Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Βρέθηκαν νομίσματα της πρώιμης ισλαμικής εποχής διακοσμημένα με την επτάφωτη λυχνία

Jerusalem Post: Ερευνητές ανακάλυψαν πρόσφατα ότι επτάφωτες λυχνίες (μενορά) κοσμούσαν κατά κύριο λόγο μουσουλμανικά νομίσματα και δοχεία κατά την πρώιμη ισλαμική περίοδο πριν από 1.300 χρόνια.

Τα κειμήλια που είναι χαραγμένα με το εβραϊκό σύμβολο και χρονολογούνται από τη δυναστεία των Ομεϋαδών κατά τη διάρκεια του έβδομου και όγδοου αιώνα βρέθηκαν σε διάφορους αρχαιολογικούς χώρους στο Ισραήλ και τώρα εκτίθενται στο κοινό.

Πέρυσι, οι αρχαιολόγοι Assaf Avraham του Πανεπιστημίου Bar-Ilan, και Peretz Reuven του Εβραϊκού Πανεπιστημίου της Ιερουσαλήμ εξέθεσαν μια πρώιμη ισλαμική επιγραφή που αναφέρεται στον Θόλο του Βράχου ως “Beit al-Maqdis”.


Σύμφωνα με τους μελετητές, η «επιγραφή Νούμπα», όπως λέγεται, δείχνει ότι κατά τις πρώτες ημέρες του Ισλάμ, οι μουσουλμάνοι αντιλαμβάνονταν το ιερό ως μια ισλαμική εκδοχή του Ναού του Σολομώντα.

Τώρα, οι ερευνητές εκθέτουν περαιτέρω ευρήματα στο Ισραήλ που αποτελούν ένδειξη εβραϊκών επιρροών στις πρώτες ημέρες του Ισλάμ.

«Το εβραϊκό σύμβολο που οι μουσουλμάνοι χρησιμοποιούσαν ήταν η επτάφωτη λυχνία του Ναού, η οποία εμφανίστηκε σε αρκετά κέρματα και άλλα πρώιμα ισλαμικά αντικείμενα», δήλωσε ο Avraham την Τετάρτη.

«Τα νομίσματα με την μενορά φέρουν την επιγραφή από τη μία πλευρά: “Δεν υπάρχει άλλος Θεός από τον Αλλάχ”, ενώ η μενορά εμφανίζεται στο κέντρο του κέρματος. Η άλλη πλευρά φέρει την επιγραφή: "Ο Μωάμεθ είναι ο αγγελιοφόρος του Θεού."

Εκτός από τα νομίσματα, οι αρχαιολόγοι παρουσιάζουν πολλά κεραμικά και μολύβδινα σκεύη από την πρώιμη ισλαμική περίοδο που χρησιμοποιούν επίσης την μενορά στο σχεδιασμό τους.

«Χρονολογούνται στις πρώτες ημέρες του ισλαμικού χαλιφάτου, και ήταν σε χρήση από τους μουσουλμάνους», είπε ο Avraham, σημειώνοντας το που βρίσκει έχουν μεγάλη σημασία για την κατανόηση της ιστορίας του Ισλάμ.

"Ευχόμαστε πολλοί μουσουλμάνοι να έρθουν σε επαφή με αυτή τη γνώση, η οποία αποτελεί μέρος της δικής τους θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς", συνέχισε.

«Έχουμε ξεκινήσει ένα ενημερωτικό έργο με στόχο να αποκαλύψουμε αυτές τις πληροφορίες στον κόσμο και στους μουσουλμάνους ειδικότερα και ελπίζουμε ότι αυτό θα προωθήσει τον διάλογο μεταξύ Εβραίων και Μουσουλμάνων».


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / από εδώ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ένδειξη επιρροών..., σιγά!
Σε λίγο θα μας πούν πώς το Ισλάμ είναι γέννημα του Εβραϊσμού ! Αν είναι δυνατόν !

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι δυνατον...
Σαν να λέμε οι βασιλική οικογένεια των Σάουντ ειναι...εβραϊκής καταγωγης...

Ανώνυμος είπε...

@ Ανώνυμος 9 Δεκεμβρίου 2017 - 9:16 π.μ.

...δηλαδή δεν είναι γέννημα Εβραϊσμού;

Αν όχι, τίνος γέννημα-θρέμα είναι;

Steve

Ανώνυμος είπε...

Οχι, ανωνυμε 9 Δεκεμβρίου 2017 - 9:16 π.μ. αλλα σε λιγο θα αρχιζουν να "ψαρευουν" απ' τα παραλια της Κρητης πηλινα αγγεια "εβραϊκης τεχνης" που ταχαν πεταξει πριν απο καμμια 20ετια αφου τα ειχαν πρωτα πεπαλαιωσει. Και κει να δεις που θα πλακωσουν "αμερικανοι" αρχαιολογοι που η αξιολογηση και εκτιμηση των "ευρηματων" δεν θα σηκωνει ουδεμια αμφιβολια.
Οποτε ο καθενας μας κατανοει ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ.

Ειπαμε: Κατ' αυτους η Κυπρος και η Κρητη ανηκουν στο Ερετζ ισραελ, το οποιο πιανει απ' τις οχθες του Νειλου ολη την Ιορδανια και την Σαουδικη αραπια και φτανει μεχρι τους δυο ποταμους του Ιρακ ανατολικα Τιγρη και Ευφρατη και απο βορεια κοβει λιγο απο Τουρκια και συμπεριλαμβανειμ ολη την Συρια και τον Λιβανο.
Οι ....ανθρωποι δουλευουν υπογειως συνεχως, αθορυβα και ασταματητα εδω και αιωνες.


Πατρικιος Στετσωνης
Σαρωνιδα-Αττικης


ΥΓ
Καντε google "eretz israel" να δειτε τους χαρτες του μελλοντος ισραηλ, την γη δηλαδη που τους εδωσε ο ....γιαχβε τους, ενω στους υπολοιπους λαους δεν εδωσε τιποτα. Δεν σας κανει εντυπωση οτι το ισραηλ η "μονη δημοκρατια" στην Μεση Ανατολη ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ για την προστασια των πολιτων του, αλλα ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΑ ΔΙΕΘΝΩΣ ΣΥΝΟΡΑ;

Ανώνυμος είπε...

Για τον προηγούμενο σχολιαστή...οι μονοθεϊστικές θρησκείες ιουδαϊσμος, χριστιανισμός και ισλαμισμός, ιστορικά προέρχονται από τον εβραϊσμό - ιουδαϊσμό...είτε μας αρέσει είτε όχι...Εθνικόν είναι το Αληθές! Ιδίως ο Μωάμεθ επηρεάστηκε πολύ από τον νεστοριανισμό που ήταν πολύ διαδεδομένος στις ανατολικές επαρχίες του Βυζαντίου και νομίζω ότι είχε περάσει κάποιο χρόνο σε κάποιο νεστοριανό μοναστήρι ή θεολογική σχολή ή κατι τέτοιο...Πάντως η εικονομαχία των μουσουλμάνων προέρχεται από εκεί...Θυμηθείτε την περίοδο του διχασμού μεταξύ εικολατρών και εινοκονομάχων. Καλό είναι να διαβάσει κανείς για το Ισλάμ για να δει σε πόσες άπειρες φατρίες και δόγματα είναι χωρισμένοι..είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση από τους Χριστιανούς!

Ανώνυμος είπε...

ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΙΣΛΑΜΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΕΙ ΒΙΒΛΙΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟ ΙΣΛΑΜ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΣΜΟΥ.. ΣΑΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ.
http://antipliroforisi.blogspot.gr/2010/06/blog-post_487.html
http://deltio11.blogspot.gr/2015/01/blog-post_42.html

Unknown είπε...

Κι όμως......