Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Σάββατο, 13 Ιανουαρίου 2018

"Ούτε ελέφαντα δεν πετυχαίνουν από τέτοια απόσταση "

Ήταν 9 Μαΐου του 1864, όταν o Λοχίας Grace, ένας ελεύθερος σκοπευτής που πολεμούσε στο στρατό της Συνομοσπονδίας, πέτυχε αυτό που θεωρήθηκε ως μια απίστευτη βολή εκείνο τον καιρό και αυτό που είναι σίγουρα η πιο ειρωνική κατάρρευση ενός στόχου στην ιστορία.

Ήταν κατά τη διάρκεια της μάχης στο Court House της Spotsylvania της Βιρτζίνια, όταν ο λοχίας Charles Grace, που υπηρετούσε, στο 4ο σύνταγμα πεζικού της Γεωργίας, στόχευσε με το βρετανικό του ντουφέκι Whitworth. Ο στόχος του ήταν ο Στρατηγός των Βορείων John Sedgwick (Τζον Σέτζγουϊκ) και η απόσταση λέγεται ότι ήταν 700 έως 900 μέτρα. Μια εξαιρετικά μεγάλη απόσταση για εκείνη την εποχή.

Κατά την έναρξη της αψιμαχίας, οι σκοπευτές των Nοτίων έκαναν τους άντρες του Sedgwick να πέσουν κάτω και να κουλουριαστούν για να καλυφθούν. Ο Σέτζγουικ αρνήθηκε να πέσει κάτω λέγοντας "Τι; Άνδρες να κρύβονται έτσι για μεμονωμένες σφαίρες; Τι θα κάνετε όταν αρχίσουν να πυροβολούν κατά μήκος ολόκληρης της γραμμής; Ντρέπομαι για σας. Αυτοί δεν μπορούν ελέφαντες να χτυπήσουν σε αυτήν την απόσταση".

Οι άντρες του συνέχισαν να καλύπτονται. Καθώς ο Sedgwick επανέλαβε "Δεν θα μπορούσαν να χτυπήσουν ελέφαντες σε αυτή την απόσταση", η σφαίρα του Grace χτύπησε τον Sedgwick ακριβώς κάτω από το αριστερό του μάτι.

Ο Sedgwick ήταν ο ψηλότερος αξιωματικός της Ένωσης που χτυπήθηκε στον «εμφύλιο» πόλεμο. Όταν άκουσε το θάνατό του, ο στρατηγός Ulysses S. Grant επανειλημμένα ρώτησε "Είναι πραγματικά νεκρός".

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ - βλ. εδώ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αμα εισαι βλακας αυτα παθαινεις

Ανώνυμος είπε...

Να ' τος ο δολοφόνος του Κεννεντυ. ..

Ανώνυμος είπε...

Από τις αρχές του 18ου αιώνα εμφανίστηκαν snipers στους ευρωπαικούς στρατούς, 2 δεκαετίες περίπου νωρίτερα στην Αμερική. Η αλαζονία του και ο υπέρμετρος εγωισμός του τον έφαγε το στρατηγό.

Ανώνυμος είπε...

Είναι λάθος να υποτιμάς τον αντίπαλο.

konion είπε...

«Ο Sedgwick ήταν ο ψηλότερος αξιωματικός»
μᾶλλον ὁ πιὸ ὑψηλόβαθμος ἔννοεῖ.