Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ (ΚΟ) ξημεροβραδιάζεται για να βρει, να μεταφράσει και να παρουσιάσει ειδήσεις και άρθρα συμβατά με την θεματολογία του, χωρίς απαραίτητα να ταυτίζεται μαζί τους. Το ίδιο ισχύει και για τα παρατιθέμενα links. Σχόλια και παρεμβάσεις του ΚΟ είναι σε χρώμα ερυθρό. Αν ψάχνεις για mainstream ειδησεογραφία και άποψη, ήρθες στο λάθος μέρος.

got democracy?

got democracy?
"Μη με παραδώσης εις την επιθυμίαν των εχθρών μου· διότι ηγέρθησαν κατ' εμού μάρτυρες ψευδείς και πνέοντες αδικίαν.."

kolokotronis

kolokotronis

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Μισούν το ΟΧΙ. Μισούν αυτόν που είπε το ΟΧΙ. Μισούν τον ηρωισμό των Ελλήνων στρατιωτών. Μισούν την εθνική ομοψυχία. Γι’ αυτό έχουν αποφασίσει να υποτιμήσουν και τελικά να καταργήσουν την 28η Οκτωβρίου 1940



Πάει περίπου ένας χρόνος, μπορεί και παραπάνω, που ένα πρωινό ενώ ήμουν στο αυτοκίνητο, άκουσα από τον αθλητικό ραδιοσταθμό της σοβιετικής ραδιοφωνίας τηλεόρασης μια «διανοούμενη πόρνη» (σύμφωνα με τον αρχισυντάκτη των New York Times, Τζον Σουίντον), μπροστά στο μικρόφωνο να … παραπονιέται για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου, γιατί είμαστε λέει, «η μόνη χώρα που γιορτάζουμε την έναρξη του πολέμου και όχι την λήξη του». Οι υπόλοιποι που βρίσκονταν στο στούντιο δεν έφεραν καμία αντίρρηση, ούτε καν ψέλλισαν καμία ένσταση, σιωπώντας προφανώς, μπροστά στο ανυπέρβλητης σοφίας απόφθεγμα του συναδέλφου τους (ή συντρόφου τους). Και όλα αυτά, το τονίζω, σε αθλητικό σταθμό, όπου μπαίνεις υποτίθεται για να ακούσεις καμία είδηση του στυλ αν θα πάρει μεταγραφή ο Μάκης και πότε θα αποθεραπευτεί ο Λάκης.

Στη συνέχεια άρχισα να παρατηρώ ότι το σόφισμα αυτό ακούγεται όλο και περισσότερο. Ειλικρινά, τόσα χρόνια, όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, δεν είχα ξανακούσει τίποτα ανάλογο. Άλλα άκουγα εγώ από παιδί τέτοιες ημέρες. Εγώ θυμάμαι κάτι ποιήματα για το «ΟΧΙ το αθάνατο, το είπες το σαράντα, εχάρισε εις τους λαούς, τη λευτεριά για πάντα. Σ’ αυτή τη γιορτή μας ελάτε παιδιά, ψηλά τη σημαία, ψηλά την καρδιά» και για «μια σπιθαμή απ’ το χώμα αυτό τ’ άγιο και ιερό δε δίνω, τη λευτεριά μου δεν πουλώ και σκλάβος δε θα γίνω». Που να ακουστούν τέτοια πράγματα σήμερα στο οργουελικό εθνοφοβικό κράτος και στο newspeak που έχει επιβάλλει το νεοταξικό «προοδευτικό» κηφηναριό;

Προφανώς, αυτά τα κλαψουρίσματα και τα φληναφήματα τα λέγανε και από παλιά μεταξύ τους, στα κομματικά γραφεία τους μέσα στους τέσσερις τοίχους ή στις πριβέ σοφιστικέ συζητήσεις τους. Στο περιθώριο της κοινωνίας. Μόνο που τώρα έγιναν mainstream. Ο ελληνικός λαός τους έκανε mainstream. Και τώρα είναι αργά για δάκρυα. Πλέον, αν αντιλήφθηκα καλά, η σοβιετική τηλεόραση διαφημίζει «αφιέρωμα» για την "απελευθέρωση της Αθήνας" (12 Οκτωβρίου 1944). Τα αφιερώματα για το ΟΧΙ και το έπος του ‘40 προφανώς θα τα ξεχάσουμε από εδώ κι εμπρός. Εννοείται ότι την ίδια ακριβώς γραμμή ακολουθούν και τα νεοταξικά κατηχητήρια που μερικοί ακόμα τα λένε σχολεία. (Γονείς, έχετε πάρει χαμπάρι τι λένε στα παιδιά σας;).

Είναι σαφές ότι τους ενοχλεί αφάνταστα η 28η Οκτωβρίου. Τους ενοχλεί το ΟΧΙ. Γενικά, έχουν ένα «θέμα» με τα ΟΧΙ. Διότι, ναι θα το πω, τα ΟΧΙ θέλουν Μεταξάδες. Αυτοί έμαθαν τα ΟΧΙ να τα κάνουν ΝΑΙ. Και για αυτό θέλουν όλα τα ΟΧΙ (ειδικά αυτά που μιλάνε στην ψυχή του λαού) να τα υποτιμήσουν, να τα δυσφημήσουν και εν τέλει να τα καταργήσουν. Σαν την κολοβή την αλεπού του μύθου του Αισώπου που ζήλευε που οι άλλες είχαν ουρά και βάλθηκε να τις πείσει ότι όλες πρέπει να την κόψουν και να γίνουν σαν κι αυτή, γιατί τάχαμου έτσι θα ήταν πιο… «απελευθερωμένες» και ανάλαφρες!     

Δεν τους αρέσει η 28η Οκτωβρίου. Δεν τους αρέσει που οι Έλληνες ξεχύθηκαν στους δρόμους «με το χαμόγελο στα χείλη» και με πίστη για να πολεμήσουν τον εχθρό που τόλμησε να ζητήσει να πατήσει τα χώματά μας. Η προσπάθεια σπίλωσης του υψηλού εθνικού φρονήματος και της ομοψυχίας του λαού μας είναι φανερή από τους γραικύλους που έχουν πιάσει όλα τα πόστα και έγινε και επισήμως γνωστή, όταν ξεδιάντροπα στα σχολικά (νεοταξικά) βιβλία παρουσίαζαν «επετειακά» δοκίμια του στυλ ότι οι Ιταλοί «μας κήρυξαν τον πόλεμο και εμείς πήγαμε στο υπόγειο»! Σήμερα σε όλες τις σχολικές αίθουσες δεν μιλάνε για ηρωισμούς, σημαία και πατρίδα, αλλά για την "ειρήνη των λαών" και τον... "φασισμό".      

Δεν τους συμφέρει τα παιδιά μας να διαβάζουν και να μαθαίνουν τα παρακάτω γιατί μπορεί μέσα τους να γεννηθεί η επιθυμία του... «φασισμού»:

«Όλον το Έθνος ας εγερθή σύσσωμον. Αγωνισθήτε δια την Πατρίδα, τας γυναίκας, τα παιδιά σας και τας ιεράς παραδόσεις μας. Νυν υπέρ πάντων ο αγών!» - Ιωάννης Μεταξάς.

«Με πίστη εις τον Θεόν και εις τα πεπρωμένα της φυλής, το Έθνος σύσσωμον και πειθαρχούν ως εις άνθρωπος θα αγωνισθή υπέρ βωμών και εστιών μέχρι τελικής νίκης». – Βασιλεύς Γεώργιος Β'.

Και το γιατί τους «κόφτει» τώρα η «απελευθέρωση της Αθήνας» και η λήξη του πολέμου, είναι νομίζω προφανές. Γιατί εκεί (στην ημερομηνία αυτή) δεν υπάρχει Μεταξάς, δεν υπάρχει κανένας ηρωισμός και το κυριότερο δεν υπάρχει καμία εθνική ομοψυχία, δεν υπάρχει κανένα σύσσωμο έθνος. Είναι γνωστό ότι ένα μήνα πριν, στις 8 Σεπτεμβρίου 1944, οι αντάρτες του ΕΛΑΣ, χτύπησαν την πόλη του Πύργου, 4 μόλις ημέρες μετά την απελευθέρωσή της από τους Γερμανούς (και ενώ είχαν αφεθεί ελεύθεροι οι κομμουνιστές κρατούμενοι)! Σκότωσαν άνδρες της Χωροφυλακής, των Ταγμάτων Ασφαλείας, πολίτες, έκαψαν σπίτια, λεηλάτησαν, έστησαν «ανταρτοδικεία». Έδειξαν, με λίγα λόγια, μια εικόνα από αυτό το οποίο θα ακολουθούσε σε λίγο σε ολόκληρη την απελευθερωμένη Ελλάδα και αυτό που είχανε στο μυαλό τους και ετοίμαζαν. Θα ακολουθήσει η επίθεση στην Καλαμάτα και η γνωστή σφαγή στον Μελιγαλά. Την ίδια ώρα στην «απελευθερωμένη Αθήνα» και σε άλλες πόλεις οι μακελάρηδες της ΟΠΛΑ ακόνιζαν τα μαχαίρια τους.

Αυτό θέλουν. Δήθεν τους ένοιαξε η «απελευθέρωση». Την 28η Οκτωβρίου μισούν. Την εθνική ομοψυχία μισούν. Τις ελληνικές σημαίες μισούν. Τις παρελάσεις μισούν. Τον εθνικό ύμνο μισούν. Και θέλουν να μετατραπεί η εθνική μας εορτή (και την λέξη «εθνική» μισούν) σε γιορτή «νίκης κατά του φασισμού» καταρχάς και κατόπιν γιορτή του κομουνισμού.  

Και επειδή οι κρατικοδίαιτοι κλαψιάρηδες θολοκουλτουριάρηδες ψευτοαπελευθρωτάκιδες (αυτοί που δεκάρα δεν δίνουν για την υποδουλωμένη στους τοκογλύφους Ελλάδα) μιλάνε για όλες (sic) τις «άλλες χώρες» που γιορτάζουν την απελευθέρωσή τους και πρέπει να τους μοιάσουμε κι εμείς (τι ξενομανία και αρχοντοχωριατιά κι αυτή, σύντροφοι), ας μας πουν την αντίσταση που έκαναν αυτές οι «άλλες χώρες» στον κατακτητή. Τι να εορτάσουν λοιπόν; Την υποταγή; Την δειλία; Την συντριπτική ήττα; Ποιοι να γιορτάσουν; Οι «φοβεροί» Γάλλοι (η υπερδύναμη της εποχής) που το έβαλαν στα πόδια; Οι Δανοί που παραδόθηκαν σε έναν μοτοσικλετιστή του Χίτλερ (!) ο οποίος μετέφερε στον Δανό βασιλιά αίτηση του Χίτλερ για διέλευση των γερμανικών στρατευμάτων και ο Δανός βασιλιάς σε ένδειξη υποταγής παρέδωσε το στέμμα του στον μοτοσικλετιστή για να το πάει στον Χίτλερ;!! Οι Βέλγοι που το πιο φοβερό οχυρό τους (Εμπέν-Εμαέλ) που είχε κατασκευαστεί ειδικά για να υπερασπιστεί τα σύνορα του Βελγίου από μελλοντική γερμανική επίθεση και θεωρούντο "απόρθητο", το κατέλαβαν 78 μόλις Γερμανοί καταδρομείς οι οποίοι προσγειώθηκαν μέσα στο φρούριο με… ανεμόπτερα; Οι Γιουγκοσλάβοι που έκαναν αντίσταση 3 ημέρες; Οι Πολωνοί που άντεξαν 30 ημέρες (είχαν να αντιμετωπίσουν και τους Σοβιετικούς, αφού τα είχαν βρει με τους Γερμανούς ως προς τον διαμελισμό της χώρας με το γνωστό Σύμφωνο Ρίμπεντροπ – Μολότωφ); Οι Άγγλοι, που ηττήθηκαν κατά κράτος όταν πήγαν να εκστρατεύσουν στην ηπειρωτική Ευρώπη (βλέπε Δουνκέρκη); Για να μην πούμε για Ρουμάνους, Ούγγρους, Τσέχους, Σλοβάκους, Αλβανούς κλπ. Την ίδια ώρα Ισπανία και Πορτογαλία δήλωναν «ουδετερότητα».

Η αλήθεια είναι ότι τον Οκτώβριο του 1944 στην Αθήνα και στην λοιπή χώρα «όλα τα’σκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά», από την δολοφονική μανία των κόκκινων ορδών.

Αυτοί σε λίγο θα θελήσουν να καταργήσουν και την 25η Μαρτίου 1821, γιατί και τότε εορτάζουμε την «έναρξη» του πολέμου με τους Τούρκους και όχι την λήξη του.

Μην αμφιβάλετε καθόλου.

SkyWatcher - ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ

32 σχόλια:

Άγγελος Μάριος είπε...

Εξαιρετικός, όπως πάντοτε.
Ένα από τα πιο φαιδρά ευφυολογήματα που έχω ακούσει εγώ είναι ότι το έπος του 40 γράφτηκε από τους αντιφασίστες.
Κάποιοι πιστεύουν ακόμα ότι υπήρξε ιδεολογικός πόλεμος στα βουνά της Ηπείρου.

Ανώνυμος είπε...

η διαγνωση μας λεγεται καρκινοκομουνισμος!!!!!
43 ολοκληρα χρονια κομουνιιστικης κατοχης ειναι θαυμα που υπαρχουμε ακομα και αντιστεκονται εστω λιγοι σθεναρως....

Ανώνυμος είπε...

Την έναρξη του πολέμου την εορτάζουν οι ήρωες. την λήξη του πολέμου την εορτάζουν οι δειλοί και οι πολιτικοί.

Ηράκλειτος είπε...

Κόκκινε ουρανέ θα ήθελα αν μπορείς μία ευθύς απάντηση .Πρέπει η δεν πρέπει επιτέλους όλες οι τάσεις των Ελλήνων εθνικιστών-πατριωτών χριστιανών ορθοδόξων να στραφούν ξεκάθαρα στο εθνικιστικό κίνημα και στην Χρυσή αυγή μετά απ'όλα αυτά που ζούμε;;Η ακόμα θα διυλίζουν τον κώνωπα κάποιοι;; και δεν αναφέρομαι σε εσένα απλά θα ήθελα την άποψη σου όχι απαραίτητα σε στεγνά κομματικά πλαίσια γιατι πολλοί σίγουρα αυτομάτως θα σου κολλήσουν ταμπελίτσες αλλά με την απλή κοινή λογική.Αν μας έχει απομείνει ακόμα ''λογική'' σε αυτήν την χώρα ...

Ανώνυμος είπε...

Πες τα ΚΟ, ν' αγιάσει το στόμα σου.
Όταν πήγαινα εγώ σχολείο, το αριστείο μου το πήρα από τον Γιωργάκη ("μηδέν εις το πηλίκιον", "το ψάρι απ' το κεφάλι βρωμίσει" είναι μερικές από τις αλησμόνητες ρήσεις του, που τον έκαναν να πάει ψηλά...), που ήταν τότε υπουργός (εθνικής) παιδείας. Μετά, όταν τον κάνανε και πρωθυπουργό, έβγαλε και το "εθνικής". Τώρα, έχω παιδί που πάει στην Δ' Δημοτικού. Θα τυπώσω το άρθρο για μελλοντική αναφορά στο κατ' οίκον κρυφό σχολειό...
Κατερίνα Σ.

ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ είπε...

Και σε αυτό που σχολιάζεις και στην "αλλαγή φύλου" και σε πολλά άλλα, ένα πράγμα οδηγεί το "νεοελληνάκο" και το έθιξες...
Είναι η ΞΕΝΟΜΑΝΙΑ! Είναι το "επιτέλους, πότε θα γίνουμε Ευρώπη;", το "χρειαζόμαστε το Γερμανό μας" και άλλα τέτοια ενδεικτικά της ραγιαδοσύνης μας!
Από τον Τούρκο, στον Φράγκο, στον Άγγλο, στον Αμερικάνο, στο Ρώσο, στους Ελλάνιους και πάει λέγοντας...
Δεν υποστηρίζω ότι τα κάνουμε όλα καλά, το αντίθετο!
Αλλά αντί να κάτσουμε να βελτιωθούμε -ο κάθε ένας στον τομέα του- από μόνοι μας και όλοι μαζί να βελτιώσουμε αυτό που λέμε Πατρίδα, κοιτάμε να λουφάξουμε στα όποια "κεκτημένα" μας και ζητάμε τον έξωθεν αφέντη να μας πει τι να κάνουμε.
Να φέρουμε το Γερμανικό μοντέλο εδώ, το Σουηδικό εκεί, το Αμερικάνικο πιο πέρα κλπ...
Πηθικίζουμε ασταμάτητα και χυδαία, ξένα ήθη, νομίζοντας ότι έτσι "προοδεύουμε".

Unknown είπε...

Η προδοτική, κομμουνιστική πτέρυγα της αριστεράς ήταν εξ' αρχής ΕΝΑΝΤΙΟΝ του ΕλληνοΙταλικού Πολέμου του 1940. Μνημειώδεις οι επιστολές προδοσίας του Ζαχαριάδη και τα άρθρα του Ριζοσπάστη, που μέσα σε μια φρενίτιδα κομμουνιστικής τρέλας κατηγορούσαν τον Μεταξά ως "μοναρχοφασίστα που διέρρηξε την ειρήνη με τον Ιταλικό λαό". Μνημειώδεις επίσης οι προσπάθειες σαμποτάζ της αντίστασης στο Αλβανικό μέτωπο.

Πότε μετεστράφη το προδοτικό ΚΚΕ? Το 1941 φυσικά, πολλούς μήνες μετά τη λήξη του ΕλληνοΙταλικου και την κατάκτηση της Αθήνας από τους Γερμανούς. Γιατί? Διότι τότε ο Χίτλερ έσπασε το Σύμφωνο Μολότωφ-Ρίμπεντροπ. Ένα μήνα μετά την εισβολή και σχεδόν 1 χρόνο μετά το ΟΧΙ, το ΚΚΕ ίδρυσε το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Πιο πριν, όσο το σύμφωνο ήταν εν ισχύι, η ελληνόφωνη αντιπροσωπεία της ΕΣΣΔ τάσσονταν ανοιχτά κατά του πολέμου και δεν έριξε ούτε μια σφαίρα εναντίον των άσπονδων φίλων του Πατερούλη.

Ανώνυμος είπε...

Ιδεολογικά έχουμε εκ διαμέτρου αντίθετες αντιλήψεις μεν αλλά οφείλω να παραδεχθώ ότι αυτό, το δικό σου άρθρο, είναι κι εύστοχο κι εξαιρετικό ! Προσυπογράφω.
Τάσος

Ανώνυμος είπε...

Εύγε για άλλη μια φορά στον ΚΟ.
Αποδεικνύεται ότι όσα έλεγε εδώ και τουλάχιστον 10 χρόνια που τον παρακολουθώ τελικά έργονται και στην Ελλάδα. Το θυμήθηκα αυτό μετά το πρόσφατο έκτρωμα που ψήφισαν οι ελληνόφωνοι βουλευτές μας καθώς επίσης και την "τουρκοτροπολογία" που έκρυψαν μέσα σ' αυτό.
Πρόκειται για προδότες.
Το γεγονός ότι τα ήξερα και τα περίμενα αυτά εγκαίρως, λόγω του ΚΟ, με κάνει δυστυχώς να αισθάνομαι ανόητος. Τέλος πάντων, δεν είναι ποτέ αργά να πάρουμε πίσω τη χώρα μας.

SkyWatcher είπε...

Δεν είναι δυνατόν να το λέω σε κάθε ανάρτηση. Σχόλια υπέρ ή κατά της Χ.Α. και συγκεκριμένων προσώπων δεν εκφράζουν τον ΚΟ και δεν δημοσιεύονται. Προφανώς ο καθένας μας έχει τις απόψεις του. Προφανώς επίσης, υπάρχουν άλλοι διαδικτυακοί τόποι που επιτρέπουν κάθε είδους και περιεχομένου σχόλια και αντιπαραθέσεις. Όποιος θέλει επίσης είναι ελεύθερος να στήσει τον δικό του ιστότοπο και να δημοσιεύει ό,τι θεωρεί εκείνος χρήσιμο.

Ανώνυμος είπε...

Οι Ελληνες γιορταζουμε την εναρξη του πολεμου, γιατι απλα μας δοθηκε η δυνατοτητα να πολεμησουμε και να μην σκυψουμε σα ραγιαδες στις αιθουσεες συνεδριασεων.
Ουσιαστικα, αυτο που τιμας με την εναρξη του πολεμου, ειναι οι ιδιες οι πραξεις που εγιναν στο πολεμο, πραξεις που δοξασαν την Ελλαδα και την ανεβασαν στα ματια των ξενων (αλλα και τα δικα μας), καθως και αυτους που συμμετειχαν. Οχι γενικα και αοριστα την ελευθερια που ηρθε και μπορουμε να κυβερναμε παλι τη χωρα μας (οπως θα γινονταν αν γιορταζαμε τη ληξη του).
Αν παλι εισαι...παιδι των λουλουδιων (αριστερο βασικα παιδι των λουλουδιων, για να το λεμε πιο σωστα), και δεν σου αρεσει ο πολεμος, τοτε σταματα να γιορταζεις στα πανεπιστημια τη νικη στο Σταλινγκραντ (το ειδα και αυτο.....).

mike είπε...


Μπράβο,Κόκκινε Ουρανέ.

Πολύ ωραίο άρθρο.

ΕΓΚΡΙΝΩ.


Ανώνυμος είπε...

Πολύ καλά..! & η διατύπωσις εξαιρετική.

"Προφανώς ο καθένας μας έχει τις απόψεις του. Προφανώς επίσης, υπάρχουν άλλοι διαδικτυακοί τόποι που επιτρέπουν κάθε είδους και περιεχομένου σχόλια και αντιπαραθέσεις. Όποιος θέλει επίσης είναι ελεύθερος να στήσει τον δικό του ιστότοπο και να δημοσιεύει ό,τι θεωρεί εκείνος χρήσιμο".

Ανώνυμος είπε...

Ωστόσον, εδημοσίευσες:

..."Πρέπει η δεν πρέπει επιτέλους όλες οι τάσεις των Ελλήνων εθνικιστών-πατριωτών χριστιανών ορθοδόξων να στραφούν ξεκάθαρα στο εθνικιστικό κίνημα και στην Χρυσή αυγή μετά απ'όλα αυτά που ζούμε;;Η ακόμα θα διυλίζουν τον κώνωπα κάποιοι;; και δεν αναφέρομαι σε εσένα απλά θα ήθελα την άποψη σου όχι απαραίτητα σε στεγνά κομματικά πλαίσια γιατι πολλοί σίγουρα αυτομάτως θα σου κολλήσουν ταμπελίτσες αλλά με την απλή κοινή λογική.Αν μας έχει απομείνει ακόμα ''λογική'' σε αυτήν την χώρα ..."

Ενώ λές: "Σχόλια υπέρ ή κατά της Χ.Α. ... δεν δημοσιεύονται...

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη αλλά αυτό για την ΧΑ δεν το ήξερα. Παρότι σε παρακολουθώ κάμποσα χρόνια, ομολογώ οτι αυτό μου διέφυγε. Τέλος πάντον, κανείς δεν είναι τέλειος.
Απλά δεν θα ξανασυμβεί.

Ανώνυμος είπε...

Θα μπορούσατε να μας γράψετε και κάτι κατατοπιστικό για το τι επακολούθησε με τα Δεκεμβριανά κλπ; Διότι εμείς που τελειώσαμε το σχολείο το 93 κατηχηθήκαμε για το "πρότυπο οικονομικο-γεωργικό αλβανικό μοντέλο" και αυτά δεν τα ξέρουμε, πλην όσων ακούσαμε απ' τους γονείς μας, που ήταν σκόρπια σχόλια, φυσικά, και όχι μάθημα ιστορίας. Ή να μας παραπέμψετε σε παλιότερα άρθρα σας, γιατί έχουμε και τα παιδιά και μας ρωτάνε και δεν έχουμε τι ακριβώς να πούμε.
Ευχαριστώ πολύ

Ανώνυμος είπε...

Τους ενοχλεί οποιοδήποτε ΠΑΡΑΓΩΓΟ προέρχεται απο την Λέξη Έθνος ή Εθνικό =Εθνική Ελλάδος Ποδόσφαιρο-Μπάσκετ ή οποιοδήποτε άλλο Άθλημα Ατομικό ή ΌΧΙ,ο Εθν-ικός Ύμνος,η Λέξη ΕΘΝΟΣ για αυτό επί σειρά Ετών ΟΛΟΙ οι Ελληνόφωνοι Γραικύλοι Πολιτικοί (όλων των Παρατάξεων)Χρησιμοποιούν Διαρκώς την λέξη ΛΑΟΣ=απο την Λαοκρατία=το Κόμμα του Λαού=Κομμουνιστική-Προοδευτικοθολοκουλτουριάρικη Προπαγάνδα απο το 1974 και δώθε..,η Λέξη Πατρίδα η οποία Σαφώς έχει διαφορετικό Υπόβαθρο-πιο Έντονο+Ουσιαστικό απο την Επιφανειακή Λέξη Χώρα που χρησιμοποιείται Συνήθως απο τις Μαριονέτες/Υποχείρια της Νέας Εποχής(Πολιτικοί-ΜΜΕξαπάτησης/Χειραγώγησης/Εκπόρνευσης Ψυχών κτλ.),Επίσης Ενοχλεί τους ενοχλεί Σφοδρά η Ελληνική Ιστορία-Γλώσσα-θρησκεία-Πολιτισμός της Ελλάδος που ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ!! εκείνοι είναι μέσα στα Σκοτάδια των Υπερεθνικών Κέντρων Εξουσίας-Λαμβάνουν Εντολές ώστε να Αποδομήσουν-ξεφτιλίσουν-υποβαθμίσουν με κάθε Τρόπο οτιδήποτε ΕΛΛΗΝΙΚΟ+ΕΘΝΙΚΟ και να τα Παρουσιάσουν σαν Συντηρητικά φληναφήματα άλλων Εποχών-Παρωχημένες+Μισαλλόδοξες Αντιλήψεις μαζί με Εθνικιστικές Εξάρσεις που δεν έχουν καμία Θέση στην "Σύγχρονη Νέα Εποχή"....της Υπερπροόδου-Ψυχικής Ανωμαλίας και Ισοπέδωσης Αρχών&Αξιών-Αξιακού Κώδικα για τα Οποία Πολέμησαν οι Προγονοί μας είτε στην Προ Χριστού Εποχή π.χ Περσικοί Πόλεμοι ή στο Βυζάντιο (Όσοι Πολέμησαν) ή στην Εθνεγερσία του 1821 ή το 1912 ή κατά την Διάρκεια του Β'Παγκοσμίου Πολέμου.Πολέμησαν για τα Ιερά&Όσια του Ελληνισμού,Υπερασπίστηκαν τα Πάτρια εδάφη-τους Ναούς-την Προσωπική+Οικογενειακή τους Αξιοπρέπεια-τιμάγανε τους θεούς τους (είτε υπήρχαν ή όχι δεν είναι αυτό το θέμα) στην Αρχαία Ελλάδα,αντίστοιχα το 1821 Πρώτα Υπέρ Πίστεως και μετά Υπέρ Πατρίδος,το 1940 Υπέρ Βωμών&Εστιών Νυν Υπέρ Πάντων ο Αγών.Διαχρονικά ο Έλληνας ΠΡΟΑΣΠΙΣΤΗΚΕ ΣΘΕΝΑΡΑ ΤΟΝ ΑΞΙΑΚΟ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ + ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΓΙΑ ΣΤΡΕΒΛΑ/ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑΤΑ ΤΥΠΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΑ-ΔΕΞΙΑ τα ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ ΕΚ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ και Δυστυχώς έγινε Κομματικοποιημένη η Εθνική Αντίσταση με τα Γνωστά Αποτελέσματα....1946-1949...Πατρίδα-θρησκεία-Οικογένεια Προασπιζόνταν εξ'ανέκαθεν=ΑΞΙΑΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ,η 7ετία υπερπρόβαλλε το Συγκεκριμένο Πρότυπο/Τρίπτυχο που το έκανε να Φαίνεται Βασανιστικό και εν τέλει το Ξεφτίλισε για αυτό και βγάζουν Φλύκταινες/Καντήλες οι κάθε λογής Υπερπροοδευτικοί θολοκουλτουριάρηδες αγκαζέ με τους Νεοφιλελέ Νεοταξίτες..Όλοι Μαζί εναντίον της Ελλάδος..Αλλά ΔΕΝ θα τους Περάσει..!!!

Ανώνυμος είπε...

Κ.Ο.
τι απαντάς σε ανθρώπους που λένε ότι οι καιροί των πολέμων υπέρ της "ανεξαρτησίας" του έθνους, παρήλθαν, ανεπιστρεπτί; ότι βαρέθηκαν να πηγαίνουν σε πολέμους, από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, απολύτως κατευθυνόμενους;ότι με αυτούς τους πολέμους, στην ουσία, προσωρινά μια τρύπα στο νερό γίνεται και ουδέν έτερον; Πιο συγκεκριμένα: τι κέρδισαν, μακροπρόθεσμα, οι Έλληνες που αντιστάθηκαν και σκοτώθηκαν και ακρωτηριάστηκαν και ανασκολοπίστηκαν από τους Γερμανούς στα 1940 και στον Εμφύλιο αργότερα;
Μακροπρόθεσμα δεν έπεσαν ξανά στα δόλια χέρια των ξεπουλημένων που παριστάνουν τους πολιτικούς ηγέτες της Ελλάδας,οι οποίοι πάντα, κοιτάζουν το προσωπικό τους οικονομικό συμφέρον, και εννοείται, σε κάθε περίπτωση σύρραξης, στέλνουν για σκότωμα τα παιδιά των φτωχών ανθρώπων ενώ οι ίδιοι και οι οικογένειές τους, μένουν στην ασφάλεια των μετόπισθεν;
Τι επιχειρήματα αντιπαραθέτεις σε αυτούς που θεωρούν τους "απελευθερωτικούς" πολέμους, στην εποχή μας, απολύτως ξεπερασμένους;

Ανώνυμος είπε...

Οταν οι Ελληνες καταλάβουν πως οι πραγματικοί αριστεροί , ως αυτοί που μας κυβερνούν και οι άλλοι που κυβέρνησαν απο ΚΑΙ τον "εθνάρχη" βενιζελο εως σήμερα , πλην ΕΘΝΑΡΧΩΝ ΜΕΤΑΞΑ και Παπαδόπουλο, μισούν οτιδήποτε έχει σχέση με Ελλάδα και ιδίως με τον Ελληνοχριστιανικό πολιτισμό μας,
ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΟΥΜΕ
ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΟΥΝΤΕΣ ΥΜΑΣ ΘΑ ΔΙΑΣΚΟΡΠΙΣΘΟΥΝ ΣΤΑ ΕΞ ΩΝ ΣΥΝΕΤΕΘΗΣΑΝ.
.Ελάχιστη υπομονή ακόμη. Η αριστερά οτι κακό ήταν να κάνει στο Ελληνοχριστιανικό έθνος μας το έχει κάνει. Απο εδω και μπρός οτι χειρότερο σκεφτεί ακόμα για να νομοθετήσει και να εφαρμόσει
ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ...

BABINO είπε...

Σου βγάζω το καπέλο.Μία ερώτηση μόνο,αν θέλεις απαντάς.Τί ηλικία έχεις;

ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΑΙΜΟΝΑ ΕΑΥΤΟΥ είπε...

Ανώνυμε 12 Οκτωβρίου 2017 - 11:11 π.μ.
Ένα κατατοπιστικό blog για θέματα Κατοχής, Αντίστασης και Συμμοριτοπολέμου είναι το istoriakatoxis.blogspot.gr. Στις ετικέτες δεξιά, θα βρεις πολλά ενδιαφέροντα και για τα Δεκεμβριανά.
Εκτός αυτού όμως, υπάρχει και πλούσια βιβλιογραφία, αρκεί να προσέξεις τον συγγραφέα και τον εκδοτικό οίκο...! Κάνε και την προσωπική σου έρευνα και μελέτη...
Το βιβλίο είναι πάντα καλύτερο γιατί μπορείς να το αφήσεις και παρακαταθήκη στα παιδιά σου!
Φιλικά

Ανώνυμος είπε...

Τι απαντάς σε αυτον που σου λέει προτιμώ να είμαι σκλάβος απο το να πολεμήσω για να απελευθερωθώ;
Τι απαντας σε αυτήν που λέει οταν με βιάζουν κοιτάζω τουλάχιστον να το απολαμβάνω εφόσον δεν αξίζει να παλέψω διότι υπάρχουν πολλοί άλλοι άντρες που θα προσπαθήσουν , εφόσον είμαι αυτή που είμαι και δεν σκοπεύω και να αλλάξω , να με βιάσουν;
Τι απαντας σε κάποιον που σου λέει εγώ δεν αναγνωρίζω κανένα Ελληνικό έθνος. Τι απαντάς στον ελληνόφωνο που σου λέει είτε Ελληνες ετε Τουρκοι με κυβερνούν είτε Εβραίοι είτε κομμουνιστές το ίδιο είναι.
Σε έναν ελληνόφωνο αριστερό ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΣ.
ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΩΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ...ΦΥΛΑΓΕΣΑΙ!
ΟΙ ΕΘΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΦΥΛΑΓΟΝΤΟΥΣΑΝ...
ΟΙ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ" ΤΟ ....ΑΠΟΛΑΥΣΑΜΕ...ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ.

Βελισσάριος Λεωνίδου είπε...

Οι μεταμοντέρνοι και προοδευτικοί κοσμοπολίτες βασίζονται στις τέχνες του πατέρα τους διαβόλου: ψέμα και διαστρέβλωση.
Ισχυρίζονται οτι εορτάζουμε την «έναρξη του πολέμου».
Ψευδές.
Δεν ενθυμούμαι ποτέ αυτή τη φράση ως παιδί ή έφηβος στο σχολείο ή τις δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις. Γνωρίζαμε οτι χάσαμε τον πόλεμο κατόπιν από έναν ανυπέρβλητο αντίπαλο, τη Γερμανία.
Γνωρίζαμε όμως ακράδαντα οτι το ΟΧΙ αποτελούσε ακραιφνή εκδήλωση της ανδρείας, της γενναιότητας, της αυταπάρνησης του έθνους μας. Οτι ολόκληρο το έθνος ώς ένα σώμα και μια ψυχή ακολούθησε, υπό την καθοδήγηση του τότε τιμίου πολιτικού του ηγέτη, τον δρόμο της θυσίας. Επέλεξε τη στενή πύλη και τεθλιμμένη οδό.
Αυτό εορτάζαμε και χαιρόμασταν που ανήκαμε σε τούτο τον ηρωικό βιοψυχικό οργανισμό που ονομάζεται Ελληνικό έθνος.

Υγ
Γράφει το σχολικό, μαρξιστικό κουρελούργημα για κρύψιμο σε υπόγεια.
Αλήθεια λέει. Εξηγεί όμως οτι στα υπόγεια=καταφύγια προσέτρεχαν οι γέροντες και τα γυναικόπαιδα, ενόσω οι άντρες πολεμούσαν στο μέτωπο;
Εξηγεί οτι στα υπόγεια=καταφύγια καταφεύγει ο άμαχος πληθυσμός ωστε να προφυλαχθεί από τις βόμβες της εχθρικής αεροπορίας;

ikonsgr είπε...

Ανώνυμε 13 Οκτωβρίου 2017 - 3:43 μ.μ. την απάντηση την δίνει ο αραμπατζής με μία λέξη εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=zkyHA-9ttEE

Απλα, ΨΟΟΟΟΦΟΥΣ! ....

ΚΩΣΤΑΣ-ΤΑΥΡΟΣ είπε...

Ανώνυμε 12 Οκτωβρίου 2017 - 3:23 μ.μ.,

έχεις χάσει κεφάλαια...Ποιο "χώρα" αντί "πατρίδα" μας λες...δεν έχεις προσέξει σαμαράδες και τσιπρες που το έχουν προχωρήσει το πράγμα και χρησιμοποιούν περισσότερο την λέξη "τόπος";;...
Σιγά μην είναι και παιδότοπος...
Αλλά τους συμφέρει η λέξη αυτή, η πατρίδα μας να είναι ένας τόπος όπου σουλατσάρει και κάνει τα εγκλήματά του ο κάθε εχθρός...Ουτσεκάδες που εξασκούνται σε σκοποβολή σε πλαγιές των βουνών μας, Αμερικανοί που φτιάχνουν νέες βάσεις, τζιχαντιστές που το παίζουν κακόμοιροι ξεσπιτωμένοι μετανάστες κ.ά...


Κόκκινε Ουρανέ,

πολλά συγχαρητήρια για αυτό το υπέροχο καταγγελτικό και αφυπνιστικό κείμενο!!!
Σε ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας!
(Οι εχθροί έχουν χίλια κόλπα στο τσεπάκι, αλλά δεν μασάμε όλοι http://diodotos-k-t.blogspot.gr/2017/10/blog-post_21.html )

ΥΓ. Προσωπικό επίσης, ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, για τον μέγιστο και αείμνηστο μουσικό και πατριώτη Ronnie Van Zant και όλη την θεϊκή και αθάνατη μπάντα των Lynyrd Skynyrd.

ΓΙΩΡΓΟΣ 21 είπε...

Oι ήταν σύμμαχοι του Χίτλερ από το 1939(σύμφωνο Ρίμπετροπ- Μολότωφ)...πως λοιπόν??Πολέμησαν τους συμμάχουσ τους?Ας μας το εξηγήσουν αυτό...Γιατί το αντιφασιστικό κόμμα τους το ΚΚΕ καλούσε τους Έλληνες να πετάξουν τα όπλα και να συμμαχήσουν με τους ΝΑΖΙ όπως έκαναν και οι Βουλγάροι.

Ανώνυμος είπε...

Προκειμένου να τιμάμε την Μνήμη των Προγόνων μας σε κάθε περίπτωση οι Τρόποι είναι οι εξής κατ'εμέ
Α)Στις Εθνικές Επετείου ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΥΨΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΗΜΑΙΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ για ένα 4ήμερο δηλαδή την 28η Τουλάχιστον 2 Ημέρες πριν και ΟΧΙ τελευταία Στιγμή ή Ακόμα Χειρότερα Καθόλου..Β) Μαθαίνοντας την Αληθινή Ιστορία της Ελλάδος ΟΧΙ βάση των Γνωστών Κομματικό-Ιδεολογικών Αγκυλώσεων/Παθογενειών του Συστήματος της Μεταπολίτευσης αλλά την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΟΧΙ την Κομματική Ερμηνεία της Ελληνικής Ιστορίας Γ)Με τις Παρελάσεις Μαθητικές ή Στρατιωτικές Τονώνεται το Πατριωτικό/Ιστορικό Φρόνημα των Παιδιών και κατ'επέκταση των Στρατευμένων + του Λαού.Αυτά βέβαια για να γίνουν Πραγματικότητα...απαιτείται η Ελλάδα να Κυβερνηθεί απο Ομάδα Ελλήνων στην Ψυχή&Συνείδηση Μακριά απο Κόμματα+Στοές...να Επανέλθει Ταχύτατα η Εθνική Παιδεία αν θέλουμε να μιλάμε για Ελλάδα-Έλληνες-Ελληνικό Έθνος..Κατά τα άλλα στο κομμάτι της Έπαρσης της Ελληνικής Σημαίας στα Μπαλκόνια μετά λύπης μου θα πω βιωματικά (Αν εξαιρέσουμε κάποιες γειτονιές-Περιοχές που υπάρχει Μεγαλύτερο Εθνικό-Πατριωτικό Φρόνημα) ότι ο Μέσος Νεοέλληνας είναι Πλήρως Εκφυλισμένο Είδος Μεταλλαγμένου Τύπου με Εκμαυλισμένη Συνείδηση...Κοινωνική-Εθνική...Στην Γειτονιά μου εδώ και 15 Χρόνια που έχουμε πάει 2 με 3 Μετρημένοι Βάζουνε Σημαία στις Εθνικές Εορτές....οι άλλοι Απαθείς-Αδιάφοροι-Αφελληνισμένοι-Ελληνόφωνοι...(και βέβαια έχουμε και τους Αλλοδαπούς-Λάθρο κτλ.αλλά αυτοί δεν προσμετρώνται διότι είναι άλλης Φυλής)οπότε για εμένα ΣΑΦΩΣ και ΔΕΝ φταίει η Κοινωνικό-Οικονομική Κρίση των τελευταίων Ετών αλλά ότι έγραψα πιο πάνω...ο ΕΛΛΗΝΑΣ-ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΣ ΦΤΑΙΕΙ!!!!!!!!!!!!!!!!!! Διότι έχει Απωλέσει την Εθνική του Ταυτότητα-Συνείδηση..αυτή είναι η δικιά μου Αλήθεια..την Αντιπαλεύω όσο μπορώ..κατά καιρούς συναντάω Άτομα που επικοινωνούμε σε αυτό το επίπεδο Συντονισμού αλλά ως εκεί αυτό είναι το Όριο....δεν;; μπορεί να γίνει κάτι άλλο...ή δεν θέλουν/θέλω ίσως;;;.....ο καθένας ΜΑΣ είναι πνιγμένος στα θέματά/Σκέψεις του....Όμως ΓΑΜΩΤΟ ΤΟ Κ@#Α*0 ΜΟΥ ΔΕΝ πάει άλλο.....πως το λένε....Νισάφι πια...!!!απλά Ελληνικά Μιλάω...Χρόνια Πολλά για τους Εορτάζοντες/Εορτάζουσες καθώς επίσης Χρόνια Πολλά για Μεθαύριο!!! Αιωνία τους η Μνήμη σε όλους όσους έπεσαν τότε Υπέρ Πίστεως&Πατρίδος+Υπέρ βωμών&Εστιών Αξιωματικούς-Υπαξιωματικούς-Στρατιώτες-Αντιστασιακούς!!! Πολέμησαν για ΕΛΛΑΔΑ τις Αρχές&Αξίες της και ύστερα για οτιδήποτε άλλο. Ο Μοναχικός Καβαλάρης της Ερήμου.

polycmike είπε...

Αγαπητέ ΚΟ,

καλώς τους ενοχλεί η λέξη "Έθνος", αν δεν τους ενοχλούσε, τότε θα προβληματιζόμουν...

Luke Mpar είπε...

Έθεσες τα πράγματα στη σωστή τους θέση,έτσι είναι!

Πολύδωρος είπε...

Πάντα επίκαιρο αυτό το άρθρο καθώς και πλείστα των σχολίων.
Πέραν όλων αυτών υπάρχει και η πνευματική πλευρά της εθνικής μας αφύπνισης.
Εμείς είμαστε ένα Έθνος που αγαπά την ειρήνη και κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την διατήρησή της, ακόμα και σε παράδοξες και αλλόκοτες καταστάσεις που προκαλούνται από αλαζονικούς εξουσιαστές, με συνέπεια να παρεξηγείται και παρανοείται άδικα από τους λαούς.
Η δε πνευματική πλευρά του Έπους του 1940 έγκειται στο διαχρονικό παράδειγμα για την καλλιέργεια της ανδρείας ως αναπόσπαστο μέρος της Αρετής, που σαν σκυτάλη παραδίδει η μια γενιά στην άλλη με το παράγγελμα να την ξεπεράσει. Και η ανδρεία - όχι σαν τσαμπουκάς, εγωιστική υπεροψία, ή βιαιοπραγία, αλλά ως μια πολεμική αρετή - που αναδύεται από το συλλογικό υποσυνείδητο ως ηθική, πνευματική αξία-φύλαξ της Θείας Δικαιοσύνης είναι κάτι για το οποίο οι εθνοπροδότες και μηδενιστές πάντων των ελληνικών αξιών απεχθάνονται με κάθε τρόπον.
Ευχαριστώ

Unknown είπε...

Δεν μισούν μόνο την 28η Οκτωβρίου. Μισούν και την 25 Μαρτίου. Την οποία δε θέλουν να την μετατρέψουν σε γιορτή που θα εξυμνεί το Εβραϊκό ολοκαύτωμα του 1940. Αν έχεις όρεξη ψάξε βρες περισσότερες λεπτομέρειες για να γράψεις κανένα καινούργιο άρθρο

π. Γ. Θ. είπε...

αφου ειστε δεξιοί , και καλά κάνετε, γιατί ειστε υπέρ του "όχι";
δεν υπάρχει μία ανακολουθία;
η βουλγαρία και η τουρκία που έμειναν ουδέτερες ζημιώθηκαν;
εμεις ωφεληθήκαμε από την συμμετοχή μας στον β'παγκόσμιο πόλεμο;