Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2007

Άδεια πήρες για να μιλήσεις;;;

Τις ημέρες που, κάθε χρόνο τέτοιο καιρό, θυμόμαστε (έστω, οι περισσότεροι) την εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο, το Νοέμβριο του 1973, όπου κεντρικό σύνθημα ήταν το «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία», δύο δημοσιεύματα, καθημερινών εφημερίδων, (ΕΘΝΟΣ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ), έρχονται να υπενθυμίζουν ότι η πιο στυγνή και καταπιεστική τυραννία, δεν είναι αυτή που έφυγε, αλλά αυτή που μόλις έρχεται… Και δεν θα αφορά μόνο τον ελληνικό λαό...
ΠΡΩΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ : Νέα τρομομέτρα εκτόξευσε εναντίον όσων τολμήσουν να πατήσουν το πόδι τους σε αεροπλάνο που εκτελεί πτήση προς ή από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), ο αρμόδιος επίτροπος για την Δικαιοσύνη της Κομισιόν.
Όχι ένα αλλά 19 (!) προσωπικά δεδομένα κάθε επιβάτη θα καταγράφονται, θα διατηρούνται επί 13 χρόνια (!!!) και θα αποστέλλονται στις Αρχές Ασφαλείας και τις μυστικές υπηρεσίες και των 27- και αύριο 30 ή 35-χωρών – μελών της ΕΕ. «Οι πληροφορίες αυτές θα χρησιμοποιούνται ώστε να αξιολογείται το επίπεδο της απειλής από άγνωστους επιβάτες (δηλαδή, ποιοι είναι οι γνωστοί;;;;) πολύ πριν την άφιξη μίας πτήσης» δήλωσε ο κομισάριος Φράνκο Φρατίνι.

Τα στοιχεία όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «ΜONDE» θα χρησιμοποιούνται για να καθορίζονται οι «δείκτες επικινδυνότητας» για τον κάθε ανυποψίαστο Ευρωπαίο ταξιδιώτη.
Δηλαδή κανονικός «ευρω-φάκελλος» που θα τον συνοδεύει παντού και θα αξιοποιείται κατά την κρίση κάθε Υπηρεσίας Ασφαλείας οποιασδήποτε χώρας μέλους.

«Ήδη σήμερα στις ΗΠΑ πολιτικές δραστηριότητες, όπως είναι η αντίθεση στον πόλεμο του Ιράκ, οδηγούν στον αποκλεισμό ανθρώπων από πτήσεις», δήλωσε η Γερμανίδα βουλευτής Σίλκε Στόκαρ.

Στο ολοκληρωτικό παραλήρημα της Κομισιόν συμπεριλαμβάνεται και πρόταση τροποποίησης της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, ώστε να καταργηθεί η ελευθερία λόγου (!!!) σε ό,τι αφορά τα θέματα υποστήριξης πολιτικών ή εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων, τα οποία η Κομισιόν χαρακτηρίζει «τρομοκρατικά» επειδή έχουν διαφορετικούς στόχος (π.χ. ΡΚΚ, Χαμάς κλπ.) Η Κομισιόν επιθυμεί να χαρακτηρίζει «δημόσια υποκίνηση προς διάπραξη τρομοκρατικών πράξεων» κάθε άποψη υποστήριξης π.χ. η αντίσταση των Ιρακινών στις Αμερικάνικες δυνάμεις κατοχής και να αντιμετωπίζεται ως… «εγκληματική ενέργεια»!
«Πρόκειται για ένα νέο μέτρο που θέτει όλο τον κόσμο υπό παρακολούθηση και καθιστά καθένα ύποπτο» κατήγγειλε με ανακοίνωσή της η βρετανική οργάνωση υπεράσπισης των πολιτικών ελευθεριών «STAYWATCH».

Η ΕΕ μετατρέπεται σταδιακά σε αστυνομικό κράτος, καθώς μετατρέπει μεθοδικά, συστηματικά και σε διαρκώς περισσότερους τομείς, όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες της, σε ύποπτους, τους παρακολουθεί και τους φακελώνει!

ΔΕΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ: Με ταχύτατες διαδικασίες προχωρά το φακέλωμα των διαδηλωτών σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Με πρόσχημα την ασφάλεια των Συνόδων Κορυφής της ΕΕ και άλλων μεγάλων γεγονότων (π.Χ. της Συνόδου των G-8) η γερμανική αντιπροσωπεία κατέθεσε πρόταση για καταγραφή και ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με διαδηλωτές - ταραξίες. Δημιουργείται δηλαδή μια εκτεταμένη βάση δεδομένων με ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες (όπως π.χ. οι πολιτικές απόψεις Ευρωπαίων πολιτών), παρά το γεγονός ότι αυτό απαγορεύεται με βάση τις διατάξεις προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Σκοπός του -απροκάλυπτου πλέον- φακελώματος είναι ο έγκαιρος εντοπισμός των «επικίνδυνων διαδηλωτών» και η απαγόρευση εισόδου τους στη χώρα όπου πραγματοποιείται η σύνοδος.

Ο ορισμός περί «διαδηλωτών-ταραξιών» είναι τόσο ευρύς και αόριστος, ώστε σε αυτόν μπορούν να συμπεριληφθούν όλοι όσοι συμμετείχαν σε διαδηλώσεις όπου συνέβησαν επεισόδια με την Αστυνομία, ανεξάρτητα από το ποιοι τα προκάλεσαν και ποιοι συμμετείχαν σε αυτά!

Μάλιστα, σε πρόσφατη συνάντηση των μελών της επιτροπής, συμφωνήθηκε η ανταλλαγή των πληροφοριών για τους διαδηλωτές-ταραξίες να γίνεται μέσω του συστήματος Σένγκεν (SIRENE), που χρησιμοποιείται για την ανακοίνωση επικίνδυνων κακοποιών.

Είναι η πρώτη φορά που ομολογείται επισήμως ότι φακελώνονται πρόσωπα για την πολιτική τους δράση, χωρίς αυτή να έχει καμία σχέση με την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας ή την καταστολή του οργανωμένου εγκλήματος!!!

Η τακτική τού απροκάλυπτου φακελώματος των πολιτικών φρονημάτων οδηγεί στην κατάργηση της ελεύθερης διακίνησης ιδεών αλλά και προσώπων εντός της Ε.Ε., παρά τις διακηρύξεις της νέας ευρωπαϊκής συνθήκης.

ΣΧΟΛΙΟ: Και πάνω που νομίζαμε ότι οι λέξεις, «φάκελος», «φακέλωμα», «απαγόρευση ελευθερίας λόγου», συνώνυμα δικτατορικών, απολυταρχικών και τυραννικών καθεστώτων, ανήκουν μια για πάντα στο παρελθόν… Απεναντίας...

Η Παγκόσμια Τυραννία, που ήδη προετοιμάζεται και σε λίγο θα εμφανισθεί με κάθε επισημότητα, ξεπερνάει όχι μόνο κάθε φαντασία, αλλά ακόμα και τις πιο δυσοίωνες εκτιμήσεις και τους πιο φρικτούς εφιάλτες…

Η κατατρομοκράτηση όλων των πολιτών της υφηλίου και η εμπέδωση ενός κλίματος «τρομο-υστερίας», μετά τα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου, για τον κίνδυνο της «τρομοκρατίας», έχει φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Όλοι, σιγά-σιγά, αρχίζουν να συνηθίζουν στην ιδέα της παρακολούθησης. Ουδείς δείχνει να ενοχλείται που τον παρακολουθούν από το πρωί ως το βράδυ χιλιάδες κάμερες. Αφού είναι για την ασφάλειά του(Έτσι του είπαν)...
Ουδείς δείχνει να ενοχλείται όταν, (καταπατώντας το λεγόμενο τεκμήριο αθωότητας), απροκάλυπτα θεωρείται εκ των προτέρων, από τις Αρχές, «ύποπτος».
Άσχετα αν ο «ύποπτος» είναι ακόμα και ένα βρέφος ενός έτους (όπως μελετούν τα σοφά κεφάλια και τα καχύποπτα μυαλά της ΕΕ)!!!
Κάμερες, δορυφόροι, υπερ-υπολογιστές με βάσεις δεδομένων, βιομετρικά στοιχεία, σαρωτές σώματος, τελευταίας τεχνολογίας μικροτσίπ, όλα πλέον βρίσκονται στην υπηρεσία του αναδυόμενου απάνθρωπου αστυνομικού κράτους του «Μεγάλου Αδελφού», που σε λίγο θα κάνει τα επίσημα αποκαλυπτήριά του, μπροστά στις τιθασευμένες και κοιμισμένες μάζες....
Όπως ακριβώς το είχε «οραματισθεί» ο διάσημος βρετανός συγγραφέας Τζωρτζ Όργουελ, πριν από 58 χρόνια, περίπου και το αποτύπωσε στο πιο γνωστό βιβλίο του. Στο περίφημο «1984».
Και όπως το είχε δει ο τελευταίος εν ζωή μαθητής του Ιησού Χριστού, ο άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, πριν από 1912 χρόνια, περίπου, στο ελληνικό νησί της Πάτμου, και το περιέγραψε στο πιο πολυσυζητημένο και πιο πολυδιαβασμένο, ίσως, βιβλίο της Καινής Διαθήκης.
Στην Αποκάλυψη του Ιωάννη.

Αλλά για το σοβαρό αυτό θέμα θα επανέλθω και με άλλα άρθρα και σχόλια...

1 σχόλιο:

Apodei είπε...

Αυτό μάλλον είναι από τα 1α σου άρθρα ε αγαπητέ Ουρανέ?
Τότε ακόμα οι περισσότεροι από όσους σε παρακολουθούμε χρόνια βόσκαμε εμέριμνοι το χορταράκι μας ...
Έχεις κάνει καλή και πολύ δουλειά αό τότε ...