του στη σιωνιστική πρακτική, επιβάλλεται να πούμε ότι το καβαλιστικό σύστημα, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί μονοθεϊστικό, εκτός αν είμαστε έτοιμοι να θεωρήσομε επίσης μονοθεϊστικές» θρησκείες τον ινδουισμό, την ύστερη ελληνορωμαϊκή θρησκεία ή ακόμα και τη θρησκεία της αρχαίας Αιγύπτου.
 
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

16 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

!!! Δηλαδή για να καταλάβω... το παν για τους εβραίους είναι η σεξουαλική συνεύρευση των υποτιθέμενων θεών τους για να γίνει τί ;

Προσπαθούν επίσης με τις προσευχές τους να κοροιδέψουν/εξευμενήσουν το σατανά να μην πειράζει την "θεά" τους, αλλά επειδή μπορεί και να μην πιάσει....του κάνουν και μια θυσία με ευνουχισμένους ταύρους...

ἐγώ εἰμι ὁ ἄρτος τῆς ζωῆς· ὁ ἐρχόμενος πρός με οὐ μὴ πεινάσῃ, καὶ ὁ πιστεύων εἰς ἐμὲ οὐ μὴ διψήσῃ πώποτε. 36 ἀλλ' εἶπον ὑμῖν ὅτι καὶ ἑωράκατέ με καὶ οὐ πιστεύετε. Κ.Ιωάννη 6.35-36.

SCRIPTA MANENT είπε...

Ο τίτλος του άρθρου θα έπρεπε να γράφει: είναι ο μ.χ. Ιουδαισμός...

Ανώνυμος είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Ανώνυμος είπε...

Αυτο εχω προσπαθησει να εξηγησω (με οχι και τοσο επιστημονικο τροπο φυσικα), σε πολλους που αποκαλουν την Ορθοδοξια και τον Χριστιανισμο 'Ιουδαικο' και βριζουν τους Ελληνες Χριστιανους και μας αποκαλουν Ιουδαιους, κ.λπ, οπως και σ'αυτους που νομιζουν οτι οι συγχρονοι Εβραιοι πιστευουν στην Π.Δ. Πολυ ωραιο αρθρο, τετοια αρθρα πρεπει να τα διαβασει πολυς κοσμος μπας και ξεμπερδεψει λιγο τα αχυρα απο τα πιτουρα.

diamton είπε...

Αυτα να τα βλεπουν μερικοι χριστιανοι, <> που πιστευουν οτι ειναι ακομη ο λαος του Θεου.
λαος του Θεου σημερα ειναι μονο η εκκλησια του Χριστου,αυτων που
που εχουν ως σωτηρα τους.

Περαστικός είπε...

«Γηράσκω δ’ αιεί πολλά διδασκόμενος», και θα προσθέσω τι «είπε» ο Χριστός:

α) κατά Ματθαίον κεφ.5, παρ.17 «17 Μὴ νομίσητε ὅτι ἦλθον καταλῦσαι τὸν νόμον ἢ τοὺς προφήτας· οὐκ ἦλθον καταλῦσαι, ἀλλὰ πληρῶσαι.»

http://kainidiathiki.agiooros.org/index.php?id=1&bt=%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1+%CE%9C%CE%B1%CF%84%CE%B8%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BD&ch=5&ancnew=AM

β) κατά Λουκάν κεφ.24, παρ.25-27 «25 καὶ αὐτὸς εἶπε πρὸς αὐτούς· ὦ ἀνόητοι καὶ βραδεῖς τῇ καρδίᾳ τοῦ πιστεύειν ἐπὶ πᾶσιν οἷς ἐλάλησαν οἱ προφῆται! 26 οὐχὶ ταῦτα ἔδει παθεῖν τὸν Χριστὸν καὶ εἰσελθεῖν εἰς τὴν δόξαν αὐτοῦ; 27 καὶ ἀρξάμενος ἀπὸ Μωϋσέως καὶ ἀπὸ πάντων τῶν προφητῶν διηρμήνευεν αὐτοῖς ἐν πάσαις ταῖς γραφαῖς τὰ περὶ ἑαυτοῦ.»

http://kainidiathiki.agiooros.org/index.php?id=3&bt=%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1+%CE%9B%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%B1%CE%BD&ch=24&ancnew=AM

Κι ο καθένας ας κάνει τις ερμηνείες του κι ας βγάλει τα συμπεράσματά του σχετικά με τον Χριστό, την Παλαιά Διαθήκη και την «θεοπνευστία» τούτων των γραφών.

(Σχετικώς ας διαβάσουμε τι γράφει κι ένας «νεο-ομολογητής» https://www.sakketosaggelos.gr/Article/4154/ )

-

Unknown είπε...

Περαστικέ, έχεις καταλάβει ότι το άρθρο αναφέρεται στο Ταλμούδ και την Καμπάλα? Έχεις καταλάβει ότι ο Χριστός αναφέρθηκε στους Προφήτες της Π.Δ.? Έχεις καταλάβει ότι προέβης σε κοπτική-συρραφή της Κ.Δ. για να συγκρίνεις άσχετα μεταξύ τους πράγματα?

ikonsgr είπε...

...η εξάπλωση του εβραϊκού μυστικισμού (καβαλισμός), που αναπτύχθηκε τον 12° και τον 13° αιώνα και, μέχρι τα τέλη του 16ου αιώνα, είχε επικρατήσει σχεδόν ολοκληρωτικά σε όλα τα κέντρα του ιουδαϊσμού.

Δηλαδή μέχρι τα τέλη του 16ου αιώνα ο ιουδαϊσμος είχε ξανα μετατραπεί στην αρχαία ιουδαϊκή, καμπαλιστική (δηλαδή ΣΑΤΑΝΙΣΤΙΚΗ, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε....) Θρησκεία, και... ΑΜΕΣΩΣ μετά, ξεκινάει την δράση του για παγκόσμια κατάκτηση-υποδούλωση της ανθρωπότητας από το (εβραϊκο) σκυλολοϊ των "Ροτσιλιντ και σια"!
Τυχαίο; ΔΕΕΕΕΝ νομίζω!

Όλα εν ΠΟΝΗΡΙΑ εποίησεν, ο άρχων της απωλείας και του σκότους....

Δημήτριος Χατζηνικολάου είπε...

Κατά τήν μ.Χ. ἐποχήν, οἱ Ἑβραῖοι δέν πιστεύουν στόν Θεόν τοῦ Ἀβραάμ καί τῶν ἄλλων Προφητῶν, ἀλλά στόν Διάβολον. Ἐφόσον μισοῦν ἀκόμη θανασίμως τόν Χριστόν καί δέν Τόν παραδέχονται ὡς τόν Μεσσίαν τῶν ἱερῶν Γραφῶν, ἀλλά περιμένουν ἄλλον (τόν Ἀντίχριστον), ἕπεται ὅτι ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟΝ ΘΕΟΝ, ὁ Ὁποῖος τούς ἔχει ἐγκαταλείψει. Ἰδού τί λέγει τό ἀψευδές στόμα τοῦ Κυρίου:

1. Στό χωρίον Ἰω. 8:44 ὁ Χριστός λέγει πρός τούς Ἑβραίους Ραββίνους ὅτι δέν εἶναι τέκνα τοῦ Ἀβραάμ, ἀλλά τέκνα τοῦ Σατανᾶ!!!

2. Στό Ἰω. 8:37 τούς λέγει ὅτι ναί μέν κατάγονται ἀπό τόν Ἀβραάμ, ἀλλά δέν κάμνουν τά ἔργα τοῦ Ἀβραάμ, διότι Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΠΑΤΗΡ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΒΟΛΟΣ!!!

3. Δέν ἐτήρησαν τήν συμφωνίαν τῶν Πατέρων των μέ τόν Θεόν καί γι' αὐτό ὁ Θεός τούς ἔχει ἐγκαταλείψει: "Μεμφὸμενος γὰρ αὐτοῖς λέγει· ἰδοὺ ἡμέραι ἔρχονται, λέγει Κύριος, καὶ συντελέσω ἐπὶ τὸν οἶκον Ἰσραὴλ καὶ ἐπὶ τὸν οἶκον Ἰούδα διαθήκην καινήν, οὐ κατὰ τὴν διαθήκην ἣν ἐποίησα τοῖς πατράσιν αὐτῶν ἐν ἡμέρᾳ ἐπιλαβομένου μου τῆς χειρὸς αὐτῶν ἐξαγαγεῖν αὐτοὺς ἐκ γῆς Αἰγύπτου· ὅτι αὐτοὶ οὐκ ἐνέμειναν ἐν τῇ διαθήκῃ μου, κἀγὼ ἠμέλησα αὐτῶν, λέγει Κύριος" (Ἑβρ. 8:8-9).

4. «Πᾶς ὁ ἀρνούμενος τὸν υἱὸν οὐδὲ τὸν πατέρα ἔχει» (Α’ Ἰω. 2:23).

5. «Λέγει αὐτῷ ὁ Ἰησοῦς· ἐγώ εἰμι ἡ ὁδὸς καὶ ἡ ἀλήθεια καὶ ἡ ζωή· οὐδεὶς ἔρχεται πρὸς τὸν πατέρα εἰ μὴ δι' ἐμοῦ (Ἰω. 14:6).

6. «Ὁ ἐμὲ μισῶν καὶ τὸν πατέρα μου μισεῖ» (Ἰω. 15:23).

Dimitris D είπε...

Ο σύγχρονος ιουδαϊσμός μοιάζει με την θρησκεία των Ιαπώνων. Το Κυότο είχε γεμίσει δαίμονες και ταλαιπωρούσαν τον κόσμο, οπότε εμφανίστηκε ένας μάγος που τους δίδαξε πως να λατρεύουν τα δαιμόνια ώστε να μην τους ενοχλούν.

Ανώνυμος είπε...

Είναι τραγικό να διαβάζουν κάποιοι ένα κείμενο, να μήν καταλαβαίνουν τίποτε και να σχολιάζουν εντελώς εκτός θέματος!!
diamton και περαστικέ, το κείμενο δεν σχετίζει τους ιουδαίους με τους χριστιανούς, αντιθέτως εξηγεί και αποδεικνύει την διαφορά των δύο θρησκειών. Όσο για την Αγία Γραφή...πρέπει να την μελετήσετε καλά για να καταλάβετε ότι στην ουσία ο Ιησούς Χριστός στην πράξη και στην θεωρία "καταργεί" την παλαιά θρησκεία ως εκδικητική και βίαιη/τιμωρητική και θεμελιώνει την νέα με την διδασκαλία του, τον Χριστιανισμό της αγάπης, συγχώρεσης, ελέους.

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστούμε για το άρθρο. Κατα διαστήματα ακούμε πάρα πολλούς καλλιτέχνες του Χόλυγουντ να δηλώνουν οπαδοί της Καμπάλα. Σε σημείο που αναρωτιέται κανείς αν για να κάνει κάποιος απο αυτούς καριέρα θα πρέπει πρώτα να ασπαστεί την θρησκεία της Καμπάλα. Τώρα εξηγείται και όλη η κουλτούρα που προωθούν. Πορνό και βία. Αυτά έχουν θεοποιήσει και κάνουν πλύση εγκεφάλου σε όλον τον πλανήτη. Μια είναι η λύση, θα πρέπει όλοι να τους κλείσουμε τον διακόπτη. Τι θα γινόταν αν μια μέρα όλοι πετούσαν στα σκουπίδια κυριολεκτικά και μεταφορικά όλα τα προϊόντα της αρρωστημένης βιομηχανίας τους; Εύχομαι ολόψυχα να καταλάβουν όλοι οι άνθρωποι την συνωμοσία τους. Ο συνειδητοποιημένος άνθρωπος μπορεί και έχει το δικαίωμα να ζήσει μια ποιοτική ζωή απαλλαγμένη απο τις διαστροφές που μας σερβίρουν.

Περαστικός είπε...

@ImmortalCataphract:
Εμπρόθετα επικριτικές ερωτηματικές καταφάσεις. Έχεις ήδη απαντήσει στον εαυτό.

@ανώνυμος 8:33μμ:
«Είναι τραγικό να διαβάζουν κάποιοι ένα κείμενο, να μήν καταλαβαίνουν τίποτε και να σχολιάζουν εντελώς εκτός θέματος!!»
Ακριβώς έτσι. Σαν να μιλάνε και οι δύο στον καθρέφτη τους...

_

Unknown είπε...

Περαστικέ, προφανώς δεν καταλαβαίνεις ούτε τι γράφεις ούτε τι σου απαντούν. Ή απλώς έχεις πλήρη μεσάνυχτα από Αγία Γραφή και προσεγγίζεις το θέμα μπακαλίστικα. Η Π.Δ. δεν έχει καμία σχέση ούτε με το Ταλμούδ ούτε με την Καμπάλα. Ο Χριστός αναφέρθηκε στους ΠΡΟΦΗΤΕΣ της Π.Δ, όχι στο Ταλμούδ, όχι στη Καμπάλα. Έχεις ανοίξει ποτέ Π.Δ. να δεις πόσα βιβλία περιέχει, ποια είναι των προφητών και τι αυτά αναφέρουν? Δεν μιλάω να πάρεις σβάρνα τα νεοπαγανιστικά μπλογκ και να μου κάνεις copy-paste κείμενα για να το παίξεις ψαγμένος. Εννοώ αν έχεις ΕΣΥ ανοίξει την Π.Δ. ποτέ στη ζωή σου. Χωρίς να γνωρίζεις το αντικείμενο, αραδιάζεις εκεί δυο κοπτοραμμένα αποσπάσματα, τα συγκρίνεις με το νόημα του άρθρου και αφήνεις και ένα υπονοούμενο αμφισβήτησης ενώ η προσέγγισή σου είναι και εκ βάσεως και εξ αποτελέσματος λανθασμένη.

Ο Χριστός με τον βίο του και τη διδασκαλία του ακύρωσε τον Νόμο. Και προφορικά και έμπρακτα. Επίσης, ήταν σφοδρός πολέμιος των Φαρισαίων. Μάθε ποιοι ήταν οι Φαρισαίοι και ξαναέλα να συνεχίσουμε...

Περαστικός είπε...

ImmortalCataphract τα λεκτικά σχήματα που χρησιμοποιείς μου δείχνουν έναν άνθρωπο που έχει ανάγκη να υπερασπιστεί κάτι που φοβάται ότι απειλείται. Οι πεποιθήσεις σου στηρίζονται στις ερμηνείες των ανθρώπων σχετικά με τα φαινόμενα του κόσμου των αισθήσεων που έχουν αποδειχθεί πλειστάκις ότι απατούν. Δηλαδή κι αλλιώς, αυτά που νομίζεις ότι «έτσι είναι», δεν είναι γενικώς, αλλά μόνον για τον παρατηρητή που βιώνει το φαινόμενο. «Έτσι είναι αν έτσι νομίζεις».

Και κάτι για την ιστορία. Ό,τι νομίζεις ότι ξέρεις για τον Χριστό είναι από «ισχυρισμούς» και ερμηνείες άλλων, κι όχι από προσωπική σου βιωμένη εμπειρία από τους χρόνους της ενσάρκωσής του. Συνεπώς δεν θα προήγαγε την επίγνωσή μας μια διαλεκτική επί του θέματος που θα στηριζόταν σε μια ομολογητική θέσεων και ερμηνειών ανθρώπων για τον Χριστό, που καταγράφονται δεκάδες ή και εκατοντάδες χρόνια μετά την ζωή του. Μου είναι αδιάφορο.

Όμως, μου επιτρέπω να είσαι ελεύθερος να πιστεύεις ό,τι θέλεις να πιστεύεις και να είμαι εν ειρήνη με αυτό.

Εσύ είσαι;

_

Ανώνυμος είπε...

H απάντηση στο αν ο Ιουδαϊσμός είναι μονοθεϊστική θρησκεία είναι: ΝΑΙ
Ποιος είναι ο ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ;;;;; Μα φυσικά ο Γιαχβέ-Αλλάχ-Ιαλδαβαώθ!!
Η Παλαιά Διαθήκη έχει τη νοοτροπία που σκότωσε τον Χριστό!!!!!!
Κακώς οι χριστιανοί την θεωρούν "ΙΕΡΗ"¨!!! Είναι το βιβλίο των Χαλδαίων που οι Εβραίοι υιοθέτησαν σαν ιστορία τους!! Ο Μωσαϊκός Νόμος ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με τον Τριαδικό Θεό και με τα λόγια του Χριστού!!!