Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Lana Lokteff : Πως η Αριστερά Προδίδει τις Γυναίκες (video!)

Lana Lokteff - How the Left is Betraying Women - Identitarian Ideas IX - Ομιλία στην Στοκχόλμη (Φεβρουάριος 2017) - Μετάφραση: ΚΟ.


Η Lana Lokteff  γεννήθηκε στο Όρεγκον των ΗΠΑ και έχει καταγωγή από την Ρωσία. Είναι παρουσιάστρια στο Red Ice Live, της εναλλακτικής ενημερωτικής alt-Right ιστοσελίδας Red Ice TV, την οποία διαχειρίζεται ο γεννημένος στην Σουηδία σύζυγός της, Henrik Palmgren. Η Lokteff θεωρείται μια από τις σημαντικές γυναίκες στο κίνημα της Alt-Right (Εναλλακτικής Δεξιάς) στις ΗΠΑ. Πρέπει να πούμε ότι ένα κομμάτι της Alt-Right είναι φιλο-παγανιστικό (ή υποστηρίζει την επιστροφή σε προ-χριστιανικές παραδόσεις). Η Lana και το Red Ice TV εντάσσονται σε αυτό το κομμάτι. Βρίσκω ενδιαφέρον να ακουστεί ένας λόγος υπεράσπισης της ευρωπαϊκής ταυτότητας και πολεμικής κατά της νεοταξικής αριστεράς από μία νεαρή γυναίκα, αν και είναι σαφές ότι δεν συντάσσομαι με όλα όσα λέει.

Για τις φίλες του ΚΟ...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι παγανιστές στην Εναλλακτική Δεξιά ίσως δεν αποτελούν τόσο μεγάλο τμήμα του κινήματος, αλλά είναι οπωσδήποτε μαχητικοί. Για τους καινούργιους αναγνώστες του ΚΟ που ενδιαφέρονται να μάθουν τι είναι η Εναλλακτική Δεξιά και για τη σχέση της με την Εναλλακτική Ελαφρά μεταξύ άλλων, υπάρχει το εξής μεταφρασμένο
άρθρο και οι πηγές που αναφέρονται στην πρώτη του παράγραφο.

Unknown είπε...

Συμφωνώ με το γενικό πλαίσιο της κοπελιάς αλλά δεν μπορώ να μην αναφερθώ σε ένα φαινόμενο που απασχολεί τον πατριωτικό χώρο. Υπάρχει μια μερίδα ανθρώπων που αυτο-αποκαλούνται εθνικιστές ή εθνιστές ή πατριώτες (με τον όρο ακέραιο και όχι όπως τον ερμηνεύουν οι αριστεροί) και οι οποίοι είναι φορείς νεο-εποχίτικων ιδεών όπως ο νεοπαγανισμός. Ιδεών που προωθούνται από τις ίδιες δυνάμεις (διαβάστε για το πως οι Μασονικές Στοές έφεραν τον παγανισμό στην Ελλάδα τον 19ο αιώνα) οι οποίες νυχθημερόν εργάζονται για την πραγμάτωση της παγκομσιοποίησης. Αυτοί λοιπόν όχι μόνο δεν δρουν επωφελητικά για το πατριωτικό κίνημα αλλά και ΔΙΑΛΥΤΙΚΑ. Έχουν εισβάλλει στο χώρο και αντί να προωθούν τον Ευρωπαϊκό πολιτισμό ως έχει τα τελευταία 1.500 χρόνια, προπαγανδίζουν με φανατισμό ένα λυσσασμένο αντιχριστιανικό μίσος και ζητούν την ανατροπή των παραδόσεών μας. Αντί να προωθούν την εθνική παράδοση όπως τη παραλάβαμε από τους παππούδες μας και εκείνοι από τους δικούς τους αναλλοίωτη εδώ και αιώνες, μάχονται εναντίον της και σπέρνουν τον σπόρο της διχόνοιας, χωρίζοντάς μας σε "αυθεντικούς Ευρωπαίους" (παγανιστές) και "εβραϊόπληκτες απομιμήσεις" (χριστιανούς). Ουσιαστικά μάχονται εναντίον της ίδιας της φύσης του εθνικισμού (δε νοείται εθνικιστής να πολεμά την εθνική παράδοσή του), προωθόντας ως εναλλακτική λύση νεοεποχίτικες, χίπικες, φυσιολατρικές αντιλήψεις και μια κακοποιημένη -σε βαθμό γελοιότητας- καρικατούρα της αρχαίας θρησκείας που περισσότερο αποτελεί δημιούργημα του φαντασιακού παρά σύγχρονη μεταφορά της.

Προσωπικά θεωρώ πως ΜΟΝΟ έχοντας ως συνδετικό κρίκο, ως κοινή αναφορά τον Ευρωπαϊκό, Χριστιανικό Πολιτισμό μας μπορούμε τα έθνη να πορευθούμε στο κοινό πόλεμο εναντίον της παγκοσμιοποίησης.

SkyWatcher είπε...

Ο Immortal ανέφερε την μαγική λέξη: Διχόνοια. Για να προλάβω λοιπόν καταστάσεις, όποιο σχόλιο ενισχύει την διχόνοια δεν θα γίνεται δεκτό. Διαφορετική άποψή και γνώμη μπορεί να έχει ο καθένας, φυσικά, αλλά χωρίς να γίνεται εμπρηστικός και διχαστικός. Αν και το θέμα της συγκεκριμένης ανάρτησης και του video είναι άλλο...

Ahoy είπε...

Δεν θα ειπισελθω σε αναλυση των οσων ειπε η νεαρα Αμερικανα. Θα σταματησω σ* αυτο που βγαζει ματι. Τετοιου ειδους αποψεις, και μαλιστα απο την οθονη, ηταν αδυνατον να ακουστουν την εποχη των Κλιντον και Ομπαμα. Οποιοσδηποτε τολμουσε να εκφερει την αντιθετη αποψη θα ειχε φαγωθει αμασητος. Τωρα βλεπουμε να σηκωνει αναστημα και η αντιθετη αποψη και αυτο ειναι ευοιονο για την τελικη εκβαση του πολεμου των πολιτισμων.

ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ είπε...

Συμφωνώ με την κυρία στα περισσότερα και καταλαβαίνω ότι λόγω της Νορδικής καταγωγής της δήλωσε ότι κυρίως οι Νορδικοί Λαοί της Ευρώπης "τιμούσαν θεούς και θεές" στην προχριστιανική θρησκεία τους.
Μίλησε, μάλιστα, για την Freya, τη θεά της ομορφιάς...
Μερικά ονόματα και μόνο είναι αρκετά. Αθηνά, Δήμητρα, Αφροδίτη (μου μοιάζει λίγο με Freya), Άρτεμις, οι Μούσες, οι Νηρηίδες (Νεράιδες) κλπ.
Τα επισημαίνω αυτά επειδή τον τελευταίο καιρό, έχω προσέξει σε διάφορους ιστότοπους του "πατριωτικού" (με την πολύ ευρεία έννοια) χώρου
μία υπερβολική λατρεία για κάθε τι "νορδικό"...
Πιστεύω πως είναι χρέος των Ελλήνων να υπερασπιστούν μαζί με την Ορθόδοξη Πίστη και την παρακαταθήκη των Αρχαίων Προγόνων τους χωρίς κόμπλεξ και θρησκευτικό φανατισμό.
Άλλωστε είναι πανθομολογούμενο ότι η Αρχαία Φιλοσοφία "μπόλιασε" τον πρωτοχριστιανισμό και ότι οι πρωτοχριστιανοί, ως αντίδωρο, διέσωσαν τμήματα της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας.
Τα δύο αλληλοσυμπληρώνονται, δεν ανταγωνίζονται...