Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Προσπάθεια ερμηνείας του φαινομένου της βλακοκρατίας

Τηλευαγγελίστρια εν ώρα κατήχησης του ποιμνίου σε στιγμή έξαρσης ανθρωπισμού


«Η βλακεία είναι ανίκητη» - αγνώστου

Προσπαθώ να καταλάβω τι συμβαίνει στον λαό μας. Μοιάζει να βρίσκεται σε βαρύ κώμα εξαιτίας απανωτών επεισοδίων βλακείας. Υπάρχουν απειροελάχιστες ελπίδες να ανακάμψει. Η επιστήμη έχει σηκώσει τα χέρια. Πρόκειται δε περί άκρως μεταδοτικής ασθένειας. «Ενός βλακός προκειμένου μύριοι έπονται», έλεγε ο Ε. Λεμπέσης στο επίκαιρο πόνημά του «Η τεραστία κοινωνική σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω» (1941). Εκεί γίνεται λόγος περί «αυτομάτου συρροής βλακών».. οι οποίοι «περιέρχονται συν τω χρόνω εις πλήρη βλακοκρατίαν». Για την συρροή αυτή των βλακών σήμερα και για να είναι αποτελεσματική η δράση της «βλακικής αγέλης», που περιγράφει ο συγγραφέας, δεν απαιτείται κάποια «πάσης φύσεως» οργάνωση ή φορέας, όπως στην εποχή του. Υπάρχει η τηλεόραση, αυτός ο κοινός τόπος συνάντησης εκατομμυρίων αγελοποιημένων τηλε-θεατών, απείρως χρησιμότερη από κάθε ορατή κλειστή οργάνωση. Τρεις από τις μεθόδους της κοινωνικής μηχανικής, της προσπάθειας δηλαδή χειραγώγησης της σκέψης και της στάσης των πολιτών, είναι : 1) η τεχνική της συναισθηματικής χειραγώγησης (συναίσθημα και όχι λογική), 2) η τεχνική της δημιουργίας «προβλημάτων» και «κρίσεων» (που απαιτούν «έκτακτα μέτρα» - βλ. «οικονομική κρίση») και 3) η τεχνική της ενοχοποίησης, (όπου πάντα «φταίμε» εμείς). Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι άλλος καλύτερος φορέας άσκησης αυτών των μεθόδων παρεκτός της τηλεόρασης, δεν υπάρχει.
   
Σε λίγο θα εορτάσουμε την 25η Μαρτίου, την επέτειο της Εθνεγερσίας. Ειλικρινά δεν ξέρω για πόσο ακόμα θα μας επιτρέπουν να εορτάζουμε τέτοιες εορτές. Εχθές κοιτούσα ένα μνημείο προς τιμήν του Νικηταρά του Τουρκοφάγου σε μια μικρή πλατεία, με τον κόσμο να πηγαινοέρχεται. Δεν ξέρω πόσο θα επιζήσει ακόμα. Το λέω σοβαρά. Υπάρχει ανάγλυφη η μορφή του ήρωα του ‘21 που σφάζει έναν έντρομο έφιππο Τούρκο, μπήγοντάς του το μαχαίρι στα πλευρά. Όταν σε λίγα χρόνια, αυτοί που πηγαινοέρχονται σε αυτή την πλατεία θα είναι μουσουλμάνοι στην πλειοψηφία, όταν θα υπάρχει ένα δημοτικό συμβούλιο που θα είναι τίγκα στην «διαφορετικότητα», δηλαδή θα αποτελείται κατά το ήμισυ από αλλοδαπούς κυρίως μουσουλμάνους, όταν ο δήμαρχος ίσως είναι μουσουλμάνος ή τέλος πάντων αλλοδαπός, όταν στην πόλη θα υπάρχει τζαμί ή τζαμιά, πιστεύετε ότι ένα τέτοιο σύμβολο «μίσους» θα έχει τύχη; Ο Τσίπρας πήγε στην μάνα Σμύρνη και είπε μπροστά στους τουρκαλάδες ότι αποτελεί σύμβολο «αδελφοσύνης» και δώστου αγάπες και λουλούδια. Έχει σκεφθεί ποτέ κανένας Εβραίος να πάει στο Νταχάου και να πει ότι αυτός ο χώρος αποτελεί σύμβολο αδελφοσύνης των δύο λαών; Και προσέξτε, η Γερμανία σήμερα είναι όντως φιλο-ισραηλινή χώρα!
"Ξενοφοβικά" σύμβολα μια άλλης εποχής
Προσπαθώ να καταλάβω τι συμβαίνει με τους Έλληνες σήμερα. Έχουν σχέση με εκείνους που μας κοιτούν ως αγάλματα αγέρωχοι και συνάμα λυπημένοι; Έχουμε σχέση με εκείνους τους Έλληνες; Μας αξίζουν αυτά τα μνημεία; Λαός που ξεχνά την ιστορία του είναι αναγκασμένος να την ξαναζήσει. Μας λένε συνεχώς για τους ναζί και την χούντα «για να μην ξεχάσουμε». Για τους οθωμανούς γιατί δεν μας λένε; Εκείνα συμφέρει να τα ξεχάσουμε; Γιατί τελικά, αυτό που τους νοιάζει δεν είναι να μην «ξεχάσουμε», αλλά να είμαστε βλάκες και να μας κάνουν ό, τι θέλουν. Και είμαστε βλάκες. Δεν εξηγείται διαφορετικά.

 Ακούς τους σημερινούς Έλληνες να λένε ότι δεν εμπιστεύονται λέει τα κόμματα. Κι όμως στα ίδια κόμματα ή στους κλώνους τους θα καταλήξουν. Τους ακούς να λένε ότι δεν εμπιστεύονται την τηλεόραση και τους δημοσιογράφους. Και όμως από αυτούς παίρνουν γραμμή. Εδώ είναι η αποθέωση της βλακείας. Μία φάμπρικα δημιουργίας «συναισθημάτων ανθρωπισμού», μία απίστευτη μηχανή προπαγάνδας που όμοιά της θα ζήλευε ένα σταλινικό καθεστώς, ένα καλοδουλεμένο mind control, τα λεγόμενα «δελτία ειδήσεων», αλλά και κάθε εκπομπή και διαφήμιση έχουν καταστήσει τους Έλληνες (για μια ακόμη φορά) τα τέλεια πειραματόζωα, πραγματικά σκυλιά του Παβλόφ. «Δράματα» σε high definition, τεχνητά ερεθίσματα που οδηγούν σε ενστικτώδη ξεσπάσματα «ανθρωπισμού», τα οποία γνωρίζουν την επιβράβευση από κολοσσούς στον τομέα του «ανθρωπισμού», όπως σταρ του Χόλυγουντ, μεγαλοεπενδυτές, μεγιστάνες του καπιταλισμού και κομισάριους των Βρυξελλών.

Προσπαθώ να καταλάβω τι φταίει. Δεν τα έχω καταφέρει. Υπάρχει διάχυτη μια διάθεση αυτοκτονική. Να φταίει η προπαγάνδα της τιβί μόνο; Μα, οι ίδιοι Έλληνες ήταν αυτοί που πρόσφατα έδειξαν ότι δεν ενέδωσαν στην αισχρή προπαγάνδα του «ΝΑΙ» των καναλιών, προς έκπληξη όλων. Δεν ήταν τα ίδια κανάλια; Δεν ήταν οι ίδιες φάτσες; Που λειτουργούσαν ως φερέφωνα κάποιων; Δεν ήταν η ίδια συναισθηματικά φορτισμένη συνθηματολογία; Τότε θυμάμαι, ξύπνησαν και κάποιοι αριστεροί και νεο-αριστεροί που «απηύδησαν» με τα δελτία των 8 και μιλούσαν για προπαγάνδα (ξέρω πολλές περιπτώσεις). Παρουσίαζαν μάλιστα την Τρέμη ως …Γκαίμπελς! Τώρα τι έγινε; Οι ίδιοι δεν είναι; Έγιναν «καλοί» τώρα; Έγιναν «έγκυροι»; «Αντικειμενικοί»; Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άσπρισε το μαλλί του, μήτε τη γνώμη άλλαξε μήτε την κεφαλή του, έλεγε ο λαός μας. Αλλά ο σημερινός λαός φαίνεται έχει πάρει κάποιο χαπάκι. Θέλει να ζει στο Matrix του. Γιατί όμως;
Εικαστική δημιουργία φιλο-συριζαίικου σάιτ τον καιρό του δημοψηφίσματος. Τώρα ο "Γκαίμπελς" έγινε "Μητέρα Τερέζα"
Στην Αμερική το έχουν βρει το χάπι. Λέγεται White Guilt. Και το δίνουν σε κάθε Λευκό άμα τη γεννήσει του. Του λένε ότι πρέπει να ντρέπεται που είναι Λευκός. Ότι όλοι μπορούν να είναι περήφανοι για την φυλή τους, εκτός από αυτόν. Ότι έχει μονίμως το ‘white privilege’ και δεν δικαιούται να μιλάει. Δεν ξέρει τι πάει να πει φτώχεια και δεν ξέρει τι πάει να πει ρατσισμός, οπότε το μόνο που δικαιούται να κάνει είναι να βγάζει τον σκασμό. Και να τρώει καρπαζιές. Ακόμα και αν τον βρίζουν και τον μισούν για το χρώμα του δέρματός του, δεν είναι επειδή οι άλλοι είναι ρατσιστές, αλλά φταίει αυτός επειδή είναι Λευκός (εδώ πράγματι ισχύει το γνωστό ανέκδοτο). Εάν οι μαύροι εγκληματούν και τον σκοτώνουν δεν φταίνε αυτοί, αλλά η δουλεία, πριν από 200 χρόνια. Κάτι παρόμοιο λένε στους δυτικοευρωπαίους. Φταίει η αποικιοκρατία. Φταίνε οι κακοί πρόγονοι και οι πρόγονοι των προγόνων και ακόμα και χίλιες γενιές να περάσουν δεν θα δικαιούνται να μιλάνε. Πρέπει να κάθονται και να τους ληστεύουν και να τους βιάζουν τις γυναίκες και τις κόρες. Τίποτα δεν είναι πιο επίβουλο από την ιδέα ενός συλλογικού σφάλματος που θα περνάει από γενιά σε γενιά κηλιδώνοντας για πάντα έναν λαό, γράφει ο Πασκάλ Μπρύκνερ. Στους Γερμανούς έχουν κάπως πιο κοντινούς κακούς προγόνους και για αυτό η δόση της ενοχής είναι ισχυρότερη. Φυσικά, η «ενοχή» ως μέθοδος ραφής χειλέων συναντάται μόνο σε ανήκοντες στην Λευκή φυλή. Ουδείς άραβας ή εβραίος θα νιώσει ενοχή για το δουλεμπόριο, κανείς δεν θα αποδώσει ιμπεριαλιστικές πρακτικές στους ιάπωνες ή σε φυλές ινδιάνων και κανείς δεν θα μιλήσει για τους προερχόμενους εξ Ασίας νέους οικονομικούς αποικιοκράτες «επενδυτές».  
Αυτή θέση ανήκει σε σένα Λευκέ, στα παιδιά σου και στα παιδιά των παιδιών σου
Αλλά εμείς; Δεν είχαμε τέτοιο ιστορικό παρελθόν. Κι όμως ελάχιστα διαχωριζόμαστε από το βαρύ ενοχικό / ψυχαναγκαστικό κομμάτι αυτής της επιχείρησης που διεξάγεται σε όλη την Ευρώπη. Εδώ θα πιπιλίσουν το μυαλό με το «ήμασταν κι εμείς πρόσφυγες», «να θυμηθούμε τους παππούδες μας» κλπ, ενώ κάποιοι βλέποντας ένα γόνιμο έδαφος συναισθηματικού παροξυσμού θα πετάξουν και το πιο πιασάρικο «εμείς φταίμε για τους πρόσφυγες». Δεν φταίνε οι μεγάλοι του κόσμου τούτου, «οι-φονιάδες-των-λαών-αμερικάνοι», οι υπερασπιστές των «δικαιωμάτων» που κάποτε ισοπέδωσαν την Σερβία και τώρα κοιτάνε απαθείς τους μακελάρηδες του αλλάχ να ζωντανεύουν σκηνές από τα πιο αποκρουστικά θρίλερ ή και τους βοηθάνε ακόμα, ή η ληστρική Ε.Ε. «της αλληλεγγύης». Όχι δεν φταίνε αυτοί, εμείς φταίμε. Δεν φταίνε οι Τούρκοι που έχουν βγάλει τρελά λεφτά από την επιχείρηση «πρόσφυγες», και έχουν καταφέρει (με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια), να έχουν διασπείρει παντού στρατεύσιμους έτοιμους να πολεμήσουν υπό την ημισέληνο μόλις δοθεί το σινιάλο, όχι εμείς φταίμε. Δεν φταίνε οι διπλανές (πλούσιες!) μουσουλμανικές χώρες που δεν θέλουν πρόσφυγες, εμείς φταίμε. Δεν φταίνε και οι ίδιοι στο κάτω-κάτω, που θα μπορούσαν (έστω κάποιοι από αυτούς, οι πιο νέοι να πάρει!) να κάτσουν να αγωνιστούν για μια καλύτερη πατρίδα. Όχι εμείς φταίμε. Πάντα εμείς θα φταίμε. Το είπε και ο Ιερώνυμος: «Εμείς φταίμε», είπε. «Εμείς οι ίδιοι, τους εξαναγκάσαμε να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους». Εγώ πάντως ομολογώ ότι δεν εξανάγκασα κανέναν. Πως με φορτώνεις με τέτοια ευθύνη σεβασμιότατε; Εκτός εάν διαγράφουμε την «συλλογική ευθύνη» για κάποιους (περιούσιους) και την ρίχνουμε στις πλάτες κάποιων άλλων (μη περιούσιων).

Με έχει απασχολήσει το θέμα. Τελικά, μήπως φταίει ο Χριστιανισμός, όπως ισχυρίζονται μερικοί (που ευκαιρία ψάχνουν);  Γιατί οι Εβραίοι που πέρασαν και τόσα πολλά δεινά και ήταν οι πρόγονοί τους μετανάστες (γνωστός ο όρος ‘περιπλανώμενοι Ιουδαίοι’), δεν συγκινούνται από το «δράμα των προσφύγων», δεν κυκλοφορούν με πλακάτ “Refugees welcome”, αλλά ορθώνουν τείχη και δεν συνωστίζονται στα κανάλια για το ποιος θα γίνει πρωταθλητής «ανθρωπισμού» και διάσημος για δεκαπέντε, όχι λεπτά, αλλά δευτερόλεπτα; Οι Εβραίοι έχουν θρησκεία τον Ιουδαϊσμό, και αν και πολλοί δηλώνουν άθεοι ή κοσμικοί, δεν έχουν μεγαλώσει με τις διδαχές του «Καλού Σαμαρείτη» και του «ο Χριστός ήταν πρόσφυγας» και «ξένος ήμην και με εφιλοξενήσατε» κλπ. Να φταίει αυτό; Μήπως για τον ίδιο λόγο και οι μουσουλμανικές χώρες, όπου οι κάτοικοι έχουν μεγαλώσει με το κοράνι, δεν δείχνουν την ίδια ψύχωση με τον «ανθρωπισμό»; Αλλά και οι δικοί μας εδώ μουσουλμάνοι δεν είδα να συναγωνίζονται στην «αλληλεγγύη» και να σπρώχνονται οι μουφτήδες τους και οι ιμάμηδές τους ποιος θα αγκαλιάσει ένα προσφυγόπουλο on camera. Αλλά μήπως για τον ίδιο λόγο ακόμα και οι δυτικοποιημένοι Γιαπωνέζοι (που δεν είναι χριστιανοί) και αυτοί δεν θέλουν πρόσφυγες; Τελικά  αυτό φταίει;

Όμως σκέφτομαι ότι σήμερα οι περισσότεροι στην δυτική Ευρώπη έχουν εγκαταλείψει τις εκκλησίες τους. Ο χριστιανισμός δεν έχει απήχηση στον δυτικό άνθρωπο. Μάλιστα έχει τεθεί και επισήμως εκτός «Ενωμένης Ευρώπης». Πως είναι δυνατόν να επηρεάζει τους δυτικούς εκκοσμικευμένους μαζανθρώπους; Εξάλλου και άλλοι στην Ευρώπη είναι χριστιανοί, αλλά αλλιώς συμπεριφέρονται. Και μιλάω για τους ανθρώπους που ζουν στις χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ. Πολωνία, Ουγγαρία, Σλοβακία, Ρουμανία, Βουλγαρία, ακόμα και Αλβανία δεν φαίνεται να λαμβάνουν το συγκεκριμένο θαυματουργικό χαπάκι «ανθρωπισμού». Ζούνε σε έναν άλλον κόσμο, εντελώς διαφορετικό από τον δικό μας. Οπότε δεν μπορεί στους αθεϊστές και εκκοσμικευμένους χριστιανούς της Δύσης να έχουν απήχηση οι χριστιανικές διδαχές περί «ευθύνης», «ενοχής» και «ανθρωπισμού» και στους (πιο πιστούς) χριστιανούς της Ανατολής να μην έχουν.
Είναι και κάτι άλλο. Ολόκληρη η ιστορία της Ευρώπης τα τελευταία 2000 χρόνια είναι συνώνυμη με τον χριστιανισμό. Αυτό δεν έκανε τους ευρωπαίους παθητικούς στην εισβολή αλλοφύλων, ούτε λέγανε βλακείες για κατάργηση συνόρων, ούτε έβλεπαν την θρησκεία τους ως συνώνυμο της απάθειας, της «συναδέλφωσης των λαών» και της ηλιθιότητας. Διεξήγαγαν αιματηρούς πολέμους με αλλόθρησκους και αλλόφυλους κάτω από την σημαία του Σταυρού. Έβγαλαν ήρωες και παλικάρια που δεν ένιωθαν ότι η πίστη τους στον Χριστό αποτελεί «κώλυμα» στο να σηκώσουν την σπάθα κατά των εισβολέων. Η δική μας ιστορία είναι γεμάτη από τέτοιες μορφές. (Αλλά ακόμα και αν δεν τους θεωρείς «εισβολείς» με την συνήθη έννοια, δεν μπορεί να το ρίχνεις στις ατέρμονες αγαπολογίες και να μην κρούεις τον κώδωνα του κινδύνου για την αλλοίωση ή ακόμη και εξαφάνιση του γηγενούς χριστιανικού πληθυσμού και τον κίνδυνο εκτεταμένων εγχώριων συρράξεων, όπως έκανε επισήμως η Ορθόδοξη Εκκλησία της Βουλγαρίας – που τους είπε και «εισβολείς»!).

Δεν πιστεύω λοιπόν ότι αυτό που φταίει είναι ο Χριστιανισμός. Κάτι άλλο φταίει.

Το πρόβλημα είναι πιστεύω, βαθύτερο. Είναι ψυχολογικό. Κάποιος έχει εισχωρήσει στην ψυχή του δυτικού ανθρώπου και την έχει αλλοιώσει ή την έχει διαμορφώσει κατά το δοκούν. Έχει επέλθει εσωτερική διάβρωση. Και αυτό το έργο δεν έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, ούτε βέβαια προέκυψε εξ αιτίας του «προσφυγικού». Ούτε αποτελεί έργο αποκλειστικά της τηλεόρασης. Το έργο της ανομίας ενεργείται εδώ και χρόνια. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Βερμόντ, Robert S. Griffin, έγραψε ότι ο σύγχρονος δυτικός κόσμος έχει κατασκευαστεί έτσι ώστε οι γηγενείς που συμμετέχουν στην αυτοκαταστροφή τους να ανταμείβονται και όσοι δεν συμφωνούν να τιμωρούνται. Το ότι οι ανατολικοευρωπαίοι ακόμη δείχνουν να αντιστέκονται και να «χαλάνε την σούπα» κάτι δείχνει. Το ότι έχουν ισχυρά αντανακλαστικά και επιθυμία να υπερασπιστούν την παράδοσή τους, την ιστορία τους, την θρησκεία τους και την κουλτούρα τους κάτι δείχνει. Δείχνει ότι αποκλειστικά υπεύθυνη δεν είναι η χριστιανική διδασκαλία. Αλλά η μαρξιστική. Την οποία οι ανατολικοί την βίωσαν στο πετσί τους. Οι δυτικοί όμως, έδωσαν χώρο στον μαρξισμό να εισχωρήσει παντού. Στην πολιτική, στην εκπαίδευση, στην τέχνη, στην ειδησεογραφία, στην εκκλησία, στην δημόσια κουβέντα, παντού. Εισερχόμενος ο μαρξισμός βρήκε πρόσφορο έδαφος. Μια Ευρώπη που είχε αρχίσει να ντρέπεται για τον εαυτό της και που είχε αρχίσει να ξεθεμελιώνει τα πάντα. Που αφέθηκε σε μια αυτομαστίγωση και μία καταστροφική αγαλλίαση. Και εκείνος (ο μαρξισμός) άλλο που δεν ήθελε. «Θα καταστρέψουμε αυτόν τον πολιτισμό που τόσο αγαπάτε.. Δυτικέ κόσμε είσαι καταδικασμένος σε θάνατο… Εβραίοι βγείτε από τα γκέτο. Κουνήσου Ινδία κι εσύ μεγάλε Βράχμα... Κι εσύ χώρα της Αιγύπτου. Και οι έμποροι των ναρκωτικών ας πέσουν πάνω στις τρομοκρατημένες χώρες μας. Είμαστε αυτοί που θα βοηθάνε πάντα τον εχθρό», παραληρούσε ο Γάλλος κομουνιστής ποιητής Λουί Αραγκόν.    

Όποιος έχει ασχοληθεί με την Σχολή της Φραγκφούρτης και τον ‘πολιτιστικό μαρξισμό’ θα καταλάβει. Οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν να μιλάνε για «αριστερά» και «δεξιά» κόμματα, και θα ζητούν γκρινιάζοντας "λύσεις" από το κράτος και τους "ισχυρούς".
Και κάτι τελευταίο.

Αυτή η Ευρώπη δεν έγινε ξαφνικά «καλή» και «ανθρωπιστική». Δεν έγινε ο καθένας που δεν μιλάει με τον διπλανό του, που σκοτώνεται για μια θέση στο πάρκινγκ, που έκανε θρησκεία τον ευδαιμονισμό και πουλάει την ψυχή του στον διάβολο για έναν high tech παράδεισο, ξαφνικά «καλός», επειδή συγκινείται με το «δράμα των προσφύγων». Η Ευρώπη που έδιωξε τον Χριστό, διέλυσε την οικογένεια, σκότωσε το αγέννητο, χλεύασε τον άγιο, έθαψε τον ήρωα, απαγόρευσε την τιμή στους προγόνους, σώριασε κάθε πυλώνα της κοινωνίας, έλιωσε κάθε αξία στο βωμό της θρησκείας των «δικαιωμάτων», δεν έγινε ξαφνικά ηθική και καλή. Βρήκε όμως ένα υποκατάστατο. Βρήκε ένα παραισθησιογόνο, ένα χαπάκι να πείθει τον εαυτό της ότι «είμαι καλά». Ο άνθρωπος έχει ανάγκη να πείσει τον εαυτό του ότι είναι «καλό άτομο». Και αφού αυτή η Ευρώπη για καιρό εθιζόταν στο τριπάκι του «προοδευτισμού», τώρα βρήκε μια νέα «ουσία» που την «ανεβάζει» ακόμα πιο πολύ. Σε αυτή την παραπαίουσα Ευρώπη έχει βρεθεί και ο Έλληνας. Κακά τα ψέματα. Εάν δεν ανήκαμε εις την Δύσιν θα είχαμε άλλα αντανακλαστικά. Τα οποία δεν έχουμε.

Συμπέρασμα: Έχω καταλήξει ότι τρία τινά συμβαίνουν:  

1) Είτε είμαστε σε ένα σπιράλ αυτοκαταστροφής λόγω ‘παραισθησιογόνων ουσιών’,  
2) είτε έχουμε προ πολλού αλωθεί από τον μαρξισμό,  
3) είτε βαδίζουμε προς το κενό λόγω βλακείας.

Το ποιο από τα τρία προηγήθηκε και το ποιο πυροδότησε το άλλο δεν έχει μεγάλη σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι είμαστε στο τελικό στάδιο. Αυτό της βλακείας. Η οποία όπως είπαμε είναι ανίκητη. 

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

43 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ δυνατή και σωστή ανάλυση.Το άρθρο αυτό μου δίνει την ευκαιρία να εκφέρω κάποιες απόψεις που ήθελα.Κατ'αρχάς η αναφορά στον μεγάλο Νικηταρά τον Τουρκοφάγο μου θύμισε το περιστατικό που δεν είναι γνωστό σε πολλούς ,όταν στην πρώτη μεγάλη μάχη κόντρα στους τούρκους (όπου φόνευσε 300 και τον είπαν Τουρκοφάγο) είχε κουραστεί από την πολύωρη μάχη είπε το αμίμητο για να δώσει κουράγιο στον εαυτό του ''κουράγιο Νικήτα , τούρκους σφάζεις''! Το αναφέρω αυτό επειδή όπως λέει και ο Skywatcher ,τι σχέση έχουν εκείνοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ , με τους σημερινούς γραικύλους;Η απάντηση είναι αυτονόητη.Έπειτα έχουμε τη γνωστή προπαγάνδα που έχει αναπτυχθεί κυρίως στις ΗΠΑ το white guilt όπου εμείς οι Λευκοί επιβάλλεται να νιώθουμε ενοχές.Και βέβαια επιβάλλεται να νιώθουμε ενοχές αλλά για άλλο λόγο.Και τώρα αφήνω στην άκρη τις εθνικότητες και ομιλώ ως Λευκός.Πρέπει να νιώθουμε ενοχές που πήγαμε στην Αφρική ,στην Αμερική και στην Αυστραλία και τους κάναμε ανθρώπους που ζούσαν σε καλύβες.Η Αφρική είναι η πιο πλούσια ήπειρος του πλανήτη με τόσα διαμάντια που έχει στο υπέδαφος της και έπρεπε να φτάσουν οι Λευκοί για να τους μάθουν τι είναι αυτή η ''γυαλιστερή πέτρα''.Στην Αμερική όταν έφτασαν οι Ευρωπαίοι συνάντησαν ινδιάνικες φυλές που έτρωγαν ανθρώπους ,αλλά κατά τα άλλα ήταν ''κακοί'' οι Λευκοί που τους εξολόθρευσαν και τους απομόνωσαν (όχι όλους).
Τώρα στο θέμα του Χριστιανισμού.Θέλει πολύ συζήτηση για το κατά πόσο έχει διαβρώσει τις ευρωπαϊκές αξίες και στο όνομα του ανθρωπισμού του έχουν περάσει ένας σωρός από τριτοκοσμικούς στη Γηραιά Ήπειρο.Αυτό δεν μπορεί να απαντηθεί με βεβαιότητα ,αλλά είναι γεγονός πως αν οι ευρωπαϊκοί λαοί λάτρευαν τους αρχαίους πολεμοχαρείς θεούς τους ,δηλαδή εμείς είχαμε 2 θεούς του Πολέμου (Άρης,Αθηνά),οι Σκανδιναβοί Βίκιγνκς με τους Όντιν και Θωρ και οι Κέλτες με τη Μόριγκαν το σίγουρο είναι ότι οι Αφροασιάτες ούτε που θα τολμούσαν να εισβάλλουν στην Ευρώπη.Τότε τα ήθη και έθιμα ήταν πολεμοχαρή ,τώρα καλώς ή κακώς έχουμε μια θρησκεία που μας λέει ''αν σε χαστουκίσουν ,γύρνα και το άλλο μάγουλο και αγάπα τον πλησίον σου''.Εκεί το χάσαμε το παιχνίδι.Βέβαια συμφωνώ με τον Skywatcher ότι στο όνομα του Χριστιανισμού έχουν γίνει μεγάλες μάχες και ότι δε φταίει εξ'ολοκλήρου η θρησκεία μας(άλλωστε και εγώ Χριστιανός Ορθόδοξος είμαι ,αλλά θέλω να πιστεύω ότι διατηρώ μια αντικειμενικότητα).Εξάλλου , και η Ορθόδοξη Ανατολική Αυτοκρατορία αλλά και τα δυτικά καθολικά βασίλεια με το σπαθί τους επέβαλαν το δίκαιο τους στο όνομα του Χριστού.Το μόνο λάθος του Χριστιανισμού είναι η λεγόμενη ''παλαιά διαθήκη'' και τα παραμύθια των εβραίων με τους οποίους ο Χριστός ως Γαλιλαίος δεν είχε καμία σχέση αλλά ούτε και εμείς οι Ευρωπαίοι.Πρέπει λοιπόν να γίνει ένα ξεσκαρτάρισμα του Χριστιανισμού και των Γραφών ώστε να γίνουν πιο Ευρωπαϊκά.
Συγγνώμη για το μακροσκελές σχόλιο.

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη δεν κατάλαβα ότι δεν είναι του Skywatcher το άρθρο και το ότι είναι αγνώστου.Απλά είδα τα κόκκινα γράμματα και μπερδεύτηκα.Δεν πειράζει αν δεν αναρτηθεί το σχόλιο , θα το καταλάβω.Και πάλι συγγνώμη ,μπερδεύτηκα.

SkyWatcher είπε...

Το απόφθεγμα «Η βλακεία είναι ανίκητη» είναι αγνώστου. Το άρθρο είναι του SkyWatcher

Ανώνυμος είπε...

Συγγνώμη ,με μπέρδεψες έτσι όπως το έβαλες :)

Δοξαιος είπε...

Ο πολιτιστικός μαρξισμός είναι ένα απλό πλοκάμι, ένα εργαλείο. Δεν είναι αυθύπαρκτος εχθρός, προερχόμενος απο παρθενογέννεση. Το ίδιο συνέβει στο παρελθόν με τον Λενινισμό - Μπολσεβικισμό, όπου χάλασε το γλυκό με Στάλιν και φασισμό που χάλασε το γλυκό με Χίτλερ.
Βεβαίως είναι η κυριαρχούσα θρησκεία. Σήμερα.
Απο προσωπική μου πείρα, έχω καταλάβει οτι για να φτάσεις στο ιερατείο, θα πρέπει να ακολουθήσεις τα κανάλια (δεν εννοώ τα κανάλια της τηλεόρασης, αλλά τους αγωγούς) απο όπου διοχετεύεται αυτό που γράφτηκε ως "παραισθησιογόνο" εντός του κοινωνικού σώματος. Δεν χρειάζεται να ανατρέχουμε στο ίντερνετ και σε δήθεν "ψαγμένα" βιβλία υπόπτου προελεύσεως και περιεχομένου. Αρκεί να κινείσαι και να δρας εντός του συνόλου. Η καθημερινότητα αποκαλύπτει πολλά πράγματα για όσους έχουν τα μάτια ανοιχτά. Για να φτάσω στο προκείμενο, είναι αδιαμφησβήτητο οτι όλοι οι θεσμοί της δυτικής κοινωνίας είναι αλωμένοι απο νεομαρξιστές.
Σαν πολύ εύκολα δεν αλώθηκαν όλοι αυτοί οι θεσμοί; Ερωτώ! Δεν είναι σαν να βρήκαν αυτοί οι κύριοι στρωμένο έδαφος; Σαν κάποιοι να τους άνοιγαν τις πόρτες παντού; Σαν κάποιοι ευρισκόμενοι εντός αντιτιθέμενων στον νεομαρξισμό πολιτικούς χώρους, να εμποδίζουν ακόμα και σε αυτό το προχωρημένο στάδιο οπου όλα φαίνονται πλέον πολύ καθαρά ακόμα και σε ανθρώπους μέχρι χτες απολίτικους, ή ήπιους, την συσπείρωση και τον αγώνα κατά του πνευματικού αυτού καρκινώματος;
Η διάβρωση της κοινωνίας είναι τόσο καθολική και τόσο βαθιά, που μόνο μια κρυφή ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ οργανωμένη δομή ( παράλληλα με το έθνος - κράτος) μπορεί να εξασφαλίσει. Τέτοια δομή δεν μπορεί να εκπορεύεται απο μυστικές υπηρεσίες μιας χώρας, γιατί θα απαιτούνταν τεράστια κεφάλαια.
Συγγνώμη για το σεντόνι, δεν θα μακρηγορήσω άλλο.
Υ.Γ. Δεν ξέρω αν έχετε ως μπλοκ υπόψη αυτές τις 2 ταινιούλες που προσωπικά βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρουσες:https://www.youtube.com/watch?v=QAaeZt5zzUs&index=22&list=PL603A411B59E071EF

https://www.youtube.com/watch?v=PLhpYJfB4X0&index=23&list=PL603A411B59E071EF&spfreload=10&bpctr=1458310065

Ανώνυμος είπε...

Όλο το παιχνίδι γίνεται γιατί κάποιοι που ισχυρίζονται ότι είναι άθεοι ανθρωπιστές πιστεύουν ότι αν ενθαρρύνουν την είσοδο μεταναστών θα καταφέρουν να υποσκαψουν τα θεμέλια της χριστιανικής θρησκείας. Το ότι θα έρθει μία άλλη θρησκεία στη θέση του χριστιανισμού (το ισλάμ) δεν τους απασχολεί. Δεν είναι άθεοι στην πραγματικότητα αλλά αντιχριστιανοι.

Ανώνυμος είπε...

Πάντως ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί οι δεξιοί νεοφιλελεύφθεροι να θεωρούνται λιγότερο επικίνδυνοι από τους αριστερούς. Καπιταλισμός-Μαρξισμος τα δύο κεφάλια του Ιουδαικού Φιδιού.

Ανώνυμος είπε...

Ό ανηψιός μου είπε πως η καθηγήτρια του, με αφορμή το μεταναστευτικό, ανέφερε στην τάξη ότι «εμείς οι λευκοί είμαστε υπεύθυνοι για τον αφανισμό των Ινδιάνων».
Στην ερώτηση «κι εγώ ως Έλληνας τι σχέση έχω»;
Η απάντηση ήταν ότι «αυτό πρέπει να μας προβληματίσει».
Ώντως πρέπει να μας προβληματίσει και να δούμε ότι όταν γίνεται μια εισβολή διαφορετικών λαών με διαφορετική κουλτούρα η σύγκρουση ειναι αναπόφεκτη, τώρα ΕΜΕΙΣ είμαστε οι γηγενείς ( ινδιάνοι).
Tο white guilt είναι μια παιδική αρρώστια σαν την ιλαρά, καλύτερα να την περάσει κανείς μικρός...
Επίσης να θυμίσω τι έχει πει ο Δαρβίνος οτι παθαίνουν οι αδύνατοι μέσω της φυσικής επιλογής.

Ανώνυμος είπε...

Διαφωνώ σε πολλά από αυτά που γράφεις. Οι αποικισμοί είχανε καταστροφική για τον Λευκό Άνθρωπο επίδραση. Συνέβαλαν καταλυτικά στην πολιτιστική και φυλετική καταβαράθρωση του, ενώ έθεσαν τα θεμέλια του "πολυπολιτισμού" και της παγκοσμιοποιήσης. Ουδέποτε ο Λευκός Άνθρωπος ωφελήθηκε, παρά μονάχα τα Παράσιτα του χρηματοπιστωτικού συστήματος τα οποία θησαύριζαν ενώ ο Λαός πεινούσε.
Εάν εσύ θεωρείς περισσότερο "ανθρώπινο" τον σημερινό τρόπο διαβίωσης από αυτό π.χ. αυτόχθωνων αμερικάνων, τότε δεν έχω τι άλλο να πω. Εάν θεωρείς προτιμότερη την υποδούλωση στο χρήμα από την μη αξιοποίηση των διαμαντιών, ομοίως. Τα τοπικά ήθη και έθιμα, που σε εμάς φαντάζουν σαφώς βάρβαρα, δεν αποτελούν δικαιολογία για την εξόντωση ενός λαού. Και εν τέλει, το δικαίωμα κάθε φυλής (και πρώτα της Λευκής, διότι αυτή σήμερον κινδυνεύει) να διατηρεί την βιολογική και πολιτιστική της καθαρότητα, στην Γη της (Αφρική για νεγρους, Ευρώπη για Λευκούς κ.τ.λ.) είναι ιερό και απαραβίαστο.
Κάθε άλλη θέση, συμπεριλαμβανομένης και της δική σου περί """εξανθρώπισης""" (διότι ο σημερινός "άνθρωπος" αποτελεί στρεβλωμένη σκιά τέτοιου) οδηγεί νομοτελειακά, όλο και βαθύτερα στον βούρκο της ισοπεδωτικής ομογενοποίησης, όλο και πιο κάτω στις αέναες σκάλες της εξέλιξης έως τον πλήρη και αμετάκλητο εκπιθηκισμό.

Ανώνυμος είπε...

Όσον δε αφορά την θρησκεία παρά τις διαφωνίες μου δεν θα σχολιάσω διότι είμαι παγανιστής. Η θρησκευτική λοιπόν συζήτηση σε ένα κατά κυριον λόγο χριστιανικό ιστολόγιο είναι ανώφελη και, αναίτια διχάστικη.

Ανώνυμος είπε...

ΚΟ,
είναι το δεύτερο,
ο μαρξισμός,
και μεις καταφέραμε να κάνουμε κυβέρνηση τη χειρότερη έκφανσή του,
εκείνο το 3% που μια ζωή πήγαινε κόντρα σε οτιδήποτε εθνικό.
για Β Ήπειρο μιλάγαμε εμείς, για μακεδονική μειονότητα στην Ελλάδα αυτοί,
για τις σφαγές του '55 στην Πόλη εμείς, για την σφαγή της Τριπολιτσάς αυτοί,
για την εθνεγερσία του '21 εμείς, για την εργατική επανάσταση αυτοί,
για το Αιγαίο εμείς, για τα ψάρια αυτοί
κ.ο.κ.....
μήπως τελικά έχουμε την κυβέρνηση που μας αξίζει;;;;;
μάνος

Ανώνυμος είπε...

ΚΟ καλησπέρα, καλή δύναμη και καλή Σαρακοστή.
Όλα αυτά που περιγράφεις είναι διαδικασίες και ΄΄ρεύματα΄΄ μιας κύριας διαδικασίας μετασχηματισμού των δυτικών (κυρίως) κοινωνιών , από κοινωνίες που μεγάλο (στον ένα ή άλλο βαθμό) μέρος του πληθυσμού είχε πρόσβαση σε κοινωνικά αγαθά όπως :
παιδεία, κοινωνική ασφάλιση, στοιχειώδη διαβίωση και χρήση ελεύθερη χρόνου κτλ
σε μια περίπου διταξική (δύο τάξεων - επικυρίαρχοι elite μαζί με την γραφειοκρατία τους/΄΄χειριστές΄΄ του συστήματος και τη μάζα πλέμπα)κοινωνία.
Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να εντάξουμε τις διαδικασίες παγκοσμιοποίησης και ενοποίησης τόσο των χρηματοπιστωτικών διαδικασιών όσο και τον συγκεντρωτισμό των ΜΜΕ, την αποβιομηχάνιση, την μαζική μετανάστευση, την περιστολή - καταστολή πάσης φύσεως ατομικών - κοινωνικών δικαιωμάτων/κατακτήσεων , την εκτεταμένη ανεργία που κρύβεται πλέον πίσω από ΄΄προγράμματα περιοδικής απασχόλησης΄΄, την ψευδο-πόλωση μεταξύ αριστερών/προοδευτικών/δημοκρατικών δυνάμεων και συντηρητικών/ρατσιστικών/φασιστικών όπως αυτές νοηματοδοτούνται και χρηματοδοτούνται από τις πολυεθνικές και τα επιχειρηματικά μέγα-trust ολιγοπώλια κτλ.
Απαραίτητη προϋπόθεση υλοποίησης αλλά και διατήρησης αυτής της ΄΄διταξικής΄΄ παγκοσμιοποιημένης κοινωνίας είναι η καταστολή τόσο ΄΄εξωτερικά΄΄ - φυσικά όσο και ΄΄εσωτερικά΄΄ - ιδεολογικά . Είναι ένας συνδυασμός του Οργουελικού μοντέλου με το μοντέλο που περιγράφει ο Χάξλεϊ στο Θαυμαστό νέο Κόσμο....
Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα...
Οι κοινωνίες μας είτε από Χριστιανική σκοπιά , είτε απο ΄΄υλιστική-κοσμική΄΄ έτσι όπως έχουν δομηθεί αποτελούν εμπόδιο στη διαδικασία μετασχηματισμού γιατί παρ όλη τη έκπτωση τους τοποθετούν στον πυρήνα τους τον άνθρωπο ΟΡΑΜΑΤΙΚΑ και ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΑ ως ελεύθερο ΔΥΝΗΤΙΚΑ ον. Γεγονός που έχει τρομακτικές συνέπειες στον τρόπο που αντιμετωπίζει/πρέπει να αντιμετωπίζει κάθε λογής εξουσία (κρατική-χρηματοπιστωτική-ιδεολογική-μεταφυσική).
Με απλά λόγια ο δυτικός πολιτισμός στην μήτρα της δημιουργίας του (ελληνική - χριστιανική) περιλαμβάνει την αμφισβήτηση ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣ (με πολλές παραλλαγές στην ΄΄ερμηνεία΄΄ - νοηματοδότηση του παραπάνω). Αυτό σε συνδυασμό με την ευμάρεια μεγάλου μέρους του πληθυσμού δημιουργεί/δημιουργούσε συνθήκες ΔΙΑΡΚΟΥΣ αμφισβήτησης της διαδικασίας της παγκοσμιοποίησης και άρα της μετατροπής μας σε διταξική/ολιγαρχική κοινωνία.
Με την χρήση της μαζικής μετανάστευσης ανθρώπων που έρχονται με κουλτούρα σχεδόν ασύμβατη με την ιδέα της κριτικής/ελευθερίας (μουσουλμανισμός, σαρία, υποταγή, θέση γυναίκας,νομιμοποίηση χρήσης βίας κτλ) και οι οποίοι θα ενσωματωθούν/ενσωματώνονται στους υπάρχοντες μουσουλμανικούς ριζοσπαστικοποιώντας τους, δημιουργούνται ευνοικές συνθήκες για την εκμηδένιση μας ως ελεύθερα όντα χωρίς χρήση ΑΜΕΣΗΣ ΒΙΑΣ απο την εξουσία.Γεγονότα όπως αυτά του Παρισιού θα ενταθούν (είτε ως πραγματικά είτε ως false flag) μετατοπίζοντας το κέντρο βάρους των κοινωνικών αιτημάτων (συντάξεις, ασφάλιση, παιδεία, βελτίωση γενικότερα κοινωνικών συνθηκών) ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ σε αιτήματα ασφάλειας και αστυνόμευσης σε μια κοινωνία που θα φλέγεται απο εσωτερικές συγκρούσεις ενώ η κοινωνία των 3/5 θα παραχωρεί τη θέσης της σταδιακά σε μια κοινωνία του 1/10 , 1/20 , 1/30...με εκατομμύρια παρίες που όμως θα υπαρχει κεντρική πρόβλεψη πρόσβασης σε τροφή καθώς και σε στοιχειώδης αλλά ανεπαρκείς δομές κατέπίφαση δημόσιας υγείας και παιδείας για να αποφευχθούν ανεπιθύμητες ριζοσπαστικές πολιτικές διεργασίες) .........

Ανώνυμος είπε...

Την ίδια ώρα οι ελίτ θα περιχαρακώνονται σε περίκλειστες πόλεις μέσα σε πόλεις κτλ με ιδιωτική αστυνόμευση - χωρίς μετανάστες - χωρίς πλέμπα...
Στην παραπάνω σύνθεση πρέπει να προστεθεί ότι η εξέλιξη της αυτοματοποίησης καθώς και της ρομποτικής σε συνδυασμό με την νανοτεχνολογία καθιστούν προοδευτικά ΄΄άχρηστες΄΄ μεγάλες μάζες του πληθυσμού...
Τέλος όπως φαίνεται οι άνθρωποι των υπερελιτ (με ελάχιστη έως καθόλου συμμετοχή ΄΄εγχρωμων΄΄ - γυναικών κτλ στο ΄΄ρόστερ΄΄ τους ! Και με ΄΄κληρονομικό΄΄ δικαίωμα για αρκετούς... Τι ΄΄ρατσιστές΄΄ !) έντεχνα έχουν αποσυρθεί από το κοινωνικό προσκήνιο την ίδια ώρα που μέσα στην κρίση έχουν αυξήσει υπέρμετρα την επιρροή τους λόγω της συσσώρευσης του πλούτου και της διοχέτευσή του σε φορείς μαζικού ελέγχου και χειραγώγησης (ΜΚΟ, ΜΜΕ, Πολιτικές χορηγίες κτλ).

Ανώνυμος είπε...

Θεωρώ πως η αιτία και η πηγή όλων αυτών των δεινών που υπόκειται η χώρα μας, είναι ο Υπερκαταναλωτισμός, το όπλο της ΝΠΤ, όπου οι άνθρωποι δεν μπορούν χαλιναγωγήσουν τα "θέλω" τους.
Μπορεί να ακούγεται αστείο αλλά εκεί αποδίδω τα πάντα...έχει εισχωρήσει παντού, από τα σπίτια μας μέχρι την ψυχή μας και έχει "χαλαρώσει" τις αξίες-ήθη και έθιμα με την πάροδο του χρόνου, από γενιά σε γενιά, με αποτέλεσμα να επικρατήσει το "ξενόφερτο αντί του παραδοσιακού", το "προοδευτικό αντί του ηθικού", διαβάλλει προσωπικότητες γεμίζοντάς τες με αρνητικά συναισθήματα και τελικώς οδηγεί στην μαζοποίηση του ανθρώπου! Το διαπιστώνεις κι από τα μικρά "αποβλακωμένα" παιδάκια, που εκτός από τάμπλετ και κινητά που τους αγοράζουν οι γονείς τους για να απασχολούνται με κάτι για να τους αφήνουν ήσυχους, δεν έχουν άλλα ερεθίσματα....Το ένα φέρνει το άλλο, οι άνθρωποι ξεχνούν καταγωγή-πατρίδα-ιστορία κτλ και γίνεται πιο εύκολος ο έλεγχος του νου, που τελικώς οδηγεί στη "Ζομποποίηση" της κοινωνίας.

polycmike είπε...

Εισαγωγή: Για 2 πράγματα είμαι σίγουρος. Η βλακεία και το σύμπαν δεν έχουν τέλος, αν και για το 2ο δεν είμαι και τόσο σίγουρος ... Αλβέρτος Άινσταϊν.
Στο δια ταύτα:Καλώς ή κακώς, η κυρίαρχη θρησκεία στην Ελλάδα είναι ο Ορθόδοξος Χριστιανισμός, αν και πολλοί Ελλαδίτες αυτό-επικαλούνται "άθεοι". Όπως αποδείχτηκε (εκ των πραγμάτων) η Αυτοκέφαλη Ελληνική Εκκλησία, είναι κατώτερη των περιστάσεων (για να μην πω τίποτα χειρότερο). Φαίνεται πως και η Εκκλησία ακολούθησε τον ίδιο καταστροφικό κατήφορο του μέσου Ελλαδίτη (απο τον κ.κ. μακαριστό Αρχιεπίσκοπο της Ελλάδος - τον Χριστόδουλο, τα πράγματα χειροτερεύουν με γεωμετρική πρόοδο και μάλιστα δίχως να προβάλλεται κάποια - αξιόλογη - αντίσταση).
Προσωπικά, δεν ψάχνω για φαντάσματα. ΝΑΙ ΦΤΑΊΜΕ ΕΜΕΊΣ!!! Φταίμε, γιατί αφήσαμε τον κάθε Κανάκη, τον Λαζόπουλο, τον Χίο, τον Κωστόπουλο και τον κάθε καρυδιάς - καρύδι, να κάνει στασίδι στα κανάλια της διαπλοκής και ανοίγοντας το στόμα του, να βγάζει ρατσιστικό και συνάμα ανήθηκο οχετό λάσπης εναντίον της Εκκλησίας εν τω συνόλο, ηθηκολογόντας (Ντοστογιέβσκι: Όταν δεν υπάρχει Θεός, όλα επιτρέπονται). Φταίμε εμείς, γιατί τότε δεν αντιδράσαμε και σήμερα θερίζουμε ... ό,τι είχαμε σπείρει τότε!!! Φταίμε εμείς, γιατί δεν φτύσαμε τους "ξεπεσμένους" ιερείς, που δεν τους ξυρίσαμε δημόσια (που 'σαι Σουλτάνα - Κλάρα, με τα κονσερβοκούτια σου). Φταίμε και εμείς, που αφήσαμε το απόστημα, να εξελιχθεί σε όγκο!!! Φταίμε και για άλλα πολλά, αλλά το χειρότερο από όλα είναι η ματαιοδοξία (αν και ο ΚΟ είχε χρησημοποιήσει μια άλλη ωραία λέξη, η οποία μου διαφεύγει τώρα). Γίναμε ένας λαός βυθισμένος στα υλικά αγαθά (που με αφθονία πλάσαραν οι "ηγέτες" μας). Έτσι αποκόπηκε ο Έλληνας απο την ΕΝΔΟΞΗ ιστορία και τις παραδόσεις μαζί με τα ήθη και έθιμα του Έθνους και έγινε πλέον ... Ελλαδίτης!!
Συνοψη: Είμαστε ακόμα στην αρχή του Αρμαγεδόνα που έρχεται και το χειρότερο είναι, πως κανείς δεν αντιδρά, τα αντανακλαστικά υπολειτουργούν, η σύγκρουση προβλέπεται να είναι σκληρή. Δικό μου απόφθεγμα: τίποτα δεν είναι πιο σκληρό από την πραγματικότητα!!

Υ.Γ. Δεν ξέρω, αν ο ΚΟ έχει γράψει κάποιο άρθρο για την "Θεία Κοινωνία" του Δάντη. Εάν όχι, τότε πιστεύω πως επιβάλλεται!!

SkyWatcher είπε...

Όλα τα σχόλια που έχω διαβάσει μέχρι τώρα είναι όχι μόνο εύστοχα, αλλά δείχνουν ένα άγρυπνο και διεισδυτικό πνεύμα. Είναι τιμή για τον ΚΟ να έχει τέτοιους αναγνώστες.

Ανώνυμος είπε...

ΚΟ έχω να πω ένα μεγάλο μπράβο για τα άρθρα σου και ειδικά για άρθρα σαν και αυτό. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να το στείλω σε όλους τους φίλους και γνωστούς μου όπως κάνω πολλές φορές όταν οι αναρτήσεις σου είναι τόσο δυνατές.
Το δικό μου σχόλιο είναι πως ζούμε αυτά που έζησαν οι εβραίοι της Π.Δ. λίγο πριν την αιχμαλωσία τους. Διαβάστε τα σχετικά χωρία, τις σχετικές προειδοποιήσεις των προφητών τους, τους οποίους ασφαλώς καταδίωξαν, ζώντας μέσα στην αδικία και την πλεονεξία. Τα δεινά που έρχονται δεν είναι απόρροια μόνο του οργανωμένου σχεδίου αλλοτρίωσής μας αλλά κυρίως της αποστασίας μας από το Θεό και νομίζω ότι οι αναγνώστες σου και συ το καταλαβαίνεις καλά αυτό. Οι δικοί μας "προφήτες", ο γέροντας Αυγ. Καντιώτης, ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, σύγχρονοι γεροντάδες το φωνάζουν πως εξαιτίας της αποστασίας μας θα ζήσουμε άσχημες στιγμές τις οποίες ήδη ζούμε. Οπότε για όποιον θέλει λύση στο πρόβλημα, φτάνει να κοιτάξει προς τα πάνω.
Οι δυνάμεις του κακού πάντα φαίνονται ισχυρότερες και επικρατέστερες αλλά να δείτε όλοι πως το τελευταίο λόγο πάντα τον έχει ο Θεός. Και δεν μιλάω για τη νέα λευτεριά της πατρίδας μας, αυτό δε ξέρω αν είναι θέλημα Θεού να γίνει, αλλά μιλάω για την πνευματική αφύπνιση από τον μαρασμό και την παρακμή στην οποία ζούμε. Αυτό ελπίζω και αυτό εύχομαι για όλους τους ταλαίπωρους σημερινούς Ελληνες

Ανώνυμος είπε...

ΡΕΣΙΤΑΛ! Ρεσιτάλ αληθειας και στοιχειώδους λογικής και ευφυίας. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Ανώνυμος είπε...

ολυ θα σε στεναχωρησω,φιλε μου....Την "επανασταση" του 1821,την ηθελαν ,και πληρωσαν λιριτσες για να "γινει"! Το "λαβαρο",το σηκωσαν κατι παπαδες,και κατι (δυστηχως για εμας εδω το παραμυθι τελειωνει)κατι εκπαιδευμενοι στον αγγλικο στρατο,και καποιοι που δεν ηθελαν την "πυλη" αλλα τους εγγλεζους! δυστηχως για εμας φιλε μου...η επανασταση,ηταν ελληνων (της πολης) μεταξυ ελληνων της ελλαδας...Κανεις δεν μπορουσε να τελειωσει τον ελληνα,παρα μονο ελληνας...
Ας θυμηθουμε τι εγινε στην "πυλη" μολις σηκωθηκαν τα λαβαρα στον μορια...Η Οθωμανικη αυτοκρατορια ,σε μια νυχτε εσφαξε ολους τους "γενιτσαρι"...για αντιποινα στην "προδοσια"..Απο εκει και υστερα "παιχνιδι" εκαναν οι αγγλοσαξωνες..εμεις βαλαμε εναν γερμανο (τον οθωνα) και "αποκτησαμε" και βασιλια!! μπηκαν οι γερμανοι πλεον και μας κατσικωθηκαν! ο (δυστηχως για εμας ,"γερος του μορια") εκανε και "γαμπρια" μεσα στο παλατι..αστο ρε φιλε αστο!!
Η επανασταση,δεν θα ερθει ποτε..Η Ατομικη ομως εχει ηδη ξεκινησει..και θα ειναι αυτη που θα νικησει.
Εμεις ενα πραγμα θα πουμε...Ειναι η ωρες της ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ..ολα στο φως! η ωρα του "φωτος"...Η ωρα της αληθειας...
ΤΕΛΟΣ--ΕΠΑΝΕΚΙΝΗΣΗ -ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ--
ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ-ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΕΙ...
ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ..ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΥΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο.....
"ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ"-------"ΤΩ ΚΡΑΤΕΙΣΤΩ"..
ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ..ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΟΡΙΣΕΙ..ΟΛΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΠΩς ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΕΙ

Ανώνυμος είπε...

Επειδή με έχει απασχολήσει κι εμένα το θεμα, κατέληξα - βιωματικα απο τη συναναστροφή με τους φανατικούς... προσφυγοταλιμπαν - ότι απλα είναι μια νέα έκφραση ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΥ και έχει όλα τα χαρακτηριστικά του σταυροφόρου (χωρίς σταυρό ) που έχει κατρακυλήσει σε ενα σύγχρονο μεσαίωνα με δαιμονοποιηση των... απίστων και στο διαρκές άγχος της ενοχικης πολιτικής ορθότητας. Η ΦΎΣΗ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ: όταν αρνουνται και διαστρεφουν το θρησκευτικό συναίσθημα, αυτό επιστρέφει σαν νεύρωση! Άλλωστε "ο ύπνος της λογικής γεννάει τέρατα", κι η Δύση ζει εναν παρατεταμένο εφιάλτη ενω ψυχορραγει.

Ανώνυμος είπε...

Ένα βιβλίο που μαζί με αυτό του Ευάγγελου Λεμπέση θεωρώ ότι είναι τα κορυφαία συγγράμματα περί της ανθρώπινης βλακείας, είναι αυτό του Carlo Cipolla "Οι βασικοί νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητας".
Σε αυτό λοιπόν, ως ηλίθιος ορίζεται αυτός που με τις πράξεις ή τις παραλείψεις του, προκαλεί ζημία σε άλλους ή στο κοινωνικό σύνολο, χωρίς ο ίδιος να αποκομίζει όφελος ή ακόμα έχοντας και ο ίδιος ζημία...!
Έχοντας τον παραπάνω ορισμό στο μυαλό,όποιος αποστασιοποιηθεί λίγο και παρατηρήσει:
1. Tον σημερινό κοινωνικό μας περίγυρο (ΜΜΕ, Πολιτισμός, Αθλητισμός).
2. Tον τρόπο ζωής και δράσης των νεοελλήνων σήμερα.
3. Το πώς οι τελευταίοι έχουν συμπεριφερθεί απέναντι στο κοινό μας σπίτι(πατρίδα) τα τελευταία 40 χρόνια, σε όλα τα θέματα (εθνικά, κοινωνικά, οικονομικά, περιβαλλοντικά), θα καταλήξει πιστεύω αβίαστα σε ένα και μόνο συμπέρασμα.
Είμαστε ένας λαός που πάσχει σοβαρά από χρόνια, καλπάζουσα και επιθετική ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ...!
Συνεπώς, αγαπητέ KO, από τα τρία ενδεχόμενα που παρέθεσες, πιστεύω ότι για το κατάντημά μας, η αιτία βρίσκεται στο τρίτο.

Θαλασσινός είπε...

Αγαπητοί, καταρχήν να διαφωνήσω και να πώ ότι η βλακεία δεν είναι ανίκητη. Η Χάρις Του Αγίου Θεού είναι ανίκητη,- και όχι η βλακεία που μπορεί να είναι και σκοτισμός. Και όπως ο σκοτισμός ακυρώνεται με τον Φωτισμό Του Αγίου Πνεύματος, έτσι και η ανοησία δύναται να αφανιστεί με την μετάνοια και την είσοδο στην μυστηριακή ζωή στην Αγία Εκκλησία.

Η μωρία ή(διαζ) η Βλακεία, είναι δυναμική κατάσταση και έχει δύο σημασίες στην ζωή μας. 1). Την εν Χριστώ μωρία, "εμείς μωροί διά Χριστόν", ο Απόστολος Παύλος, και 2). η κοινή μωρία λόγω φυγάδευσης από την προσωπική μας πνευματική ζωή τον Δεσπότην μας Χριστόν.
το περισσότερο της φυγάδευσης του Χριστού μας, από τη ζωή μας, δηλώνει την αύξουσα της μωρίας. Στο 1). έχουμε την ευλογημένη σαλότητα, που είναι πλούσια σε χαρίσματα αρετή, και στο 2). έχουμε την απευκταία ανοησία, όπου όλοι έχουμε σε κάποιο βαθμό ανάλογα της πνευματική μας κατάστασή.
Συνετός και φρόνημος είναι ο άνθρωπος που βλέπει και λαμβάνει μέριμνα για την πέραν του τάφου ζωή, άφρων ή και ανόητος είναι αυτός που δεν βλέπει θάνατο στην ζωή του και εργάζεται και μαζεύει, σαν τον άφρονα πλούσιο, σαν να μέλει να ζήσει αιώνια σε αυτή τη ζωή.

Το αντίχριστο σύστημα μέσω του δηλητηρίου της τηλεόρασης που διοχετεύει, μας δηλητηριάζει και αδυνατίζει το πνευματικό ανοσοποιητικό σύστημα μέρα με την ημέρα.
Ξέρουν πολύ καλά οι αντίχριστοι, ότι ο άνθρωπος ως κοινωνικό ων, θέτοντάς του σε κοινωνία με τα αντίχριστα νεοεποχίτικα δηλητήρια συνεχώς, υποσυνείδητα αρχίζει να τα συνηθίζει και να τα αποδέχεται μέρα με την ημέρα. Είναι η δύναμη της κοινωνίας, που έχει ως αποτέλεσμα την αλληλοπεριχώρηση. Αλληλοπεριχώρηση με τον διάβολο, καθώς με αυτά μας φέρουν σε επαφή. Γι αυτό και οι Άγιοι Πατέρες μας άφησαν ως παρακαταθήκη, "μακριά από τα δηλητηριώδη που δηλητηριάζουν την ψυχή του ανθρώπου".
Έτσι κάποτε που το γυμνό ήταν πρόστυχο στην τηλεόραση, σήμερα θεωρείται ρουτίνα εποικοδομητική.
Αυτή η κατάσταση χρόνων, δύναται να φτάσει τον άνθρωπο σε τελεία απόγνωση, αποχαύνωση, και εν τέλη το χειρότερο στη θεοποίηση του συστήματος. "Το είπε η τηλεόραση", λένε ή το είπε ο τάδε δημοσιογράφος και αμέσως γίνεται θέσφατο, αξίωμα, στη συνείδησή μας.
Εδώ χάθηκε το παιχνίδι της πνευματικής άμυνας, και ο άνθρωπος έγινε υποχείριο, μέσω της κοινωνίας με το δηλητήριο του διαβόλου.
Έτσι καταστρέφονται παιδεία, οικογένειες, έθνη, εκκλησιαστικοί, πολιτικοί, και πάσης φύσεως θεσμοί.

Ανώνυμος είπε...

Και εγώ με την σειρά μου να πω ένα μεγάλο μπράβο για το άρθρο αλλά και ένα ευχαριστώ σε όλους τους σχολιαστές γιατί βλέπω ότι υπάρχουν άνθρωποι που με τα σχόλια και τις γνώσεις τους γεννουν ελπίδα για όλους εμάς τους ελληνες για ένα καλύτερο αύριο έστω και αν προκύψει δια πυρός και σιδήρου.

Ανώνυμος είπε...

Εχετε κατα νου και τα Πρωτοκολλα των Σοφων της Σιων, ρε παιδια.
Μας ειναι ΠΑΝΤΑ χρησιμα

Ανώνυμος είπε...

Εξαιρετική παρατήρηση. Βλέπουμε τον σύγχρονο "άνθρωπο" να ταλανίζεται εντός ενός κυκεώνος νοσηρών, και συχνά αντιφατικών, δογμάτων τα οποία έχουν μετουσιωθεί σε θέσφατη (παρά)θρησκευτική πίστη. Από το προπατορικό αμάρτημα της φυλετικής ενοχής, από την (παρα)θρησκεία του "ολοκαυτώματος", τις φαινομενικά συγκρουόμενες θείες αλήθειες του Μαρξισμού και του φιλελευθερισμού που ουσιαστικά αποτελούν τις δύο όψεις του Φιδιού εώς την Ιερά εξέταση του ανθρωπισμού και την αναγωγή της συνειδητής συλλογική αυτοκτονίας σε υψιστο "θρησκευτικό" καθήκον του πιστού-αποβλακωμένου, αυτό είναι πασιφανές.
Οι αναλογίες είναι συνταρακτικές.

Ανώνυμος είπε...

Και έχουμε Ιεράρχες σαν τον Δημητριάδος να λένε ότι όποιος αρνείται την προσφορά σε πρόσφυγες δεν είναι Έλλην ούτε Χριστιανός. Κολασμένοι όλου του κόσμου το ακούσατε; Ελάτε εδώ και εμείς θα γίνουμε υπηρέτες σας , δεν θα ασχολούμαστε πλέον με την Πατρίδα και την οικογένεια μας, τους συμπατριώτες μας που δυστυχούν αλλά μόνο με εσάς μην τυχόν και μας πει ο Δημητριάδος ότι δεν είμαστε .....χριστιανοί. Φαντάζεσαι τον Δημητριάδος να ζει το 1821. Θα αφόριζε τους αγωνιστές με τη σκέψη ότι παραβίασαν την εντολή "ου φονεύσης". Αν είναι δυνατόν.....

Ρωμανός είπε...

Εγώ αυτό που έχω να προσθέσω, καθώς τα παραπάνω σχόλια καλύπτουν πολλές πτυχές των απόψεών μου, είναι πως με προβληματίζει ακόμη περισσότερο από την ανοησία, η απάθεια των μαζών.

Δεν γίνεται να βλέπεις πως κινδυνεύεις με αφανισμό, σαν έθνος, σαν οντότητα, σαν ελευθερία, και ακόμα και πιο ωφελιμιστικά να το δούμε να βλέπεις να καταστρατηγούνται κοινωνικά, οικονομικά, εργασιακά κλπ. κλπ δικαιώματά σου και να μην κάνεις τίποτε. Ούτε καν στα λόγια, ουτε καν "δημοκρατικά", ούτε καν σαν σπασμωδική αντίδραση. Η αντίδραση στον κίνδυνο είναι αρχέγονο ένστικτο κάθε ζωντανού οργανισμού από το στάδιο της αμοιβάδας και πάνω.

Εκτός αν η ανοησία έχει φτάσει σε τέτοιο στάδιο πνευματικής μαλάκυνσης, όπου δεν βλέπουμε καν τον κίνδυνο, οπότε θα πάω πάσο. Αλλά αν φθάσαμε ως εκεί, η κατάσταση έχει μπει σε μη αναστρέψιμη ατραπό.

Ανώνυμος είπε...

Συγχαρητήρια για το άρθρο. Δυστυχώς, είναι πλέον επίτευγμα να λέμε κάποιες απλές αλήθειες με τ'όνομά τους. Είναι λοιπόν σημαντικό που κάποιοι αφιερώνουν χρόνο κι ενέργεια για να το κάνουν.

Ένας τρόπος να δούμε την επιτυχία του πολιτιστικού μαρξισμού είναι ακριβώς επειδή εκμεταλλεύεται το "χριστιανικό υποσυνείδητο" των σημερινών "διαφωτισμένων" δυτικών. Παρόλο που δηλώνουν οτι όλα είναι μόρια κι οτι πιστεύουν μόνο στην επιβίωση του καταλληλότερου πιθήκου, βαθιά μέσα τους πιστεύουν οτι "είναι κακό να αδικούμε τους άλλους". Αντίθετα, οι πιο συνειδητά χριστιανικοί λαοί ήταν διαχρονικά σε καλύτερη θέση να ερμηνεύσουν τις χριστιανικές "εντολές" μέσα σε ένα πιο ολοκληρωμένο πλαίσιο. Γι'αυτό ο Περεσβέτ κι ο Οσλιάμπια, όπως και ο (αδερφός νεομάρτυρα) Νικηταράς κι ο Θανάσης Διάκος δεν είχαν αμπελοφιλοσοφικές ανησυχίες για το αν το Ευαγγέλιο λέει "σφάξε με πασά μου ν'αγιάσω". Όμως το οτι πολέμησαν για του Χριστού της πίστης την Αγία *δεν έχει καμία σχέση* π.χ. με τον Άντε Πάβελιτς που έκανε "god's work" εκτελώντας 800.000 Σέρβους αμάχους. Βλ. παρακάτω για μια προσπάθεια να εξηγήσω τη διαφορά.

Ο Χριστός σταυρώθηκε "ανυπεράσπιστος", αλλά εμφανίστηκε στον Μ. Κωνσταντίνο και τον ενθάρρυνε πριν τη μάχη της Μουλβίας γέφυρας. Στο μυαλό του δυτικού ανθρώπου αυτό είναι αντίφαση, αφού η "χριστιανική θρησκεία" είτε επιβάλλεται δια της βίας (π.χ. "σταυροφορίες", εθελοντές ΕςΕς κλπ) είτε όχι (η σημερινή αυτοκτονικότητα / αυτομίσος). Στο Ορθόδοξο πλάισιο κάθε "θρησκεία" είναι νευροβιολογική ασθένεια -- είτε λέγεται "ανθρώπινα δικαιώματα" είτε λέγεται "ισλάμ", είτε λέγεται "καθωσπρεπικός χριστιανισμός κομμένος και ραμμένος στα μέτρα μας". Η θεραπεία δίνεται μόνο από την κοινωνία με τη Θεία Χάρη.

Στην Ορθοδοξία το τέλειο είναι η εν γνώσει και εν δυνάμει πραότητα, η πλήρως ανεξίκακη σταύρωση του Χριστού. Δεν "μίσησε" τους σταυρωτές του, ούτε τους "εκδικήθηκε", ούτε καν *ήθελε* να τους εκδικηθεί -- ήθελε να τους *σώσει*. Αλλά αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε όλοι, και ο Χριστός το ξέρει. Κι ακόμα, ο Χριστός δεν έστειλε άλλους να σταυρωθούν ενώ αυτός έλεγε ωραία σλόγκαν από μια πολυτελή έπαυλη μακριά από τις αναμπουμπούλες...

Ανώνυμος είπε...

ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ---- "ΤΟ ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ ΤΩΝ ΒΛΑΚΩΝ"-----++++++++++++!!
ΟΠΟΙΟΣ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΘΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΑΜΜΕΣΩΣ ΤΗΝ "ΕΝΟΙΑ" ΤΟΥ ΒΛΑΚΑ!..

Unknown είπε...

Ο νεοελλην πασχει απο το και καλα συνδρομο κατωτερωτητας απεναντι στους αλλους λαους!προσπαθει πουλουντας τα ηθη και τα εθιμα του τοπου μεχρι και την υπαρξη του να δειξει ποσο και καλα ανθρωπιστης ειναι και να καταφερει να παει το μεγα βραβειο ανθρωπισμου απο την διεθνη κοινοτητα!αυτο που καταφερε και καταφερνει ειναι να παιρνει το οσκαρ λακαμιας χωρις αντιπαλο!πραγματικα βλεποντας και τα πιο οπεν σοσαετι να ανασκουμπονονται και να εχουν καταλαβει το λαθος τους που κανανε τοσα χρονια ερχεται ο λακαμας ο νεοεελην να παρει τα πρωτια!αληθεια η σαουδικη αραβια εχει ενα καμπ που χωραει 3μυρρια!κανεις δεν παει εκει απλα τους δινουν τα λεφτα οι σαουν για να αλωσουν την ευρωπη!αρχισαν με υπουλους τροπους βλεπε αγοραζω ομαδες και αποτελειωνουν την ευρωπη αλωνοντας της και φυλετικα!τελικα η ελλαδα ηταν φαρος για την ευρωπη και την κατηντησαν να ειναι η χωρα που θα βαλει ταφοπλακα στη ευρωπη και στην ιδια την χωρα!αντιο ζωη λεμε!

Ανώνυμος είπε...

Τι ακατάληπτες ανοησίες γράφεις; Προσπαθώ ειλικρινά να βγάλω άκρη για να σου απαντήσω αλλά δεν μπορώ. Τι εννοείς από τότε μας "κατσικώθηκαν" οι Γερμανοί; Θεωρείς πως για την σημερινή μας κατάντια φταίνε οι "Γερμανοί" και οι "Ευρωπαίοι";
Η ηρωική παράδοση της κλεφτουριάς και της Ελληνικής Εθνεγερσίας είναι μια λαμπρή σελίδα στην ιστορία του λαού μας.

Ανώνυμος είπε...

Μια διόρθωση μονάχα. Ουδεμία σχέση είχαν τα SS με την διάδοση του χριστιανισμού.

Ανώνυμος είπε...

Σχετικά με την επανάσταση του 1821, ας μου πεί κάποιος: γιατί άργησε 400 χρόνια να γίνει; μήπως την ήθελαν κάποιοι εξωτερικοί "φίλοι" μας και την υποστήριξαν, όπως σήμερα σε διάφορα μέρη του κόσμου υποστηρίζουν "απλευθερωτικά" κινήματα; Οσο γι αυτούς που αναπολούν σήμερα επαναστάσεις του Ελληνικού λαού, νομίζω, πως είναι πολύ μακριά νυχτωμένοι. Οι Έλληνες το έχουν αποδείξει το ποιον τους: φιλήσυχοι άνθρωποι. Αν έχουν το κρασάκι τους, το μεζεδάκι τους, το γκομενάκι τους, το γιουσουφάκι τους, όλα καλά, και μην τυυς σκοτίζεις τον έρωτα με περισσότερα.

Προσυπογράφω την παράγραφο του ανώνυμου: "Στην Ορθοδοξία το τέλειο είναι η εν γνώσει και εν δυνάμει πραότητα, η πλήρως ανεξίκακη σταύρωση του Χριστού. Δεν "μίσησε" τους σταυρωτές του, ούτε τους "εκδικήθηκε", ούτε καν *ήθελε* να τους εκδικηθεί -- ήθελε να τους *σώσει*. Αλλά αυτό δεν μπορούμε να το κάνουμε όλοι, και ο Χριστός το ξέρει. Κι ακόμα, ο Χριστός δεν έστειλε άλλους να σταυρωθούν ενώ αυτός έλεγε ωραία σλόγκαν από μια πολυτελή έπαυλη μακριά από τις αναμπουμπούλες..."

Ανώνυμος είπε...

Χριστιανός

Αλήθεια ποιός κατάλαβε τό εγκληματικό σχέδιο τής νέας τάξης, σχετικά μέ τά Τούρκικα σήριαλ, πού τά τελευταία χρόνια έχουν καθημερινές επιθέσεις στην Ελληνική οικογένεια, όταν σέ κάθε ωριαία εκπομπή το όνομα του Αλλάχ ακούγεται πάνω από 10 φορές μέσα στά σπίτια μας;
Ποιός αντιλήφθηκε ότι τό Αλλάχ από τη μία, καί το "θεός",από τήν άλλη πού ο μεταφραστής αποδίδει στους Ελληνικούς υπότιτλους, σέ συνδιασμό μέ την σιωπή τής αποδοχής τού τηλεθεατή, συνεργούν στην συμφωνία αυτής τής "ομολογίας Αλλάχ ως θεού", καθώς η "σιωπή δοκεί συνεργείν", κατά τόν Άγιο Γρηγόριο Παλαμά;;;!!!!
Ποιός λοιπόν αντιλαμβάνεται τήν Άλωση ή καί δυνατόν / πιθανόν, αλαξοπίστηση μιάς οικογένειας, κατά αυτό τον τρόπο;
Ποιός έχει την πνευματικήν εγρήγορση νά αντιληφθεί το Μέγα έγκλημα;
Πώς λοιπόν νά είμαστε ανδρείοι, ξύπνιοι, θαραλλέοι, αποφασιστικοί, δραστικοί, σοφοί, γενναίοι, ελεύθεροι, όταν ΜΟΝΟ η παρουσία Τού Χριστού στην ζωή μας είναι η πηγή καί η καλλιέργεια αυτών των μεγάλων αρετών, ιδανικών, καί αξιών;

Ανώνυμος είπε...

Καμία επανάσταση δεν "άργησε" 400 χρόνια. Το Ελληνικό Έθνος ουδέποτε έζησε ειρηνικά με τον μογγολο κατακτητή. Δεκάδες επαναστάσεις και εξεγέρσεις προηγηθήκαν, ενώ η φυσική αριστοκρατία του Έθνους αναβίωνε το Μυθικό Ηρωικό Ήθος στα όρη και τα βουνά.
" Το γένος ποτέ δεν υποτάχθηκε στον σουλτάνο. Είχε πάντα τον βασιλιά του, τον στρατό του, τα κάστρα του. Βασιλιάς του ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, στρατός του οι Αρματωλοί και κλέφτες, κάστρα του η Μάνη και το Σούλι"
Η απελευθέρωση όμως από τον ζυγό των μογγολων, στο απόγειο της ακμης τους, την ίδια στιγμή που έφταναν έως την Βιέννη ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Χρειάστηκε οργάνωση και τις κατάλληλες συνθήκες.
Στην αρχή της δε πολεμήθηκε από τους "φίλους", οι οποίοι την στήριξαν μονάχα όταν τα Παράσιτα του χρηματοπιστωτικού συστήματος μυρίσαν αίμα.
Η περιγραφή σου είναι ολόσωστη, έχει μονάχα ένα λάθος. Αυτός που περιγράφεις δεν είναι ο Έλληνας, μα ο θλιβερός νεοραγιάς που λυμαίνεται την Ιερή Πατρίδα μας. Τον απεχθανόμαστε μετά βδελυγμίας. Εθναρχης του είναι ο εθνολετήρας του έθνους των Ελλήνων, καραμαν λης.

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σημαντικό αρθρο και εξ ίσου σημαντικά και τα σχόλια. Εύγε.
Να προσθέσω και ένα άλλο σχετικό με το θέμα, από τον Θεόδοτο, όπου μία επιστημονική έρευνα αποδεικνύει ότι οι βλάκες ή όσοι έχουν χαμηλό IQ είναι συνήθως αντιρατσιστές, και αυτό διότι δεν καταλαβαίνουν τον κίνδυνο μιάς εισβολής αλλοδαπών στην χώρα τους, αδυνατούν να τους δούν ως απειλή. Ως γνωστόν οι Ελληνες έχουν το χαμηλότερο IQ στην Ευρώπη.

ΔΥΟ ΑΡΘΡΑ ΣΕ ΕΝΑ:''ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ'' ΚΑΙ ΔΕΙΚΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ & OI EΘΝΟΚΤΟΝΟΙ
http://theodotus.blogspot.gr/2015/05/oi-e.html#more

Ανώνυμος είπε...

ΔΙΑΒΑΣΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ..

"ΤΟ ΕΛΝΤΟΡΑΝΤΟ ΤΩΝ ΒΛΑΚΩΝ"

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΘΑ "ΣΙΩΠΗΣΕΤΕ"!!
ΑΠΑΝΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ..ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ

Ανώνυμος είπε...

37 σχόλια, λίγο λιγότερα απο τα σχόλια στο άρθρο "βαρέθηκα, δεν ξέρω πια εαν υπάρχει είδηση σοκ".
Αυτό δείχνει ενδιαφέρον για παρόμοια θέματα. Το άρθρο και τα σχόλια εξαιρετικά.
Η ανάλυση για το τι φταίει , έχει εξαντληθεί, απο όσους ενδιαφέρονται να την μάθουν.
Οι καιροί απαιτούν αυτοί που ενδιαφέρονται να αυξηθούν με ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ πρόοδο. Παρατηρω οτι ουτε με αριθμητική δεν γίνεται, δυστηχώς. Στο τέλος θα κουραστούμε να αναλύουμε. Ο "εχθρός" δεν κουράζεται, κερδίζει συνεχώς μάχες , εμείς κάθε ημέρα που περνά χάνουμε εως τελικής πτώσης.
Για να αποφύγουμε την πτώση απαιτείται η αφύπνιση των συνανθρώπων μας στους οποίους οι ευστοχότατες αναλύσεις και άρθρα σας ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ.
Ειναι όλοι αυτοί οι άνθρωποι ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ του μόχθου που είναι και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, οι υπόλοιποι βολεμένοι απο τον κρατικό κορβανά κάνουν το παν για να συνεχιστεί αυτη η κατάσταση της μη αφύπνισης εξυπηρετώντας ταυτόχρονα -πολλές φορές εν αγνοία τους , "τον εχθρό"!

Φτάσαμε στο τέρμα, η ακολούθούμενη μέθοδος αφύπνισης ΔΕΝ ΑΠΟΔΙΔΕΙ!
Οι ύβρεις γραικύλοι νεοελληνες ραγιάδες - οχι απο εσας- οτι ειχαν να "δώσουν το έδωσαν", δηλαδή ΤΙΠΟΤΑ,.
Τα άρθρα σοκ το ίδιο.

Η ουσία ειναι πως τα 1/3 των Ελλήνων ταίζει τα 2/3 και η "βοήθεια" δάνεια που μας σκλαβώνουν μαζί με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μας ωσονούπω και της ατομικής , ακόμα δεν έχουμε αντιληφθεί πως αυτος είναι ο κομμουνισμός άλλος δεν υπάρχει, τον "εχθρό" που ετοιμάζεται για ενα ολοκληρωτικό σταλινικό καθεστώς που θα "εξαφανίσει και τις αναλύσεις"!
Ο χρόνος εις βάρος της ελευθερίας μας ειναι αυτος που τρέχει με γεωμετρική πρόοδο και ΠΡΕΠΕΙ να τον προλάβουμε.

Δεν εχω ιστολόγιο αλλά και να ειχα δεν διαθέτω ουτε την "δυνατή σας πέννα", ουτε και τις γνώσεις σας.

Απευθύνω μια έκκληση. Γράψτε ενα αρθρο , ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΩΣ!
Λαμβάνοντας υποψιν τις αναλογίες "εργατων - κυφήνων -εχθρου".
Οι κρατικοί υπάλληλοι που παράγουν εργο συμπεριλαμβάνονται στους εργάτες,
Εανν θέλετε προσδιορίστε ποία πολτική ομάδα θα χρησιμοποιηθεί ως ασπίδα του εχθρου, οχι για να τους κατηγορησουμε αλλα για να τους απομονωσουμε να λάβουμε τα μέτρα και ποιά δημοκρατικά πάντα πρέπει να ειναι αυτα.
Η δικη μου αποψη ειναι πως αυτοι θα ειναι οι αντφα κνατ, τα ματ μμε σε ρολο πυροσβέστη με τα "κανόνια στραμμένα κατα πανω "στους Ελληνες Χριστιανους ορθοδοξους που θα αγωνιζομαστε για την ελευθερια μας , την δημοκρατια και την αποτίναξη του εχθρου - ξενου ζυγου.
Το να παίζουμε με τις λέξεις, να κρυβόμαστε πισω απο το ....ηλιου φαεινότερο... και τις αναλύσεις δεν εχει πια κανενα αποτελεσμα θα τολμουσα να γραψω ουτε καν νοημα.

Ισως και να κάνω λάθος , εύχομαι να κανω λαθος και να ειμαστε ολοι οι Ελληνες ενωμένοι,
ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ, ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΗ Η ΓΕΝΟΚΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΑΝ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΠΡΑΓΟΙ.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΠΩΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ , ΔΕΝ ΕΓΡΑΦΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ "ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ" ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕ ΚΑΙ ΑΦΥΠΝΙΖΕ ΔΙΙΑ ΖΩΣΗΣ.
ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ....ΔΕΝ ΞΕΡΩ

Εκει θα δούμε και τα σχόλια , ξεκινήστε το ισως εκπλαγούμε ολοι
ΔΙΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΠΛΗ ΑΠΟ ΟΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ...ΝΑ ΣΚΙΑΖΟΜΑΣΤΕ...ΤΟΝ ΙΣΚΙΟ ΜΑΣ!

Φιλικα με εκτίμηση στο ανεκτιμητο εργο που προσφέρεται , ειναι απλως
ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ.

Ανώνυμος είπε...

Από το ίδιο το κείμενο και τα σχόλια που ακολουθούν φαίνεται ολοκάθαρα η σύγχυση που υπάρχει στο γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Βεβαίως ο πολιτισμικός μαρξισμός έπαιξε πολύ σοβαρό ρόλο, αλλά και εμείς - σαν έτοιμοι από καιρό - βιαστήκαμε να τον αγκαλιάσουμε και να τον θεοποιήσουμε. Ο 2ος Παγκόσμιος πόλεμος έπαιξε επίσης σημαντικό ρόλο στην εξάπλωσή του και στην αποδοχή των "νέων" ιδεών που παρουσίαζε. Η λήξη κάθε μεγάλου πολέμου βοηθά την ανάπτυξη νέων αντιλήψεων και ιδεών σε σχέση με το παρελθόν. Η ανάπτυξη της εφαρμοσμένης ψυχολογίας ήταν το καθοριστικό εργαλείο για την εμπέδωση των δήθεν "προοδευτικών ιδεών" στην ψυχή του πλήθους. Θα μπορούσε κανείς να αναφέρει πάρα πολλά μέσα και τρόπους που οδήγησαν εδώ που οδήγησαν. Εάν θέλει κάποιος να απαλλαγή από αυτά τα καρκινώματα ας ρωτήσει τον εαυτό του. Βουρκώνει ακόμα με τον Ζάλογγο; Με το Κούγκι; Με την Αραπίτσα; Εάν όχι ας ψάξει μέσα του να δει τι τον άλλαξε, και εάν είναι ευτυχής με τον καινούργιο του εαυτό.- Εάν δεν είναι ας μπει στην επίπονη διαδικασία να επανέλθει. Εάν όμως είναι ευχαριστημένος από αυτό που κατάντησε, δεν μας ενδιαφέρει.

Ανώνυμος είπε...

Χριστιανός

Παρά ένα Τεσσαράκοντα τά σχόλια, καί συμπληρώνω νά γίνουν τεσσαράκοντα, όσοι και οι Άγιοι Τεσσαράκοντα μάρτυρες πού εορτάζοντες ξημερώνουν την αυριανή ημέρα.
Πολύ μεγάλοι Άγιοι, αν σκεφτεί κανείς ότι είναι η μόνη ημέρα στην Αγία Σαρακοστή πού έχει κατάλυση οίνου καί ελαίου.
Αυτοί οι Άγιοι, στρατιώτες στην πολιτική τους ζωή, πήγαν αντίθετα στην είδωλολατρεία τής εποχής τους, καί δέν αλλοτριώθηκαν από την τότε βλακεία και από τα ειδωλολατρικά ρεύματα, ούτε κάμφθηκαν από τις απειλές, ούτε από τά βασανιστήρια, καί τέλος ούτε και από τον ίδιο τον θάνατο.
Η Ελληνορθόδοξη παράδοση είναι πλούσια σέ Αγίους πού δέν παρασύρθηκαν και δεν προσκύνησαν τό σύστημα.
Οι Άγιοι από μόνοι τους δεν περίμεναν τους άλλους στην αντίσταση. Από μόνοι τους μέ τη Χάρη Τού Θεού ήταν οι πύρινοι στύλοι, ήταν το πυρ πού άναπτε καί κατέκαιε την καρδιά τους από πόθο, γιά την αγάπη και την υπέρτατη θυσία.
Ας μην περιμένουμε κανέναν κυβερνώντα να μας λυτρώσει από την βλακεία της εποχής, και ας παλεψουμε να συνεχίσουμε αυτή την λαμπρή συνέχιση στην ιστορία των Αγίων μας, γυμνάζοντας τον εαυτόν μας, γιατί κάθε αυριανή ημέρα κατά τά φαινόμενα, θά είναι δυσκολότερη από την σημερινή!!

konion είπε...

SkyWatcher,

Ὡραῖο τὸ ἄρθρο σου, ὅμως κατόπιν σκέψεως, ἔχει καὶ κάποιες εὐθύνες ὁ Χριστιανισμός.
Κάποιοι ὀρθόδοξοι ἱερεῖς (ἄσε τὰ ἄλλα δόγματα) κοιτᾶνε νὰ σώσουν μόνον τὴν ψυχή τους καὶ τίποτε ἄλλο. Βεβαίως, ἐπειδὴ εἶναι ἀτάλαντοι τὰ κάνουν ὅλα σαλάτα, παρερμηνεύουν ὅλες τὶς ἔννοιες τοῦ Χριστιανισμοῦ καὶ βαφτίζουν τὴν ὑποτέλεια ταπείνωσι, διδάσκουν μετάνοια γιὰ τὰ ἁμαρτήματά μας, ἡ ὁποία τελικῶς ὁδηγεῖ ἐνοχὲς καὶ ἡττοπάθεια καὶ ἄσ' τα νὰ πᾶνε. Ἔρχεται καὶ τὸ καρκίνωμα τοῦ κοινωνικοῦ μαρξισμοῦ (ὅπως θέλετε πεῖτε το), τὸ ὁποῖο δένει ἁρμονικότατα μὲ τὰ παραπάνω καὶ ἄσ' τα νὰ πᾶνε.

konion είπε...

Συνεπῶς χρειάζεται κυρίως ὀρθὴ κατανόησις τῆς ὀρθοδοξίας, στὸ πνεῦμα τῶν προγόνων μας κι ὄχι στὸ πνεῦμα τοῦ κοινωνικοῦ μαρξισμοῦ καὶ κάθε ἄλλου ἀλλότριου ἀνθρώπου ὡς πρὸς τὴν πίστη μας.
Γι' αὐτὸ πρέπει ἡ πίστις μας νὰ περιχαρακώνεται ὀρθῶς καὶ νὰ μὴν εἰσβάλλουν ξένες ἰδέες, σκοπὸς τῶν ὁποίων εἶναι, βλάπτοντας τὴν πίστι μας, νὰ μᾶς καταντήσουν εὔκολη βορρᾶ καὶ θύματα στοὺς πραγματικοὺς θύτες.

konion είπε...

Βορά = τροφή σαρκοφάγων ζώων, θήραμα, θῦμα, λεία κι ὄχι βορρᾶ ἀπὸ τὸ σημεῖο τοῦ ὁρίζοντος.
Στὸ προηγούμενό μου σχόλιο τὸ ἔγραψα ὀρθογραφικῶς λάθος.