Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Το “History (sic!) Channel” το έκανε και πάλι. Μαύρος ο Αννίβας ο Καρχηδόνιος!



Το Barbarians Rising («Η Άνοδος των Βαρβάρων» στα ελληνικά) είναι η νέα σειρά του History Channel που έκανε πρεμιέρα στις 6 Ιουνίου του 2016 και ήδη έχει αρχίσει να προβάλλεται και στην Ελλάδα από συνδρομητικό κανάλι. Παραγωγοί είναι οι Adam Bullmore και Michael Waterhouse.

Η σειρά που προβάλλεται ως «επική», παρουσιάζει την άνοδο και την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, «ιδωμένη», όπως διαβάζουμε, «από την πλευρά των ηγετών της επανάστασης», που εξεγέρθηκαν «εναντίον της απόλυτης δύναμης» της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, η οποία τούς «αποκαλούσε βάρβαρους, φυλές που θεωρείτο ότι ζούσαν μέσα στη βία, μακριά από τον πολιτισμό», ενώ αυτοί ήταν «άνθρωποι που…διαμόρφωσαν τον κόσμο όπως τον γνωρίζουμε σήμερα».

Εδώ, δεδομένης της προϊστορίας του “History”, η αφήγηση προϊδεάζει για αρκετή επίστρωση πολιτικής ορθότητας και φιλομεταναστευτικών αντι-λευκών στερεοτύπων πάνω σε ένα ακόμα «ιστορικό» ανιστόρητο show για τις μάζες.

Η σειρά παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, τον Αννίβα τον Καρχηδόνιο, που θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους στρατηλάτες της ιστορίας.

Ο Αννίβας (ή Αννίβας Βάρκας, 247 π.Χ. - 183 π.Χ.) ήταν Καρχηδόνιος κρατικός λειτουργός και στρατηγός και το όνομά του σήμαινε : «η χάρη του Βάαλ». Ήταν ένας από τους τρεις γιους του Αμίλκα Βάρκα. Είχε άλλα 3 αδέρφια, τον Μάγωνα, τον Ασδρούβα και την Σοφονίβα.

Η Καρχηδόνα είναι πόλη της σημερινής Τυνησίας και ήταν το κέντρο του αρχαίου πολιτισμού των Καρχηδονίων. Οι Καρχηδόνιοι υπήρξαν συνεχιστές του φοινικικού πολιτισμού στη δυτική Μεσόγειο από τον 7ο αι. π.Χ. και αναδείχθηκαν σε ισχυρή ναυτική δύναμη. Η Καρχηδόνα (Carthago στα λατινικά) αναπτύχθηκε από μία αποικία των Φοινίκων της πρώτης χιλιετίας π.Χ. σε πρωτεύουσα αρχαίας αυτοκρατορίας και κέντρο του αρχαίου πολιτισμού των Καρχηδονίων. 
Φοίνικες
Σύμφωνα με Έλληνες ιστορικούς, η Καρχηδόνα ιδρύθηκε από, ομιλούντες την χαναανική, Φοίνικες αποίκους από την Τύρο (ευρισκόμενη στον σύγχρονο Λίβανο) υπό την ηγεσία της Ελίσσα, η οποία άλλαξε ονομασία (Βασίλισσα Διδώ) στην Αινειάδα του Βιργιλίου. Οι Φοίνικες (ή αλλιώς Σιδώνιοι) ήταν αρχαίος σημιτικός λαός, αν και κάποιοι θεωρούν ότι ο όρος «Φοίνικες» χρησιμοποιήθηκε συχνά στο παρελθόν με ευρύτερο περιεχόμενο περιλαμβάνοντας και άλλους λαούς, ενώ για κάποιους η Φοινίκη θεωρείται μια από τις πολλές αποικίες των Ελλήνων στον κόσμο και οι κάτοικοί της θεωρούνται άποικοι, οι οποίοι καταστάλαξαν στη Σιδώνα, πόλη της φοινικικής παραλίας. Τέλος πάντων.

Η φήμη του Αννίβα οφείλεται στα επιτεύγματά του κατά τη διάρκεια του Β' Καρχηδονιακού πολέμου (218 - 201 π.Χ.), καθώς και στην πορεία του από την Ισπανία μέσω των Πυρηναίων και των Άλπεων με κατεύθυνση την βόρεια Ιταλία, με 50.000 πεζικό, 9.000 ιππικό και 37 ελέφαντες. Οι νίκες κατά των Ρωμαίων έγιναν στον ποταμό Τρέβια το 218 π.Χ. όπου πήραν μέρος και 14.000 Γαλάτες που πήγαν με το μέρος του Αννίβα. Ακολούθησε η νίκη στη λίμνη Τρασιμένη το 217 π.Χ. και αυτή στις Κάννες το 216 π.Χ..
Άγαλμα του Αννίβα στην Λούβρη
Ο δρόμος για τη Ρώμη φαινόταν πλέον ανοιχτός και η φράση «ο Αννίβας προ των πυλών» ("Hannibal ante portas Roma") σημάδεψε τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία για χρόνια.
Στην «επική» σειρά, στον ρόλο του Αννίβα βλέπουμε έναν μαύρο ηθοποιό. Πρόκειται για τον Nicholas Pinnock, που γεννήθηκε στο Λονδίνο, από Τζαμαϊκανούς γονείς.

Σύγχρονη Τυνήσια
Και εδώ αρχίζεις να ξύνεις το κεφάλι. Μα, καλά ο Αννίβας ήταν μαύρος; Ακόμη και στη σύγχρονη Τυνησία δεν θα βρείτε πολλούς μαύρους, ούτε και σήμερα. 

Η Καρχηδόνα ήταν αρχικά, όπως είπαμε, μια φοινικική αποικία. Ξέρετε πού ήταν οι Φοινίκη; Αντιστοιχεί στο σύγχρονο Λίβανο. (Τμήμα της αρχαίας χώρας ανήκει σήμερα και στο Ισραήλ και στη Συρία). 
Αρχαία νομίσματα με την μορφή του Αννίβα
Η βασιλική οικογένεια της Καρχηδόνας, της οποίας ο Αννίβας ήταν μέλος, ήταν φοινικικής καταγωγής. Αγάλματα και νομίσματα από την εποχή του σαφώς δεν τον αποτυπώνουν ως μαύρο (με νεγροειδή χαρακτηριστικά), αλλά μάλλον ως άτομο με ξεκάθαρα ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά.

Η συζήτηση για το ποιας φυλής ήταν ο Αννίβας υπήρξε ένα συνεχές θέμα συζήτησης για πολλά χρόνια στην «προοδευτική» Δύση και κυρίως στις ΗΠΑ και εξακολουθεί να είναι «καυτό» θέμα μέχρι σήμερα.

Εδώ και 50 χρόνια, οι Αφροαμερικάνοι στις ΗΠΑ ισχυρίζονται ότι ο Αννίβας ήταν «δικός τους». Όταν αυτή η άποψη τέθηκε σε μια τάξη αρχαίας ιστορίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια, ο καθηγητής William C. McDermott απάντησε: «Ναι, ο Αννίβας ήταν μαύρος σαν τον βασιλιά Δαβίδ». 

Στην ταινία του 2006 "Αννίβας", στον ομώνυμο ρόλο ο Βρετανο-σουδανός ηθοποιός Alexander Sidding
Οι Φοίνικες ήταν μια μικτή φυλή της ανατολικής Μεσογείου – με περισσότερο ή λιγότερο σημιτικά και ελληνικά στοιχεία. 

Ο Αννίβας το πολύ να φαινόταν σαν μια διασταύρωση μεταξύ ενός Λιβανέζου και ενός μεσογειακού Ευρωπαίου (ιβηρικής χερσονήσου).
Με αφορμή την σειρά του “History” και τις νέες κακοποιήσεις, πολλοί εξέφρασαν την αγανάκτησή τους. «Αυτού του είδος τα λίμπεραλ σκουπίδια και η σκόπιμη αλλαγή της ιστορίας είναι ο λόγος που η Disney κατέχει ένα μεγάλο μερίδιο του δικτύου History και τους παρουσιαστές των Mickey Mouse club show του», έγραψε ένας σχολιαστής κάτω από ένα βίντεο που υποστηρίζει ότι ο Αννίβας ήταν νεγροειδής.
 

Το “Historyειδικεύεται στην παραχάραξη της ιστορίας στο «πολιτικά ορθότερον» και στο «πολυπολιτιμσμικότερον»...

Στην μίνι σειρά «Βίβλος» (“The Bible”), που είχε «επικών διαστάσεων», ποσοστά τηλεθέασης, ο ήρωας της Βίβλου Σαμψών, ήταν μαύρος! Τον υποδύετο ένας μαύρος ηθοποιός ονόματι Nonso Anozie. Πολλοί επίσης ηθοποιοί στην ιστορία του ήταν μαύροι, όπως η μητέρα του, που έμοιαζε με βασίλισσα αφρικανικής φυλής!!!

Στην δημοφιλή σειρά «Βίκινγκς», ο Ragnar (Travis Fimmel) θα αποκτήσει ένα νέο ερωτικό ενδιαφέρον, την ασιάτισσα Yidu, (Dianne Doan), η οποία τον «συναρπάζει», γιατί «είναι από μια διαφορετική κουλτούρα»..!

Πρόσφατα το κανάλι παρουσίασε τη νέα έκδοση της παλιάς σειράς Roots («Ρίζες»),του Alex Haley, που προβαλλόταν αρχές του ‘80 από την ΕΡΤ, με επίκεντρο τις δοκιμασίες ενός μαύρου δούλου και των απογόνων του. Στη νέα σειρά παρουσιάζονται πολλοί λευκοί χαρακτήρες: άνδρες, γυναίκες και παιδιά, Βόρειοι και Νότιοι, Βρετανοί στρατιώτες και Αμερικάνοι άποικοι στρατιώτες. Με μία μόνο εξαίρεση, μια λευκή κατάσκοπο των Βορείων, ΟΛΟΙ οι άλλοι παρουσιάζονται «κακοί».

Μάλιστα, μερικοί λευκοί συναγωνίζονται μεταξύ τους ποιος είναι ο πιο σαδιστής, ενώ σχεδόν όλοι, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, αποτυπώνονται ως «γουρούνια» με μια αρρωστημένη εμμονή να υποβάλουν τους μαύρους σε κάθε είδος βασανιστηρίων.

Στην σειρά ManKind: the Story of All of Us, παραγωγής 2012, όπου υποτίθεται εξετάζεται η ιστορία του ανθρώπινου γένους από την Γέννηση του Ιησού Χριστού έως και στη σύγχρονη εποχή, το μήνυμα είναι σαφές. Οι Ευρωπαίοι κατέστρεψαν τον κόσμο, και οδήγησαν την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία σε μια περίοδο απόλυτου σκότους και ανοησίας. (Από την φωτογραφία του DVD και το πως "στήνονται" τα πρόσωπα θα καταλάβατε το περιεχόμενο).

Αυτά και άλλα πολλά.

Δες το σχετικό βίντεο του "History":


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / πηγές: εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, εδώ, κι εδώ 

28 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ ωραίο άρθρο που μου δίνει την αφορμή να γράψω κάποια πράγματα που ήθελα.
Καταρχάς,ο Αννίβας,ήταν λευκός,ούτε μίξη με λιβανέζο όπως αναφέρεται.Οι προτομές του δείχνουν ένα λευκό,για την ακρίβεια κρομανοειδή τύπο(αναγκαστικά θα χρησιμοποιήσουμε φυλετική ανθρωπολογία).Η δε μητέρα του,ήταν Ελληνίδα,ο παιδαγωγός του ήταν και αυτός Έλληνας,ο Σιληνός.Και είχε έρθει σε συνεννόηση(ο Αννίβας),με τον Αντίοχο,να κηρύξουν τον πόλεμο στη Ρώμη ταυτόχρονα.Δεύτερον,στη Βόρειο Αφρική,ανέκαθεν και πάντα,δεν κατοικούσαν μαύροι,όπως ο ηθοποιός που τον υποδύεται.Αντιθέτως κατοικούσαν-ουν οι λεγόμενοι Σαχάριοι(που ως προς τα φυλετικά τους γνωρίσματα,μοιάζουν κάπως με τους Ευρωπαίους),έτσι οι σημερινοί αυτών των περιοχών,φυσικά και δε θέλουν να έχουν σχέση με τους υπόλοιπους Αφρικανούς,και επιθυμούν να είναι πιο κοντά στην Ευρώπη.Οπότε,αν ήθελαν οι παραγωγοί να ''πέσουν μέσα'',θα χρησιμοποιούσαν έναν ηθοποιό από την περιοχή που ανέφερα.Αλλά και πάλι λάθος θα ήταν,αφού είναι εξακριβωμένο και αποδεκτό από όλους,ότι ο Αννίβας ήταν λευκός.Στη σκέψη ότι αυτή η μεγάλη πολιτικοστρατωτική προσωπικότητα ήταν μαύρος,γελάνε και οι πέτρες!Επίσης,οι Σημίτες,δεν είναι φυλή και φυσικά δεν είναι έθνος.Είναι λανθασμένο να αναφερόμαστε σε αυτούς με φράσεις ''έχουν σημιτικά στοιχεία''.Οι Σημίτες είναι γλωσσολογική ομάδα,ουδέποτε υπήρξε ως Φυλή.Να αναφερθώ και στα περί Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.Αφού παρέλαβε τον ελληνικό πολιτισμό,αναγκαστικά ανέβασε το πολιτιστικό της επίπεδο,έτσι οι Ρωμαίοι δε συγκρίνονταν ούτε με τους Καρχηδόνιους,αλλά και ούτε με τους λευκούς Γότθους ή Κέλτες.Δεν είναι λάθος να λέμε ότι εκείνοι οι λαοί ήταν απολίτιστοι,όπως θέλει να μας κάνει να πιστεύουμε το άρθρο της παραπομπής.
Γιώργος ο Νότιος

Ανώνυμος είπε...

(Συνέχεια) Αν και οι Ρωμαίοι είχαν ένα είδος ''κόμπλεξ'',κατωτερότητος, απέναντι στους Έλληνες,που μάλιστα οδήγησε σε τέτοιο μίσος,που οι Έλληνες στην κυριολεξία κατασφάχθηκαν από τους Ρωμαίους μέχρι και το 146 π.Χ,εντούτοις δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το μεγαλείο της Ρώμης,που πηγάζει φυσικά από το πνεύμα της Ελλάδος.Τα όπλα της Ρώμης και το πνευματικό επίπεδο που έλαβαν από τους Έλληνες,τους επέτρεψαν να κυριαρχήσουν στον κόσμο!Από την άλλη,οι Κέλτες και οι Γότθοί και οι Αλαμανοί κτλ,γενικώς,δηλαδή,οι τότε κεντρο-βορειο ευρωπαϊκές φυλές σαφώς και είχαν θάρρος και πολεμική αρετή,όμως σε καμία περίπτωση δεν πλησίασαν το μεγαλείο της Ρώμης.Και στο κάτω-κάτω,οι επικές μάχες δεν έγιναν μόνο από πλευράς βαρβάρων,αλλά και από πλευράς Ρωμαίων,ακόμα και αν μιλάμε για κατακτητικό πόλεμο.Ένα παράδειγμα είναι η πολιορκία-μάχη της Αλέζια.Επική μάχη και από τις 2 αντιμαχόμενες πλευρές!Τελειώνοντας με τη Ρώμη,η αυτοκρατορία παρήκμασε και καταστράφηκε λόγω της εισόδου,όχι αλλοεθνών,αλλά αλλοφύλων από την Αφρική,που πιθανότατα ονομάστηκαν ''Ρωμαίοι πολίτες'',εισερχόντουσαν στο στρατό(ίσως)και μάλλον κάποιοι αυτοκράτορες,καλά,ούτως ή άλλως,οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες είναι μετρημένοι στα δάκτυλα(πολλοί Ίβηρες,Ιλλυριοί,κτλ),δεν ήταν καν λευκοί.Η Ρώμη είχε χάσει τον χαρακτήρα της.
Σχετικά με τον Νότο,είναι γνωστή η προπαγάνδα εναντίον του,παρουσιάζονται οι Νότιοι ως ''τέρατα'',ενώ οι...Βόρειοι κεφαλαιοκράτες ως...ελευθερωτές(εδώ γελάμε).
Υ.Γ1. Σχετικά με τη σειρά Vikings,την παρακολουθώ,επειδή μου αρέσει γενικά η ιστορία,και η σκανδιναβική μυθολογία ειδικά.Θυμάμαι που είχες αναφερθεί,Skywatcher, σε προ μηνών άρθρο σου για την Κινέζα που θα ερωτευόταν ο βασιλιάς Ράγκναρ.Ε,να ταν κι άλλη.Την έπνιξε σε ένα ποτάμι στη Γαλλία πολύ νωρίς,ούτε μέχρι το τέλος της σαιζόν δεν την έβγαλε.Δεν πρέπει να ήταν υπέρ των ανοικτών συνόρων και την είσοδο αλλοφύλων και ξένων πολιτιστικών στοιχείων ο Ράγκναρ. Ξενοφοβικός αναμφίβολα!
Υ.Γ2.Πολύ ωραίο άρθρο!
Γιώργος ο Νότιος

ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ είπε...

Μη σου φαίνεται παράξενο...!
Έχουν φτάσει στο σημείο να πουν ότι η θεά Αθηνά ήταν νέγρα!
Κι εδώ η απάντηση με στοιχεία:
http://www.biblionet.gr/book/144802/%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%89%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7_%CE%9C%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B7_%CE%91%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CE%AC
Υ.Γ. Φιλελεύθεροι όλου του κόσμου... ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ!!!

Ανώνυμος είπε...

Επιπλέον,πολύ σωστή η παρατήρηση του Skywatcher,σχετικά με τη σύγχρονη Τυνήσια.Έχει ξεκάθαρα ευρωπιδικά γνωρίσματα.Αυτό ακριβώς ήταν και οι αρχαίοι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Αννίβα.
Γιώργος ο Νότιος

Ανώνυμος είπε...

Εν τοιαύτη περιπτώσει απορρίπτουμε συλλήβδην όλο το Χόλυγουντ και τις μεγάλες διεθνείς τηλεοπτικές παραγωγές, σίγουροι ότι δεν χάνουμε και τίποτα, ίσα-ίσα που μπορεί και να μας πιάσουν τα νεύρα μας αν τις δούμε.
Με τους άλλους αφελείς θεατές όμως τι γίνεται ; και ειδικά την νεολαία, η οποία κάθε μέρα ηλιθιοποιείται όλο και περισσότερο.

SkyWatcher είπε...

Χρήσιμα τα σχόλια.

Π.Π. είπε...

Ειναι πολυ απλο:
Οι Φοινικες ηταν μαυροι, αλλά οι Καρχηδονιοι αποικοι των, που, κατα "ιστορικες πληροφοριες" (*), τους αρεσε πολυ η καθαριοτητα, ξεβαψαν απο το πολυ πλυσιμο. Γι΄ αυτο και οι σημερινοι Τυνησιοι ειναι λευκοι.
Οι ιδιες "πληροφοριες" μας ενημερωνουν οτι, μερικοι που δεν ασπριζαν παρα το πλυσιμο, εφηρμοζαν την μεθοδο που, αιωνες μετα, χρησιμοποιησε ο Μα'ι'κλ Τζακσον για να γινει "λευκος".

(*) Οι "ιστορικες πληροφοριες" του γραφοντος, προερχονται απο αντιστοιχες "πηγες" απο αυτες που αντλει τις δικες του το "History" Channel (O Θεος να το κανει History).

Π.Π. είπε...

Φιλε Γιωργο Νοτιε,
οταν στην προπαγανδιστικη παραπληροφορηση απανταμε ομοιως με παραπληροφορηση, το μόνο που επιτυγχανουμε ειναι να δικαιωνουμε την ποροπαγανδα.
Και γινομαι σαφης¨
Γραφεις οτι "καποιοι Ρωμαιοι αυτοκρατορες, δεν ηταν καν λευκοι"!!!!
Γνωριζεις αυτοκρατορες Μπαντου ή Αβοριγινες;;;;
Γνωριζω τον Σεπτημιο Σεβηρο που ειχε γεννηθει στην Μαγκνα της Ρωμα'ι'κης Αφρικης, αλλά φυσικα δεν ηταν μαυρος.
Γραφεις: "Οι Σημιτες δεν ηταν φυλη και φυσικα δεν ηταν Εθνος". Οι Σημιτες Εβραιοι, Αραβες, το γνωριζουν αυτο που λες. Οι Φοινικες, οι Ασσυριοι, οι Καρχηδονιοι το γνωριζαν οτι...."δεν ηταν φυλη";;;;;
Γραφεις:"Η δε μητέρα του, (του Αννιβα)ήταν Ελληνίδα,...". Απο ποιά "πηγη" φαινεται αυτο;;;;;
Απο ποιά "πηγη", ομοιως, αποδεικνυεται οτι, η παρακμη της Ρωμης οφειλεται στην "εισοδο, οχι αλλοεθνών,αλλά αλλοφύλων από την Αφρική";;;!!!! Και παλι να ρωτησω: Μπαντου ή Παπουα ειχαν εισελθει στην Ρωμα'ι'κη Αυτοκρατορια;;;;

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν.Ξεκινώ με τον Αννίβα.Να σου πω πως,κατά τη σύλληψη του Μπάρκα,δεν ήμουν παρών.Αν θυμάμαι καλά,ο Διών Κάσσιος αναφέρει πως η μητέρα του έφερε από τα μέρη της έναν παιδαγωγό!Έμμεσες πληροφορίες λέγονται αυτές.Άμα θες το πιστεύεις,άμα όχι,δε με απασχολεί.Τώρα στους Ρωμαίους αυτοκράτορες που δεν ήταν λευκοί.Ο Καρακάλας σύμφωνα με τις προτομές του έχει ξεκάθαρα νέγρικα στοιχεία.Επίσης και ο Σεβήρος που αναφέρεις,δεν ήταν λευκός,ήταν Βέρβερος.
Πάμε στους Σημίτες.Σαφώς και έχεις λάθος.Οι Σημίτες δεν είναι Φυλή,φυσικά όχι Έθνος.Οι Σημίτες αποτελούν γλωσσολογική ομάδα,μιλούν δηλαδή τις σημιτικές γλώσσες.Δεν ξέρω πόσο πιο καθαρά να στο γράψω...Τα έθνη που αναφέρεις,δεν είναι Σημίτες στη φυλή,καθώς δεν υπάρχει τέτοια φυλή.Οι γλώσσες που μιλούν είναι συγγενείς.Το ίδιο ισχύει και με τους δικούς μας Ευρωπαίους,τους Σλάβους.Ξέρω,σε σοκάρω,αλλά οι Σλάβοι δεν υπάρχουν ως Φυλή,κάποτε υπήρξαν ως έθνος,και τώρα πια οι λεγόμενοι ''σλαβικοί λαοί'',μοιράζονται κοινά πολιτισικά και γλωσσικά στοιχεία.
Σχετικά με την παρακμή της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.Δεν κατάλαβα,γιατί θίχτηκες τόσο πολύ που ανέφερα ότι παρήκμασε λόγω εισβολής αλλοφύλων.Στη Ρώμη εισήλθαν αφρικανοί και ίσως ασιάτες αλλόφυλοι.Όποιος μελετά φυλετική ανθρωπολογία,και γνωρίζει τα ψυχικά γνωρίσματα των φυλών,μπορεί να αντιληφθεί για ποιο λόγο η είσοδος αλλοφύλων,αλλάζει τη φυλετική σύσταση ενός έθνους.Δηλαδή,θεωρήθηκαν Ρωμαίοι αλλόφυλοι.Η άλωση εν πολλοίς,έγινε εκ των έσω.Είναι ολόκληρη ανάλυση,και δεν είμαι ιστορικός για να σου δώσω καλύτερα να καταλάβεις.Αν θες να μάθεις,διάβασε και ψάξε.Και άφησε το επικριτικό ύφος των ερωτήσεων και τις ειρωνείες σχετικά με τους ...παπούα...
Γιώργος ο Νότιος

polycmike είπε...

Τείνω να πιστέψω,

πώς ο μαύρος Σωκράτης αγορεύει στους λευκούς μαθητές του, τις αξίες και τις αρετές που πρέπει να έχει ο άνθρωπος. Εξάλλου, αυτό αναφέρεται και στην "απολογία του Σωκράτους" του ασιάτη-πακιστανού Πλάτωνα (ο οποίος έχει γράψει και το "συμπόσιο", ένα έργο αφιερωμένο στον έρωτα για την ομοφυλοφιλία, παιδεραστία , χορτοφαγία, ταξικό αγώνα, φεμινισμό κ.α.), του λατίνου Αντισθένη και του σλαβομακεδόνα Ευκλείδη από τα Μέγαρα. Ο μαύρος Σωκράτης που αυτοπροσδιοριζόταν "πολίτης του κόσμου", δηλ. διεθνιστής, καλούσε τους Αθηναίους να αποδεχτούν την πολυπολιτισμικότητα και ήταν υπέρ των ανοιχτών συνόρων (τα οποία και θεωρούσε σκέτη ηλιθιότητα), προσφύγων και μεταναστών. Αλλά οι Αθηναίοι (όσοι λευκοι εναπομείναντες) ρατσιστές τον καταδίκασαν σε θάνατο!!

Τα λέω καλά;

Ανώνυμος είπε...

"History Channel, where the Truth is History."

Αναγγελια του History Channel στο South Park :)

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχαχαχ!Ωραίος Polyc Mike.Να μη ξεχάσουμε να αναφερθούμε και στο ψηφιδωτό που είχε βρεθεί στην Πέλλα,όπου απεικονίζει τον Αλέξανδρο μαζί με έναν άλλο,να κυνηγούν ένα λιοντάρι.Σύμφωνα με ακριβείς ιστορικές πηγές του σπουδαίου ιστορικού ''Ματσεντόνοβιτς'' από τα γειτονικά Σκόπια,ο Ματσεντόνσκι Αλεξαντάρ,μόλις αντίκρισε τον λέοντα,αναφώνησε σε άπταιστα Σλαβομακεδονικά:
''Λέλε γκολέμα μάτσκα'',δηλαδή ''πω πω,τι μεγάλη γάτα''!Ιδού λοιπόν ακόμα ένα επιχείρημα για το σλαβομακεδόνα Αλεξαντάρ.
Για να είμαι δίκαιος,δεν είναι δικό μου,το είχα διαβάσει πριν λίγα χρόνια από έναν σχολιαστή σε ένα φόρουμ,όπου είχαν καταπιαστεί με το θέμα της Μακεδονίας!
http://www.ihunt.gr/sites/default/files/styles/body_1/public/field/image/mosaics_kinigi_liontariou.jpg?itok=vl7ycOi_
Γιώργος ο Νότιος

Ανώνυμος είπε...

Μιλωντας για Hollywood :
Η νεα ταινια 2016 της σειρας Jason Bourne με τον Matt Damon δείχνει βίαια γεγονότα στην Ελλάδα.
Τυχαίο??

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο, οι Κέλτες τα πάντα ήταν, βάρβαροι δεν ήταν.
Είχαν πολιτισμό και μάλιστα μπορώ να σου πω ανώτερο απο το ρωμαϊκό.
Με χτύπησες σε αδύναμο συμείο...τυγχάνω φιλοκέλτης!

Π.Π. είπε...

Εκνευρισμενε φιλε μου Γιωργο Νοτιε,
οταν αναφερεις ιστορικα γεγονοτα πρεπει να αναφερεις και πηγες αξιοπιστες και να μην αοριστολογεις.
Ισχυριστηκες, χωρις τεκμηριωση οτι η μητερα του Αννιβα ηταν Ελληνιδα. Στην ερωτηση μου, που το βρηκες, απαντας οτι "δεν ησουν παρων στην συλληψη των Μπαρκα", αλλά σαν να θυμασαι αοριστα οτι ο Διων Κασσιος αναφερει οτι "η μητερα του εφερε απο τα μερη της ενα παιδαγωγο". Οταν βρεις το εδαφιο του Κασσιου που αποδεικνυει οτι η μανα του Αννιβα ηταν Ελληνιδα και εφερε στο παιδι της Ελληνα παιδαγωγο, τοτε δικαιουσαι να αγανακτεις κατ΄ αυτων που το αρνουνται.
Παντως στην κλασσικη βιογραφια του Αννιβα, απο τον Q.P.BAKER, που εχω μπροστα μου, ουδαμου αναφερεται οτι ο στρατηγος ηταν τιποτα διαφορετικο απο γνησιος Φοινιξ Καρχηδονιος και σαν τετοιος εζησε και πεθανε.
Οι Βερβεροι ανηκουν στην λευκη φυλη, ευεξαπτε φιλε μου, αλλά κανεις ιστορικος δεν γραφει οτι ο Σεπτιμιος Σεβηρος ηταν Βερβερος. Γεννηθηκε στην Μεγαλη Λεπτιδα και ηταν πιθανως Ρωμα'ι'κης καταγωγης ή ακομη πιθανοτερο εκρωμα'ι'σμενος Φοινιξ. Αλλωστε, αφου κρινεις την καταγωγη απο τα χαρακτηριστικα, δες την προτομη του. Ειναι σαφεστατα λευκος και πιθανως ουτε καν Σημιτης. Επομενως ο γυιος του Καρακαλλας πως θα μπορουσε να ειναι μαυρος αφου ο πατερας του και μητερα Ιουλια Δομνα (δες και αυτης την προτομη) ηταν λευκοι.
Οι Σημιτες δεν ειναι μια φυλη, αλλά ομαδα φυλων και μετεπειτα εθνων, με κοινα χαρακτηριστικα (συγγενικες γλωσσες, σχεδον ομοθρησκοι, ομοια σωματικα χαρακτηριστικα)κ.λ.π.
Δεν καταλαβαινω την επιμονη σου, να αποδειξεις οτι δεν δεν ειναι μια φυλη και ενα εθνος.
Και οι Ευρωπαιοι ειναι πολλα εθνη, αλλά εχουν κοινα χαρακτηρικα, εκτος αν εχεις αντιθετη αποψη.
Τελος, που ειδες να θιχτηκα επι αναφερεις περι "εισβολης αλλοφυλων, αφρικανων και ισως ασιατων" στην Ρωμη. Απλα εχω να αναφερω οτι η Ρωμη (και η Ιταλια) εισβολες δεχτηκε κατα τον 5ο αιωνα μ. Χ. απο Γερμανικα αποκλειστικα φυλα )(Βανδαλους, Σκιρους υπο τον Οδοακρο, Οστρογοτθους υπο τον Θευδεριχο) και κατα τον 7ο αιωνα απο τους Λογγοβαρδους. Ουδεις Αφρικανικος ή Ασιατικος λαος επεδραμε στην Ιταλια μεχρι τις επιθεσεις των Αραβων που κατελαβαν την Σικελια, τον 9ο αιωνα. Μηπως διαφωνουν οι "πηγες" σου;;;
Πιθανως στην Ρωμη εισεδυσαν Αφρικανοι ως δουλοι ή Ασιατες ομοιως ως δουλοι ή σαν εμποροι, ιερεις, μαντεις κ.λ.π. αλλά δεν νομιζω οτι αυτοι αλλοιωσαν σημαντικα την ταυτοτητα του ιταλικου λαου.
Η επιμονη σου να παραδεχτουμε ότι υπηρχε μαυρος Ρωμαιος Αυτοκρατορας, μοιαζει με την προσπαθεια μερικων περιεργων «κυκλων», να δεχτουμε μαυρο Σωκρατη, μαυρη Κλεοπατρα, μαυρη Αθηνα κ.λ.π.
Τωρα σχετικα με την συσταση σου να "διαβασω", μαλλον εγω θα επρεπε να σου συστησω κατι τετοιο. Διαβαζω ιστορια εδω και 60 χρονια, με την μελετη της γεμιζω τον ελευθερο χρονο μου και τωρα πλεον, μετα την συνταξιοδοτηση μου, εχω αφθονο απο αυτον.

Δοξαιος είπε...

Αγαπητέ Γιώργο Νότιε όταν μια συγκεκριμένη επιστήμη πάει να ερμηνεύσει την ιστορία και εν τέλει να την αντικαταστήσει, έχουμε εκτρώματα.
Απο τα σχόλια σου φαίνεται οτι είσαι αξιόλογο άτομο, αλλά μην αφήνεις το νεανικό σου ενθουσιασμό να σε κατευθύνει και δες τα πράγματα πιο διαλεκτικά.
Η "καταστροφή" που λες συμβαίνει πρώτα εσωτερικά και εκείνη επιτρέπει στους αλλόφυλους να εισέλθουν και να αλλοιώσουν. Ο πλούτος διασπά τα έθνη σε πλούσιους και φτωχούς. Η φυλετική αλλοίωσης έπεται τελευταία. Το εμπόριο είναι η πηγή του ιμπεριαλισμού, ο οποίος οδηγεί σε αυτοκρατορία, άρα κατάργηση του έθνους κράτους και εν συνεχεία της ίδιας της φυλής. Δεν μπορείς να σταματήσεις τον ιμπεριαλισμό σε ένα συγκεκριμένο στάδιο που είναι αυτό της πρώιμης επέκτασης του έθνους κράτους πριν μετεξελιχθεί σε αυτοκρατορία και υπάρχουν ακόμα εθνικές δομές και εθνική ενότητα.
Η Σπάρτη είναι το αντίθετο παράδειγμα. Αγροτοκτηνοτροφική κοινότητα που είχε ως θεμέλειο την αυτάρκεια δεν οδηγήθηκε σε παράλογους ιμπεριαλισμούς. Οι πόλεμοι που έκανε ήταν για να καταλάβει μερικά εύφορα εδάφη για να τραφεί (Μεσσηνιακοί πόλεμοι). Μέχρι εκεί. Ο Πελοποννησιακός πόλεμος ήταν απόρροια των ανταγωνισμών των εμπορικών δυνάμεων και της φρενώδους επέκτασης της Αθήνας (ελληνικό αντίστοιχο της Ρώμης). Όταν νίκησαν οι Σπαρτιάτες δεν μπόρεσαν να εγκαθιδρύσουν την κυριαρχία τους ακριβώς διότι δεν είχαν τις κοινωνικές δομές ιμπεριαλιστικής οργάνωσης (που είχαν οι Αθηναίοι). Αν είχαν νικήσει οι Αθηναίοι δεν θα είχε υπάρξει κανένας Μέγας Αλέξανδρος και στη θέση της |Ρωμαϊκής μεσογειακής αυτοκρατορίας θα είχε υπάρξει η Αθηναϊκή.
Σόρυ για το σεντόνι.

Ανώνυμος είπε...

Αχαχαχαχαχα...

Εκτός από αυτά, ξέχασες να αναφέρεις για το νεγρο Όμηρο που έγραψε την Ομήρου Νεγριάδα που Έλληνες συμμάχησαν με πακιστανούς για να φέρουν πίσω την ωραία ελενη η οποια ήταν μαύρη και φορούσε μπουργκα φυσικά...

Ανώνυμος είπε...

Οι ιστορικοί μας λένε,ότι δε γνωρίζουν τίποτε για την μητέρα του Αννίβα,παρά μόνο ένα πράγμα.Ότι δεν καταγόταν από τις γύρω περιοχές,αλλά από την Ευρώπη.Αυτή γνώριζε τον Σιληνό,και τον έφερε να διδάξει το γιο της.Αυτά τα στοιχεία ονομάζονται''απόδειξη δια της εμμέσου οδού''.Ο Αννίβας είχε έναν ολόκληρο λαό να προστατέψει,φυσικά και αγαπούσε την πατρίδα του και τους τρόπους της.Δεν ανέφερα εγώ ότι δεν αισθανόταν Καρχηδόνιος.Έπειτα,κύριε μου,σας πιάνω λίγο αδιάβαστο σχετικά με τα φυλετικά.Οι βέρβεροι δεν ανήκουν στη Λευκή Φυλή.Τόσο απλά.Έχουν κοινά γνωρίσματα με τους Ευρωπίδες(αν δε γνωρίζετε τι είναι ευρωπίδες,ψάξτε),αλλά δε θεωρούνται λευκοί.Μελετώ ερασιτεχνικά φυλετική ανθρωπολογία,και είμαι σε θέση να ξεχωρίζω τις βασικές φυλές,ενώ εσείς όχι.Γι αυτό το λόγο,πιστέψτε με έχω δίκιο,σε σχέση με τα φυλετικά του άρθρου.Ο Καρακάλας,ήταν νέγρος,φαίνεται ξεκάθαρα από την προτομή του,ομοίως ο Σεβήρος,δεν είναι λευκός,αλλά βέρβερος.Αναφέρετε τους γονείς του Καρακάλα.Οι νόμοι του Μέντελ μας λένε,πως ο απόγονος μπορεί να λάβει γνωρίσματα 7 γενιές πίσω.Αν υπήρξε μίξη με μαύρους,είναι πιθανό ο Καρακάλας να έλαβε από εκεί τον φαινότυπο του και όχι από τους γονείς του.
Η Κλεοπάτρα,ομοίως,λυπάμαι που σας πληροφορώ,δεν ήταν λευκή.Έχει σαφή επίδραση(βάσει ανακατασκευής προσώπου που έγινε από τον βορειοαφρικάνικο τύπο,λόγω εκτεταμένων μίξεων με την ελληνική δυναστεία των Πτολεμαίων).Εκτός και αν θεωρείται,ότι οι γόνοι της δυναστείας παντρευόντουσαν μόνο με...Έλληνες.
Γιώργος ο Νότιος

Ανώνυμος είπε...

(Συνέχεια) Θα το ξαναγράψω,άλλη μία φορά.Η Ανθρωπολογία,όπως αναγνωρίζει λευκή,μαύρη,μογγολική φυλή κτλ,δεν αναγνωρίζει ''σημιτική φυλή''.Η Ιστορία,επίσης δεν αναγνωρίζει ''σημιτικό έθνος''.Αντιθέτως,η επιστήμη της γλωσσολογίας,αναγνωρίζει ''σημιτική γλωσσολογική ομάδα''.Μια ομάδα γλωσσών με κοινά χαρακτηριστικά που τη μιλούν διάφορα έθνη..Τόσο απλά.Οι Ευρωπαίοι που αναφέρατε,έχουν φυλετική συγγένεια εν πολλοίς,ενώ αντίθετα,οι λαοί που μιλούν τις σημιτικές γλώσσες,δεν έχουν όλοι φυλετική,πόσο μάλλον πολιτισμική συγγένεια.Σχετικά με την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.Είστε επιπόλαιος ως προς αυτά που διαβάζετε.Δεν αναφέρθηκα σε ''εισβολή''.Κάθε άλλο,έγραψα πως ''η άλωση έγινε εκ των έσω''.Αλλόφυλοι,και όχι αλλοεθνείς(το τονίζω)εισήλθαν στην καθημερινή ζωή του Ρωμαίου πολίτη.Ζούσαν κατά κάποιο τρόπο,όπως σήμερα στις ΗΠΑ,λευκοί,λατίνοι,μαύροι(ίσως σε μικρότερο βαθμό).Αυτό ήταν διαβρωτικό.Σιγά-σιγά,χάθηκε η ''ρωμαϊκή συνείδηση'' και η εισβολή των γερμανικών φύλων,γκρέμισε το γίγαντα με τα γυάλινα πόδια!
Υ.Γ.Δεν είμαι εκνευρισμένος.Καταρχάς δεν ήξερα ότι είστε πολύ μεγαλύτερος.Οφείλω σεβασμό μιας και είμαι μόνο 22.Σέβομαι τις γνώσεις σας,απλά υστερείτε στο ότι δε γνωρίζετε περί των φυλετικών,κάτι που μπορεί να δώσει πολλές λύσεις στη μελέτη της Ιστορίας,όπως αυτά για τα οποία γραφομαχούμε.
Γιώργος ο Νότιος

Ανώνυμος είπε...

Φίλε Ανώνυμε 16 Σεπτεμβρίου 2016 - 3:22 μ.μ
Έπεσες στην περίπτωση φίλε μου!Και εγώ είμαι φιλοκέλτης και μου αρέσει η κέλτικη μυθολογία.Όμως πρέπει να κοιτάμε στα μάτια την Ιστορία.
Σε περιόδους στυγνής Ελληνοκεντρικότητας,θα έλεγα πως ο κόσμος χωρίζεται στους Έλληνες και στους βάρβαρους,όπως υποστήριζαν οι αρχαίοι.Βάρβαρος,δεν ήταν ο απολίτιστος.Συνεπαγόταν τον απολίτιστο.Δηλαδή οι Έλληνες επειδή αισθάνονταν ανώτεροι,η γλώσσα τους ήταν μουσική,άκουγαν εν ολίγοις ''κραυγές'' από τους άλλους λαούς.Βαρ βαρ,έτσι ο βάρβαρος ήταν αυτός που δε μιλούσε Ελληνικά,συνεπώς δεν ήταν Έλλην,συνεπάγεται τον απολίτιστο.Και οι Ρωμαίοι ήταν βάρβαροι.Έτσι τους αποκαλούσαν οι Έλληνες.Έτσι τους αποκαλούσε και ο Πύρρος,ο οποίος επί σειρά ετών,κυριαρχούσε στην ιταλική χερσόνησο(παρεμπιπτόντως ο Αννίβας θαύμαζε τον Πύρρο).Γνωρίζω για τους Κέλτες,ότι λέγεται πως είχαν ελληνικό αλφάβητο!Γνωρίζω επίσης πως δεν ήταν οι αγριάνθρωποι που τους παρουσιάζουν,απλά γενναίοι πολεμιστές.Αλλά πολιτισμό δεν δημιούργησαν.Παρόλα αυτά,οι Κέλτες αποτελούν εξέχον και γνωστό για την ανδρεία τους έθνος της Γηραιάς Ηπείρου μας.
Γιώργος ο Νότιος

Ανώνυμος είπε...

Εν πάσι περιπτώσει,αν σας ενοχλεί τόσο πολύ και θέλετε χειροπιαστές αποδείξεις για τη μητέρα του Αννίβα(που δεν υπάρχουν),το αλλάζω.Υπάρχει πιθανότητα η μητέρα του Αννίβα να ήταν Ελληνίδα.Αυτό που μας βεβαιώνουν οι ιστορικοί,το μόνο που μπορούν,είναι πως δεν ήταν από τη Βόρειο Αφρική,αλλά ήταν Ευρωπαία.Για να το λύσουμε κι αυτό.
Γιώργος ο Νότιος

Π.Π. είπε...

Φιλε Γιωργο,
αν εσυ διαβαζεις "ερασιτεχνικα" "φυλετικη ανθρωπολογια", για λιγοτερο απο μια δεκαετια υποθετω, ο συνομιλητης σου διαβαζει "ερασιτεχνικα" ομοιως, ιστορια επι 60ετια, οπως σου γραφω και πιο πανω.
Ανοιξες πολλα θεματα και ειναι επομενο να μην εχω διαθεση ν΄ ασχοληθω μ΄ολα οσα γραφεις.
Θα σταθω σε δυο-τρια:
Το "Λεξικο Εθνων, Εθνοτητων, Λαων" του Γιοζεφ Βολφ, που συμβουλευομαι, γραφει οτι οι Βερβεροι ειναι Χαμιτικης καταγωγης. Στο αρθρο Χαμιτες γραφει "ο ορος χρησιμοποιειται, για να προσδιορισει ΜΗ ΝΕΓΡΙΚΕΣ φυλες της Βορειου Αφρικης" και παρακατω οτι"ανηκουν στην ΣΗΜΙΤΟΧΑΜΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ". Τωρα οι Σημιτες, συμφωνα με την " Ανθρωπολογία,που αναγνωρίζει λευκή,μαύρη,μογγολική φυλή" (συ ειπας), πού κατα την αποψη σου τοποθετουνται;;; Στους Μαυρους, στους Μογγολους ή μηπως στους Λευκους;;;;
Επομενως ο Σεβηρος ακομη και αν ηταν Βερβερος (που κατα την αποψη μου δεν ηταν, δεν διαφαινεται απο κανεναν ιστορικο κατι τετοιο), ηταν Σημιτης. Και σαν Σημιτης ηταν λευκος, οπως ο Αννιβας και οπως η κοπελλα απο την Τυνησια, της φωτογραφιας του αρθρου που φιλοξενει την συζητηση μας. Και η προτομη του, αφου σε "τραβανε" τοσο πολυ τα χαρακτηριστικα των προτομων, λευκο "ευρωπιδη" δειχνει. Οσο για την προτομη του Καρακαλλα, δειχνει ενα δυσμορφο λευκο, οπως και η προτομη του Σωκρατη, που καποιοι οι οποιοι μισουν την Αρχαια Ελλαδα και τον Ελληνισμο, κρινοντας απο αυτην, τον εβγαλαν "Νεγρο" (διαβασε την καταπτυστη θεωρια της "Μαυρης Αθηνας").
Ομοιως και την Κλεοπατρα, η ιδια ηλιθια θεωρια, που απευθυνεται σε ηλιθιους, την χαρακτηριζει "Μαυρη". Και ερωτω πώς ειναι δυνατον να ειναι μαυρη, οταν οι Πτολεμαιοι ηταν Ελληνες Μακεδονες και παντρευονταν μόνο απο τις Ελληνιστικες δυναστειες, που ηταν και αυτοι Ελληνες, και μεταξυ τους (αδελφες, αδελφους τους, ηταν αιμομικτες εξ ου και ο εκφυλισμος πολλων απο αυτους);;;
Και αν μου επιτρεπεις, μια συμβουλη:
Διαβαζε βιβλια τεκμηριωμενα, που να στηριζονται στις αρχαιες πηγες και ακομα καλυτερα τους ιδιους τους αρχαιους συγγραφεις.
Αποφευγε να σχηματιζεις αποψη απο βιβλία "παρα'ι'στοριας", οπως αυτο που αναφερω πιο πανω ή καποια των διαφορων "τηλεβιβλιοπωλων". Γραφουν απιθανες τερατολογιες. Παραδειγμα: "η Ελληνικη καταγωγη των Αρακουανων της Χιλης", "Οι αρχαιοι Ελληνες εφτασαν στον Ειρηνικο και ονομασαν τα νησιωτικα συμπλεγματα με ελληνικα ονοματα (Πολυνησια, Μελανησια, Μικρονησια)", "Οι Α'ι'νου της Ιαπωνιας ειναι ελληνικης καταγωγης" και αλλα αναλογα.
Ο Αρχαιος Ελληνικος Πολιτισμος ειναι τόσο αξιοθαυμαστος, που περιττευει η φανταστικη "αρχαιοελληνικη καταγωγη" των Α'ι'νου, για να τον υψωσει περισσοτερο.

Ανώνυμος είπε...

Παρατηρησα οτι ο ιστοτοπος εχει φαει ενα ελαφρυ κολληματακι με το γεγονος οτι στη σειρα Vikings ο πρωταγωνιστης θα εχει ροματζο με μια μη-Viking..θελω να κανω μια παρατηρηση πανω σ'αυτο. Αν και συμμεριζομαι της αποψης σας οτι ο διεθνης τυπος και ειδικα το Hollywood εχει μια ταση να αλλοιωνει τα ιστορικα γεγονοτα και προσωπα..το συγκεκριμενο με τους Vikings και την Ασιατισσα δεν ειναι κατι εξωφρενικο. Πρεπει να γνωριζετε οτι μιλαμε για μια φυλη απο πολεμιστες-εξερευνητες χωρων οι οποιοι ειχαν τη ταση να ταξιδευουν σε πολλα μερη και να απαγαγουν γυναικες απο διαφορες χωρες..οχι μονο απο τις Βορειες Ευρωπαικες..ειναι γνωστο οτι οι Vikings ειχαν παρε δωσε ακομα και με το Βυζαντιο και την Ανατολη..το γεγονος οτι το καινουργιο ροματζο του πρωταγωνιστη ειναι μια Ασιατισσα δεν ειναι κατι ουτε το εξωφρενικο ουτε κατι που θα γινοταν μονο στη φαντασια του σκηνοθετη/σεναριογραφου. Ασιατες και Ανατολιτες υπηρχαν σε ολη την Ασια και Ασιατες σκλαβοι υπηρχαν και στο Βυζαντιο..οπως και στα χαρεμια των πασσαδων που επισης απηγαγαν γυναικες απο καθε μερος και φυλη που μπορουσαν να βρουν. Σας φαινεται πραγματικα τοσο ''τρομερο'' το οτι η σειρα αποφασισε να ενταξει ενα τοσο κοινο ιστορικο στοιχειο και να βαλει τον πρωταγωνιστη να εχει ροματζο με μια μη-Viking κοπελα? Μου κανει εντυπωση το κολλημα που εχετε φαει με το συγκεκριμενο στοιχειο ακριβως γιατι ειστε ιστοτοπος που φαινεται οτι γενικα εχετε πολλες ιστορικες γνωσεις και το ψαχνετε το θεμα ακομα και γι'αυτα που δε γνωριζετε. Αλλα μαλλον κολλησατε στο τροπαριο περι ''αλλοιωσης της φυλης'' και σας διεφυγε το γεγονος οτι η ''αλλοιωση της φυλης'' με την προσμιξη ξενων ατομων ηταν κατι απολυτα συνηθισμενο εκεινη την εποχη που οι σκλαβοι/ες και οι ερωμενες απο διαφορες χωρες και φυλες πηγαιναν και ερχοντουσαν η μια μετα την αλλη.

Ανώνυμος είπε...

Η δυστυχία στην περίπτωση του Ρωμαϊκού πολιτισμού είναι ότι δεν υπάρχει ουδείς πλέον να έχει τη διάθεση αλλά και το ιστορικό δικαίωμα να διεκδικήσει για τον εαυτό του τον ρόλο αυτόν του συνεχιστή της παραδόσεως αυτής...
Ο μόνος λαός που ακόμα υφίσταται ιστορικά αλλά πλέον βαίνει και αυτός μειούμενος προς εξαφάνιση είναι ο λαός που κάποτε κυριαρχούσε σε ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο και οι πρόγονοι του ήταν οι πολίτες του Ρωμαϊκού αυτού κράτους που διέδωσαν και τον πολιτισμό αυτών...
Αλλά αυτόν τον λαό αφού πρώτα τον περιόρισαν σε μία μικρή και μίζερη γωνία της Μεσογείου, κατόπιν τον έπεισαν ότι ουδεμία σχέση έχει με τη ρωμαϊκή του παράδοση και ότι οι παππούδες του δεν ήταν Ρωμαίοι πολίτες αλλά "Βυζαντινοί" ζώντας σε κάποια αυτοκρατορία ονόματι "Βυζαντινή" και όχι στην αυτοκρατορία που ήταν ο φυσικός, πολιτικός και πολιτιστικός απόγονος της Ρώμης...
Και όχι μόνο αυτό...προχώρησαν και παραπέρα... αφού απέκοψαν τον λαό αυτόν από το πρόσφατο του φυσικό, πολιτικό και πολιτιστικό παρελθόν, τώρα τον αποκόπτουν και από το απώτερο του παρελθόν, χαρίζοντας το σε έναν μίζερο λαό των Βαλκανίων...
Τι απομένει πλέον για τον λαό αυτόν; Η δόξα της Σπάρτης και της Αθήνας μέχρι να "αποδειχθεί" ότι και αυτές οι πόλεις κάποιους άλλους πολιτιστικούς και φυσικούς απογόνους έχουν...
Όσον για τον ζωντανό συνδετικό κρίκο που ενώνει το παρελθόν με το παρόν σε μία αδιαίρετη φυσική συνέχεια;... αυτόν και εάν έχουν προσπαθήσει να τον πολυδιασπάσουν μυριάδες φορές... από την εποχή του Εράσμου μέχρι σήμερα ακατάπαυστη και ακούραστη η προσπάθεια τους...

Georgios S. Athinaios είπε...

Η προτομή του διάσημου για τις στρατιωτικές του ικανότητες Αννίβα Βάρκα είναι Ευρωπαϊκού Μεσογειακού φαινότυπου , ιστορικά σχετίζουν τους Καρχηδόνιους με τους Φοίνικες και τούς Βερβέρους της Νουμιδίας αμφότεροι Ευρωπαικής καταγωγής . Από κάποιες σαρκοφάγους των Φοινίκων και παραστάσεις σε κεραμικά της Νουμιδίας φαίνεται οι ανώτερες τάξεις τους να ήταν Ευρωπαϊκά φύλλα που μετακινήθηκαν πρός την Νότια και Ανατολική Μεσόγειο . Το 2016 στην ακρόπολη της Byrsa της αρχαίας Καρχηδόνας έγινε ανασκαφή τάφου του 6ου αιώνα πΧ και βρέθηκε στο λείψανο σπάνια απλοομάδα U5b2c1 , γενικά η U5 είναι μιτοχονδριακό DNA ευρωπαϊκής μητρικής γραμμής καθώς βρίσκεται σε υψηλότερες συγκεντρώσεις στούς ευρωπαϊκούς λαούς . To υποθετικό History Channel της A&E Networks ασκεί παραπληροφόρηση παρουσιάζοντας τον Αννίβα Βάρκα κι άλλα πρόσωπα της Ευρωπαϊκής ιστορίας με νεγροειδή χαρακτηριστικά και η παραπληροφόρηση είναι πολιτική προπαγάνδα . Κατασκευάζουν παραμύθια βάζοντας φυλές της Υποσαχάριας Αφρικής εντός της αρχαίας Ευρωπαϊκής ιστορίας επειδή τα κράτη έχουν συνωμοτήσει και διοργανώσει την καταστροφή της ευρύτερης ευρωπαίκής και χριστιανικής θρησκευτικής ομάδας και αντικαθιστούν διά της βίας τους Ευρωπαίους από Ασιάτες και Αφρικανούς εισβολείς και αυτήν ακριβώς την κρατική πολιτική εξυπηρετεί η προπαγάνδα της A&E Networks κι όλων των άλλων ραδιοτηλεοπτικών μέσων προπαγάνδας .

Άρατος ο Δαιμόνιος είπε...

Ανώνυμε 1:42 μ.μ πόσο χαίρομαι όταν διαβάζω τόσο εύστοχα και οξυδερκή σχόλια!
Αιώνες ολόκληρους προσπαθούν να αλλιώσουν και να σβήσουν την ιστορία μας. Η "Βυζαντική Αυτοκρατορία" αποτελεί πραγματικά την μεγαλύτερη ισως παραχάραξη της ιστορίας. Διότι όταν ονομάζεις αυθαίρετα και με το έτσι θέλω την Ρωμαική Αυτοκρατορία του μεσαίωνα, ως "Βυζαντινή", αυτομάτως δημιουργείς μια εναλλακτική ιστορία κατα την οποία η "Βυζαντινη" αυτοκρατορία είναι μια διαφορετική οντότητα που δεν είχε ιδαίτερη σχέση με την Ρωμαική παρά μονο ότι δημιουργήθηκε μετά την "διαίρεση" της αυτοκρατορίας σε δυτική και ανατολική και ότι αποτελούσε το ανατολικό κράτος μετά την διαίρεση. Φυσικά όσοι γνωρίζουν ιστορία σε βάθος, ξέρουν ότι δεν υπήρξε ποτέ πραγματική "διαίρεση" του Ρωμαικού κράτους παρα μόνο δοιηκητικά μετά τον Διοκλητιανό (κάτι που συνέβει αρκετές φορές, σε όλη την διάρκεια ζωής της αυτοκρατορίας), ωστόσο η αυτοκρατορία ήταν πάντοτε ενιαία. Η εκκλησία, ο στρατός, οι θεσμοί αλλά και η γλωσσα (Λατινικά και Ελληνικά) ήταν οι ίδιες είτε στην ανατολή είτε στην δύση. Αυτή η προσπάθεια παραχάραξης της ιστορίας ξεκίνησε κυρίως το 800 μ.χ, Όταν ο Καρλομαγνος (Ένας Φράγκος αγράμματος βασιλιάς) ένωσε ένα μεγάλο μέρος της δυτικής ευρώπης και χρήστικε από τον πάπα "Βασιλιάς Ρωμαίων". Από τότε και έπειτα, οι δυτικοί βάρβαροι ηγεμόνες προσπάθησαν να νομιμοποιήσουν μια για πάντα την εξουσία τους στους λαούς της δυτικής ευρώπης. Δεν θα μπορούσε να γινει αυτό όσο υπήρχε μια πραγματική Ρωμαική Αυτοκρατορία με ενιαία χριστιανική εκκλησία στην ανατολή, ή οποία είχε το De jure δικαίωμα. Αυτός ειναι ο λόγος που σταδιακά δημιουργήθηκε το "Καθολικό" δόγμα που οδήγησε στο σχίσμα. Επίσης, οι δυτικοί (κυρίως οι Φράγκοι) άρχισαν να αναφέρουν την Ρωμαική Αυτοκρατορια ώς Αυτοκρατορία Ελλήνων. Τέλος δημιούργησαν μια Γερμανική Αυτοκρατορία την οποία την ονόμασαν "Άγια Ρωμαική Αυτοκρατορία" και ξεκίνησαν έναν εκλατινισμό, την στιγμή που τα Λατινικά τότε είχαν πέσει στην αφάνια.

Η προσπάθεια παραχάραξης, μείωσης και διαγραφής της ιστορίας μας διαχρονικά είναι απίστευτη. Δεν ξέρω να έχουν πει για άλλον λαό ότι δεν είναι απόγονος των προγόνων του , όπως έγραφε ο Φαλμεραιερ και κάποιοι άλλοι ψευδοεπιστήμονες για εμάς τους Έλληνες. Επίσης, δεν θυμάμαι για άλλη γλώσσα να έχουν προσπαθήσει να διορθώσουν τον τρόπο προφοράς της όπως έκανε ο Έρασμος στα αρχαία Ελληνικά με την γελοία "Ερασμιακή" προφορά του. Το αστείο είναι ότι η γλώσσα μας (που αποτελεί και το ισχυρότερο αποδεικτικό στοιχείο της συνέχειας μας ως μέχρι σήμερα) ειναι η μόνη γλώσσα παγκοσμίως που έχει τόσο μεγάλη συγγένεια με την αντίστοιχη αρχαία που ομιλούνταν 2000 και χρόνια πίσω. Πάντα συγκινούμαι όταν σκέφτομαι ότι μπορώ να διαβάσω τα αρχαία ελληνικά κείμενα με ευκολία και να κατανοήσω αρκετά από τα νοήματα χωρίς να χρειάζεται να "μαθω" αρχαία. Αυτό το διάστημα διαβάζω "τα εις Ευατόν" του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Μάρκου Αυρήλιου (χμμ Ρωμαίος Αυτοκράτορας του 1 αιώνα μ. και έγραφε στα Ελληνικα...). Αντίθετα, τα Λατινικά έχουν πάνω-κάτω την ίδια σχέση με τα σύγχρονα Ιταλικά, Γαλλικά και Ισπανικά και δεν είναι τόσο μεγάλη.






Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν,από πλευράς μου γράφω ένα τελευταίο σχόλιο στο συγκεκριμένο άρθρο.Προκαταβολικά ζητώ συγγνώμη από το blog,επειδή είναι φανερό πως κούρασε η συζήτηση.Καταρχάς,με θάρρος είπα την ηλικία μου,επειδή δεν τη θεωρώ μειονέκτημα.Το πιο πιθανό είναι να είμαι από τους μικρότερους,αν όχι ο μικρότερος ηλικιακά,σχολιαστής του ιστολογίου.Η φυλετική ανθρωπολογία για την οποία μίλησαν κάποιοι αρνητικά,είναι απαραίτητη για κάποιον που μελετά την καταγωγή των εθνών και σημαντικών προσωπικοτήτων.Η Ιστορία είναι παράξενη επιστήμη.Διακατέχεται από αντιφάσεις,τις οποίες δημιουργεί η ίδια.Για παράδειγμα αν μελετούσαν όλοι φυλετική ανθρωπολογία,δε θα υπήρχε αμφιβολία για το αν είμαστε συνέχεια των αρχαίων(παράδειγμα φέρνω).Η γλώσσα μας,όπως αναφέρθηκε είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία της συνέχειας μας,αλλά όχι το σημαντικότερο.Το σημαντικότερο μας το διδάσκει η φυλετική ανθρωπολογία,σχετικά με τους φυλετικούς τύπους του χθες και του σήμερα εν Ελλάδι.Λόγω απουσίας ενασχόλησης με τη φυλετική ανθρωπολογία,νομίζετε ότι οι Σημίτες και οι Χαμίτες,υπήρξαν ως...φυλή.Σέβομαι του καθενός τις γνώσεις.Όμως με σιγουριά 1000%,σας βεβαιώνω ότι οι Σημίτες δεν ήταν φυλή,ούτε έθνος.Είναι γλωσσολογική ομάδα.Πιστέψτε ότι θέλετε.Σχετικά με τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία,υπήρξαν πλείστοι λόγοι κατάρρευσης,και απλά ανέφερα τον κατά τη γνώμη μου σημαντικότερο.
Υ.Γ.1.Ο Καρακάλλας, έχει ξεκάθαρα νέγρικα στοιχεία.Ιεροσυλία που συγκρίθηκε με τον Αλπικό(φυλετικός τύπος) Σωκράτη.Η πλακουτσωτή μύτη του Σωκράτη είναι δείγμα αλπικού τύπου και όχι...νέγρικου όπως του Καρακάλλα.
Υ.Γ.2 Υπάρχουν Ευρωπίδες,που δεν ανήκουν στη λευκή φυλή,μολαταύτα έχουν συγγένεια.Δε θεωρούνται όλοι οι Ευρωπίδες Λευκοί.Παράδοξο,αλλά έτσι είναι.Ο Σεβήρος είναι Βέρβερος.Δε θεωρείται ''λευκός''.Ομοίως η Κλεοπάτρα,έχει ξεκάθαρη βορειοαφρικάνικη επίδραση.Και όχι,οι Πτολεμαίοι δεν παντευόντουσαν πάντοτε μεταξύ τους.Ακόμα και μία φορά να γίνει η ''στραβή'',μπορεί να περάσει στους απογόνους!
Υ.Γ.3 Ποτέ δεν αναφέρθηκα στους...αινου και στους καλάς,ως δήθεν ''Ελληνες''.Μακριά από εμένα θεωρίες περί..λευκών ινδιάνων της Αμερικής.Αυτά τα γράψατε εσείς,και τα χρεώνετε σε μένα.
Γιώργος ο Νότιος

Ανώνυμος είπε...

Αν μιλάμε για ανθρωπολογία...
1.http://www.politeianet.gr/books/9789608680463-poulianos-n-aris-bibliothiki-anthropologikis-etairias-ellados-i-proeleusi-ton-ellinon-121204
Αν μιλάμε για γενετική...
2.http://www.politeianet.gr/books/9786188094178-triantafullidis-konstantinos-kathigitis-genetikis-kuriakidi-i-genetiki-istoria-tis-elladas-232184
Υ.Γ. Ο Φαλμεράυερ ψόφισε πριν 155 χρόνια... Φτάνει πια με τα παπαγαλάκια του!!!
ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΙΓΑ...