Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

Τι συμβαίνει στο Τέξας;

 

Από: «Σερβική Δράση» (Србска Акција) / ΚΟ

Το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) αποφάσισε πρόσφατα ότι οι ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ, δηλαδή οι πράκτορες της Συνοριακής Περιπολίας των ΗΠΑ, μπορούν να αφαιρέσουν τον συρμάτινο φράκτη κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό εντός της πολιτείας του Τέξας, τον οποίο οι αρχές του Τέξας εγκατέστησαν για να αποτρέψουν μετανάστες που περνούν παράνομα τα σύνορα από το Μεξικό. Οι δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου, με την αναφερθείσα απόφαση, υιοθέτησαν το αίτημα του Προέδρου των ΗΠΑ Τζόζεφ Μπάιντεν για παύση στην εφαρμογή της απόφασης που εμπόδιζε προσωρινά τους ομοσπονδιακούς πράκτορες να παρεμβαίνουν στην περίφραξη (εφόσον η δικαστική διαδικασία που αφορούσε αυτό το θέμα βρίσκεται σε εξέλιξη). Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Δικαστήριο ισχυρίζεται ότι η πολιτεία του Τέξας δεν έχει δικαίωμα να ελέγχει τα διεθνή σύνορα που ακολουθεί την πορεία του ποταμού Ρίο Γκράντε, αλλά οι αρχές του Τέξας πιστεύουν διαφορετικά. Έτσι, ο Greg Abbot (Γκρεγκ Άμποτ), ο Ρεπουμπλικανός κυβερνήτης αυτής της αμερικανικής πολιτείας, ισχυρίζεται ότι το Τέξας έχει τη συνταγματική εξουσία να προστατεύει τα σύνορά του, λόγω της αποτυχίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την εισροή παράνομων μεταναστών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε όλες τις ΗΠΑ, ειδικά στο Τέξας και στον αμερικανικό Νότο γενικότερα, υπάρχει μεγάλη υποστήριξη προς τις αρχές του Τέξας για αυτό το θέμα. Το Τέξας συμπεριέλαβε την Εθνική Φρουρά του στην άμυνα των συνόρων και τους υποσχέθηκε την υποστήριξη μελών της Εθνικής Φρουράς από 25 πολιτείες που υποστήριζαν το Τέξας. Το πρόβλημα με την Εθνική Φρουρά, που κατά τα άλλα αποτελεί μέρος του αμερικανικού στρατού, είναι ότι πρέπει να είναι διπλά υποταγμένη - στις ΗΠΑ, αλλά και στη πολιτεία στην οποία ανήκει. Αν και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ διαθέτει μηχανισμούς για την ομοσπονδιοποίηση της Εθνοφρουράς, προς το παρόν μέλη της Εθνοφρουράς του Τέξας όχι μόνο συμμετέχουν στην κατασκευή του συνοριακού φράχτη, αλλά ακόμη και με την ένοπλη παρουσία τους εμποδίζουν ομοσπονδιακούς πράκτορες να γκρεμίσουν τον φράχτη και τα προαναφερθέντα Ο Γκρεγκ Άμποτ (φώτο) διέταξε την ανάπτυξη αρμάτων μάχης κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό. Η σύγκρουση στο Τέξας μεταξύ πολιτείας και ομοσπονδίας έχει στοιχεία πόλωσης της αμερικανικής κοινωνίας μεταξύ της παραδοσιακής και (σχετικά μιλώντας) χριστιανικής Αμερικής από τη μια πλευρά και από την άλλη - της αριστερής φιλελεύθερης Αμερικής που ενσωματώνεται στους κυβερνώντες Δημοκρατικούς και τον Πρόεδρο Τζόζεφ Μπάιντεν.                 

                

Υπήρξαν πρόσφατες συγκρούσεις σχετικά με το δικαίωμα στην άμβλωση, όπου αρκετές πολιτείες του αμερικανικού Νότου έχουν καταργήσει ή περιορίσει το δικαίωμα στη «νόμιμη» βρεφοκτονία μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να μεταφέρει τη δικαιοδοσία επί της απόφασης για το δικαίωμα στην άμβλωση σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Όλα αυτά δείχνουν ότι η Αμερική είναι μια βαθιά διχασμένη χώρα, με μια βαθιά διχασμένη κοινωνία. Ενώ στις ακτές και στις μεγάλες πόλεις οι Δημοκρατικοί ανεβάζουν την «woke» ατζέντα τους στα ύψη, μέχρι στιγμής στις πολιτείες του αμερικανικού Νότου, στις μεσοδυτικές πολιτείες, καθώς και το κεντρικό τμήμα των ΗΠΑ, απαγορεύουν τις αμβλώσεις, απαγορεύουν τους «γάμους» των ομοφυλόφιλων και στηρίζουν (όσο μπορούν) χριστιανικές, παραδοσιακές και πατριωτικές αξίες. Βεβαίως, θεωρούμε οποιαδήποτε σύγκρουση εντός των ΗΠΑ που δείχνει την αδυναμία αυτού του τέρατος-κράτους που είναι ο κύριος πυλώνας της αντιχριστιανικής παγκόσμιας τάξης, να είναι ένα πολύ θετικό φαινόμενο, ειδικά αν η ίδια σύγκρουση ξυπνά τη μνήμη της νότιας αντίστασης στον Αμερικανικό (λεγόμενο) «Εμφύλιο Πόλεμο» (1861-1865) και αφυπνίζει το πνεύμα της παλιάς Συνομοσπονδίας.

Αλλά φυσικά, δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε αυτούς που επιβάλλονται ως ηγέτες αυτού του αντιφιλελεύθερου κινήματος - τον Ντόναλντ Τραμπ και τους Ρεπουμπλικάνους του, καθώς πιστεύουμε ότι το καθήκον του Τραμπ, από τότε που έγινε πολιτικός, είναι να ελέγχει και να διοχετεύει την ενισχυμένη δεξιά αντίσταση στις ΗΠΑ, ώστε να μην αποκτήσει αυθεντική ηγεσία ανεξέλεγκτη από τους Σιωνιστές στα παρασκήνια. Απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι επί προεδρίας Τραμπ οι ΗΠΑ δεν παρέκκλιναν της πορείας τους σε κανένα θέμα. Επειδή οι ΗΠΑ είναι ένα μασονικό δημιούργημα και ένα μασονικό έργο από την ίδρυσή τους, και δεν πρέπει να ξεγελιόμαστε ότι θα σταματήσουν να υπάρχουν με αυτή τη μορφή, θα σταματήσουν την πολιτική της παγκοσμιοποίησης, λεηλασίας των φυσικών πόρων τριγύρω και τις προσπάθειες υποταγής και κατάληψης όλων των άλλων χωρών. Επομένως, οποιαδήποτε αποσταθεροποίηση των ΗΠΑ, που συνεχίζουν να εκπροσωπούν τη μεγαλύτερη στρατιωτική και οικονομική δύναμη του κόσμου, είναι σίγουρα υπέρ μας. Ωστόσο, ελπίζουμε ότι, με τη βοήθεια του Θεού, θα σταματήσει και αυτό, και ότι η Αμερική θα αναγκαστεί να στρέφεται όλο και περισσότερο προς τον εαυτό της, και κατά συνέπεια να κρατά τα ματωμένα χέρια της μακριά από τη Σερβία και τον σερβικό λαό, αλλά και από ολόκληρο τον κόσμο, στην οποία από το 1945 προκαλεί συνεχώς συγκρούσεις και πολέμους στους οποίους σκοτώθηκαν εκατομμύρια άνθρωποι στο όνομα της δημοκρατίας και του καπιταλισμού.. 

ΚΟ / πηγή

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Λίγη υπομονή και θα δούμε η Αμερική να γίνεται μερική ....Θα τρίβουμε τα μάτια μας πολύ σύντομα....